ce tip de munitie e mai buna?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

cuba

ce tip de munitie e mai buna?

Post by cuba »

Salutate celor de pe aici,acuma care stie mai bine sa se afirme,ce tip de munitie este mai buna pentru un RG88 ?? cei care au acest model si au facut cateva teste sper sa ma ajute si pe mine , UMA sau PG sau ce tipuri mai sunt. si daca cunoasteti si cateva date tehnice despre acest model ,mi-ar prinde nemaipomenit de bine.oricum maine am de gand sa fac cateva teste cu arma. bafta
Ekol Firat Magnum 9mm
Gamo ViperMax 5,5mm
catalin_suzeanu

Re: ce tip de munitie e mai buna?

Post by catalin_suzeanu »

cuba wrote:Salutate celor de pe aici,acuma care stie mai bine sa se afirme,ce tip de munitie este mai buna pentru un RG88 ?? cei care au acest model si au facut cateva teste sper sa ma ajute si pe mine , UMA sau PG sau ce tipuri mai sunt. si daca cunoasteti si cateva date tehnice despre acest model ,mi-ar prinde nemaipomenit de bine.oricum maine am de gand sa fac cateva teste cu arma. bafta
Ce zici daca iti arunci un ochi aici??? http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?t=986
...Afli mai multe decat crezi...si e si mai "constructiv" sa "rasfoiesti" printre randurile acestui forum...Cu aceasta ocazie ne cunosti mai bine si...ai sa constati cu uimire ca NICI UNUL NU VREA SA SE AFIRME... :wink:

Multa bafta si hai sa batem "cuba" 8)

Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
cuba

Post by cuba »

multzam catalin ,da nu m-am lamurit prea mult,in schimb am gasit ce cautam ,iar pentru ce-i care vor sa stie sa citeasca aici http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?t=1142
Ekol Firat Magnum 9mm
Gamo ViperMax 5,5mm
cuba

Post by cuba »

cine are informatii despre cum se construieste un amortizor artizanal pentru un RG88, din ce ,ce fel,cat mai exacte sa fie detaliile. Sau poate este careva care si-a construit,si vreau sa stiu si ce efecte are asupra bilei de cauciuc. Eu am cautat pe forum si pe internet si nu am gasit nimic.
Ekol Firat Magnum 9mm
Gamo ViperMax 5,5mm
radu.b

Post by radu.b »

cuba wrote:cine are informatii despre cum se construieste un amortizor artizanal pentru un RG88, din ce ,ce fel,cat mai exacte sa fie detaliile. Sau poate este careva care si-a construit,si vreau sa stiu si ce efecte are asupra bilei de cauciuc. Eu am cautat pe forum si pe internet si nu am gasit nimic.
Buna ziua.
Si nici nu o sa gasiti. In primul rand amortizorul de zgomot, la armele de foc este interzis in tara noastra si nu numai. In al doilea rand nu isi gaseste utilitatea intrucat bila de cauciuc nu este un proiectil cu forma stabila iar amortizorul este pur si simplu un cilindru care are in interior mai multe discuri cu gaura pe centru de diametrul glontelui, asezate coaxial.
O zi buna si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
imircea

Post by imircea »

Daca ii pui si amortizor la pistolul cu bila de cauciuc, bila aia abia va mai iesi (daca va mai iesi) din amortizor
catalin_suzeanu

cuba wrote:cine are informatii despre cum se construieste un amortizor artizanal pentru un RG88, din ce ,ce fel,cat mai exacte sa fie detaliile. Sau poate este careva care si-a construit,si vreau sa stiu si ce efecte are asupra bilei de cauciuc. Eu am cautat pe forum si pe internet si nu am gasit nimic.
:wink: iar iti spun ca sunt informatii care se gasesc insa macar partial iti pot spune urmatoarele:

Utilizarea "amortizorului" are ca scop atenuarea acelui "bubuit" auzit in momentul plecarii proiectilului pe teava (chiar daca nu exista fizic in cartusele cu gaz tot se produce deplasarea unor "corpuri" cu masa proprie).
La iesirea proiectilului din teava acesta are viteza mai mare decat a sunetului si se produce acel acel "BANG" specific oricarui obiect care se afla intr-o situatie asemanatoare (in plin sarbatori de iarna "biciuitul" are ca efect acelasi BANG....viteza varfului depaseste bariera sonica si se produce pocnitura).
Putini stiu ca atunci cand s-au inventat amortizoarele de zgomot pentru pistoale, ele contineau doar sisteme de anulare a zgomotului produs de explozia incarcaturii (deloc de neglijat). Eliminarea "BANGULUI" sonor s-a facut prin utilizarea unei munitii speciale numite "subsonice". Exista o sumedenie de scheme ale acestor "amortizoare" printre care si schema relatata mai sus de radu.b.
Oricum, in niciun caz aceste amortizoare nu se pot utiliza la o arma ce are ca proiectil o "guma" ce iese de pe teava precum un cocolos de hartie mestecat in gura si suflat printr-un pai de la bauturile racoritoare... :wink:

Sunt multe de discutat insa e un accesoriu interzis "civililor" si ca atare nu are rost sa continuam discutia, mai ales ca subiectul e la limita legalitatii...

Cu stima,

Cata
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
cuba

Post by cuba »

multumesc domnilor Radu si Mircea pentru informatiile furnizate, acuma dupa cum spuneam mai sus am facut niste teste cu RG88 de la 6 m cu munitie PG intr-o sticla de 2l respectiv 2,5 pline ochi cu apa fara aer in ele si un geam lateral de masina.Am ramas surprins, nu s-a intamplat nimic ,decat un impact foarte puternic nimic altceva ,nici o bila recuperata. Am incercat din nou exercitiu dar de data asta de la o distanta de 3m ,ambele sticle au fost penetrate de bila iar geamul s-a facut bucati (2 bile recuperate) , as zice ca aceleasi efecte le poate produce si de la 4 m,dar inca nu am facut testu. Am sa postez si niste poze:
Ekol Firat Magnum 9mm
Gamo ViperMax 5,5mm
cuba

Post by cuba »

de la 6 m Image
de la 3m Image
Image
Image
Ekol Firat Magnum 9mm
Gamo ViperMax 5,5mm
cuba

Post by cuba »

catalin am mai cercetat despre amortizoare si ai mare dreptate in ce spui ,multumesc celor care m-au ajutat sa gasesc raspunsuri.
Ekol Firat Magnum 9mm
Gamo ViperMax 5,5mm
Babanu

Post by Babanu »

se creeaza o mare confuzie aici, legea ar trebui citita mai bine :evil:

ART. 6
Regimul armelor militare si al unor dispozitive destinate armelor letale
(1) Regimul detinerii, portului, utilizarii si operatiunilor cu arme si dispozitive militare se stabileste prin legi speciale.
(2) Este interzisa procurarea, detinerea, portul, utilizarea, importul, exportul si comercializarea de catre persoane fizice sau juridice, cu exceptia institutiilor publice cu atributii în domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, a urmatoarelor sisteme si dispozitive destinate armelor:
a) sisteme de ochire care functioneaza pe principiul laser;
b) sisteme de ochire pe timp de noapte;
c) dispozitive destinate sau adaptate diminuarii zgomotului cauzat prin arderea unei încarcaturi.

DECI, nu este aplicabila armelor NELETALE
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
catalin_suzeanu

:lol: Off...sa presupunem ca acel proiectil din cauciuc ar iesi intreg si nevatamat prin acel "dispozitiv destinat diminuarii zgomotului cauzat prin arderea unei incarcaturi"...Care mai e efectul unei arme, si-asa nu extraordinara??? Oare nu pe impactul produs de zgomot si apoi pe cel produs de gumita asupra agresorului ne bazam cand o folosim exclusiv pentru autoaparare???
Acele dispozitive sunt dedicate armelor cu proiectil letal pentru ca:
- structura acestuia (proiectilului) este "nealterabila" de dispozitivul "tacut";
- scopul este de a lovi tinta fara zgomot (ceea ce nu e cazul la o arma neletala de autoaparare)

Deci textul de lege e firesc sa se refere numai la armele ce trag cu proiectil real (letal), deci la armele militare si cele de aparare letale.

Cu stima,

Cata
cuba

Post by cuba »

ce-i care locuiesc in Constanta unde pot merge sa se antreneze cu pistoalele,exista vreun loc undeva ?
Ekol Firat Magnum 9mm
Gamo ViperMax 5,5mm
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

cuba wrote:ce-i care locuiesc in Constanta unde pot merge sa se antreneze cu pistoalele,exista vreun loc undeva ?

IN BIROUL LUI MAZARE :D :D :D
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
cuba

Post by cuba »

BARTHY 2 wrote:
cuba wrote:ce-i care locuiesc in Constanta unde pot merge sa se antreneze cu pistoalele,exista vreun loc undeva ?

IN BIROUL LUI MAZARE :D :D :D
:lol:
:lol: bine zis Barthy ,ai pus punctu pe "i" cum de nu m-am gandit pana acuma la asta,am sa incerc sfatul tau. respect
Ekol Firat Magnum 9mm
Gamo ViperMax 5,5mm
Post Reply