Discutii diverse

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nedumeritu

Re: Discutii diverse

Post by nedumeritu »

Hai sa nu o mai lungim. Raspunsul dinainte este perfect si pertinent.
Daca boul in cauza casca ochii si vedea detectorul de metale atunci cei de la TV
mureau de foame cu unghia'n gat fara subiecte "fierbinti".
Cum ca ala luase cartusele sa i le puna presedintelui de sedinta ca supozitor
ca sa nu-l mai doar in cot de legi :mrgreen:

Cine casca ochii isi poate da seama unde se poate intra cu arma, fara sa o ai la vedere
si unde nu se poate.
Daca nu, e mai bine ca respectivul sa stea acasa, cu arma, si sa nu mai iasa de acolo.
Nici el nici arma.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
dcrist

Post by dcrist »

Corect! :wink:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
tevez

Post by tevez »

Ceva asemanator a patit un batranel simpatic, la judecatorie, filmuletul a sot postat si aici cred.
In cazul respectiv omul a fost dat in gat de cei cu care se judeca. Ideea e ca daca taci si nu piuie
vreun dispozitiv de detectare nu ai nicio treaba.
La intrare intr-un anumit minister am vazut un domn care vroia sa lase jandarmilor un frumos
Mauser HSC, nu stiu daca pe gaz sau pe bila.Jandarmii i-au zis ca de data asta sa intre cu el dar
alta data sa-l lase acasa ca nu au rastelde arme la intrare.
misubagsisu

Post by misubagsisu »

Eu am intrat la Banca Nationala a Romaniei cu 2 pistoale in rucsac. Chiar de la intrare sunt gramada de detectoare si camere ultra-x-radio in fine, pana sa ajung la jarndarmi sa le zic de arme, urlau toate alea, au sarit ca arsi si mi-au zis sa pun rucsacu jos, le-am zis toata povestea ca trebuie sa ajung la un ghiseu sa imi schimb niste bani de hartie expirati si armele le aveam pentru schimbasem Certificatul de Detinator din cauza buletinului. Baietii veseli nu au vrut sa imi opreasca armele la ei si un sef de al lor l-au trimis pe unu de al lor cu mine, culmea eu cu rucsacu' pe umar.
ideea e urmatoare (nu va ganditi la prostii) :)))
legea e cretina ca nu ai voie in institutii cu arme pentru ca, ala de la poarta vreunei institutii are cumva drept sa tina arma ? sa puna mana ? da-o naibii ca nu e armurier. nici seif macar nu o sa vezi -el e angajat sa fie martor la vreo magarie si sa anunte politia urgent, ii tremura chilotii daca vede vreuna eu sincer n-as avea curaj sa ii las arma plus ca n-ai voie sa instrainezi arma - ar fi ilegal si din punctul astalalt de vedere.
traim in Congo si asta ne ocupa toata Romania.
haiosu

Post by haiosu »

misubagsisu wrote:Eu am intrat la Banca Nationala a Romaniei cu 2 pistoale in rucsac. Chiar de la intrare sunt gramada de detectoare si camere ultra-x-radio in fine, pana sa ajung la jarndarmi sa le zic de arme, urlau toate alea, au sarit ca arsi si mi-au zis sa pun rucsacu jos, le-am zis toata povestea ca trebuie sa ajung la un ghiseu sa imi schimb niste bani de hartie expirati si armele le aveam pentru schimbasem Certificatul de Detinator din cauza buletinului. Baietii veseli nu au vrut sa imi opreasca armele la ei si un sef de al lor l-au trimis pe unu de al lor cu mine, culmea eu cu rucsacu' pe umar.
ideea e urmatoare (nu va ganditi la prostii) :)))
legea e cretina ca nu ai voie in institutii cu arme pentru ca, ala de la poarta vreunei institutii are cumva drept sa tina arma ? sa puna mana ? da-o naibii ca nu e armurier. nici seif macar nu o sa vezi -el e angajat sa fie martor la vreo magarie si sa anunte politia urgent, ii tremura chilotii daca vede vreuna eu sincer n-as avea curaj sa ii las arma plus ca n-ai voie sa instrainezi arma - ar fi ilegal si din punctul astalalt de vedere.
traim in Congo si asta ne ocupa toata Romania.
don't cry baby, dont... just do it now: offffff... viatza mea, si ... "baiatul si fata mea,/ e o valoare/nime-n lume ca ei n-are"
of,of, mai,mai
tevez

Post by tevez »

misubagsisu wrote:Eu am intrat la Banca Nationala a Romaniei cu 2 pistoale in rucsac.
Mie nu mi-au detectat un pepper-spray "Nato" acum vreo 2 ani aceleasi dispozitive, dupa ce am schimbat suta de mii rupta am realizat ca am uitat sa-l declar. In alta ordine de idei - la intrare la Casa Poporului, pentru vizitatori au casete metalice speciale, stiu de la un prieten care si-a lasat pistolul si l-a recuperat la iesire, cu bon de ordine, ca la garderoba de la teatru :)
geony

Post by geony »

Asta e problema ca lucrez intr-un minister. Nu e pazit de jandarmerie, nu stiu daca au dispozitiv de detectat metale la intrare( e ceva insa altfel decit la aeroport sau tribunal )
N-as dori sa se creada ca vreau sa atac ministrul ,vreun secretar de stat sau alt demnitar cu care dealtfel pot intra in contact. Parerea mea e ca ministerul este monitorizat ”din umbra”. Sint camere peste tot, alarme etc,relefonia supravegheata de STS . Mai bine las „jucaria” acasa- nu vreau probleme. Daca vb. cu cei de la paza automat afla tot ministerul si apoi voi fi urmarit si cind ma duc la WC -si nu-mi place.
Guest

Post by Guest »

http://www.antena3.ro/stiri/romania/60- ... 64508.html
Saracu' bulgar , nu stia in ce lume anormala se baga atunci cand a calcat pamantul romanesc!
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
dingo20

Post by dingo20 »

Imi permit sa te contrazic, de data asta cred ca s-a procedat corect.
Bulgarul avea obligatia de a se informa despre legislatia noastra si, pe de alta parte, hai sa fim seriosi, sa nu ai nici macar o factura cand cumperi 50-60 de arme???
tevez

Post by tevez »

@geony
O dilema interesanta, sunt sigur ca nu esti singurul in situatia asta. Eu cand imi voi lua
pistol cu bila de cauciuc, in caz ca nu se schimba legea foarte drastic, am de gand sa-l
iau in deplasari, dar zi de zi la birou - nici nu ma gandesc. Cel pe care-l am acum e oricum
aproape imposibil de carat dupa mine din cauza dimensiunilor :D
In afara de serviciul de paza si de detectoarele de metale mai e si problema sefilor
si colegilor. Te vor privi ca pe un ciudat te vor intreba chestiuni de genul: "ce-ti trebuie?"
sau "te-a amenintat cineva?" Asa patea un fost coleg de facultate, cu paznicii rezolvase,
le aratase permisul si erau convinsi ca e ok sa intre inarmat in scoala dar colegii si profii
il marginalizau, un profesor l-a intrebat chiar la examen daca e adevarat ca are pistol.
Acum treieste aceeasi "drama" la firma unde s-a angajat, lumea nu e obisnuita cu armele.
Bineinteles, sunt si cazuri fericite, cunosc un padurar care si-a luat pistol si toti din Ocol
l-au asaltat cu intrebari despre legislatie, preturi, magazine, astfel ca in ziua de astazi
la ei la "birou" e plin de posesori de nelatale si le sut si foarte utile in drum spre casa de la
servciu...
Rainman

Post by Rainman »

geony wrote: ...........
Daca vb. cu cei de la paza automat afla tot ministerul si apoi voi fi urmarit si cind ma duc la WC -si nu-mi place.
Din momentul in care ti-a fost eliberata autorizatia (sau chiar de cand ai depus dosarul), toti cei care trebuiau sa stie ca iti cumperi pistol au fost instiintati.

Intreaba la o camera d'aia seria de la pistol si o s-o gasesti scrisa pe un biletel pe birou... :twisted:
Rohm RG88 10x22T

www.romsdc.ro
glock

Post by glock »

mai ROMANI dar chiar asa slabi am ajuns?????????????????

vad ca mai toti va resemnati pe aici ...ca daca se schimba legislatia nu-l mai port , si chestii din astea.de aia tara asta merge asa cum merge!
asa s-a facut si la rahatul ala de lege cu ascultatul si urmaritul telfoanelor/internet.s-a trezit insa unu mai inteligent sa dea dea statu in judecata si sa conteste jegu ala de lege la CCR.o sa vedem ce o sa se intample.
eu am pistolul de 7 ani si il port zilnic cu mine oriunde m-as duce.prefer sa nu fiu o VICTIMA si desi nu l-am scos/armat decat o singura data pe strada in 7 ani de zile , dar nu l-am folosit (cand a intrat unu peste mine in masina noaptea cu ceva in mana cutit sau spray-nu se vedea exact) prefer "sa planga masa si nu mama mea".
CONCLUZIA!!! cei care sunteti in Bucuresti cu ajutorul nostru al tuturor detinatorilor legali si de buna credinta de arme neletale TREBUIE SA FACETI CEVA.Daca mizeria asta ordinara de proiect (CARE ESTE CLAR ANTICONSTITUTIONAL)ajunge sa treaca si sa devina lege atunci cu tot respectul va zic SUNTEM NISTE PROSTI.
Va doresc numai bine!
dingo20

Post by dingo20 »

glock wrote:mai ROMANI dar chiar asa slabi am ajuns?????????????????

vad ca mai toti va resemnati pe aici ...ca daca se schimba legislatia nu-l mai port , si chestii din astea.de aia tara asta merge asa cum merge!
..................
CONCLUZIA!!! cei care sunteti in Bucuresti cu ajutorul nostru al tuturor detinatorilor legali si de buna credinta de arme neletale TREBUIE SA FACETI CEVA.
D-asta n-are ursu' coada, ca toti vrem sa faca altii ceva in locul nostru. Hai SA FACEM TOTI ceva.
catauk

Post by catauk »

tevez wrote:@geony
O dilema interesanta, sunt sigur ca nu esti singurul in situatia asta. Eu cand imi voi lua
pistol cu bila de cauciuc, in caz ca nu se schimba legea foarte drastic, am de gand sa-l
iau in deplasari, dar zi de zi la birou - nici nu ma gandesc. Cel pe care-l am acum e oricum
aproape imposibil de carat dupa mine din cauza dimensiunilor :D
In afara de serviciul de paza si de detectoarele de metale mai e si problema sefilor
si colegilor. Te vor privi ca pe un ciudat te vor intreba chestiuni de genul: "ce-ti trebuie?"
sau "te-a amenintat cineva?" Asa patea un fost coleg de facultate, cu paznicii rezolvase,
le aratase permisul si erau convinsi ca e ok sa intre inarmat in scoala dar colegii si profii
il marginalizau, un profesor l-a intrebat chiar la examen daca e adevarat ca are pistol
.
Acum treieste aceeasi "drama" la firma unde s-a angajat, lumea nu e obisnuita cu armele.
Bineinteles, sunt si cazuri fericite, cunosc un padurar care si-a luat pistol si toti din Ocol
l-au asaltat cu intrebari despre legislatie, preturi, magazine, astfel ca in ziua de astazi
la ei la "birou" e plin de posesori de nelatale si le sut si foarte utile in drum spre casa de la
servciu...
Tie ti se pare ok sa mergi cu arma la facultate , sau la examene ? mie mi se pare o exagerare pe bune , hai ca al ti la tine pe strada , in masina , acasa dar si la examen sau la scoala , nu sunt de acord . Aia nu mai este scoala

SI domnul glock - de ce trebuie sa faca doar Bucuresteni , Eu am dat o idee dar vad ca nimeni nu o ia in seama , sa trimitem mailuri la televiziuni pe tema asa , ca si noi cetateni de rand avem dreptul la autoaparare cu o arma , si ca tot infractorii ar fi avantajati in cazul in care s-ar da legea , ca ei oricum nu folosesc permis de arma , am fi victime sigur ( daca si ala de la Brasov avea un pistol cu bile de cauciuc poate nu murea nu , cine stie ?)
Asa ca toti ar cam trebui sa facem ceva , eu zic ca fiecare sa trimita cate un mail la emisiunile tv , gen Nasu ,Realitatea , etc cu tema asta si sa vedeti ca la atatea mailuri primite din toata tara o sa intrebe anumiti politicieni de treaba asta , ca si ei sunt practic vizati ca oameni simpli nu (realizatori) si fac pariu ca si ei au arme .
Last edited by catauk on Thu Feb 12, 2009 12:31 pm, edited 1 time in total.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Se pare ca nu vom invata nicicand nimic.
Ce face parlamentul cand are de rezolvat o problema de... rahat?
Ce face Guvernul cand are de rezolvat on problema de... rahat?
Ce face orice autoritate din stat cand are de rezolvat o problema de... rahat?

Coroloarul, concluzia, raspunsul UNUIVERSAL:
INTEMEIAZA O COMISIE!

Altfel spus, pun pe altii sa le rezolve problema iar rezolvarea va fi una "dirijata".

Acum, daca substituim termenii ecuatiei ajungem la o concluzie clara.
Reiau, supozitiile
- toata tara este plina de comisii
- fiecare comisie rezolva probleme
DECI TOATA TARA ESTE UN RAHAT!

QUOD ERAT DEMONSTRANDUM!

Cu un pic de bunavointa putem spune ca
Toata tara este IN rahat! [nu ca ar fi mare diferenta]

Iar motivul pentru care ne aflam in BUDA,
motiv ce razbate tot din aceasta demonstratie incocenta pare a fi faptul ca
FIECARE AR DORI O COMISIE,
CEVA, ORICUM,
PE ALTCINEVA, CARE SA FACA CEVA.