CAND ESTE JUSTIFICAT UZUL DE ARMA!

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sBogdan

Re: CAND ESTE JUSTIFICAT UZUL DE ARMA!

Post by sBogdan »

Si ai vrea sa fi intr.o instanta de judecata ptr faptele de mai sus ?
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
2ndLt

Post by 2ndLt »

ce zic eu si ce intelegi tu!
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
sBogdan

Post by sBogdan »

imi cer scuze.
knauf

Post by knauf »

da-ti si doua palme... :D
sBogdan

Post by sBogdan »

:lol:
2ndLt

Post by 2ndLt »

:)
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
7Coline

Post by 7Coline »

http://www.dcnews.ro/2013/11/scandal-la ... st-ranite/

Cand cineva incepe sa traga la intamplare cu arma constituie baza legale pentru a se lua actiune de forta majora imediata impotriva lui .

Nimeni nu a avut cu ce sa se apare in acest incident , victimele fiind simple tinte in aceasta sedinta de tragere a domnului interlop.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
turmentatu

Post by turmentatu »

foarte interesant, primul topic citit de pe acest forum.

interesant e ca poti intervine in anumite conditii (jaf, etc), chiar daca arma este pt. autoaparare!
7Coline

Post by 7Coline »

Desi ai putea face asta nu este recomandat sa faci uz de arma daca nu este viata cuiva in pericol , mai bine procedezi in felul urmator , inregistrezi evenimentul cu telefonul sau faci niste poze pe care le dai la cea mai apropiata sectie sau la echipajul care raspunde la apel, acuma daca dai de unu ca iti fura de prin casa si cand te vede o ia la goana inspre camera copiilor ai face bine sai trantesti una in ceafa pentru ca esti justificat .
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
turmentatu

Post by turmentatu »

am inteles, dar nu la asta m-am referit.
nu neeaparat de uz de arma, doar pt somatie spre exemplu (scos din toc in locuri publice daca se atenteaza la viata cuiva: cum a fost nenea ala in benzinarie cu cutitul).
este justificat gestul, nu?

bine, asta asa pt. cunostintele mele, nu te gandii ca ma duc acum prin oras dupa vanat de infractori! :D
sBogdan

Post by sBogdan »

Binenteles ca era justificat. Intrebarea este daca esti pregatit pentru ce urmeaza post bum-bum.
tevez

Post by tevez »

Răspunsul oficial al Statului Român la topic: NICIODATĂ!
careundecine

Post by careundecine »

Ar ajuta dacă ar fi menționate sursele de unde provin acele criterii. Ele sunt logice dar nu tot ce e logic se și aplica în justiția din România.
Singura mea obiecție e referitoare la criteriul abilitate. Poate fi unul cu doua capete mai mic și mai slab, super antrenat în lupte care neinarmat și cu mâinile goale iti da un pumn, dai cu capul de beton și acolo ramai, halal abilitate... deci cu asta cum e?
Aici mi se pare ca e o finețe care avantajează infractorul și te poate scoate pierzător la proces pe motiv ca ala era cu mâinile goale.
Normal ar fi ca dacă e pe doua picioare, om normal, și nu e copil sau invalid sau mos în baston sau mai știu eu ce atunci ar trebui sa poți folosi arma ca de aia o ai și se numește de auto apărare și poate nu vrei sa-ti asumi riscul unei lupte corp la corp din care poti sa nu mai ieși sau sa ai surprize gen lame ascunse scoase când e lipit de tine de nici nu-ti dai seama ce te-a lovit.
Maleficent

Post by Maleficent »

Sper sa nu fiu niciodata in situatia de a face uz de arma (doar la poligon). Am o intrebare.
In cazul de intrare prin efractie la domiciliu si legitima aparare se acorda primul ajutor?
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Maleficent wrote: Am o intrebare.
In cazul de intrare prin efractie la domiciliu si legitima aparare se acorda primul ajutor?
Acordarea primului ajutor este o obligatie legala daca in ipoteza descrisa de dv intrusul a fost incapacitat ori ranit cu o arma de foc.

Cititi si intelegeti bine legea armelor. Daca nu reusiti sa intelegeti bine de tot, rugati pe cineva cu pregatire juridica sa va lamureasca dincolo de orice indoiala. Lasati deoparte sfaturi izvorate sau copiate din povesti, filme si site-uri americane. La noi e altfel!
Mi-as permite sa afirm ca in Romania pentru un posesor de arma de foc si in special arma scurta de aparare/autoaparare, cunoasterea perfecta a legii si a conditiile in care functioneaza legitima aparare si celelate cazuri ce pot inlatura caracterul penal al faptei sunt poate chiar mai importante decat antrenamentul cu arma in sine. Din pacate.
Post Reply