PS:numai bine si sper sa iesi din belea fara urmari grave.
Pistol...Dezamagit
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
knife nu trebuie sa te superi pe colegi de forum.Suntem acizi din cauza ca exista multi pusti care fac pe grozavi(si ii vedem pe la tv)si care prin actiunile lor ne fac rau si noua celorlati (pasionati de arme ,colectionari si celelalte categori cu capul pe umar)Am urmarit postarile tale si imi dau seama ca ai o problema (nu in sensul rau ).Te-as indruma sa urmezi sfatul lui Janko ,singurle pistoale cu bila de cauciuc care se merita in momentul de fata sunt RG88 (lam vazut si mia placut )si Waltherul PP.Piata romaneasca din punctul asta de vedere(a armelor de autoaparare)este foarte saraca din cauza in primul rand al legislatiei si in al doilea rand al mentalitati.Cam asta e din pacate suntem departe inca de lumea civilizata .Alege unu din cele doua daca este neaparat nevoie iar ca un sfat prietenesc iti sugerez sa iti iei si un spray cu piper.(just in case)
Ultimul care pleaca din Romania stinge lumina
http://www.clubairguns.ro/
http://www.clubairguns.ro/forum/

http://www.clubairguns.ro/
http://www.clubairguns.ro/forum/

Piua,fratilor!
Sa nu casunam asa pe bietul om!
Knife,la ora actuala,pe piata romaneasca de arme de autoaparare sunt numai "pocnitori". Sub nici o forma sa nu-ti treaca prin cap sa-ti iei pistol AC pt. autoaparare.Asta tot dezbatem noi pe forum:ce se gaseste pe piata,la ora actuala, au numele pompos de "arme de autoaparare",dar nimeni nu poate sa-ti garanteze ca la o adica te pot scoate din necaz. Nu am pretentia ca le stiu eu pe toate(as vrea eu!),dar din ce am vazut pe net,tot rusii sunt mai tari.Armele cu bila de cauciuc se impart in doua categorii:-pt.civili,cu sicane pe teava,deci cu o viteza scazuta si mai putin puternice,- si pentru fortele de ordine ,graniceri,jandarmi,mai stiu eu ce, fara sicane pe teava,cu o putere mult mai mare,care pot opri un eventual atac.Cu o arma mai slaba,vazand ca nu are efectul asteptat,e posibil sa fii nevoit sa tragi in zone mai sensibile si atunci din victima in legitima aparare poti deveni agresor si sa tragi tu ponoasele.E ca mersul pe sarma:nu conteaza pe care parte cazi,daca pici de la inaltime!
Si eu am crezut ca daca imi iau un pistol cu bila o sa fiu mai in siguranta,dar am ajuns la concluzia ca nu e mare branza!Cel putin la puterea celor de pe piata.Numai o arma din cele care sunt la dispozitia fortelor de ordine,adica in jur de 100 jouli,pot sa-si faca datoria,cu alea mai slabe poti sa "ti-o furi"original!
Si retine esentialul:arma de autoaparare nu trebuie s-o scoti decat in caz de real pericol.Ca sa te dai smecher sau sa te falosesti in fata prietenilor,nu trebuie sub nici o forma sa o faci cu pistolul.Smecherii sunt de doua feluri;tu iti alegi din care categorie faci parte!
Te-am banuit ca "n-ai toata tabla pe casa",dar asta din tonul belicos pe care l-ai aratat din prima postare.Sper ca m-am inselat si esti un om cu discernamant,nu vreun refulat.Esti(suntem)suma faptelor noastre!
Sa nu casunam asa pe bietul om!
Knife,la ora actuala,pe piata romaneasca de arme de autoaparare sunt numai "pocnitori". Sub nici o forma sa nu-ti treaca prin cap sa-ti iei pistol AC pt. autoaparare.Asta tot dezbatem noi pe forum:ce se gaseste pe piata,la ora actuala, au numele pompos de "arme de autoaparare",dar nimeni nu poate sa-ti garanteze ca la o adica te pot scoate din necaz. Nu am pretentia ca le stiu eu pe toate(as vrea eu!),dar din ce am vazut pe net,tot rusii sunt mai tari.Armele cu bila de cauciuc se impart in doua categorii:-pt.civili,cu sicane pe teava,deci cu o viteza scazuta si mai putin puternice,- si pentru fortele de ordine ,graniceri,jandarmi,mai stiu eu ce, fara sicane pe teava,cu o putere mult mai mare,care pot opri un eventual atac.Cu o arma mai slaba,vazand ca nu are efectul asteptat,e posibil sa fii nevoit sa tragi in zone mai sensibile si atunci din victima in legitima aparare poti deveni agresor si sa tragi tu ponoasele.E ca mersul pe sarma:nu conteaza pe care parte cazi,daca pici de la inaltime!
Si eu am crezut ca daca imi iau un pistol cu bila o sa fiu mai in siguranta,dar am ajuns la concluzia ca nu e mare branza!Cel putin la puterea celor de pe piata.Numai o arma din cele care sunt la dispozitia fortelor de ordine,adica in jur de 100 jouli,pot sa-si faca datoria,cu alea mai slabe poti sa "ti-o furi"original!
Si retine esentialul:arma de autoaparare nu trebuie s-o scoti decat in caz de real pericol.Ca sa te dai smecher sau sa te falosesti in fata prietenilor,nu trebuie sub nici o forma sa o faci cu pistolul.Smecherii sunt de doua feluri;tu iti alegi din care categorie faci parte!
Te-am banuit ca "n-ai toata tabla pe casa",dar asta din tonul belicos pe care l-ai aratat din prima postare.Sper ca m-am inselat si esti un om cu discernamant,nu vreun refulat.Esti(suntem)suma faptelor noastre!
-
Dabija
Da...nu mai primesti amenda daca folosesti arma in alt scop decat autoapararea,primesti direct inchisoare. Am inteles ca o sa faca mai grele procedurile pentru detinerea unei arme neletale...asta sincer nici nu e rau...poate schimba fituica aia care actualmente se numeste "certificat de detinator pentru arme neletale" si baga niste carnete cum ar fi civilizat.
Nikki wrote:........... Am inteles ca o sa faca mai grele procedurile pentru detinerea unei arme neletale....
aceeasi procedura ca la armele letale; dar numai pt. cele cu proiectil ( bila de cauciuc si alica ); cele cu gaze raman la fel
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
la mintea lor e posibil sa ne puna sa facem dosarul pt. permis de arma; 80 ron fisa medicala, 60 ron testul psihologic, 150 ron cursul, la 30000 de detinatori ce incasari si comisioane ies......... ehe !!!!Nikki wrote:Sunt curios noi care deja avem...ce o sa suportam?...
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Merci mult. Acum am mai inteles si eu cate ceva
Insa in privinta tevii la alea de civili nu se poate modifica?
Acuma daca nu imi puteti spune aici datimi un PM
am vazut pe top gun un revolver bila cauciuc cu 30 j. Ma intreb daca e pe bune. Si inca nu mi-am luat. Inca ma gandesc daca e mai bun semiautomatul sau revolverul.
La arma letala la negru am renuntat
Si inca ceva. De unde imi recomandati sa imi iau cat mai ieftin si cu acte oke. Daca iau de afara cum fac cu actele? E nevoie de ceva special? taxe suplimentare?
Si inca ceva. De unde imi recomandati sa imi iau cat mai ieftin si cu acte oke. Daca iau de afara cum fac cu actele? E nevoie de ceva special? taxe suplimentare?
Guns...Skills...Balls...
de la revolver eu unul zic sa-ti iei gandul; este o greseala de tipar, poate si de proiectareKnife wrote:Merci mult. Acum am mai inteles si eu cate cevaInsa in privinta tevii la alea de civili nu se poate modifica?
am vazut pe top gun un revolver bila cauciuc cu 30 j. Ma intreb daca e pe bune. Si inca nu mi-am luat. Inca ma gandesc daca e mai bun semiautomatul sau revolverul.
Parerea mea e ca, in functie de cat de hotarat este agresorul, poti sa mananci bataie cu pistolul in mana.
Nu toata lumea are experienta, psihicul si determinarea sa foloseasca o arma iar cei neexperimentati, care cred ca un agresor se poate opri la simpla vedere a unei arme, pot sa "se arda" foarte tare. Nu uita ca un om poate parcurge in mai putin de o secunda o distanta de 4-5 metri (la care pistolul cu bile de cauciuc este intr-adevar cat de cat eficient), deci s-ar putea sa nici nu apuci sa tragi pana ajunge langa tine si-ti ia arma.
Nu toata lumea are experienta, psihicul si determinarea sa foloseasca o arma iar cei neexperimentati, care cred ca un agresor se poate opri la simpla vedere a unei arme, pot sa "se arda" foarte tare. Nu uita ca un om poate parcurge in mai putin de o secunda o distanta de 4-5 metri (la care pistolul cu bile de cauciuc este intr-adevar cat de cat eficient), deci s-ar putea sa nici nu apuci sa tragi pana ajunge langa tine si-ti ia arma.
Buna seara.Knife wrote:Merci mult. Acum am mai inteles si eu cate cevaInsa in privinta tevii la alea de civili nu se poate modifica?
Dupa cum v-ati dat seama toti cei care v-au raspuns sunt pasionati, oameni care stiu si respecta legea. Recomandarea mea ar fi ca indiferent de unde cumparati arma sa consultati mai inainte topic-ul cu testele facute de Babanu, Macarici & CO (scuze ca nu i-am pomenit pe toti).Daca nu va este suficient acest lucru ascultati de sfatul lor, ca stiu ce spun.
Cu respect.
Radu