CAND ESTE JUSTIFICAT UZUL DE ARMA!

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Maleficent

Re: CAND ESTE JUSTIFICAT UZUL DE ARMA!

Post by Maleficent »

Safe&Sound wrote:
Maleficent wrote: Am o intrebare.
In cazul de intrare prin efractie la domiciliu si legitima aparare se acorda primul ajutor?
Acordarea primului ajutor este o obligatie legala daca in ipoteza descrisa de dv intrusul a fost incapacitat ori ranit cu o arma de foc.

Cititi si intelegeti bine legea armelor. Daca nu reusiti sa intelegeti bine de tot, rugati pe cineva cu pregatire juridica sa va lamureasca dincolo de orice indoiala. Lasati deoparte sfaturi izvorate sau copiate din povesti, filme si site-uri americane. La noi e altfel!
Mi-as permite sa afirm ca in Romania pentru un posesor de arma de foc si in special arma scurta de aparare/autoaparare, cunoasterea perfecta a legii si a conditiile in care functioneaza legitima aparare si celelate cazuri ce pot inlatura caracterul penal al faptei sunt poate chiar mai importante decat antrenamentul cu arma in sine. Din pacate.
Multumesc pt raspuns,ati afirmat ca este o obligatie legala sa acorzi primul ajutor daca intrusul este ranit etc.
Cunosc legea,chiar daca cineva intra prin efractie,nu poti sa tragi pur si simplu pe motiv ca iti aperi casa.Aici nu este legitima aparare.Se schimba situatia in cazul in care este inarmat sau se indreapta spre tine/membru al familiei.

Daca este inca constient ce ma asigura pe mine ca daca ma apropii sa acord primul ajutor nu imi va face rau?
Un exemplu mai concret ar fi disproportionalitatea,detinatorul legal de arma femeie si intrusul barbat.
In acest caz mai este o obligatie acordarea primului ajutor?
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Art. 33 din Legea 295/2004 republicata.
anghelache

Post by anghelache »

ranger

Post by ranger »

Maleficent wrote:
Safe&Sound wrote:
Maleficent wrote: Daca este inca constient ce ma asigura pe mine ca daca ma apropii sa acord primul ajutor nu imi va face rau?
Exact, exista o reala posibilitate ca cel impuscat sa nu fie grav ranit ci doar sa se prefaca, el avand in continuare capacitatea fizica de a continua atacul. Eu imi amintesc foarte clar ca in lege scrie :acorzi primul ajutor tu insuti sau suni la salvare si astepti langa cel impuscat.

Trebuie sa fim realisti, au existat numeroase cazuri când oameni de buna credinta au patit-o in felul acesta. Prioritatea numarul unu este viata ta si a familiei tale.
cobra

Post by cobra »

O fi uzul de arma justificat in atare cazuri ,n-o fi ,asta va decide justitia,noi doar putem da exemple,despre cum ar fi corect,dar eu va spun ce imi spuneau mie sefii mei o data,si anume ,,Mai frate arma nu iasa din toc,daca nu ai de gind sa o folosesti,, pt ca scoasa si nefolosita face mult mai mult rau,decit bine,si la situatia in care suntem noi posesorii legali de arme din tara asta,suntem declarati vinovati din start de catre opinia publica,si mai apoi de -,,televizuini,-,in cautare de senzatii tari si rating media ridicat!
Post Reply