Un pistol in care nu ai incredere ca va trage si a doua oara nu mi se pare un obiect care sa iti dea vreo siguranta!It is crucial for you to test your pistol to
make certain it is reliable with specific loads - don't rely on my
advice. My life will never depend on the reliability of your handgun.
Your life may.
ALL GUNS ROUNDUP
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Apropo de tendinta acestor pistoale de a se bloca la primul foc sau dupa al doilea! cateva extrase din linkul lui cristib: http://www.recguns.com/Sources/VG1.html
haiosu, expozitia este in octombrie, o sa mai vedem pana atunci cum facem daca ne intanlim si pe ce data 
Pana una alta eu ma intorc pe 15 aug in Bucuresti. Cel mai bine discutam pe 16 aug sa vedem exact cati ne strangem pentru 18 sau 19 aug sa mergem la poligon. E destul de dificil de organizat intanlirea, numai pana ii contactez pe toti sa-mi confirme venirea dureaza cateva zile.
Crys78 da-mi te rog un PM cu un numar de telefon si un ID de yahoo sa te trec pe lista si sa te pot contacta. Cand mergem la poligon o sa ne intanlim la Unirii sau la Gorjului, nu are rost sa vii singur.
si inca ceva, Haiosu, tu ce parere ai , Shadow 1000 sau Cfx? care merita mai mult? ma gandeam asa... sa-mi cumpar si eu dar inca nu sunt decis 100%
Pana una alta eu ma intorc pe 15 aug in Bucuresti. Cel mai bine discutam pe 16 aug sa vedem exact cati ne strangem pentru 18 sau 19 aug sa mergem la poligon. E destul de dificil de organizat intanlirea, numai pana ii contactez pe toti sa-mi confirme venirea dureaza cateva zile.
Crys78 da-mi te rog un PM cu un numar de telefon si un ID de yahoo sa te trec pe lista si sa te pot contacta. Cand mergem la poligon o sa ne intanlim la Unirii sau la Gorjului, nu are rost sa vii singur.
si inca ceva, Haiosu, tu ce parere ai , Shadow 1000 sau Cfx? care merita mai mult? ma gandeam asa... sa-mi cumpar si eu dar inca nu sunt decis 100%
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Din cele doua CFX cu siguranta!! Haiosu are Shadow eu am CFX. Nu stiu daca Haiosu a tras cu CFX dar eu am tras cu Shadow si stiu ca CFX e mai puternic si trage la distanta mai mare.Babanu wrote:haiosu, expozitia este in octombrie, o sa mai vedem pana atunci cum facem daca ne intanlim si pe ce data
deci 18 august la poligon si 20 octombrie la expo.
nu am apucat sa le compar in amanuntime, doar ce am citit despre ele pe forumuri, si asta m-a facut sa aleg shadow. mai multe amanunte iti pot da la intalnire. si aduc si shadow-ul sa il vezi. chiar as vrea - daca va fi timp - sa fac si pt el cateva masuratori la cronograf cu diferite tipuri de munitie.
Acum dupa efectuarea testelor intr-un mod legal si credibil (poligon, sprijinul firmei Arrow) observ ca s-a asternut o liniste adanca asupra subiectului referitor la puterea armelor neletale comercializate la noi, iar disputa a disparut. Asta e bine! Multi sustineau si ii incurcau si pe altii ca pistoalele ar scoate cam 15 jouli. Dupa cum s-a vazut in urma testelor valoarea reala e mult mai mare si poate ajunge chiar pana la atat de mult laudatele pistoale rusesti(cel putin cat au voie ei legal). Acum incerc sa plusez un pic: ce credeti, daca nu ar avea opritorile de pe teava cam cati jouli ar scoate? Si ar afecta in vreun fel lipsa opritorilor, in momentul tragerii, integritatea pistolului? Stiu ca e ilegal sa ,,pilesti" acele opritori asa ca subiectul nu e modificarea armei, ci cum ar trage fara ele!
cristib wrote:............................................ ce credeti, daca nu ar avea opritorile de pe teava cam cati jouli ar scoate? Si ar afecta in vreun fel lipsa opritorilor, in momentul tragerii, integritatea pistolului? ..........................
Se mareste viteza si implicit creste energia cinetica dezvoltata; undeva peste 100j;Pistolul nu ar avea de suferit, dar l-ai transforma dintr-un semiautomat intr-o arma cu repetitie.
la armele de la UTI ( cartuse de 12/50 ) exista specificat :"Forţa de oprire la 6 m: 38 Kg/m2, repartizatã pe 12 bile"; cu munitia armelor noastre cam care o fi situatia??????????????
Presupun ca te-ai referit la mine, desi intentia mea nu a fost sa incurc pe nimeni, ci, dimpotriva, sa aflu mai multe.cristib wrote:Acum dupa efectuarea testelor intr-un mod legal si credibil (poligon, sprijinul firmei Arrow) observ ca s-a asternut o liniste adanca asupra subiectului referitor la puterea armelor neletale comercializate la noi, iar disputa a disparut. Asta e bine! Multi sustineau si ii incurcau si pe altii ca pistoalele ar scoate cam 15 jouli. Dupa cum s-a vazut in urma testelor valoarea reala e mult mai mare si poate ajunge chiar pana la atat de mult laudatele pistoale rusesti(cel putin cat au voie ei legal). Acum incerc sa plusez un pic: ce credeti, daca nu ar avea opritorile de pe teava cam cati jouli ar scoate? Si ar afecta in vreun fel lipsa opritorilor, in momentul tragerii, integritatea pistolului? Stiu ca e ilegal sa ,,pilesti" acele opritori asa ca subiectul nu e modificarea armei, ci cum ar trage fara ele!
Am sustinut ca puterea pistoalelor Walther este de 15 J pentru ca atata scrie pe situl importatorului, Top Gun (http://www.top-gun.ro/noutati.html) si pentru ca timp de aprope 2 ani de cand dateaza intrebarea aici, Arrow nu a oferit absolut nici o cifra, nici un detaliu, nici un test! Si atunci, sa fi scos din burta 100J??
Acum, gratie muncii si banilor unor forumisti demni de respectul meu, se stie mai mult. Adica se stie ca puterea pistoalelor Walther variaza intre 28J si 41 J (P22) sau intre 26J si 54j (PP). E un mare pas inainte dar astept cu nerabdare testul de fiabilitate: pot ele sa traga 7 cartuse?
Fara suparare, sa stii ca la tine ma refeream, nu stiu cum faceai dar intotdeauna aveai cate ceva de ,,comentat". Dar cine stie ,poate o parte din meritul de a se face teste iti revine, a fost ca un impuls pentru altii. Si ca sa nu te dezminti dupa ce ai aflat puterea pistoalelor acum vrei sa vezi daca tin la tavaleala, daca se blocheaza si care din ele. E un spin destul de serios asta, in coasta unui detinator de pistol cu bila. Intotdeauna se va gandi daca nu cumva intr-o situatie mai mult sau mai putin periculoasa, pistolul lui nu va claca si sa se blocheze.
Daca nici pe un forum nu poti sa "comentezi", atunci unde? Stia cineva ceva concret despre aceste pistoale iar eu nu am fost deact Gica Contra? Am impresia ca nu, dar poate ma insel.
Oricum, pana sa se ajunga la aceste teste am pus pe acest forum destule filme cu teste facute de rusi, de exemplu:
View My Video
Si, ca sa nu ma dezmint, cum zici tu, oare de cati J e nevoie pentru a incapacita un individ de 90Kg care se repede la tine cu o bata sau un cutit? Evident, plecand de la premisa ca pistolul trage chiar daca e un frig de iulie afara.
Oricum, pana sa se ajunga la aceste teste am pus pe acest forum destule filme cu teste facute de rusi, de exemplu:
View My Video
Si, ca sa nu ma dezmint, cum zici tu, oare de cati J e nevoie pentru a incapacita un individ de 90Kg care se repede la tine cu o bata sau un cutit? Evident, plecand de la premisa ca pistolul trage chiar daca e un frig de iulie afara.
Nu, era o aluzie cam rautacioasa dar nu lipsita de relevanta:cristib wrote:Cred ca bata sau cutitul nu au relevanta, poate veni oricum cel de 90 kg important e sa fie oprit. Nu am inteles cum e aia cu frigul de iulie. E o greseala?
vezi prima pagina.1- UAG R, bila 0.70g, viteza 937 Energie 28.5J Trebuie mentionat ca acesta a fost primul foc si arma nu a ejectat cartusul consumat. La urmatoarele doua focuri cu UAR arma s-a comportat bine. Dupa cateva ore, s-a tras si un PG care s-a blocat la ejectie. Ca si curiozitate la acest P22, in general la primul foc arma se blocheaza, urmatoarele in schimb se rearmeaza perfect. Daca arma sta apoi o perioada de timp iarasi primul foc face probleme, urmatoarele fiind ok, ca si cand atunci cand arma este rece nu reactioneaza bine. Este un fenomen pe care nu am reusit sa-l explicam
E drept ca pe forumurile rusesti cei care au spart P22 au tras cu el iarna. Dar iarna ruseasca.