Walther G22

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Luciano

Walther G22

Post by Luciano »

Am vazut la Walther pe site pusca G22 si am avut placuta surpriza sa o vad astazi intr-un magazin Arrow.

http://www.carl-walther.de/englisch/def ... e-100.html

As dori sa stiu daca aceasta arma letala se poate cumpara in Romania de catre vinatoari si trece in permisul de arma (B) cu drept de detinere si port-folosire sau poate fi achizitionata numai de catre sportivii legitimati FRTS - Tir...

Multumesc
L.
Last edited by Luciano on Thu Dec 08, 2005 12:32 pm, edited 2 times in total.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Mad Max

Post by Mad Max »

am vazut-o si eu ieri la un magazin din buc. am intrebat si mi s-a spus ca e NUMAI pt tir... :shock:
Luciano

Post by Luciano »

Deci daca arma letala este in categoria TIR poate fi achizitionate de vinatori si trecuta in permisul de arma Tip B ptr utilizare ?

Ma intereseaza deoarece as vrea sa cumpar o astfel de arma ptr Tir si vreau sa stiu inainte pe ce cale sa ma apuc cu actele:
vinatoare ?
sau
club sportiv FRTS -tir ?
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Mad Max

Post by Mad Max »

FRTS-tir obligatoriu. asa mi s-a spus...
Luciano

Post by Luciano »

Mda, atunci se pare ca nu va fi inghesuiala la ele ceva vreme:

http://www.evz.ro/investigatii/?news_id=147955
arrow
Site Admin

Re: Walther G22

Post by arrow »

Luciano wrote:As dori sa stiu daca aceasta arma letala se poate cumpara in Romania de catre vinatoari si trece in permisul de arma (B) cu drept de detinere si port-folosire sau poate fi achizitionata numai de catre sportivii legitimati FRTS - Tir...
Vanatori - DA (cel putin in Buc.) Unul din colegii mei isi ia una saptamana viitoare (asteapta autorizatia de cumparare). Ma bate gandul sa-mi iau si eu una.
Tir - nu stiu precis

As vrea sa pot raspunde clar, cu legea in mana, dar lucrurile sunt asa de intortochiate, incat, imi pare rau nu pot.
Luciano

Post by Luciano »

Daca se poate cumpara si folosi de Vinatori respectiv trece in permisul B - ca si autorizata la folosire-port de catre Vinatori este ok.

Se pare ca va trebui sa incep sa ma integrez in rindul vinatorilor care doresc sa vineze tinte - altele decit cele vii... talere, etc -. :lol:

Mi se pare calibrul ideal ptr antrenament -Tir- avind in vedere si costul munitiei.

Cu Tir-ul - FRTS- este asa de complicat ca nu mai este cazul sa mentionez vre-o data de posibilitatea asta in conditiile actuale ale legii.

p.s.
Astept un raspuns se vedem la ce categorie au incadrat-o pe permis...
Dabija

Post by Dabija »

Am vazut-o si eu ... la un magazin in Arad ... se pare ca este doar pentru tir NU PENTRU VANATOARE.
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Mad Max

Post by Mad Max »

EXACT! :D acest raspuns l-am primit si eu cind am intrebat de G22...
Soimul Maltez

Post by Soimul Maltez »

Dabija wrote: ... se pare ca este doar pentru tir NU PENTRU VANATOARE.
Cred ca o fi pt. vanatori care vor sa traga la tir. :wink:
focu' si cartusu'
Guest

Post by Guest »

Vanatorii au dreptul sa detina pentru TIR o arma lunga de calibru mic(22LR). Orice vanator o poate cumpara legal.
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Anonymous wrote:Vanatorii au dreptul sa detina pentru TIR o arma lunga de calibru mic(22LR). Orice vanator o poate cumpara legal.
Corect!!!
Colegul meu si-a luat-o deja si e trecuta in permis la categoria Arme de tir.
Azi am demarat procedura de obtinere a autorizatiei de cumparare. Dupa sarbatori voi avea si eu una. Imi place tare!

Marius
Luciano

Post by Luciano »

Deci se poate folosi de orice vinator detinator de permis B conform destinatiei armei.

Nu va mai necesita autorizatia organelor la folosire ?
De ex. sa merg cu ea in poligon sa trag la tinta ?
Guest

Post by Guest »

Lucian, daca esti vanator, o poti cumpara si trage cu ea cand vrei. Dar NUMAI in poligon.
Luciano

Post by Luciano »

Ok, merci de raspuns, cred ca m-am lamurit, mai ales dupa discutia care am avut-o astazi la IPJ -TM:

Dupa exemplul negativ care l-am avut in persoana "agentului sef" Barbut Nicolae din Timisoara; in sfirsit pot sa afirm ca mai sunt si oameni corecti si bine pregatiti in IPJ Arme - Timisoara, Dl. Popescu este unul dintre cei care mi-a facut o impresie foarte buna pina acum.

Probabil din cauza taxelor anuale ptr vinatori - care nu se justifica in cazul meu in momentul de fata - o sa merg pe varianta: colectionar - aprobare ptr poligon...

p.s.
Guest iara ai uitat sa te log-ezi ?
Esti cumva cine cred eu din Oradea -A.N.D.A. ? am tot incercat sa iau legatura...
Post Reply