PISTOL CZ 83 9mm

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

aurorauno

Re: PISTOL CZ 83 9mm

Post by aurorauno »

gerula wrote:
gerula wrote:@aurorauno, sper ca este vorba de permisele pentru arme cu glont.
Adica pentru glont sa trebuiasca doar atestat pentru absolvirea unui
curs de arme si munitii, iar pentru "gumela" sa trebuiasca examinare?
Pare absurd, nu credeti?
gerula wrote:Nu am nimic impotriva unei examinari teoretice pentru obtinerea permisului port-arma.
Ori alba ,ori neagra :roll: ...discutia despre cei care folosesc armele la savarsirea unor infractiuni este cu totul altceva,majoritatea le au ilegal,corect,dar astia care le flutura in vant in intersectie in marea parte le au legal,numai ca nu stiu cand si cum au voie sa le foloseasca!Suna ceva de genul "astia care le au ilegal pot sa faca ce vor cu ele,noi care le avem legal de ce sa nu facem la fel?" ce spui tu!Chiar daca 99% aia sunt ilegali nu inseamna ca tu nu trebuie sa stapanesti legislatia!NU e o scuza!Si sa dai apoi vina pe altii pentru faptele cuiva e oarecum deplasat!Psihologul nu prea are ce sa iti faca mai mult de niste teste,pe care le poti trece dar dupa cateva luni(ani) sa o iei razna,iar politistul daca iti refuza dreptul pentru ca te-ai certat cu vecinu ca dadusei muzica prea tare sari in sus ca ti se ingradesc drepturile,daca trece cu vederea spui ca nu isi face treaba!Ce inseamna profesionist?Cum ai proceda tu?De cate ori ai dat un buchet de flori,o atentie,la doctor,pe la nu stiu ce ghiseu sau la invatatoarea copilului cu anumite ocazii?Cand ai nevoie e bine sa dai spaga ca scapi repede,cand dau altii e ilegal...altfel spus ce ai facut concret ca sa "indrepti" raul asta din tara noastra?Ai denuntat pe cineva ca ti-a cerut spaga,ai reclamat un politist,psiholog si alti incompetenti d-astia fara de care ne-am face treaba mai bine ca nu e profesionist?
CONCLUZIE: Este dupa parerea mea nevoie sa se dea un test din legislatia in vigoare pentru ORICE tip de arma!Daca nu cunosti ce drepturi si obligatii ai cu arma ta inseamna ca nu o meriti!
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
gerula

Post by gerula »

@aurorauno, ce nu intelegeti din postarile mele?
Este simplu, am afirmat ca sunt un sustinator al examinarii teoretice
pentru obtinerea permisului de port-arma. Am mai afirmat ca nu este
corect ca pentru arme neletale sa trebuiasca examinare teoretica si
pentru cele cu glont nu.
Parerea mea este ca pistolarii din trafic se vor linisti cand armele cu gaz
vor fi supuse autorizarii si nu notificarii. Pentru ca nu cred ca acei "cocalari"
vor mai putea detine pistoale cu gaz.
Totusi sunt cazuri in trafic in care esti nevoit sa folosesti arma din dotare.
Spre exemplu, din gresala zgarii o masina oprita la semafor. Din respectiva
masina coboara cativa gealati doi pe doi cu bate la tine. Ce faci?
Daca folosesti arma, probabil scapi de ei, dar ajungi la stirile de la ora cinci.
Sau nu o folosesti si ajungi la spital.
Dar daca o folosesti, sunt unii care te catalogheaza si pe tine "cocalar".
Si, ca sa raspund si la cealalta intrebare, eu unul am renuntat la a mai
da spaga de ceva ani buni. Si nici nu iau.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

gerula wrote:@aurorauno, ce nu intelegeti din postarile mele?
Este simplu, am afirmat ca sunt un sustinator al examinarii teoretice
pentru obtinerea permisului de port-arma. Am mai afirmat ca nu este
corect ca pentru arme neletale sa trebuiasca examinare teoretica si
pentru cele cu glont nu.
Parerea mea este ca pistolarii din trafic se vor linisti cand armele cu gaz
vor fi supuse autorizarii si nu notificarii. Pentru ca nu cred ca acei "cocalari"
vor mai putea detine pistoale cu gaz.
Totusi sunt cazuri in trafic in care esti nevoit sa folosesti arma din dotare.
Spre exemplu, din gresala zgarii o masina oprita la semafor. Din respectiva
masina coboara cativa gealati doi pe doi cu bate la tine. Ce faci?
Daca folosesti arma, probabil scapi de ei, dar ajungi la stirile de la ora cinci.
Sau nu o folosesti si ajungi la spital.
Dar daca o folosesti, sunt unii care te catalogheaza si pe tine "cocalar".
Si, ca sa raspund si la cealalta intrebare, eu unul am renuntat la a mai
da spaga de ceva ani buni. Si nici nu iau.

Dupa mintea lor nu ar trebui sa folosim armele deloc. Doar ei au dreptul sa le foloseasca deoarece ajunsi acolo unde au ajuns, multi dintre ei cu pile si fara vocatie ( doar asa sa aiba o pozitie si niste privilegii ) se cred niste arieni iar restul untermensch.
Pe un alt forum, intr-o alt fel de comunitate, cineva tinea o alocutiune despre cum s-au amestecat salopeta si tergalul in societatea noastra in vremurile actuale si despre consecintele acestui fapt. L-am admonestat cum ca face diferete intre clasele sociale si categoriile socioprofesionale si ca oamenii ar trebui sa fie egali in drepturi. Acum tind sa-i dau dreptate. Unii chiar nu-si au locul acolo unde sunt acum.

N-ai cu cine, ba..................

p.s. nea aurora, chiar nu vrei sa vi la un poligon cu noi ? fac cinste ca eu nu mai sunt bugetar.....hai, vino, nu fii.......
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

mai fratzilor...vad pe toata lumea ca vorbeshte de acest FORT... imi poate da cineva detalii despre el...nume complet de unde se poate achizitiona si cam cat de bun este? ashtept un pm. multumesc
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. Image
nedumeritu

Post by nedumeritu »

CooLT2006 wrote:mai fratzilor...vad pe toata lumea ca vorbeshte de acest FORT... imi poate da cineva detalii despre el...nume complet de unde se poate achizitiona si cam cat de bun este? ashtept un pm. multumesc
Nimic de spus despre Fort, fie el 12R fie el 17R.
Deocamdata este cea mai puternica si mai precisa arma de autoaparare din otel cu teava lisa din cele ce se gasesc in permisele de arma
ale catorva fericiti.
Pot fi numarati pe degete.
Pot fi achizitionate din Chisinau iar pretul la zi se pare ca este undeva intre 430-450 Euro la care se adauga taxele de stat
la trezoreria lor si TVA-ul. Plus 2,7% taxa de comision vamal. Deocamdata. Cand vine acciza nu mai intreaba multi de el...
Sunt unii importatori care spun ca il cumpara de la sursa cu 500 ron si il aduc aici la vanzare intre 1400 si 1700 ron.
Sincer sa fiu, nu cred bazaconiile acestea. Poate la alte preturi si modele din cele cu teava cu sicane facute pentru rusi.

De ce nu mergi sa vezi un model mai modern, T910?
Il gasesti in fotografii Hi-Resolution pe www.grandpower.ro, cu teste si cu specificatiile de rigoare.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Presupunere:
- cel ce va reusi sa importe una dintre armele
  • Fort 12R - Fort 17R
  • Grand Power T 910

acela va fi de departe castigatorul cursei importatorilor la sectiunea "neletale".
Desigur, cu conditia sa isi asigure si un flux constant de munitie buna la preturi convenabile.
Prin munitie buna inteleg:
AKBS de 50Jouli
akbc2.jpg
akbc2.jpg (3.34 KiB) Viewed 5177 times
akbc.jpg
akbc.jpg (1.9 KiB) Viewed 5174 times
akbc3.jpg
akbc3.jpg (9.81 KiB) Viewed 5120 times
sau
Snail 9mm rubber. Din cele aduse da Arrow si vandute la preturi foaaarte variabile.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
aurorauno

Post by aurorauno »

BARTHY 2 wrote:Dupa mintea lor nu ar trebui sa folosim armele deloc. Doar ei au dreptul sa le foloseasca deoarece ajunsi acolo unde au ajuns, multi dintre ei cu pile si fara vocatie ( doar asa sa aiba o pozitie si niste privilegii ) se cred niste arieni iar restul untermensch.
Daca va referiti la politisti va inselati!Daca ei considera ca ar avea dreptul sa le foloseasca s-ar face curatenie in tara asta,nu ar mai sta sa il roage politicos pe domnul infractor!Toata lumea stie ca daca pun mana pe pistol sunt pusi la dispozitie pana se finalizeaza ancheta!Daca va referiti la politicieni nu cred ca fac legile astea cu buna stinta,chiar nu au habar de arme!Sunt perfect de acord insa ca multi,foarte multi nu au ce cauta acolo unde se afla acum,dar asta nu o putem schimba noi,din pacate....
BARTHY 2 wrote:p.s. nea aurora, chiar nu vrei sa vi la un poligon cu noi ? fac cinste ca eu nu mai sunt bugetar.....hai, vino, nu fii.......
Pai eu inca sunt bugetar(dar nu politist cum au ramas unii cu impresia) si nu imi permit sa intorc cinstea.Atunci cand o sa-mi permit o arma o sa vin cu cea mai mare placere.
'
Rudy

Post by Rudy »

aurorauno wrote: Daca va referiti la politisti va inselati!Daca ei considera ca ar avea dreptul sa le foloseasca s-ar face curatenie in tara asta,nu ar mai sta sa il roage politicos pe domnul infractor!Toata lumea stie ca daca pun mana pe pistol sunt pusi la dispozitie pana se finalizeaza ancheta!.
wow..... dar de cand militienii nostri au ajuns clone ale polititiei americane, adica curajosi, cu vana si cu pricepere in ale manuirii armelor ???
Pai lor le ie frica sa si-o scoata si la tufis,, daramite in fata infractorului... sa fim seriosi.
De ce la noi in oras , la orice scandal la care sunt solicitati isi fac aparitia numai dupa ce-si termina "balaurii" toate gloantele?
Fiindca stau ascunsi, tremura ca iepurii si ies din vizuina doar cand e vorba de vre-un betiv inofensiv intins pe asfalt.
Cazul nu-i singular, deloc singular. Este o rusine d-lor.
Curajul militiei se reduce doar la posesorul de logan cu radar, care-ti sare drum in fata masinii si-ti arata lolypop-ul, ca sa-ti ia banii ca ai depasit nu stiu ce viteza super-luminica. Doar acolo se pricep, acolo unde-i totul mura-n gura.

Prin piatza veniti, doar ca sa va umpleti sacosele cu produse de la amaratii aia de tarani, pe DE-A MOACA, iar toate ciorile taie posetele sotiilor printre tarabe si in alimentara, la vreo coada la nu stiu ce....Iar voi, unde dracu sunteti? Nu mai sunteti, sunteti la masina si va burdusiti portbagajele.

Rezumand... daca nu sunteti capabili de ceva, lasati-ne pe noi s-o facem, dreptul la o arma cumsecade toti trebuie sa-l avem (cei cu toti neuroni legati de sinapse, fireste)
Chiar cu acte, chiar si cu taxe, chiar si cu mama dracu de cine stie ce autorizatie tipizata, preluata de pe nu stiu galaxie....
le platim, ne scolim, le re-innoim, facem alte poze mai clare cu macro, cu zoom, cu iso, fata, spate, profil, rect, cum vreti si cum n-i se cere, numai dreptul la a ne purta singuri de grija il cerem,

Lasati-ne sa ne protejam singuri,ca oricum la toate interventiile voi stati pititi in spatele mascatilor si va tineti de basti sa nu va alunece pe cheliile alea grase.

Sotia a ajuns sa fie talharita ziua in amiaza mare, de toate scursurile negricioase in vizita la oras,
Scursuri la care Garcea de Urziceni, se uita ca la omul invizibil si se intoarce cu spatele,,, iar eu nu pot sa fac nimic d-le ca "n-am cu ce" ????????????????
iar aia sunt precum ciorile iarna pe tavanul tarii, multi si cioditiori, tupiesti si protejati de militie. sictir

cele relatate sunt fapte reale, de la "fata locului" nu preluari....
Rusine , ar trebui sa contribuiti cu 50%, de la 1 iunie.
Rusine a doua oara.

(sper sa nu mai fie nevoie si de episodul II, ca mai aveam ceva pe suflet )
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
aurorauno

Post by aurorauno »

Rudy wrote:Rusine , ar trebui sa contribuiti cu 50%, de la 1 iunie.
Deci asta era rezolvarea,daca contribuiesc bugetarii cu 50 % nu o sa-ti mai dea tiganu cu bata-n cap!Interesanta mentalitate!Nu inteleg de ce vorbesti la persoana I,cui de fapt te adresezi?"Mascatii" dupa care se ascund politistii sunt tot politisti! :shock: In rest,iti inteleg ura pentru tigani,tinand cont de svastica de la avatarul de messenger inteleg ca imbratisezi acest curent politic(si nu numai).Sunt fapte triste cele povestite de tine,insa daca societatea nu ia masuri nu are cine sa le ia!Exista corpuri de control,se pot face plangeri,sesizari,va puteti organiza pe baza de voluntariat la politie si sa ajutati la prinderea infractorilor,o gramada de solutii!Chiar si revoltele impotriva tiganilor cum s-au mai petrecut la noi in tara.....
'
Rudy

Post by Rudy »

Nu contributia redusa o sa-i civilizeze pe ghiauri, dar asta e renumeratia care cred ca li se cuvine. Restul si-l iau ei, stim noi de unde..
Am avut o plangere, la militie, impotriva unui vecin retartat care ne bate si chinuie copii, ... in compensare am fost rugat sa apelez la sentiment, si sa dau mana cu retartatu'.. pai asa se rezolva situatia ? Adica, mana aia cu care retardul imi bate copilul eu s-o strang cu simpatie?, Greu d-lor pt mine acest lucru.
La avatar cred ca-mi pot permite sa pun ce vreau eu.
Nu sunt impotriva nimanui atata timp cat toti suntem tratati si respectati intru-un mod echitabil.
Cum adica, sa ma angajez voluntar...poate ciripitor, militia face actiuni pro bono?
aurorauno

Post by aurorauno »

Rezolvarea e in alta parte,nu in taieri de salarii,dar asta e alta discutie!Din pacate acel politist in afara de o amenda(pe care ala nici nu o platea) nu avea ce sa-i faca...cam astea sunt legile la noi!Nu avea ce si cum sa rezolve situatia altfel,decat sa il lua el la bataie p-ala!:) faceti valva in media daca vedeti ca nu se rezolva situatiile!Televiziunile abia asteapta astfel de subiecte!
'
Rudy

Post by Rudy »

De valva televizata, a avut parte orasul, poate ai vazut la stiri. Si ce, daca ??
Dar nu camerele video, trebuie sa rezolve problemele.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Rudy wrote:De valva televizata, a avut parte orasul, poate ai vazut la stiri. Si ce, daca ??
Dar nu camerele video, trebuie sa rezolve problemele.
Iti dau dreptate in tot ce spui iar starea ta de revolta este pe deplin justificata si cred ca o incearca multi altii.
Partea proasta este ca tot ce facem este sa injuram sistemul si sa blamam in stanga si in dreapta.
In rest, totul este clona dupa comportamentul din politica noastra mioritica:
- toti demolam sistemul si institutiile
- nimeni nu vine cu propuneri si solutii complete si functionale.
Care va fi rezultatul acestei maniere de a reactiona?
Unul singur si sigur: adancirea anarhiei.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Rudy

Post by Rudy »

nedumeritu wrote:Care va fi rezultatul acestei maniere de a reactiona?
Corect si bine punctat, adancirea, adica trecerea la nivelul urmator de anarhie.
Pentru anarhia de moment nu-mi asum nici cea mai mica responsabilite.
Dar nu vad diferenta intre democratie si anarhie ? Sa am oare eu o pata oarba ?
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Rudy wrote:
nedumeritu wrote:Care va fi rezultatul acestei maniere de a reactiona?
Corect si bine punctat, adancirea, adica trecerea la nivelul urmator de anarhie.
Pentru anarhia de moment nu-mi asum nici cea mai mica responsabilite.
Dar nu vad diferenta intre democratie si anarhie ? Sa am oare eu o pata oarba ?
Poate te-am judecat gresit.
Abia acum am aruncat un oki si am vazut locatia ta.
Deci aproape de Polul "Barbulesti".
Pai e clar ca atunci cand navaleste hoarda in oras, oricine se poate alege cu doua trei buzunare in plus.
Cum naiba sa nu te apuce amocu'?

Diferenta intre democratie [demos+kratos=puterea poporului] si anarhie este una clara:
cresterea nemasurata si de necontrolat a entropiei, a starii de dezordine sociala in cazul acesta.
Si asta ca rezultat a impotentei statului, adica lipsa acelui KRATOS, nimeni nu are puterea ori,
cu lege dar fara coercitie nu faci nimic, cum zicea unchiu' Bismark, manca-i-as coifu' lui ala de prusac.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Post Reply