Multumesc pt raspuns,ati afirmat ca este o obligatie legala sa acorzi primul ajutor daca intrusul este ranit etc.Safe&Sound wrote:Acordarea primului ajutor este o obligatie legala daca in ipoteza descrisa de dv intrusul a fost incapacitat ori ranit cu o arma de foc.Maleficent wrote: Am o intrebare.
In cazul de intrare prin efractie la domiciliu si legitima aparare se acorda primul ajutor?
Cititi si intelegeti bine legea armelor. Daca nu reusiti sa intelegeti bine de tot, rugati pe cineva cu pregatire juridica sa va lamureasca dincolo de orice indoiala. Lasati deoparte sfaturi izvorate sau copiate din povesti, filme si site-uri americane. La noi e altfel!
Mi-as permite sa afirm ca in Romania pentru un posesor de arma de foc si in special arma scurta de aparare/autoaparare, cunoasterea perfecta a legii si a conditiile in care functioneaza legitima aparare si celelate cazuri ce pot inlatura caracterul penal al faptei sunt poate chiar mai importante decat antrenamentul cu arma in sine. Din pacate.
Cunosc legea,chiar daca cineva intra prin efractie,nu poti sa tragi pur si simplu pe motiv ca iti aperi casa.Aici nu este legitima aparare.Se schimba situatia in cazul in care este inarmat sau se indreapta spre tine/membru al familiei.
Daca este inca constient ce ma asigura pe mine ca daca ma apropii sa acord primul ajutor nu imi va face rau?
Un exemplu mai concret ar fi disproportionalitatea,detinatorul legal de arma femeie si intrusul barbat.
In acest caz mai este o obligatie acordarea primului ajutor?