incepator....vreau sa-mi iau o arma neletala...pls help

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

macarici

Post by macarici »

dingo10 wrote:
P.S Imi pare foarte rau ca nu am putut veni si eu la poligon pe 3 noiembrie, dar am aflat prea tarziu. Poate data viitoare... :wink:
Ai dreptate,a fost ceva foarte in scurt.
In poligon conteaza si ca poti sa tragi,dar mai importante sunt intalnirile pe viu,unde se pot schimba altfel impresiile. :wink:
Image
BARTHY 2

Re: incepator....vreau sa-mi iau o arma neletala...pls help

Post by BARTHY 2 »

scarlatv wrote:........cand intr-un final am intrat in biroul bossului de la arme am fost luat la intrebari ce fel de arma vreau si de ce o vreau. am zis ca vreau cauciuc, iar el pe motivul noi legi ce va aparea mi-a zis k pot lua doar p gaz deoarece altfel o voi aduce inapoi peste putin timp..................
Pristanda asta ar trebui mutat la G.A.Z.-ul unitatii. :evil:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
scarlatv

Post by scarlatv »

yanq wrote:In primul rand...ce a facut nenea garcea e un abuz...dreptul de a purta arma neletala iti este conferit de lege..nu de bunavointa lui...nu trebuie sa-i dai lui explicatii de ce ? cum ? etc...Pana la aparitia noii legi (al carui continut nu-l cunoaste nici respectivul "boss" pt ca nu exista nici macar un proiect de modificare supus dezbaterilor in acest sens) se aplica legea in vigoare..(legea noua nu va retroactiva-in principiu-)...
Dovada notificarii era obligat sa ti-o elibereze in 5 zile (nu 2 saptamani..cat a durat la tine)...

...Formularul respectiv pe care l-ai completat are rubrica bila de cauciuc sau gaz (deci poti lua oricare din astea doua)...atentie Nu si aer comprimat!
Pe notificare ce ti-a scris? ..in 30 zile de la eliberarea notificarii trebuie sa-ti procuri arma...si sa te prezinti cu ea, cu factura ,si cu notificarea completata pe verso pt a-ti elibera certificatul de detinator de arma neletala (cred ca asa se numeste ..sper sa nu gresesc)...
Eu recomand sa-ti cumperi o arma noua ...pt ca vei beneficia de garantie...la cele sh nu stii ce vicii ascunse pot fi..si risti sa ramai cu ea doar pt colectie..

La aprox. 1200 lei gasesti Rhom RG88 cu bila...model intens recomandat pe acest forum

PS...in Braila e indicat sa fii ninja (adica sa dispari instantaneu in ceata)..:)

cate arme pot tine in acelasi timp si in ce conditii? ma gandesc sa-mi iau un revolver pe gaz si p urma un pistol cu cauciuc dupa ce mai strang ceva banuti. si mi-as lua si un AC pentru mers in poligon.stiu k vreau cam multe :D
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

scarlatv wrote:
yanq wrote:In primul rand...ce a facut nenea garcea e un abuz...dreptul de a purta arma neletala iti este conferit de lege..nu de bunavointa lui...nu trebuie sa-i dai lui explicatii de ce ? cum ? etc...Pana la aparitia noii legi (al carui continut nu-l cunoaste nici respectivul "boss" pt ca nu exista nici macar un proiect de modificare supus dezbaterilor in acest sens) se aplica legea in vigoare..(legea noua nu va retroactiva-in principiu-)...
Dovada notificarii era obligat sa ti-o elibereze in 5 zile (nu 2 saptamani..cat a durat la tine)...

...Formularul respectiv pe care l-ai completat are rubrica bila de cauciuc sau gaz (deci poti lua oricare din astea doua)...atentie Nu si aer comprimat!
Pe notificare ce ti-a scris? ..in 30 zile de la eliberarea notificarii trebuie sa-ti procuri arma...si sa te prezinti cu ea, cu factura ,si cu notificarea completata pe verso pt a-ti elibera certificatul de detinator de arma neletala (cred ca asa se numeste ..sper sa nu gresesc)...
Eu recomand sa-ti cumperi o arma noua ...pt ca vei beneficia de garantie...la cele sh nu stii ce vicii ascunse pot fi..si risti sa ramai cu ea doar pt colectie..

La aprox. 1200 lei gasesti Rhom RG88 cu bila...model intens recomandat pe acest forum

PS...in Braila e indicat sa fii ninja (adica sa dispari instantaneu in ceata)..:)

cate arme pot tine in acelasi timp si in ce conditii? ma gandesc sa-mi iau un revolver pe gaz si p urma un pistol cu cauciuc dupa ce mai strang ceva banuti. si mi-as lua si un AC pentru mers in poligon.stiu k vreau cam multe :D

conform actualei legi, in cazul armelor neletale, iti poti procura si detine cate arme vrei.
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
scarlatv

Post by scarlatv »

BARTHY 2 wrote:

conform actualei legi, in cazul armelor neletale, iti poti procura si detine cate arme vrei.
super asa.din cate vad la u si u ai 2 arme, unu gaz si unu cauciuc. cred k pana la urma am sa fac asa.un revolver gaz si un pistol cauciuc. asa am si 2 variante diferite si autoaparare. :D
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

scarlatv wrote:
BARTHY 2 wrote:

super asa.din cate vad la u si u ai 2 arme, unu gaz si unu cauciuc. cred k pana la urma am sa fac asa.un revolver gaz si un pistol cauciuc. asa am si 2 variante diferite si autoaparare. :D
dar sa ai grija sa nu pleci cu amandoua la tine ca nu ai voie.
Image
“feci sed iure feci"

scarlatv

Re: incepator....vreau sa-mi iau o arma neletala...pls help

Post by scarlatv »

m-am hotarat.imi iau waltheru. dar cik tranzactia nu s face p loc, k trebuie intai sa si-o radieze si ar putea dura 2zile. e adevarat?
dcrist

Post by dcrist »

O radiaza dupa ce ti-o vinde prin intermediul unui magazin specializat.Vinzarea si radierea se poate face in aceeazi zi daca au si program cu publicul cei de la arme si munitii. Se duce la ei cu factura de la magazin din care reiese ca a vindut-o si o taxa de 10 RON la trezoreria de sector sau a orasului, platita in contul serviciului arme si munitii pt radiere.(nu stiu sigur daca treb platita si pt arme neletale informeaza-te)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

dcrist wrote:O radiaza dupa ce ti-o vinde prin intermediul unui magazin specializat.Vinzarea si radierea se poate face in aceeazi zi daca au si program cu publicul cei de la arme si munitii. Se duce la ei cu factura de la magazin din care reiese ca a vindut-o si o taxa de 10 RON la trezoreria de sector sau a orasului, platita in contul serviciului arme si munitii pt radiere.(nu stiu sigur daca treb platita si pt arme neletale informeaza-te)
pentru neletale nu se plateste; cel putin mie nu mi-au cerut nici un ban
Image
“feci sed iure feci"

scarlatv

iar va sacai :D

Post by scarlatv »

BARTHY 2 wrote:
dcrist wrote:O radiaza dupa ce ti-o vinde prin intermediul unui magazin specializat.Vinzarea si radierea se poate face in aceeazi zi daca au si program cu publicul cei de la arme si munitii. Se duce la ei cu factura de la magazin din care reiese ca a vindut-o si o taxa de 10 RON la trezoreria de sector sau a orasului, platita in contul serviciului arme si munitii pt radiere.(nu stiu sigur daca treb platita si pt arme neletale informeaza-te)
pentru neletale nu se plateste; cel putin mie nu mi-au cerut nici un ban
m-am razgandit.dupa ce cei de la magazine mi-au zis k nu pot aduce piese decat pt ce au vandut ei, ca exista sanse sa mi s strice componenta p care e trecuta seria si atunci chiar ca am incurcat-o m-am hotarat sa-mi caut ceva cu garantie.am gasit un rohm rg88 nou cica, cu garantie (2ani?) luat de arrows -10mil.stiti cumva un armurier cat mai ieftin si de preferat pe langa obor? cei de la arrow mi-au zis ca nu fac consignatie iar cei de la top-gun mi-au cerut 55ron si au fost f reci cu mine. am inteles ca exista si la 30ron comisionu. daca e de bine, de maine ma pot lauda si eu cu noua jucarie. :D

PS: cate obturatii are rohm-ul? am inteles k pp-ul comercializat acum la arrow are una iar rohm-ul mai multe, dar nu stia cate. :(
violiv

Post by violiv »

Garantie 2 ani :shock: :D
Din magazin pleaca armele cu unul, de unde 2?

Pe Mosilor, portiunea cea pietruita, langa filiala de vanatoare, este un mic magazinas de arme. Intra si acolo inainte de a lua pistolul. Aveau si ei ceva s-h-uri iar comisionul e sigur mai mic de 55 lei.
cristib

Post by cristib »

violiv wrote:Garantie 2 ani :shock: :D

Pe Mosilor, portiunea cea pietruita, langa filiala de vanatoare, este un mic magazinas de arme. Intra si acolo inainte de a lua pistolul. Aveau si ei ceva s-h-uri iar comisionul e sigur mai mic de 55 lei.
RG-ul meu a primit o garantie de 2 ani, asa scrie pe ea.
scarlatv

Post by scarlatv »

cristib wrote:
violiv wrote:Garantie 2 ani :shock: :D

RG-ul meu a primit o garantie de 2 ani, asa scrie pe ea.
Acum ma pot lauda cu un Rohm RG88 :D, nou. deocamdata mi se pare o afacere buna. multumesc pt sfaturi. ;)
yanq

Post by yanq »

..sa-l manuiesti sanatos.. 8)
cristib

Post by cristib »

scarlatv wrote:..... deocamdata mi se pare o afacere buna...... ;)
Poti fi sigur de asta! :D
Post Reply