luneta gamo 4x20
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
luneta gamo 4x20
spuneti-mi si mie va rog care va pricepeti luneta gamo 4x20 este chiar asa de proasta ?
taoata lumea spune ca nu merita macar "un ban" citez
cineva avizat va rog sa imi spuneti dc este chiar asa
multumesc anticipat
multumesc anticipat
Re: luneta gamo 4x20
Buna ziua.viezure wrote:spuneti-mi si mie va rog care va pricepeti luneta gamo 4x20 este chiar asa de proasta ?
multumesc anticipat
Luneta nu este deloc proasta pentru banii si "ce stie ea sa faca".
Depinde de dumneavoastra ce doriti de la luneta. Avand in vedere ca ea mareste de 4 ori si diametrul lentilei la iesire este de 20, nu poti avea pretentii sa localizezi o tinta la 100m. Ea este gandita pentru distante relativ mici si tinte stabile.
Daca doriti ceva mai performant ese adevarat poate ar trebui sa va orientati catre altceva. Dar inca odata, ce doriti dumneavoastra de la luneta acest lucru sa va influenteze alegerea.
Va multumesc pentru intrebare si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
buna dimineata,
in legatura cu gamo 4x20
scopul ptr care o folosesc este tragerea la distante de aprox 30-60 m la vinat mic(pest control:pasari,soareci,iepuri) tinte nu neaparat stabile dar care am pretentia ca voi reusi sa le aplic lovitura fatala(avind in vedere ca voi avea luneta:)
deci luind aceste lucruri in considerare este ok luneta gamo 4x20
va multumesc mult
in legatura cu gamo 4x20
scopul ptr care o folosesc este tragerea la distante de aprox 30-60 m la vinat mic(pest control:pasari,soareci,iepuri) tinte nu neaparat stabile dar care am pretentia ca voi reusi sa le aplic lovitura fatala(avind in vedere ca voi avea luneta:)
deci luind aceste lucruri in considerare este ok luneta gamo 4x20
va multumesc mult
ceea ce am de gind sa fac nu este in nici un caz vinatoare ci pest control adica animalele care dauneaza gospodariei(soareci,pasari de mici dimensiuni[ciori,gugustiuci,grauri],asta nu este ilegal daca se respecta normele de folosire ale armelor cu aer comprimat si perioadele in care anumite specii sunt deschise vinarii!
nu am incalcat si nu incalc legea ptr ca sunt sportiv nu vinator,nu obtin venituri din asta si nu aduc prejudicii faunei(consideri ca dc ucizi un soarece sau un graur) este ilegal?ai fost vreodata amendat ca ai facut asta?
oricum iti multumesc de sfat si astept si alte pareri de la tine
bafta
nu am incalcat si nu incalc legea ptr ca sunt sportiv nu vinator,nu obtin venituri din asta si nu aduc prejudicii faunei(consideri ca dc ucizi un soarece sau un graur) este ilegal?ai fost vreodata amendat ca ai facut asta?
bafta
Viezure din cate imi dau eu seama esti un pic pe dinafara cu toate problemele legate de AC. Probabil varsta isi spune cuvantul. Eu personal nu vad cum ti-ar dauna un gugustiuc(asa cum te-ai exprimat mai sus) si pot sa-ti spun ca soarecii, graurii si ciorile au acelasi rol in natura ca si ciocanitoarea. Sunt niste sanitari. Daca ai asa ceva pe undeva mai bine te-ai gandi cum sa faci curat in zona respectiva. Faptul ca esti sportiv nu iti da dreptul sa omori. Dealtfel sunt convins ca nu ai habar ce scrie in lege. Si daca vrei o luneta ieftina si buna cu care sa ai si rezultate si sa nu o reglezi toata ziua cumpara modelul Gamo 6x40 care ti- o da cu tot cu prindere monobloc. Intentia mea nu este de a te supara ci de ati impartasi din experienta!viezure wrote:ceea ce am de gind sa fac nu este in nici un caz vinatoare ci pest control adica animalele care dauneaza gospodariei(soareci,pasari de mici dimensiuni[ciori,gugustiuci,grauri],asta nu este ilegal daca se respecta normele de folosire ale armelor cu aer comprimat si perioadele in care anumite specii sunt deschise vinarii!
bafta
nu ma supar in nici un caz fiecare are dreptul la opinie si iti multumesc ca imi impartasesti din cunostintele tale
in ceea ce priveste ideea ta despre grauri gugustiuci si altele ideea este ca nu omor tot ce prind(asa cum fac in general vinatorii care vor sa iasa la plan si impusca 100 de iepuri,fazani e.t.c) ceea ce am vrut sa subliniez este faptul ca eu nu consider incalcarea legii impuscarea ocazional a unui porumbel sau graur
tu ce crezi?
merci oricum de raspuns
bafta
in ceea ce priveste ideea ta despre grauri gugustiuci si altele ideea este ca nu omor tot ce prind(asa cum fac in general vinatorii care vor sa iasa la plan si impusca 100 de iepuri,fazani e.t.c) ceea ce am vrut sa subliniez este faptul ca eu nu consider incalcarea legii impuscarea ocazional a unui porumbel sau graur
tu ce crezi?
merci oricum de raspuns
bafta
Impuscarea ocazionala a unui porumbel sau graur in ceea ce ne priveste pe noi ca AC-isti este ilegala. Recunosc ca si pe mine ma tenta acest tip de vanatoare dar am zis ca pana nu o sa mor de foame si o sa fiu nevoit sa impusc diferite pasari, pana atunci nu o sa trag in ele de placere. Crede-ma ca este incalcare de lege. Daca vrei sa impusti legal trebuie sa te inscrii la vanatori si sa ai si armele adecvate.viezure wrote:nu ma supar in nici un caz fiecare are dreptul la opinie si iti multumesc ca imi impartasesti din cunostintele tale
tu ce crezi?
merci oricum de raspuns
bafta
p.s. Chiar imi place de tine ca nu te-ai suparat , altii se ofticau de nu mai puteau
ai perfecta dreptate impuscarea oricarei specii cu o arma cu aer comprimat este ilegala
nu stiu cit de corect este dar asa zice legea
problema este ca "vinatorii" cei cu acte in regula nu sunt niciodata sportivi sunt criminali am luat parte la multe vinatori organizate cind se faceau maceluri (60-80 iepuri) asa ca desi stiu ca legea asa spune impuscarea unei vrabii,gugustiuc nu mi se pare nici pe departe grava atunci cind nu se transforma in obicei
tu ce zici?
nu stiu cit de corect este dar asa zice legea
problema este ca "vinatorii" cei cu acte in regula nu sunt niciodata sportivi sunt criminali am luat parte la multe vinatori organizate cind se faceau maceluri (60-80 iepuri) asa ca desi stiu ca legea asa spune impuscarea unei vrabii,gugustiuc nu mi se pare nici pe departe grava atunci cind nu se transforma in obicei
tu ce zici?
si inca ceva: nu le impusc de placere chiar am specificat:"pest control" doar atunci cind pur si simplu trebuie:ex:a fost un moment cind un uli(sau altceva nu ma pricep la specii-oricum era mic:) isi facuse obicei din a "se alimenta cu puisorii de gaina aflati in curte".nu stiu cit de justificat sunt intotdeauna dar cert este ca nu omor de placere nu sunt criminal:)
asta e o discutie f interesanta in care tu ai drepatte(vb din lege) iar eu imi spun parerile personale
oricum merci de apreciere multumesc la fel
asta e o discutie f interesanta in care tu ai drepatte(vb din lege) iar eu imi spun parerile personale
oricum merci de apreciere multumesc la fel
Fara permis de vanatoare, autorizatie si cu orice alte mijloace (A.C., pasari de prada, caini, capcane) decat armele omologate pentru vanatoare si la speciile interzise la vanatoare (vezi pasari rapitoare), ceea ce vrei tu sa faci calca vreo trei legi. Cel putin doua din ele te pedepsesc cu dosar penal, confiscarea mijloacelor folosite, etc.
Necunoasterea legii nu te scuteste de pedeapsa iar parerile personale despre legalitatea sau oportunitatea sau 'etica' unei actiuni sunt 'bune' doar pe unele forumuri. Pe acesta, administratorul a solicitat respectarea unor reguli, printre acestea fiind si abtinerea de la a posta ilegalitati.
Era bine sa fi citit legea inainte de achizitionarea armei dar nici acum nu-i tarziu. E de ajuns sa te parasca vreun vecin carcotas ca te-a vazut facand ce zici tu ca vrei si belele vor fi multe pe capul tau. E doar un sfat prietenesc.
P.S. fiind un forum deschis si vanatorilor nu mi se pare politicos sa faci aprecieri cel putin 'deplasate' despre aceasta tagma (criminali???!!!). Eu nu ma supar dar altii s-ar putea sa te pandeasca cand tragi tu cu A.C.-ul dupa grauri tocmai pentru aprecierile astea
Necunoasterea legii nu te scuteste de pedeapsa iar parerile personale despre legalitatea sau oportunitatea sau 'etica' unei actiuni sunt 'bune' doar pe unele forumuri. Pe acesta, administratorul a solicitat respectarea unor reguli, printre acestea fiind si abtinerea de la a posta ilegalitati.
Era bine sa fi citit legea inainte de achizitionarea armei dar nici acum nu-i tarziu. E de ajuns sa te parasca vreun vecin carcotas ca te-a vazut facand ce zici tu ca vrei si belele vor fi multe pe capul tau. E doar un sfat prietenesc.
P.S. fiind un forum deschis si vanatorilor nu mi se pare politicos sa faci aprecieri cel putin 'deplasate' despre aceasta tagma (criminali???!!!). Eu nu ma supar dar altii s-ar putea sa te pandeasca cand tragi tu cu A.C.-ul dupa grauri tocmai pentru aprecierile astea
mai este ok ce spui tu si stiu f bine ca ai dreptate
in al doilea rind momentan nici nu mai am arma cu aer comprimat asa ca nu am cum sa am belele cum spui tu
in al treilea rind spun "criminali" dar nu bag pe toata lumea in aceeasi oala stiu ei cei care sunt vizati si cei care se simt sa ia masuri sa nu mai fie catalogati asa
oricum iti multumesc de sfaturi si vreau sa stii desi spui tu ca nu cunosc legea si poate e drept ca nu o stiu asa cum ar trebui stiu sa ma feresc de probleme ptr ca repet "NU SUNT BRACONIER" si nu am fost niciodata
atunci cind o sa imi achizitionez o alta arma cu aer comprimat o sa am grija sa iau autorizatie de pest control si nu o sa fie in regula
merci oricum ptr timpul acordat
in al doilea rind momentan nici nu mai am arma cu aer comprimat asa ca nu am cum sa am belele cum spui tu
in al treilea rind spun "criminali" dar nu bag pe toata lumea in aceeasi oala stiu ei cei care sunt vizati si cei care se simt sa ia masuri sa nu mai fie catalogati asa
oricum iti multumesc de sfaturi si vreau sa stii desi spui tu ca nu cunosc legea si poate e drept ca nu o stiu asa cum ar trebui stiu sa ma feresc de probleme ptr ca repet "NU SUNT BRACONIER" si nu am fost niciodata
atunci cind o sa imi achizitionez o alta arma cu aer comprimat o sa am grija sa iau autorizatie de pest control si nu o sa fie in regula
merci oricum ptr timpul acordat