Arma de vanatoare
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
alexsileanu
Arma de vanatoare
Va rog sa i-mi spuneti daca pot sa cumpar de la dumneavoastra un IJ bock cal. 16, nu am vazut o astfel de arma in lista.
Va multumesc!
Va multumesc!
Re: Arma de vanatoare
Buna ziua.alexsileanu wrote:Va rog sa i-mi spuneti daca pot sa cumpar de la dumneavoastra un IJ bock cal. 16, nu am vazut o astfel de arma in lista.
Va multumesc!
Din pacate nu am adus arme cal.16 nefiind atat de cautate ca si celelate.
Va multumesc.
Radu
-
alexsileanu
Probabil Marocchi ( www.marocchiarmi.it/ ).alexsileanu wrote: Am gasit o arma Merchone (daca nu ma insel) bock cal. 16, ce parere aveti despre ea?
O zi buna!
Desi nu sunt in esalonul 1, sunt ok.
Mai multe pareri puteti afla de pe forumul de la www.vinatorul.ro
Eu insa n-as alege calibrul 16, ci 12. Si acest subiect e dezbatut pe forumul de mai sus, si fiind un subiect "stufos", n-am sa intru in detalii.
Numai bine,
Marius
-
alexsileanu
-
alexsileanu
-
alexsileanu
Sambata i-am lasat pe cei de la Arrow - Mihai Bravu fara un IJ 12/70 bock cu ejectoare, cea de 12/76 a fost vanduta pana am ajuns sa o cumpar, dar sunt incantat de achizitia facuta. Am uitat sa intreb la magazin si va rog sa i-mi recomandati un armurier unde sa transform o arma clasica cal. 16 in arma de panoplie (Bucuresti sau Constanta de preferinta, este mai aproape).
Multumesc anticipat!
Multumesc anticipat!
-
alexsileanu
Nu starea ei tehnica este importanta, nu va obliga nimeni sa trageti cu ea, dar o veti putea pastra nedistrusa. Generatiile viitoare vor aprecia gestul dvs, patrimoniul de arme fiind unul neregenerabil. Daca si pe vremea lui Stefan cel Mare s-ar fi procedat la fel, azi muzeele ar fi fost cam goale....
Politia va va indemna s-o distrugeti prin gaurire, pentru ei inseamna doar inca o arma scoasa din inventar, o munca mai putin. Ce marca e arma , daca e posibil sa ne spuneti?
Despre colectii si colectionari www.anca.com.ro
Politia va va indemna s-o distrugeti prin gaurire, pentru ei inseamna doar inca o arma scoasa din inventar, o munca mai putin. Ce marca e arma , daca e posibil sa ne spuneti?
Despre colectii si colectionari www.anca.com.ro
-
alexsileanu
Observ ca sunteti pasionat de arme, din pacate arma este Turanlar - turceasca si nu cred ca merita pastrata pentru posteritate, singurul lucru care ma face sa nu o predau este ca mi-am facut ucenicia cu ea. A fost destul de buna la viata ei dar am reusit "performanta" sa ii rup patul si cand l-am schimbat nu a fost prea reusit.
-
alexsileanu
Am platiti deja cei 20 lei, la politie au vrut sa i-mi schimbe permisul de arma deoarece am si o UMC 5,6 de tir care se incadreaza la detinere. Totusi am fost sfatuit sa mai astept avand in vedere ca la armele trecute in certificatul de detinator nu mai poti cumpara cartuse decat cu autorizatie de la politie si UMC -ul se poate folosi doar in poligon. Nu este o problema prea mare ca arma de tir sa o folosesti doar in poligon, este un lucru corect, dar sa te duci la finante, politie si cine stie ce hartii mai ai nevoie doar ca cumperi cateva cartuse si te duci in poligon pentru cateva focuri, cred ca este exagerat, cu atat mai mult cu cat in judetul din care sunt nu exista nici un poligon autorizat.
-
alexsileanu
Armele de tir vor fi radiate din Permisul de arma si se va elibera Certicat de detinator si vor folosite astfel:
Art. 29 din Legea 295/2004:
Autorizarea folosirii armelor care fac obiectul dreptului de detinere
(1)Persoana care are în proprietate sau folosinta arme letale poate fi autorizata de catre organul de politie competent teritorial, la cerere, sa foloseasca într-un poligon special amenajat si autorizat, în conditiile legii, armele de vânatoare, de tir sau de colectie.
(2)Autorizarea prevazuta la alin. (1) se refera la scopul pentru care s-a solicitat traseul utilizat pentru transportul armelor, locul unde urmeaza a fi folosita arma, termenul de valabilitate a autorizatiei temporare de transport si folosire a armei.
(3)Procedura de acordare a autorizatiei prevazute la alin. (1) se stabileste prin norme metodologice.
(4)Colectionarii de arme pot folosi o arma lunga dintre cele detinute, mentionata în mod expres în permisul de arma, numai în locul unde se afla colectia, în caz de legitima aparare. În cazul în care colectionarul a facut uz de arma, are obligatia sa actioneze în conditiile prevazute la art. 35 alin. (1) si (2).
Art. 29 din Legea 295/2004:
Autorizarea folosirii armelor care fac obiectul dreptului de detinere
(1)Persoana care are în proprietate sau folosinta arme letale poate fi autorizata de catre organul de politie competent teritorial, la cerere, sa foloseasca într-un poligon special amenajat si autorizat, în conditiile legii, armele de vânatoare, de tir sau de colectie.
(2)Autorizarea prevazuta la alin. (1) se refera la scopul pentru care s-a solicitat traseul utilizat pentru transportul armelor, locul unde urmeaza a fi folosita arma, termenul de valabilitate a autorizatiei temporare de transport si folosire a armei.
(3)Procedura de acordare a autorizatiei prevazute la alin. (1) se stabileste prin norme metodologice.
(4)Colectionarii de arme pot folosi o arma lunga dintre cele detinute, mentionata în mod expres în permisul de arma, numai în locul unde se afla colectia, în caz de legitima aparare. În cazul în care colectionarul a facut uz de arma, are obligatia sa actioneze în conditiile prevazute la art. 35 alin. (1) si (2).