Pistol...Dezamagit

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Knife

Pistol...Dezamagit

Post by Knife »

salutare. Sunt nou. Si in curand implinesc 18 ani si vreau sa imi iau pistol cu gloante de cauciuc :D Am auzit de cazuri de persoane care au decedat in urma folosii unor asemenea pistoale. Ce nu imi convine e ca am aflat ca nu e mereu chiar asa. Am vazut unele teste si am vazut ca sunt chiar aproape ineficiente. M-ar interesa ceva care nu doar sa sperie. Nu merg la plesneala. Vreau sa fiu sigur ca si chiar in cazul in care nu se sperie, are experienta si stie ce am in mina sa ii dau un glonte si sa il las acolo fara impresii in cap. Adica sa il opresc fizic. Sa nu mai poate face nimic. Nu vreau sa cumpar jucarii cu eticheta "arme autoaparare". Vreau sa fie periculoasa.

Cam cata forta trebuie unui pistol cu bila cauciuc pt a fi foarte eficient? Alea de 15j mi se par o mare gluma proasta. Sunt 30j suficienti?

M-am exprimat in termeni cat se poate de clari :D
Chiar nu exista mijloc eficient de aparare? Mi se pare absurd?
In cazul in care nu merge imi iau unu cu glont glont la negru :D

Astept raspunsurile voastre.
Cred ca si altii se afla in aceeasi dilema...

Bafta

PS. Stiu ca poate nu e la locul ei intrebarea. dar e mai eficient un pistol cu aer comprimat decat unul cu bile de cauciuc? Nu cred dar vreau si parerea voastra.
Si care e numarul maxim de jouli pe care e legal sa ii ai la un pistol?
Mie mi se pare ineficient orice sub 50j. Conforma standardelor mele de mai sus :D Si cred ca asta e standardul la care tre sa ne gandim. Nu la : "poate se sperie" sau "poate crede ca e adevarat". Nu ma bazez pe "poate".

Bafta inca odata
Guns...Skills...Balls...
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Salut Knife! Vis-a-vis de intrebarea daca pistoalele cu aer comprimat sunt mai eficiente ca cele cu bila de cauciuc, eu iti raspund clar ca DA! Dar in poligonul de tir! Daca ai sa citesti cu atentie Legea 295/2004 ai sa vezi ca armele cu aer comprimat nu pot fi folosite ca arme de autoaparare. Deci..tre sa te hotarasti bine daca vrei sa te joci/antrenezi sau aperi/protejezi! :) Tu alegi! La restul intrebarilor ii rog pe prietenii mei sa-ti raspunda!
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
Knife

Post by Knife »

Sunt gata sa incalc legea ca sa imi scap pielea :D Cam cati jouli are un pistol cu aer comprimat? Faza cu pistoale care "sa sperie" dar care nu fac nimic mi se pare o mare gluma. Ma intereseaza sa fie eficient. Sa nu mai faca ala niciun pas.

Si inca ceva.
Ca sa imi aiu pistol cu glont ce cerinte tre sa indeplinesc?
E posibili in romania?
Guns...Skills...Balls...
barthy

Post by barthy »

Knife wrote:Sunt gata sa incalc legea ca sa imi scap pielea :D Cam cati jouli are un pistol cu aer comprimat? Faza cu pistoale care "sa sperie" dar care nu fac nimic mi se pare o mare gluma. Ma intereseaza sa fie eficient. Sa nu mai faca ala niciun pas.

Si inca ceva.
Ca sa imi aiu pistol cu glont ce cerinte tre sa indeplinesc?
E posibili in romania?
la cati ani ai e de inteles atitudinea ta; totusi eu unul te sfatuiesc sa mai analizezi problema; si daca tot vrei sa ajungi la bulau decat sa te joci cu o arma si sa ucizi sau sa nenorocesti pe un nevinovat ( poate vreun copil )mai bine repedete intr-un politist pe strada si ardei 2-3 pumni; in felul asta o sa-ti usurezi viata la mititica printre sacali :wink: asculta si ce ti-a zis colegul adrian si citeste legea - o gasesti pe site la hunter-vip; bafta la bac !!
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
macarici

Re: Pistol...Dezamagit

Post by macarici »

Knife wrote:salutare. Sunt nou. Si in curand implinesc 18 ani si vreau sa imi iau pistol cu gloante de cauciuc :D Am auzit de cazuri de persoane care au decedat in urma folosii unor asemenea pistoale. Ce nu imi convine e ca am aflat ca nu e mereu chiar asa. Am vazut unele teste si am vazut ca sunt chiar aproape ineficiente. M-ar interesa ceva care nu doar sa sperie. Nu merg la plesneala. Vreau sa fiu sigur ca si chiar in cazul in care nu se sperie, are experienta si stie ce am in mina sa ii dau un glonte si sa il las acolo fara impresii in cap. Adica sa il opresc fizic. Sa nu mai poate face nimic. Nu vreau sa cumpar jucarii cu eticheta "arme autoaparare". Vreau sa fie periculoasa.

Cam cata forta trebuie unui pistol cu bila cauciuc pt a fi foarte eficient? Alea de 15j mi se par o mare gluma proasta. Sunt 30j suficienti?

M-am exprimat in termeni cat se poate de clari :D
Chiar nu exista mijloc eficient de aparare? Mi se pare absurd?
In cazul in care nu merge imi iau unu cu glont glont la negru :D

Astept raspunsurile voastre.
Cred ca si altii se afla in aceeasi dilema...

Bafta

PS. Stiu ca poate nu e la locul ei intrebarea. dar e mai eficient un pistol cu aer comprimat decat unul cu bile de cauciuc? Nu cred dar vreau si parerea voastra.
Si care e numarul maxim de jouli pe care e legal sa ii ai la un pistol?
Mie mi se pare ineficient orice sub 50j. Conforma standardelor mele de mai sus :D Si cred ca asta e standardul la care tre sa ne gandim. Nu la : "poate se sperie" sau "poate crede ca e adevarat". Nu ma bazez pe "poate".

Bafta inca odata
knife,ma sperii!
Ai auzit de cazuri de persoane care au decedat in urma folosirii armelor cu bila,dar ce nu-ti convine e ca nu se intampla mereu asa!Nu vrei jucarii,vrei ceva periculos!Esti dispus sa-ti iei pistol cu glont "la negru"!
La intrebarea daca e vreun mijloc eficient de aparare iti raspund ca da!Chiar daca ai 1,65m si 50 kg,du-te la sala,trage de fiare,fa un sport de contact si o sa te simti mult mai sigur pe tine.Sa porti o arma mai mult sau mai putin letala cu tine,dar pe care sa fii dispus sa o scoti la cea mai mica galceava,nu e in regula.Asta presupune multa raspundere!N-o lua ca pe o cicaleala,mai mediteaza un pic.
Knife

Post by Knife »

Apreciez grija voastra :D Dar nu as trage niciodata daca nu sunt atacat.
Nu mi-a raspuns nimeni la intrebari...

Le astept in continuare...
Guns...Skills...Balls...
KaiserKlaus

Post by KaiserKlaus »

Knife wrote:Apreciez grija voastra :D Dar nu as trage niciodata daca nu sunt atacat.
Nu mi-a raspuns nimeni la intrebari...

Le astept in continuare...

nu mi-o lua in nume de rau dar vrei cam multe deodata; mai bine du-te la scoala!!!
Walther P99T
MMG-AK74M cal 4,5mm BB
Carpatzi cal 9 mm PAK
"accidentele de circulatie fac mai multe victime decat armele"
cyrus12

Post by cyrus12 »

knife wrote:Sunt gata sa incalc legea ca sa imi scap pielea
Din pacate draga knife pistoalele cu aer comprimat nu sunt bune de nimica intr-o confruntare directa,pentru ca nu sunt facute pentru asa ce ceva .Daca vrei sa scapi dintr-o altercatie urmeaza sfatul lui macarici si fa un sport de contact sau daca ti-e prea greu ia-ti un sprai cu piper este mult mai eficient in cazul unei altercatii.In ziua de astazi pistoalele fie ele si cu bila nu mai reprezinta o amenintare pentru ca toata lumea stie de ce sunt in stare si cum arata .Sunt prea putini cei care au o arma de foc adevarata .In locul tau as cauta o alta metoda de abordare a problemei ,nu armele sunt solutia.Daca ai intradevar probleme cu cineva dute la politie si organizeaza un flagrant si rezolvi problema fara vasare de sange.Tine minte "IN TOT DEAUNA VIOLETA ATRAGE ALTA VIOLENTA",orcat de bine sau corecta ti sar parea solutia.

PS:Iti spun toate astea pentru ca niciodata nu poti fi sigur pe o arma (AC sau cu bila).Te poti trezi ca atunci cand ai mai multa nevoie de el atunci sa te lasa si mananci bataie sau mai rau doamne fereste cu pistolul in mana.Daca nu ma crezi intreabai pe baieti de pe forum care au pistole cu bila si o sa iti confirme cat despre AC-uri sunt bune numai la gaurit harti si cuti de conserve.
mikutzu

Post by mikutzu »

Eu sincer,sper ca acest post si ce a scris Knife ,e pus la misto.
Prostia este cultivarea deliberată a ignoranţei.
Knife

Post by Knife »

Ma nu va imaginati ca scot pistolu ca nu imi place cum ii sta freaza la unu. Dar ca ultima solutie tre sa fie acolo. Sunt intreg la minte :D
Imaginati-va ca pistolul e ultima sansa. Nu ma intrebati de ce si nu incercati sa ma convingeti sau sa argumentati nush ce. Respect grija voastra si aceasta comunitate.

De dus la scoala ma duc si merg si la sala.
:D

Vreau pareri obiective. Nu incercati sa vorbiti din puntul de vedere al unui politist sau al "parintilor". Vreau doar date exacte daca se poate. Ce poate un pistol si ce nu poate. Si care pistol e mai bun si ce face si ce nu face.
Nu ma tratati ca un copil (desi poate inca sunt :D ) insa eu imi voi asuma responsabilitatea pentru fiecare miscare pe care o voi face. Ce imi spuneti voi e doar pur informativ.

Care e cel mai eficient pistol? Nu imi spuneti ca nu exista! De ce naiba se mai vand ca arme de autoaparare si mai sunt inarmati si jandarmii cu ele?
Adica nu sunt bune pentru ceea ce sunt vandute?

Alea cu pneumatice sunt semiautomate?
Guns...Skills...Balls...
tipirigpipirig

Post by tipirigpipirig »

Sunt intreg la minte :D
- oare ai recunoaste daca nu ai fii???? dupa afirmatiile ca l-ai vrea mort pe tipul ce te ataca, dupa ce afirmi ca ai lua o arma cu glont la negru... eu ma indoiesc de mintea ta.

Imaginati-va ca pistolul e ultima sansa.
- daca pistolul este ultima sansa, imagineaza-ti ca ai pierdut-o! asta te poate ajuta sa gasesti solutiile cele mai bune.

- in acest caz poate merita sa schimbi scoala iar sala sa o inlocuiesti cu biblioteca (acolo sigur nu ai nevoie de pistoale) - incearca si varianta cu atletismul (proba de viteza)

Nu incercati sa vorbiti din puntul de vedere al unui politist sau al "parintilor".
- ok, vorbesc din punctul de vedere al altui infractor: - tine minte bai cutit ca daca nu ma mierlesti din prima iti iau gitu si tie si la tot neamu tau si daca ma mierlesti varu leontin cu gagii iti taie familia felii si scuipa pe ei si la bulau sa fii atent sa nu scapi sapunul pe jos!!!!!!!! ---- asa ceva vrei :( ?

Care e cel mai eficient pistol? Nu imi spuneti ca nu exista! De ce naiba se mai vand ca arme de autoaparare si mai sunt inarmati si jandarmii cu ele? Adica nu sunt bune pentru ceea ce sunt vandute?
- unele sint mai bune altele mai slabe, dar sint de autoaparare si nu pentru ceea ce vrei tu - adica sa ucizi cu ele (vezi primul post pus aici de tine). iar pentru ce vrei tu incearca asta: http://www.collegehumor.com/picture:6514

- unele sint si semiautomate!
acuma sper sa nu te superi pe mine si sa nu intelegi ca te-am jignit sau ca te iau in bascalie, dar cum pui tu problema ....! daca ai un conflict in derulare sau stii ca urmeaza sa ai probleme si te pregatesti pentru asta, parerea mea este sa apelezi la potera.
cristib

Post by cristib »

tipirigpipirig wrote:Sunt intreg la minte :D
- oare ai recunoaste daca nu ai fii???? dupa afirmatiile ca l-ai vrea mort pe tipul ce te ataca, dupa ce afirmi ca ai lua o arma cu glont la negru... eu ma indoiesc de mintea ta.

Imaginati-va ca pistolul e ultima sansa.
- daca pistolul este ultima sansa, imagineaza-ti ca ai pierdut-o! asta te poate ajuta sa gasesti solutiile cele mai bune.

- in acest caz poate merita sa schimbi scoala iar sala sa o inlocuiesti cu biblioteca (acolo sigur nu ai nevoie de pistoale) - incearca si varianta cu atletismul (proba de viteza)

Nu incercati sa vorbiti din puntul de vedere al unui politist sau al "parintilor".
- ok, vorbesc din punctul de vedere al altui infractor: - tine minte bai cutit ca daca nu ma mierlesti din prima iti iau gitu si tie si la tot neamu tau si daca ma mierlesti varu leontin cu gagii iti taie familia felii si scuipa pe ei si la bulau sa fii atent sa nu scapi sapunul pe jos!!!!!!!! ---- asa ceva vrei :( ?

Care e cel mai eficient pistol? Nu imi spuneti ca nu exista! De ce naiba se mai vand ca arme de autoaparare si mai sunt inarmati si jandarmii cu ele? Adica nu sunt bune pentru ceea ce sunt vandute?
- unele sint mai bune altele mai slabe, dar sint de autoaparare si nu pentru ceea ce vrei tu - adica sa ucizi cu ele (vezi primul post pus aici de tine). iar pentru ce vrei tu incearca asta: http://www.collegehumor.com/picture:6514

- unele sint si semiautomate!
acuma sper sa nu te superi pe mine si sa nu intelegi ca te-am jignit sau ca te iau in bascalie, dar cum pui tu problema ....! daca ai un conflict in derulare sau stii ca urmeaza sa ai probleme si te pregatesti pentru asta, parerea mea este sa apelezi la potera.
Bravo, le-ai gasit la baietii astia exact ce vor, mi-a placut!
Knife

Post by Knife »

Ba baieti aveti toti niste talente inascute. Dar numai ce vreau eu nu imi puteti raspunde :))))
Mi s-a facut deja si profilul psihologic, deja am si fost etichetat ca "ucigash", si toate astea pe forum, de toate, numai ce ar trebui nu :D
Ma asteptam la mai mult profesionalism. E un forum de arme pana la urma.
Nici nu vreau sa aud puntul de vedere al unui politist daca astea sunt puntele voastre de vedere :D Si deja stiu din ce miati scris ca multi dintre voi sigur sunteti antrenati sa fiti gardieni sau ceva pacolo unde aveti deaface cu armele :D No offence. Dar nu am nimic cu nimeni si nu vreau sa impusc pe nimeni doamne fereste :)))) lol
Dar cand ai ce am eu pe cap iti trebui asa ceva ;) Si daca credeti ca ma ajutati cu sfaturi pe langa subiect sa stiti ca nu e asa :D
Trag doar daca sunt nevoit. Nu vreau sa il omor dar nici sa se enerveze si sa o patesc mai tare. Va rog renuntati la mentalitatea de "jandarm" si intrati un pic in pielea mea.

Credeti-ma. Sfaturile voastre sunt bune si suna frumos. Dar nu sunt pentru mine. Just take it for granded.

Cand esti atacat tre sa te aperi! De aia exista arme autoaparare! Cand vrei sa te aperi nu vrei ca ala sa te pocneasca mai tare! Asta nu e autoaparare! e PROSTIE! Mi se pare foarte logic rationamentul!

Incercati sa fiti si voi civili un pic si rog sa imi raspunda doar cei care cunosc cate ceva despre arme si sunt dispusi sa ma ajute.
Ce e foarte ciudat e ca apararea e luata ca o crima! Ce draq?

:lol:

Hai sa fim experti in ale apararii . Nu "experti" in ale psihologiei, sociologiiei si miscarilor gruparilor mafiote.
Asta vor hotara expertii in domeniile lor.
Stiu ca romanu e bun la toate, da de multe ori numai la ce trebuie nu e bun.

daca am suparat pe cineva imi cer iertare. dar imi plac raspunsurile la subiect. ma intereseaza aspectele principale care le-am enuntat foarte clar.
Restul mi se pare o gargara.

In America esti indreptatit sa ai si pistol cu glont, iar aici esti persecutat chiar si cu un amarat de pistol cu bila cand esti TU ala CARE A FOST ATACAT! Viata ta e pe primul loc. Si raspundeti-mi cineva clar.

Respect si inca mai sper
Guns...Skills...Balls...
Soimul Maltez

Post by Soimul Maltez »

Knife,
Armele neletale se cheama asa pt. ca nu omoara. Daca sunt atat de puternice cum iti doresti tu, nu-i exclus ca in anumite situatii (focuri trase de aproape in zone sensibile) sa provoace rani foarte grave sau chiar mortale si atunci nu mai sunt neletale.
Se pare ca ai un conflict aparent inevitabil. Exista doua variante: cu final in puscarie sau in spital. Asa e, nu? Ori pun aia laba pe tine si te baga in spital sau mai rau, ori cumperi un pistol cu glont la negru, dar apoi intri in puscarie.
Din fericire, de obicei mai exista si alte variante. Cauta bine celelalte variante. Sfatuieste-te cu parintii sau cu prietenii, poate cu cei de pe forum. Fa pe dracu in patru si nu te lasa absorbit in conflict. Nu esti cu nimic mai barbat daca ajungi in spital sau la inchisoare, decat daca reusesti sa eviti conflictul (chiar daca pari las).
focu' si cartusu'
Janko

Post by Janko »

Slaut, Knife! Am vrut sa-ti scriu cu o zi un urma dar a picat netu' si n-am mai apucat. Ceea ce tia-m scris am salvat dar oricum nu mai conteza. Ai primit destule "lovituri" de la ceilalti useri. Cred ca problema cu raspunsurile primite provine de la cum ai pus tu intrebarea. Ai dat prea multe detalii pentru un raspuns cat mai precis, iar aceste detalii au fost interpretate in fel si chip. Dupa textele tale se poate observa ca nu esti un dobitoc si ca poti intelege usor ce e bine de facut. Ceea ce te sfatuiesc eu, este sa uiti de arme cu glont (letale) si sa ne concentram doar la cele cu bila de cauiciuc. Eu personal detin un Walther PP si sunt multumit de el. Eficienta din punct de vedre al armei privind puterea loviturii provine de la lungimea tevi. Cu cat este teava mai lunga, cu ata este lovitura mai precisa si cu ceva mai puternica. In schimb puterea loviturii provine doar de la cantitatea pulberii din cartus. Si cum toate pistoalele vandute in Romania folosesc aceeasi munitie 10X22T ramane in mare parte sa te concentrezi doar la aspectul exterior al pistolului. RG88 nu am avut asa ca rog pe altii sa scrie ceva despre el. In schimb am avut o experienta nefericita cu P22, care sincer nu ti-l recomand. Bye, bye!
Walther PP Cal. 10X22T
Post Reply