incepator....vreau sa-mi iau o arma neletala...pls help

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

scarlatv

incepator....vreau sa-mi iau o arma neletala...pls help

Post by scarlatv »

Salut,
Sunt un incepator in domeniul armelor de foc si ma bucur ca exista un astfel de forum mai ales ca am gasit o gramda de informatii.
Sa-mi incep mica poveste...dupa o luna si ceva de alergat pe la sectia de politie am reusit sa obtin notificarea.Am alergat atat pt ca tot refuzau sa ma bage la sefu cel mare din diferite motive, p urma am inteles ca erau alarmati de zvonul ca se shimba legea si a doua problema ar fi ca eu sunt student in buc si originar din braila si ma duceam cand aveam timp.Asa...cand intr-un final am intrat in biroul bossului de la arme am fost luat la intrebari ce fel de arma vreau si de ce o vreau. am zis ca vreau cauciuc, iar el pe motivul noi legi ce va aparea mi-a zis k pot lua doar p gaz deoarece altfel o voi aduce inapoi peste putin timp. o alta varianta oferita de el a fost sa astept noua lege si atunci sa depun actele pt cauciuc sau sa o schimb pe cea cu gaz peste 2-3luni.eu am zis ok pt gaz si mi-a dat voie sa completez formularul si dupa 2sapt mi-am luat dovada. curios e ca p acea dovada nu e specificat arma cu gaz. cand l-am intrebat p nenea care mi-a inmanat-o daca pot sa-mi iau cauciuc mi-a zis sa fac ce vreau. acum nush c sa fac in legatura cu asta. oare daca ma duc cu pisctol cu bila cauciuc nu mi-o inregistreaza? asta ar fi prima problema.
Acum stau cu dovada in buzunar si nush c arma sa-mi iau. Deoarece sunt student si nu vreau sa aloc multi bani, mi-am impus o suma: 10mil. deci va trebui sa-mi iau o arma sh sau de la cineva care le aduce de-afara.cercetand p anumite site-uri am gasit cateva variante:
-walther pp cu bila cauciuc la 10mil, folosit 6luni. pachetu contine: 2incarcatoare, toc, accesorii de curatat, gentuta.
-ekol jackal dual nichelat cu gaz la 8.5mil, nou. am inteles k nu are decat pistolul. acesta mi se pare interesant pt ca e automat.
-Me 69 Springfield la 6mil putin folosit. am gasit un me 8 para la 8.3mil intr-un magazin de arme.
-walther p99 titanium nou cu 50gloante cauciuc, 50 gaz, 2 incarcatoare la 380euro.
-revolver rohm cu gaz, 5mil, folosit.are si toc
-ekol tuna de 8mm cu 20gloante gaz nou la 200euro

De ce vreau eu arma? pt k in primu rand imi doresc demult o arma si daca legea e permisibila am zis de ce nu, plus ca as fi mai sigur pe mine pe strada cand merge prin zone mai periculoase (reamintesc ca sunt din Braila).nu sunt genul batausului, dar mai bine sa fiu sigur.

Alte intrebari:
- cate arme imi pot procura si in ce conditii. imi doresc una cu care sa ies din casa si altele pt colectie.
- pt cele de tir trebuie alta cerere? ca mi-as lua si eu una sa merg in poligon
-in poligon special amenajat pot merge si cu pistol cu bila cauciuc? ce poligoane sunt in buc si ce conditii si tarife se practica
-in ce conditii pot sa-mi schimb arma?tre sa cer alta notoficare de fiecare data?trebuie s-o vand intai pe cea veche sau pot si dupa achizitionarea celei noi?

Stiu ca am scris o mare poveste dar chiar nu as vrea sa fac vreo greseala. Sper sa ma ajute cineva. Multam.
yanq

Post by yanq »

In primul rand...ce a facut nenea garcea e un abuz...dreptul de a purta arma neletala iti este conferit de lege..nu de bunavointa lui...nu trebuie sa-i dai lui explicatii de ce ? cum ? etc...Pana la aparitia noii legi (al carui continut nu-l cunoaste nici respectivul "boss" pt ca nu exista nici macar un proiect de modificare supus dezbaterilor in acest sens) se aplica legea in vigoare..(legea noua nu va retroactiva-in principiu-)...
Dovada notificarii era obligat sa ti-o elibereze in 5 zile (nu 2 saptamani..cat a durat la tine)...

...Formularul respectiv pe care l-ai completat are rubrica bila de cauciuc sau gaz (deci poti lua oricare din astea doua)...atentie Nu si aer comprimat!
Pe notificare ce ti-a scris? ..in 30 zile de la eliberarea notificarii trebuie sa-ti procuri arma...si sa te prezinti cu ea, cu factura ,si cu notificarea completata pe verso pt a-ti elibera certificatul de detinator de arma neletala (cred ca asa se numeste ..sper sa nu gresesc)...
Eu recomand sa-ti cumperi o arma noua ...pt ca vei beneficia de garantie...la cele sh nu stii ce vicii ascunse pot fi..si risti sa ramai cu ea doar pt colectie..

La aprox. 1200 lei gasesti Rhom RG88 cu bila...model intens recomandat pe acest forum

PS...in Braila e indicat sa fii ninja (adica sa dispari instantaneu in ceata)..:)
scarlatv

Post by scarlatv »

yanq wrote:In primul rand...ce a facut nenea garcea e un abuz...dreptul de a purta arma neletala iti este conferit de lege..nu de bunavointa lui...nu trebuie sa-i dai lui explicatii de ce ? cum ? etc...Pana la aparitia noii legi (al carui continut nu-l cunoaste nici respectivul "boss" pt ca nu exista nici macar un proiect de modificare supus dezbaterilor in acest sens) se aplica legea in vigoare..(legea noua nu va retroactiva-in principiu-)...
Dovada notificarii era obligat sa ti-o elibereze in 5 zile (nu 2 saptamani..cat a durat la tine)...

...Formularul respectiv pe care l-ai completat are rubrica bila de cauciuc sau gaz (deci poti lua oricare din astea doua)...atentie Nu si aer comprimat!
Pe notificare ce ti-a scris? ..in 30 zile de la eliberarea notificarii trebuie sa-ti procuri arma...si sa te prezinti cu ea, cu factura ,si cu notificarea completata pe verso pt a-ti elibera certificatul de detinator de arma neletala (cred ca asa se numeste ..sper sa nu gresesc)...
Eu recomand sa-ti cumperi o arma noua ...pt ca vei beneficia de garantie...la cele sh nu stii ce vicii ascunse pot fi..si risti sa ramai cu ea doar pt colectie..

La aprox. 1200 lei gasesti Rhom RG88 cu bila...model intens recomandat pe acest forum

PS...in Braila e indicat sa fii ninja (adica sa dispari instantaneu in ceata)..:)
:)) tare faza cu ninja.
multumesc pt un prim raspuns. a durat 2saptamani si din cauza mea k n-am putut ajunge la 1sapt cum mi-au zis ei.
in ce magazin se gaseste acest model, rohm? la banii astia mi se pare ok. oricum tranzactia se face la un armurier si stiu ca acesta e obligat sa verifice arma inainte de transfer.
yanq

Post by yanq »

http://www.arw.ro/magazine.php

..alege de aici locatia cea mai apropiata....
..citeste aici pe forum...sunt pagini intregi dedicate lui RG88...

..armurierul de care vorbesti e chiar vanzatorul din magazinul respectiv..
scarlatv

Post by scarlatv »

yanq wrote: ..armurierul de care vorbesti e chiar vanzatorul din magazinul respectiv..
stiu. ma refeream la faptu ca cel care imi vinde pistolu va merge cu mine la un armurier (mag de arme) si acela poate sa-mi zica dak e ok sau nu. la braila nu aveau pistoale cu gaz decat sh, preluate de la clienti si erau de la 8.5mil in sus, modele de acum nush cati ani. iar vu bila la 16-17mil, walther mauser. si preturile care le-am gasit eu sunt ok, numai ca lipseste garantia.mcy pt infos
yanq

Post by yanq »

..exista magazin Arrow in Galati...preturile sunt aceleasi in toata reteaua de magazine Arrow din tara..
http://www.arw.ro/produs.php?p=5277
Babanu

Post by Babanu »

Daca spui ca ai gasit o gramada de informatii pe acest forum cum mai poti lua in calcul armele astea?
"ekol jackal dual, Me 69 Springfield, me38, walther p99, revolver rohm cu gaz, ekol tuna"

nu ca as fi eu o autoritate in domeniu dar pentru a 10 oara spun incepatorilor care sunt singurele arme care merita cumparate pentru autoaparare: WALTHER PP si ROHM RG88 daca vreti sa intelegeti bine, daca nu, iarasi bine... :evil:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Guest

Post by Guest »

Babanu wrote:Daca spui ca ai gasit o gramada de informatii pe acest forum cum mai poti lua in calcul armele astea?
"ekol jackal dual, Me 69 Springfield, me38, walther p99, revolver rohm cu gaz, ekol tuna"

nu ca as fi eu o autoritate in domeniu dar pentru a 10 oara spun incepatorilor care sunt singurele arme care merita cumparate pentru autoaparare: WALTHER PP si ROHM RG88 daca vreti sa intelegeti bine, daca nu, iarasi bine... :evil:
Am intels, sa traiti! :D
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
scarlatv

Post by scarlatv »

Babanu wrote:Daca spui ca ai gasit o gramada de informatii pe acest forum cum mai poti lua in calcul armele astea?

deci acel walther la 10mil ar fi ok? numai k din cate am inteles p forum n-am sa pot trage cu gloante oarbe si gaz. :( piese s-ar gasi usor la el?
Babanu

Post by Babanu »

Am vazut si eu PP-ul acela de vanzare cu 10 mil, parea ok si pretul este bun daca intradevar arma nu are defecte si vine cu doua incarcatoare+toc. Un calcul rapid la valoarea de nou ar fi 1600+100+50= 17.500.000
Apropo, interesul armurierul este sa-ti ia comisionul si nu neaparat sa-ti verifice asa cum trebuie arma, cel mai bine ar fi sa mergi cu cineva care are o asemenea arma si o cunoaste bine iar in tranzactia aceasta sa-ti protejeze tie interesul.
Piese teoretic se gasesc pentru el chiar la Arrow, in mod normal nu ar trebui sa fie probleme. Faza cu gloantele oarbe nu stiu de ce te streseaza asa tare? Vrei o arma de autoaparare sau una de colectie pt acasa?
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
scarlatv

Post by scarlatv »

Babanu wrote: Vrei o arma de autoaparare sau una de colectie pt acasa?
Si una si alta. si in plus as avea d gand sa port la me: primu blank, urmat 2-3 gaz si restu bila.

pana acum am ajuns la concluzia: daca imi iau gaz imi iau me 69 sprinfield-ul k e ieftin, iar pt bila prima optiune ar fi waltherul pp sau daca mai fac rost de bani rohmul rg88.
sorin mok

Post by sorin mok »

Combinatia aceea o poti face numai cu revolver!

Iar la second-hand, nici macar nu te gandi daca n-ai bani de aruncat pe fereastra.

Edit:
Daca esti din Braila, incearca aici
http://www.oferta9.ro/magazin0.php?m=593&c=200000000

daca au IJ 79 la 500Ron, ia-l. E mama pistoalelor cu gaz.
yanq

Post by yanq »

scarlatv wrote:
si in plus as avea d gand sa port la me: primu blank, urmat 2-3 gaz si restu bila.
Ce rost au aceste combinatii...???...incarci numai cu bila de cauciuc...si daca e nevoie tragi unul in aer, unul pe langa respectivul..si al treilea in tinta...
macarici

Post by macarici »

@scarlatv Unde se duce mia,de duce si suta!
La alea 10 milioane,mai "rupe-te" si mai pune doua si jumatate,intra in primul magazin Arrow si ia-ti un rg88.
E nou,e in garantie si in urma testelor e cel mai bun de pe piata.Nu zic ca walter-ul nu e bun,dar e mult mai scump.
Bafta!
Image
dingo10

Post by dingo10 »

Eu am RG88 de putin timp,aproape de doua luni si am tras doar de doua ori cu el cam 35 de cartuse Pobjeda si UAG albastru. Nu am avut nici o problema si nici nu s-a blocat deloc. Sunt foarte multumit de el.

P.S Imi pare foarte rau ca nu am putut veni si eu la poligon pe 3 noiembrie, dar am aflat prea tarziu. Poate data viitoare... :wink:
Post Reply