intebare
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
mr_basejumper
intebare
Salutare! Am o intrebare referitoare la armele cu glont de cauciuc.Am avut un incident acum trei luni din care mam ales cu femurul fracturat in 3 locuri, nasul farmat si multiple vanatai.Ma gandesc sa mi iau un WalterP99T pt a ma scoate din anumite situatii mai delicate. Neutralizeaza sau nu inamicul un glont de cauciuc??. ms anticipat
Salut,
parerile sunt impartite si pana acum nici unul din noi nu a avut ocazia sa foloseasca arma de autoaparare intr-o situatie critica. Multi spun ca ele ar fi ineficiente in special daca atacatorul e imbracat mai gros. Eu spun ca sunt eficiente, cel putin daca tragi in plina figura in mod cert il calmezi.
http://www.protv.ro/stiri/social/scanda ... iajna.html
Ma rog, acum e decizia ta daca vrei sa-ti cumperi o astfel de arma. Totusi eu cred ca dupa ce ai avut parte de un astfel de incident nasol ti-ar prinde bine macar psihologic sa stii ca data viitoare vei avea o sansa in plus cu noul tau prieten P99
parerile sunt impartite si pana acum nici unul din noi nu a avut ocazia sa foloseasca arma de autoaparare intr-o situatie critica. Multi spun ca ele ar fi ineficiente in special daca atacatorul e imbracat mai gros. Eu spun ca sunt eficiente, cel putin daca tragi in plina figura in mod cert il calmezi.
http://www.protv.ro/stiri/social/scanda ... iajna.html
Ma rog, acum e decizia ta daca vrei sa-ti cumperi o astfel de arma. Totusi eu cred ca dupa ce ai avut parte de un astfel de incident nasol ti-ar prinde bine macar psihologic sa stii ca data viitoare vei avea o sansa in plus cu noul tau prieten P99
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Am vazut in reportajul altei televiziuni, arma a fost un RG88. Din ce am vazut doar agresorul a ajuns la spital deci trag eu concluzia ca cel care s-a aparat cu RG88-ul nu a patit nimic
Pana si un BMW blindat rezista initial la impactul cu gloantele dar nu rezista la nesfarsit. Soferii de limuzine blindate sunt antrenati sa fuga urgent din locul respectiv si niciodata sa nu stea pe loc.
Acum revenind, nu are rost in astfel de situatii dupa ce tragi sa ramai pe loc sa vezi ce se intampla, poate mai apar niste prieteni de-ai agresorului mai multi ca numar decat gloantele tale din incarcator
pai cum sa fie afectat, doar nu te poti astepta sa ramana in stare de soc o saptamana, nu? este totusi o arma neletala. Ideea este pe moment sa ii provoci niste rani suficient de dureroase incat sa-ti dea timp sa poti pleca repede de acolo.ranile tipului par destul de urate,insa el nu pare prea afectat!
Pana si un BMW blindat rezista initial la impactul cu gloantele dar nu rezista la nesfarsit. Soferii de limuzine blindate sunt antrenati sa fuga urgent din locul respectiv si niciodata sa nu stea pe loc.
Acum revenind, nu are rost in astfel de situatii dupa ce tragi sa ramai pe loc sa vezi ce se intampla, poate mai apar niste prieteni de-ai agresorului mai multi ca numar decat gloantele tale din incarcator
Re: intebare
Ai putea intreba direct importatorul, dar am senzatia ca nu vei primi nicicum un raspuns clar. Asta in cazul in care vei primi un raspuns. Din pacate.mr_basejumper wrote:Salutare! Am o intrebare referitoare la armele cu glont de cauciuc.Am avut un incident acum trei luni din care mam ales cu femurul fracturat in 3 locuri, nasul farmat si multiple vanatai.Ma gandesc sa mi iau un WalterP99T pt a ma scoate din anumite situatii mai delicate. Neutralizeaza sau nu inamicul un glont de cauciuc??. ms anticipat
Re: intebare
Esti mereu tendentios si chiar nu stiu de ce. Te refereai cumva la importatorul pistoalelor Walter, adica firma NG?sorin mok wrote:Ai putea intreba direct importatorul, dar am senzatia ca nu vei primi nicicum un raspuns clar. Asta in cazul in care vei primi un raspuns. Din pacate.
Se raspunde la aproape toate intrebarile adresate noua. Cele la care nu am raspuns sunt fie intrebari la care nu stim raspunsul, fie scapari.
Se poate raspunde transant cu DA sau NU la intrebarea asta:
Neutralizeaza sau nu inamicul un glont de cauciuc??
Nu se poate raspunde transant cu DA sauNU nici la intrebarea:
neutralizeaza inamicul un glont real?
Sunt o suma de factori de care depinde raspunsul:
-calibrul
-starea emotionala a celui care trage(lipsa antrenamentului o sa-l faca sa traga cu intarziere sau fara precizie)
-cantitatea de adrenalina de care "dispune" atacatorul in momentul actiunii,mai ales daca incaseaza o lovitura superficiala care sa nu-l afecteze prea mult
-locul unde e atins de lovituri atacatorul,adica daca mai poate riposta in urma impactului.Cazul fane spoitoru inca ne vine in minte ca exemplu.
Si ar mai fi multe de adaugat.
Ce sa spunem de pistoalele cu cauciuc?Pai tocmai asta e ,ca inca bajbaim.Nu stie nimeni ce putere au un model sau altul. Datoria de pune la dispozitie informatii privitoare la putere revine celui care le pune in vanzare sau le importa.Asta subliniaza Sorin mok ori de cate ori are ocazia si ii dau dreptate.
Cu ocazia asta apelez si la firma Arrow de a ne ajuta cu un cronograf pt. a face niste teste comparative.E posibil?
neutralizeaza inamicul un glont real?
Sunt o suma de factori de care depinde raspunsul:
-calibrul
-starea emotionala a celui care trage(lipsa antrenamentului o sa-l faca sa traga cu intarziere sau fara precizie)
-cantitatea de adrenalina de care "dispune" atacatorul in momentul actiunii,mai ales daca incaseaza o lovitura superficiala care sa nu-l afecteze prea mult
-locul unde e atins de lovituri atacatorul,adica daca mai poate riposta in urma impactului.Cazul fane spoitoru inca ne vine in minte ca exemplu.
Si ar mai fi multe de adaugat.
Ce sa spunem de pistoalele cu cauciuc?Pai tocmai asta e ,ca inca bajbaim.Nu stie nimeni ce putere au un model sau altul. Datoria de pune la dispozitie informatii privitoare la putere revine celui care le pune in vanzare sau le importa.Asta subliniaza Sorin mok ori de cate ori are ocazia si ii dau dreptate.
Cu ocazia asta apelez si la firma Arrow de a ne ajuta cu un cronograf pt. a face niste teste comparative.E posibil?

CORECT.
Se pare ca in ultima vreme firma Arrow,prctica rasunsului evaziv sau pur si simplu ignora intrebarile. Nu ar strica mai mult interes vizavi de unele intrebari puse si ma refer aici la toate sectiunile de pe forum.
Scuze fata de colegi pentru off topic.
Se pare ca in ultima vreme firma Arrow,prctica rasunsului evaziv sau pur si simplu ignora intrebarile. Nu ar strica mai mult interes vizavi de unele intrebari puse si ma refer aici la toate sectiunile de pe forum.
Scuze fata de colegi pentru off topic.
Prostia este cultivarea deliberată a ignoranţei.
Da, recunosc deschis - nu ca as fi ascuns-o vreodata - sunt tendentios! Adica, urmaresc un anumit scop si am o tendinta "ascunsa": a afla datele tehnice ale produselor pe care le comercializati. E prea mult? Sunt un ticalos? Un agitator?
Daca NG importa Walther iar dumneavostra doar le comercializati fara a le cunoaste datele tehnice mi se pare cam ciudat, dar la Rohm sunteti dv. importatorii! Sau nu?
PS:
Cei de la top-gun au afisat clar pe site ca pistoalele Walther sunt confectionate din antimoniu si au o putere de 15 J!
E asa sau altfel?
Daca NG importa Walther iar dumneavostra doar le comercializati fara a le cunoaste datele tehnice mi se pare cam ciudat, dar la Rohm sunteti dv. importatorii! Sau nu?
PS:
Cei de la top-gun au afisat clar pe site ca pistoalele Walther sunt confectionate din antimoniu si au o putere de 15 J!
E asa sau altfel?
Cred ca Macarici are mare dreptate, chiar si in cazul gloantelor "reale" nu se poate stii exact de la caz la caz ce efect au asupra agresorilor. Totusi o arma cu gloante de cauciuc spun eu iti da o sansa in plus in multe situatii.
Acum discutand despre specificatiile acestor arme nu cred ca trebuie sarit la gatul lui Arrow pentru lipsa lor. Daca sa presupunem ca Arrow ne-ar spune ca aceste arme au 20J asta cu ce ne-ar ajuta? Stie cineva ce inseamna 20J aspura unui corp uman? Asta discutam si cu Reactor cand ne-am intanlit... dupa ce o sa mergem la un cronograf si o sa aflam cati J dezvolta o astfel de arma ce o sa facem? Cu ce o sa ne ajute? Plus ca Firma Arrow nu ar putea spune generic la fiecare arma cati J dezvolta. Sunt pur si simplu prea multe variabile de luat in calcul. In primul rand munitita. O putere dezvolta UAG-ul si alta Techrim-ul. Faza cum ca PP-ul dezvolta 15J de pe site-ul Top-gun probabil este luata din manualul Walther-ului in care scrie ca nu este indicata folosirea unei munitii care dezvolta mai mult de 15J. Deci in nici un caz ca asta ar fi puterea PP-ului. In mod cert putem demonstra ca folosind munitii diferite obtinem puteri diferite la PP si in mod sigur peste 15J. Rusii spun ca obtineau cu munitie UAG undeva pe la 23J iar cifra aceasta varia uneori chiar si in functie de lotul munitiei. Munitie UAG cumparata din lotul din ianuarie diferea de cea cumparata din lotul din martie de exemplu...
Gata nu mai postez nimic, cred ca am deviat prea mult de la subiectul lui Mr_basejumper
Acum discutand despre specificatiile acestor arme nu cred ca trebuie sarit la gatul lui Arrow pentru lipsa lor. Daca sa presupunem ca Arrow ne-ar spune ca aceste arme au 20J asta cu ce ne-ar ajuta? Stie cineva ce inseamna 20J aspura unui corp uman? Asta discutam si cu Reactor cand ne-am intanlit... dupa ce o sa mergem la un cronograf si o sa aflam cati J dezvolta o astfel de arma ce o sa facem? Cu ce o sa ne ajute? Plus ca Firma Arrow nu ar putea spune generic la fiecare arma cati J dezvolta. Sunt pur si simplu prea multe variabile de luat in calcul. In primul rand munitita. O putere dezvolta UAG-ul si alta Techrim-ul. Faza cum ca PP-ul dezvolta 15J de pe site-ul Top-gun probabil este luata din manualul Walther-ului in care scrie ca nu este indicata folosirea unei munitii care dezvolta mai mult de 15J. Deci in nici un caz ca asta ar fi puterea PP-ului. In mod cert putem demonstra ca folosind munitii diferite obtinem puteri diferite la PP si in mod sigur peste 15J. Rusii spun ca obtineau cu munitie UAG undeva pe la 23J iar cifra aceasta varia uneori chiar si in functie de lotul munitiei. Munitie UAG cumparata din lotul din ianuarie diferea de cea cumparata din lotul din martie de exemplu...
Gata nu mai postez nimic, cred ca am deviat prea mult de la subiectul lui Mr_basejumper
Nu sunt de acord.Babanu wrote: Acum discutand despre specificatiile acestor arme nu cred ca trebuie sarit la gatul lui Arrow pentru lipsa lor. Daca sa presupunem ca Arrow ne-ar spune ca aceste arme au 20J asta cu ce ne-ar ajuta? Stie cineva ce inseamna 20J aspura unui corp uman? Asta discutam si cu Reactor cand ne-am intanlit... dupa ce o sa mergem la un cronograf si o sa aflam cati J dezvolta o astfel de arma ce o sa facem? Cu ce o sa ne ajute? Plus ca Firma Arrow nu ar putea spune generic la fiecare arma cati J dezvolta. Sunt pur si simplu prea multe variabile de luat in calcul. In primul rand munitita. O putere dezvolta UAG-ul si alta Techrim-ul. Faza cum ca PP-ul dezvolta 15J de pe site-ul Top-gun probabil este luata din manualul Walther-ului in care scrie ca nu este indicata folosirea unei munitii care dezvolta mai mult de 15J. Deci in nici un caz ca asta ar fi puterea PP-ului. In mod cert putem demonstra ca folosind munitii diferite obtinem puteri diferite la PP si in mod sigur peste 15J. Rusii spun ca obtineau cu munitie UAG undeva pe la 23J iar cifra aceasta varia uneori chiar si in functie de lotul munitiei. Munitie UAG cumparata din lotul din ianuarie diferea de cea cumparata din lotul din martie de exemplu...
Arrow comercializeaza sub titlul general "arme ptr. autoaparare" si pistoale Walther si revolvere Melcher fara sa faca vreo diferenta intre ele si fara sa precizeze absolut nici o caracteristica tehnica, fie si cu munitia pe care tot ei o comercializeaza (si care nu e atat de variata ca sortiment! cate sunt? 2 sau 3?).
Prin urmare, cumparatorul care doreste o astfel de arma cumpara, sa zicem, revolverul Melcher (din cauza pretului sau a formei). Foarte fericit si sigur pe el posesorul va afla pe pielea lui ca "arma" sa nu are absolut nici un efect asupra unui agresor, nici de la 1m (vezi testele de pe acest forum). Daca scapa teafar, adica si batut, fara portofel, fara revolver si cu imaginea sifonata, va afla de pe forumuri ca "arma" sa avea o putere de 7,5J!!! Intrebarea este - DACA STIA DE LA INCEPUT CE PUTERE ARE ARMA, ar mai fi cumparat-o? A meritat sa arunce 8-9 milioane doar pentru a afla ca "arma" e mai slaba ca un spray de 100.000?
Prin urmare, stim (multumita celor care au cumparat in nestiinta de cauza) ca 7,5J nu inseamna absolut nimic cand e vorba de producere de traume si incapacitare a unui agresor. Iar eu presupun ca 15J inseamna putin mai mult decat nimic!
Obligatia celui care comercializeaza este sa ofere informatii adevarate si complete despre marfa sa, asa cum o face de exemplu in cazul armelor cu AC. Acolo e clara diferenta intre arme, o pusca costa 1000 Ron ptr ca dezvolta viteza de4 220ms, alta costa 500 Ron pentru ca viteza sa e de 160ms.
Cum ar fi daca s-ar vinde arme Ac la gramada, cu preturi diferite dar fara sa se dea nici o informatie?
PS.
Nu "sar la gatul" nimanui, doresc doar o informatie despre un produs care nu costa 10Ron. Daca vanzatorul se supara, problema e la el, nu la mine.
Cu siguranta ai dreptate in ceea ce priveste obligatia comerciantului de a oferi toate datele despre produsul care il vinde. Pana si pe scobitori scrie ce si cum despre ele. Iar vanzatorul se va supara cu siguranta. Nimanui nu o sa-i convina sa vada ca lumea se mai desteapta, si ca o sa-i scada vanzarile. Oricum la noi in Iasi acum vanzarile sunt zero, pt ca iar e concediu de odihna pana pe 20. E al doilea concediu pe care il prind anul asta nereusind sa cumpar. Tot sa fii salariat la arrow.sorin mok wrote:Nu sunt de acord.Babanu wrote: Acum discutand despre specificatiile acestor arme nu cred ca trebuie sarit la gatul lui Arrow pentru lipsa lor. Daca sa presupunem ca Arrow ne-ar spune ca aceste arme au 20J asta cu ce ne-ar ajuta? Stie cineva ce inseamna 20J aspura unui corp uman? Asta discutam si cu Reactor cand ne-am intanlit... dupa ce o sa mergem la un cronograf si o sa aflam cati J dezvolta o astfel de arma ce o sa facem? Cu ce o sa ne ajute? Plus ca Firma Arrow nu ar putea spune generic la fiecare arma cati J dezvolta. Sunt pur si simplu prea multe variabile de luat in calcul. In primul rand munitita. O putere dezvolta UAG-ul si alta Techrim-ul. Faza cum ca PP-ul dezvolta 15J de pe site-ul Top-gun probabil este luata din manualul Walther-ului in care scrie ca nu este indicata folosirea unei munitii care dezvolta mai mult de 15J. Deci in nici un caz ca asta ar fi puterea PP-ului. In mod cert putem demonstra ca folosind munitii diferite obtinem puteri diferite la PP si in mod sigur peste 15J. Rusii spun ca obtineau cu munitie UAG undeva pe la 23J iar cifra aceasta varia uneori chiar si in functie de lotul munitiei. Munitie UAG cumparata din lotul din ianuarie diferea de cea cumparata din lotul din martie de exemplu...
Arrow comercializeaza sub titlul general "arme ptr. autoaparare" si pistoale Walther si revolvere Melcher fara sa faca vreo diferenta intre ele si fara sa precizeze absolut nici o caracteristica tehnica, fie si cu munitia pe care tot ei o comercializeaza (si care nu e atat de variata ca sortiment! cate sunt? 2 sau 3?).
Prin urmare, cumparatorul care doreste o astfel de arma cumpara, sa zicem, revolverul Melcher (din cauza pretului sau a formei). Foarte fericit si sigur pe el posesorul va afla pe pielea lui ca "arma" sa nu are absolut nici un efect asupra unui agresor, nici de la 1m (vezi testele de pe acest forum). Daca scapa teafar, adica si batut, fara portofel, fara revolver si cu imaginea sifonata, va afla de pe forumuri ca "arma" sa avea o putere de 7,5J!!! Intrebarea este - DACA STIA DE LA INCEPUT CE PUTERE ARE ARMA, ar mai fi cumparat-o? A meritat sa arunce 8-9 milioane doar pentru a afla ca "arma" e mai slaba ca un spray de 100.000?
Prin urmare, stim (multumita celor care au cumparat in nestiinta de cauza) ca 7,5J nu inseamna absolut nimic cand e vorba de producere de traume si incapacitare a unui agresor. Iar eu presupun ca 15J inseamna putin mai mult decat nimic!
Obligatia celui care comercializeaza este sa ofere informatii adevarate si complete despre marfa sa, asa cum o face de exemplu in cazul armelor cu AC. Acolo e clara diferenta intre arme, o pusca costa 1000 Ron ptr ca dezvolta viteza de4 220ms, alta costa 500 Ron pentru ca viteza sa e de 160ms.
Cum ar fi daca s-ar vinde arme Ac la gramada, cu preturi diferite dar fara sa se dea nici o informatie?
PS.
Nu "sar la gatul" nimanui, doresc doar o informatie despre un produs care nu costa 10Ron. Daca vanzatorul se supara, problema e la el, nu la mine.
Buna ziua.cristinel wrote:Cu siguranta ai dreptate in ceea ce priveste obligatia comerciantului de a oferi toate datele despre produsul care il vinde. Pana si pe scobitori scrie ce si cum despre ele. Iar vanzatorul se va supara cu siguranta. Nimanui nu o sa-i convina sa vada ca lumea se mai desteapta, si ca o sa-i scada vanzarile. Oricum la noi in Iasi acum vanzarile sunt zero, pt ca iar e concediu de odihna pana pe 20. E al doilea concediu pe care il prind anul asta nereusind sa cumpar. Tot sa fii salariat la arrow.sorin mok wrote:Nu sunt de acord.Babanu wrote: Acum discutand despre specificatiile acestor arme nu cred ca trebuie sarit la gatul lui Arrow pentru lipsa lor. Daca sa presupunem ca Arrow ne-ar spune ca aceste arme au 20J asta cu ce ne-ar ajuta? Stie cineva ce inseamna 20J aspura unui corp uman? Asta discutam si cu Reactor cand ne-am intanlit... dupa ce o sa mergem la un cronograf si o sa aflam cati J dezvolta o astfel de arma ce o sa facem? Cu ce o sa ne ajute? Plus ca Firma Arrow nu ar putea spune generic la fiecare arma cati J dezvolta. Sunt pur si simplu prea multe variabile de luat in calcul. In primul rand munitita. O putere dezvolta UAG-ul si alta Techrim-ul. Faza cum ca PP-ul dezvolta 15J de pe site-ul Top-gun probabil este luata din manualul Walther-ului in care scrie ca nu este indicata folosirea unei munitii care dezvolta mai mult de 15J. Deci in nici un caz ca asta ar fi puterea PP-ului. In mod cert putem demonstra ca folosind munitii diferite obtinem puteri diferite la PP si in mod sigur peste 15J. Rusii spun ca obtineau cu munitie UAG undeva pe la 23J iar cifra aceasta varia uneori chiar si in functie de lotul munitiei. Munitie UAG cumparata din lotul din ianuarie diferea de cea cumparata din lotul din martie de exemplu...
PS.
De suparat sigur nu ne suparam, din contra va multumim pentru orice observatie facuta. Din pacate nu avem un raspuns sa va dam in legatura cu energia dezvoltata de acest tip de munitie din doua considerente: producatorul nu da aceasta informatie si doi, nu cred ca va ajuta foarte mult deoarece efectul final este influentat de foarte multi factori tehnici( sicanele de pe teava armei, lungimea tevii...). In general energia este data la munitia de vanatoare pentru balistica pentru efectul in momentul impactului.
Al doua problema, legata de concediul colegilor de la Iasi, toti angajatii firmei Arrow au perioada legala de concediu impartita in doua, functie de sezon(de iarna si de vara). Daca in ianuarie si-au luat doua saptamani si in iunie doua este dreptul lor nu putem sa le reprosam nimic.
Totodata urmarind discutia dumneavoastra referitor la armele neletale va rog frumos, inainte sa apara un incident nedorit, sa cititi legea 295/2004 privind portul si imprejurarile in care se folosesc aceste arme.
Imi cer scuze pentru interventia intarziata.
Cu respect.Radu
Multumim pentru "informatii"!!
Deci nu stiti ce energie dezvolta pistoalele pe care le comercilizati! Poate dezvolta 100J, cine stie!!
Dar producatorul da informatii privind viteza proiectilului? Nu de alta, dar eu stiu ca exista o regula care spune ca nu se pot comercializa arme cu cauciuc care dezvolta o viteza a proiectilului mai mare de 250ms. E adevarat?
Deci nu stiti ce energie dezvolta pistoalele pe care le comercilizati! Poate dezvolta 100J, cine stie!!
Dar producatorul da informatii privind viteza proiectilului? Nu de alta, dar eu stiu ca exista o regula care spune ca nu se pot comercializa arme cu cauciuc care dezvolta o viteza a proiectilului mai mare de 250ms. E adevarat?
[/quote]
Din pacate nu avem un raspuns sa va dam in legatura cu energia dezvoltata de acest tip de munitie din doua considerente: producatorul nu da aceasta informatie si doi, nu cred ca va ajuta foarte mult deoarece efectul final este influentat de foarte multi factori tehnici( sicanele de pe teava armei, lungimea tevii...). In general energia este data la munitia de vanatoare pentru balistica pentru efectul in momentul impactului.
[/quote]
Un producator care se respecta trebuie sa dea toate datele despre munitia pe care o produce,chiar daca e de cauciuc.E de ajuns sa spuna viteza si greutatea proiectilului.
Mare adevar s-a spus ca efectul final e influentat de "factorii tehnici".Adica,cat de gatuita e teava(diferenta foarte mare dintre diametrul tevii si cel al bilei),numarul si forma sicanelor si ce-o mai fi.
Daca,in general,energia este data la munitia de vanatoare,cum facem s-o aflam in special,pe cea de autoaparare? Am apelat la ajutorul Arrow pt. un cronograf,dar degeaba!
Are rost sa mai astept un raspuns? Bun ce-o fi:DA sauNU.
Multumesc!
Din pacate nu avem un raspuns sa va dam in legatura cu energia dezvoltata de acest tip de munitie din doua considerente: producatorul nu da aceasta informatie si doi, nu cred ca va ajuta foarte mult deoarece efectul final este influentat de foarte multi factori tehnici( sicanele de pe teava armei, lungimea tevii...). In general energia este data la munitia de vanatoare pentru balistica pentru efectul in momentul impactului.
[/quote]
Un producator care se respecta trebuie sa dea toate datele despre munitia pe care o produce,chiar daca e de cauciuc.E de ajuns sa spuna viteza si greutatea proiectilului.
Mare adevar s-a spus ca efectul final e influentat de "factorii tehnici".Adica,cat de gatuita e teava(diferenta foarte mare dintre diametrul tevii si cel al bilei),numarul si forma sicanelor si ce-o mai fi.
Daca,in general,energia este data la munitia de vanatoare,cum facem s-o aflam in special,pe cea de autoaparare? Am apelat la ajutorul Arrow pt. un cronograf,dar degeaba!
Are rost sa mai astept un raspuns? Bun ce-o fi:DA sauNU.
Multumesc!