IN ATENTIA DETINATORILOR DE PISTOALE CU BILA DE CAUCIUC !!!!

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

barthy

IN ATENTIA DETINATORILOR DE PISTOALE CU BILA DE CAUCIUC !!!!

Post by barthy »

Urmare a solicitării dumneavoastră transmisă prin e-mail, Direcţiei, Arme, Explozivi, Substanţe Toxice din cadrul I.G.P.R., referitoare la posibilitatea introducerii în România a unei arme neletale, pistol cu bilă de cauciuc, vă comunicăm următoarele :
Pistoalele cu bilă de cauciuc, la care dvs. faceţi referire sunt incluse în categoria armelor neletale, şi pot fi procurate în condiţiile Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, de către ,,Cetăţenii români şi străinii cu şedere legală în România, care au împlinit vârsta de 18 ani, în condiţiile notificării prealabile a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti ,respectiv a inspectoratelor judeţene de poliţie în a căror rază teritorială îşi are domiciliul solicitantul”.
Având în vedere cele menţionate, vă detailăm procedura notificării prealabile după cum urmează:
1. Documentele necesare pentru obţinerea dovezii de notificare în vederea procurării armei neletale:
- notificare prealabilă (Tip);
- copie CI/BI;
Notificarea depusă la organul de poliţie competent, se înregistrează după care în termen de 3 zile, se eliberează dovada notificării, ce va fi tradusă în limba ţării de unde doriţi să procuraţi arma, cu o valabilitate de 30 zile.
2. După procurarea armei neletale, solicitantul are obligaţia de a se prezenta în termen de 5 zile la organul competent care a emis dovada notificării în vederea eliberării certificatului de deţinător şi înscrierea armei neletale în acest document.
Pentru înscrierea armei neletale, solicitantul va prezenta organului de politie care a eliberat dovada notificării, următoarele acte:
- dovada notificării, ştampilată si semnată pe verso de armurier;
- factura de procurarea armei, tradusă în limba română;
- dovada achitării accizelor la administraţia fiscală competentă teritorial;

Cu stimă,
Comisar ....................

m-am interesat la politie in legatura cu procurarea armelor neletale din strainatate si in special rusia si turcia; postez o parte din raspunsul primit, mai putin datele de identificare ale petentului si functionarului care semneaza adresa de raspuns; acesta este punctul lor de vedere oficial, iar faptul ca nu face referire la limite de performanta ale armelor ( cu toate ca am cerut lamuriri si pe tema asta) denota ca ne putem cumpara ij 79-9t sau mp471 fara probleme; totodata am conversat telefonic si cu alti armurieri din bucuresti si din tara si mi-au spus ca nu mai aduc arme din rusia datorita atitudinii oarecum rigide a producatorilor si comerciantilor rusi(acestia au de intocmit documentatii si de achitat statului rus diverse taxe referitoare la export si insista sa fie platite de client - un exemplu);

CONCLUZIA : CINE ARE POSIBILITATE SA CALATOREASCA IN SPATIUL CSI SI BANI SA PLATEASCA ACCIZA SE POATE MANDRII CU UN PISTOL PUTERNIC.

p.s. daca informatiile de mai sus reprezinta o noutate pt. dvs. ma bucur ca am putut fi de folos, daca nu imi cer scuze; nu am vrut decat sa ajut;
Adrian_is

Post by Adrian_is »

F bine bartht! :) Multumim pentru informatie..foarte utila! Deci se poate achizitiona un pistol mai puternic si apoi facute diligentele necesare in tara!
Mad Max

Post by Mad Max »

da, dar diligentele aste cred ca se ridica la niste sume cam mari....
barthy

Post by barthy »

Mad Max wrote:da, dar diligentele aste cred ca se ridica la niste sume cam mari....
transportul, acciza 100%, taxa vamala 30%, tva 19%;

ij 79-9t = 10500 ruble ( 1050 ron ) x 149%= 1050+1564,5=2614,5ron
violiv

Post by violiv »

TVA se plateste la cumparator (daca tara e mebra UE), nu se mai deduce, nu se mai plateste in tara inca o data.
Taxa vamala este doar 10% si doar pentru marfurile care provin din spatiul extracomunitar.
Acciza este 100% la pretul de factura daca acesta este mai mare decat pretul de referinta in vama si la pretul de referinta in vama daca pretul de factura este mai mic (asta depinde si de vames, se mai poate negocia)
Termenul de 5 zile pentru inscrierea armei la politie curge de la data indeplinirii formalitatilor vamale si nu de la data cumpararii atunci cand arma este adusa din alta tara.
Bulgaria si Moldova nu cer traducerea. E bine de avut o copie pentru ca hartia pe care o primesti de la politie trebuie completata de organul vamal dupa datele completate de vanzator (nu vanzatorul strain scrie pe hartia romaneasca, originala)
Pentru Bulgaria si alte state UE nu trebuie viza. Pentru Moldova si Rusia trebuie viza! Iar rusii nu dau decat vize turistice (excursii organizate) sau vize individuale eliberate pe baza unei invitatii primite din Rusia, IN ORIGINAL (taxa de viza e vreo 30 E).
Cel mai aproape se poate cumpara un Ij 78, 79 de la Chisinau. La ei trebuie trecut pe la Biroul de Evidenta a Circulatiei Armelor (trebuie programare inainte) de unde trebuie obtinute autorizatii pentru cumparare (pe baza celei romanesti), pentru transport si pentru scoatere din tara (vreo 60 E toate), apoi cumperi pistolul (trebuie intrebat inainte, la magazin, daca au si, eventual, rezervat).
Dupa toate astea, mi se pare ca spre est sansele sunt mici.
Bulgaria este cea mai apropiata si mai facila destinatie dar nici ei nu au arme rusesti. Nu trebe viza, traducere si arme se gasesc la Ruse. Doar ca puterea este limitata, ca si in multe tari vestice, la max 15 J (unele chiar 7,5 J).

O informatie noua, direct de la Baikal (printr-unul din importatori): Baikal-ul nu a aobtinut autorizatia de export de la Moscova pentru Romania si Bulgaria pentru pistoalele cu gaz si bila. (Pana anul trecut le exportau printr-un intermediar din Finlanda)

Asteptam informati mai aproape de realitate de la cineva care si face un drum spre est pentru a cumpara o arma. Eu am renuntat! :cry:
Mad Max

Post by Mad Max »

barthy wrote:
Mad Max wrote:da, dar diligentele aste cred ca se ridica la niste sume cam mari....

daca stii pretul lui ij79-9t calculul e bun... :D
dar pe partea celalata, ai da 2614,5 RON (26.145.000 ROL) pe un pistol cu bila?
la banii astia imi iau pusca de vinatoare...sau altceva...sau pistol cu glont, daca as avea dreptul...
DaBears

Post by DaBears »

din momentul ce nu avem dreptul la arme de foc si nu cred ca vom avea nici in urmatorii 20 de ani consider ca e o investitie buna
macarici

Post by macarici »

barthy wrote:

Mie unuia,mi se pare cam mult pt. un pistol cu bila!Vreo2800ron e un beretta 9mm.Oricum,mersi de informatie.
barthy

Post by barthy »

1.pusca de vanatoare nu o putem folosi pt. autoaparare(studiati cu atentie articolul din lege sa vedeti cat de evaziv este - sa fie interpretat pt. bogati si sarcaci);
2. pistol cu glont nu vom pupa inca 10 ani de acum incolo ( lupta de calsa exista si dusmanul se fereste);
3. chiar daca e scump, nu e inghetata s-o mananci si sa arunci hartia la cos peste cinci minute; e o investitie pt. o viata ( mai mult decat o masina) - nu ma dau banii afara din casa, dar daca imi pica ocazia o pun imediat de un TT (76j) sau mp471(100j); chit c-o vand pe soacra-mea !!
macarici

Post by macarici »

barthy wrote:1.pusca de vanatoare nu o putem folosi pt. autoaparare(studiati cu atentie articolul din lege sa vedeti cat de evaziv este - sa fie interpretat pt. bogati si sarcaci);
2. pistol cu glont nu vom pupa inca 10 ani de acum incolo ( lupta de calsa exista si dusmanul se fereste);
3. chiar daca e scump, nu e inghetata s-o mananci si sa arunci hartia la cos peste cinci minute; e o investitie pt. o viata ( mai mult decat o masina) - nu ma dau banii afara din casa, dar daca imi pica ocazia o pun imediat de un TT (76j) sau mp471(100j); chit c-o vand pe soacra-mea !!
Sau cine stie ,se dezvolta piata de second hand.trebuie sa se gaseasca o solutie pt.S.H.-uri de ''afara''.
Mad Max

Post by Mad Max »

ce ziceti voi e destul de corect si nu va contrazic...
dar eu ramin la parere mea :) e cam mult 20 si ceva de mil pt un pistol cu bila...eu vreau un RG88 si ma strofoc sa am 1270 de ron fara sa intru in bugetul normal...
asta e...Romania....
Soimul Maltez

Post by Soimul Maltez »

Sa nu patiti ca vanatorii care au luat de la cugir varianta de vanatoare a AKM-ului. Dupa ce s-a vandut cativa ani, nu stiu ce for vanatoresc a decis ca arma nu e potrivita pt. vanatoare si a interzis folosirea ei in acest scop, asa ca baietii de la politie, le-au adunat pe toate de la detinatori. Dupa ceva vreme (cred ca vreo 2-3 ani), s-au prins si ei ca nu mai suntem pe vremea lu impuscatul si ca nu poti lua cu japca bunul omului, cumparat legal, asa ca le-au dat inapoi. Din pacate, detinatorii le cam tin degeaba, ca la vanatoare tot nu le pot folosi.
Ma gandesc ca daca vreun dobitoc trage pe unde nu-i cazul cu un pistol din asta puternic rusesc si presa amplifica ca de obicei cazul, baietii de la politie, ca sa n-aiba ei bataie de cap, interzic pistoalele cu energie mai mare de nu stiu cat dracu. E posibil, nu-i asa? S-a intamplat si la armele cu aer comprimat.
focu' si cartusu'
sorin mok

Post by sorin mok »

De aia e secreta puterea armelor din amgazinele din Romania? Ca sa nu afle politia si sa le interzica? Ridicol.
Cat despre ij 79-9T, costa la alte magazine 7800 ruble (800Ron):
http://shop.izharsenal.ru/shop/selfdefe ... 06803.html

Si cred ca problema se pune altfel: dai 15 miloane pe un pistol de 15 J (conform Top-Gun) din aliaj care se sparge daca il scapi pe ciment, il folosesti pe ger sau tragi mai multe focuri in ritm rapid sau dai 19 (poate 20) de miloane pe un pistol de 50J (deci de 3 ori mai puternic) si din otel??
Nikki

Post by Nikki »

sorin mok wrote:Cat despre ij 79-9T, costa la alte magazine 7800 ruble (800Ron):
http://shop.izharsenal.ru/shop/selfdefe ... 06803.html
De ce la "Cartus" un ij 79-9T costa 150$ ??? E cumva versiunea de 38J sau nu e actualizat site-ul? Stie careva :?:
Nikki

Post by Nikki »

Si inca ceva...ce este asta? Ca eu nu ma prind?
http://shop.izharsenal.ru/shop/selfdefe ... 10830.html
Pretul mi-a atras atentia...
Post Reply