Walther G22
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Walther G22
Am vazut la Walther pe site pusca G22 si am avut placuta surpriza sa o vad astazi intr-un magazin Arrow.
http://www.carl-walther.de/englisch/def ... e-100.html
As dori sa stiu daca aceasta arma letala se poate cumpara in Romania de catre vinatoari si trece in permisul de arma (B) cu drept de detinere si port-folosire sau poate fi achizitionata numai de catre sportivii legitimati FRTS - Tir...
Multumesc
L.
http://www.carl-walther.de/englisch/def ... e-100.html
As dori sa stiu daca aceasta arma letala se poate cumpara in Romania de catre vinatoari si trece in permisul de arma (B) cu drept de detinere si port-folosire sau poate fi achizitionata numai de catre sportivii legitimati FRTS - Tir...
Multumesc
L.
Last edited by Luciano on Thu Dec 08, 2005 12:32 pm, edited 2 times in total.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Deci daca arma letala este in categoria TIR poate fi achizitionate de vinatori si trecuta in permisul de arma Tip B ptr utilizare ?
Ma intereseaza deoarece as vrea sa cumpar o astfel de arma ptr Tir si vreau sa stiu inainte pe ce cale sa ma apuc cu actele:
vinatoare ?
sau
club sportiv FRTS -tir ?
Ma intereseaza deoarece as vrea sa cumpar o astfel de arma ptr Tir si vreau sa stiu inainte pe ce cale sa ma apuc cu actele:
vinatoare ?
sau
club sportiv FRTS -tir ?
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Mda, atunci se pare ca nu va fi inghesuiala la ele ceva vreme:
http://www.evz.ro/investigatii/?news_id=147955
http://www.evz.ro/investigatii/?news_id=147955
Re: Walther G22
Vanatori - DA (cel putin in Buc.) Unul din colegii mei isi ia una saptamana viitoare (asteapta autorizatia de cumparare). Ma bate gandul sa-mi iau si eu una.Luciano wrote:As dori sa stiu daca aceasta arma letala se poate cumpara in Romania de catre vinatoari si trece in permisul de arma (B) cu drept de detinere si port-folosire sau poate fi achizitionata numai de catre sportivii legitimati FRTS - Tir...
Tir - nu stiu precis
As vrea sa pot raspunde clar, cu legea in mana, dar lucrurile sunt asa de intortochiate, incat, imi pare rau nu pot.
Daca se poate cumpara si folosi de Vinatori respectiv trece in permisul B - ca si autorizata la folosire-port de catre Vinatori este ok.
Se pare ca va trebui sa incep sa ma integrez in rindul vinatorilor care doresc sa vineze tinte - altele decit cele vii... talere, etc -.
Mi se pare calibrul ideal ptr antrenament -Tir- avind in vedere si costul munitiei.
Cu Tir-ul - FRTS- este asa de complicat ca nu mai este cazul sa mentionez vre-o data de posibilitatea asta in conditiile actuale ale legii.
p.s.
Astept un raspuns se vedem la ce categorie au incadrat-o pe permis...
Se pare ca va trebui sa incep sa ma integrez in rindul vinatorilor care doresc sa vineze tinte - altele decit cele vii... talere, etc -.
Mi se pare calibrul ideal ptr antrenament -Tir- avind in vedere si costul munitiei.
Cu Tir-ul - FRTS- este asa de complicat ca nu mai este cazul sa mentionez vre-o data de posibilitatea asta in conditiile actuale ale legii.
p.s.
Astept un raspuns se vedem la ce categorie au incadrat-o pe permis...
-
Dabija
-
Soimul Maltez
-
Guest
Corect!!!Anonymous wrote:Vanatorii au dreptul sa detina pentru TIR o arma lunga de calibru mic(22LR). Orice vanator o poate cumpara legal.
Colegul meu si-a luat-o deja si e trecuta in permis la categoria Arme de tir.
Azi am demarat procedura de obtinere a autorizatiei de cumparare. Dupa sarbatori voi avea si eu una. Imi place tare!
Marius
Deci se poate folosi de orice vinator detinator de permis B conform destinatiei armei.
Nu va mai necesita autorizatia organelor la folosire ?
De ex. sa merg cu ea in poligon sa trag la tinta ?
Nu va mai necesita autorizatia organelor la folosire ?
De ex. sa merg cu ea in poligon sa trag la tinta ?
Ok, merci de raspuns, cred ca m-am lamurit, mai ales dupa discutia care am avut-o astazi la IPJ -TM:
Dupa exemplul negativ care l-am avut in persoana "agentului sef" Barbut Nicolae din Timisoara; in sfirsit pot sa afirm ca mai sunt si oameni corecti si bine pregatiti in IPJ Arme - Timisoara, Dl. Popescu este unul dintre cei care mi-a facut o impresie foarte buna pina acum.
Probabil din cauza taxelor anuale ptr vinatori - care nu se justifica in cazul meu in momentul de fata - o sa merg pe varianta: colectionar - aprobare ptr poligon...
p.s.
Guest iara ai uitat sa te log-ezi ?
Esti cumva cine cred eu din Oradea -A.N.D.A. ? am tot incercat sa iau legatura...
Dupa exemplul negativ care l-am avut in persoana "agentului sef" Barbut Nicolae din Timisoara; in sfirsit pot sa afirm ca mai sunt si oameni corecti si bine pregatiti in IPJ Arme - Timisoara, Dl. Popescu este unul dintre cei care mi-a facut o impresie foarte buna pina acum.
Probabil din cauza taxelor anuale ptr vinatori - care nu se justifica in cazul meu in momentul de fata - o sa merg pe varianta: colectionar - aprobare ptr poligon...
p.s.
Guest iara ai uitat sa te log-ezi ?
Esti cumva cine cred eu din Oradea -A.N.D.A. ? am tot incercat sa iau legatura...