scuza-ma dar tu ai ceva cu primariisorin mok wrote:barthy wrote:Si in cazul de fata pentru cine trebuie sa functioneze prezumtia de nevinovatie? De ce pentru primar si nu pentru celalalt? Sau pentru amandoi?sorin mok wrote:.................pana cand primarul nu poate face proba autoapararii, pistolul trebuie retinut...........quote]
eu unul cred ca primeaza prezumtia de nevinovatie; ca daca-mi aduc bine aminte cu ceva ani in urma unii dintre noi au murit pentru respectarea acestui principiu; si ar mai trebui sa existe si o baza legala pentru retinerea armei neletale; pana una alta nu e decat bunul plac al militianului;
Rohm RG 88
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
noi vorbeam initial de legalitatea masurii de retinere a armei neletale, ca principiu; sorin, subiectiv fiind, a pus accent pe speta asta si pe faptul ca cel care a tras este primar; sunt de acord cu voi ca unele persoane sunt tratate preferential dar nu asta era de discutat; daca ma intelegeti;mikutzu wrote:Eu cred ca Sorin are dreptate.
Barthi ,sa inteleg ca esti ruda cu primaru?
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Si eu sunt de acord cu masura de retinere a armei pentru cercetari, desi nu prea imi convine! Ei vor sa se asigure ca ai folosit-o legal si numai in caz de stricta necesitate iar in caz contrar, sa nu ti-o mai puna la dispozitie pentru viitoare greseli. Legat de frica de razbunare a eventualelor rude sau cunostinte ale atacatorilor eu cred ca, daca exista aceasta stare de tensiune se poate face o sesizare la politie prin care sa se solicite ori protectie(in cazul unbor dovezi cat de cat evidente) ori urgentarea cercetarilor si repunerea in drepturi a posesorului de arma neletala, in vederea asigurarii securitatii personale. Voi ce ziceti? 
-adriene tata, ori esti de acord ori nu-ti convine - aici trebuie sa te hotarasti;Adrian_is wrote:Si eu sunt de acord cu masura de retinere a armei pentru cercetari, desi nu prea imi convine! Ei vor sa se asigure ca ai folosit-o legal si numai in caz de stricta necesitate iar in caz contrar, sa nu ti-o mai puna la dispozitie pentru viitoare greseli. Legat de frica de razbunare a eventualelor rude sau cunostinte ale atacatorilor eu cred ca, daca exista aceasta stare de tensiune se poate face o sesizare la politie prin care sa se solicite ori protectie(in cazul unbor dovezi cat de cat evidente) ori urgentarea cercetarilor si repunerea in drepturi a posesorului de arma neletala, in vederea asigurarii securitatii personale. Voi ce ziceti?
-privitor la sesizarea de care spui tu deocamdata in romanica e de domeniul sf-ului si risti sa-ti rada-n nas tovi majuri de la sectie;
-despre retinerea armei pot sa-ti sun ca dreptul de port si folosinta al armei neletale imi este conferit prin lege si nicidecum prin bunavointa politiei ( la procurare eu doar notific organul de politie si el este obligat sa mi-o inregistreze) si numai legea mi-o poate lua; abuzul de arma neletala este contraventie si o contraventie se constata pe loc la fel ca la circulatie sau ordine publica ( la scoala de agenti asta se invata - nu poti sa zici ca stabilesti peste trei zile daca s-a trecut pe rosu sau daca a fost scandal); daca nu poti sa constati pe loc lasi oamenii in pace; eu unul discut treburile astea cu textul de lege langa mine si stiu ce spun; si atata timp cat legea spune altceva nu sunt dispus sa zic ca militienii numai sa ma am bine cu ei; legea e lege pentru toata lumea si atata timp cat eu sun la politie si spun ca am fost atacat si m-am aparat cu arma neletala pe care o detin legal nu sunt de acor sa mi se ia arma; asa cum atunci cand doi vecini se injura peste gard, se scuipa si se lovesc cu pietre iar sectoristul vine si stabileste pe loc cine a inceput scandalul si aplica amenda pe legea 61 vinovatului asa poate sa stabileasca la fata locului vinovatul si intrun caz de folosire a armei neletale; dar nu aici se face mare caz ca exista sintagma "arma", mare scofala, o scuipatoare care imprastie gaze sau gume cu efect de nuia; in acest moment lucrurile sunt destul de clare si ar trebui sa luam si noi atitudine sa fim respectati ca cetateni liberi si sa nu mai tremuram in fata oricarui agent ca intr-un stat politienesc totalitar; ei sunt in slujba noastra nu invers; pentru acest motiv am facut demersuri sa ma inscriu in ANDA ( ceea ce va sfatuiesc si pe voi ) si sa-i ajut pe cei ce se lupta cu autoritatile pentru respectarea noastra ca cetateni si a drepturilor noastre;
Bine,asa e.
Dar in cazul de fata nu stiu cine a anuntat politia si deci cine s-a pus de la inceput in postura de parte vatamata. Daca politia a venit chemata de vecini, ea nu a gasit decat 2 indivizi raniti de arma apartinand unuia dintre ei si ambii afirma ca celalalt l-a atacat. Pe cine sa crezi? Daca imi plac armele nu inseamna ca ii dau prezumtia de nevinovatie celui cu arma.
Ma rog, e doar opinia mea de simplu privitor si comentator.
Dar in cazul de fata nu stiu cine a anuntat politia si deci cine s-a pus de la inceput in postura de parte vatamata. Daca politia a venit chemata de vecini, ea nu a gasit decat 2 indivizi raniti de arma apartinand unuia dintre ei si ambii afirma ca celalalt l-a atacat. Pe cine sa crezi? Daca imi plac armele nu inseamna ca ii dau prezumtia de nevinovatie celui cu arma.
tu ai ce ai cu primarii; noapte buna!sorin mok wrote:Bine,asa e.![]()
Intr-adevar,se face mare tapaj in presa si nu numai,de"asa zisele"arme,care prin marinimia "sus pusilor" ne-au fost ingaduite.La treba asta se complace si politia romana,care da dovada de exces de zel atunci cand vine vorba de arme cu cauciuc sau gaze,dar nu vad marii smecheri care umbla cu droguri si arme adevarate.Ce potential letal exista la o arma neletala?Ce fel de cercetari se pot face pe un pistol cu bila de cauciuc sau gaze?Haideti domnilor,ca asta e prosteala pe fata! Daca n-au cazuri adevarate(si ar avea daca s-ar uita unde trebuie ),casuna pe aia mici si prosti.La fel si presa,care pt. o stire "senzationala" umfla orice prostie.Simplul fapt ca se mentioneaza cuvantul "arma" le da impresia ca au prins un subiect de zile mari.barthy wrote: dar nu aici se face mare caz ca exista sintagma "arma", mare scofala, o scuipatoare care imprastie gaze sau gume cu efect de nuia; ;
Ce zice armurierul ala din cadrul politiei cand i se aduce pt. expertiza o arma cu gaze sau cu guma? Ii miroase teava si spune "da domnule,cu asta s-a tras",sau se uita ca curca-n craci la bila de cauciuc (daca se mai gaseste),si da verdictul ca din arma cutare s-a tras bila.
Nu avem subiecte "fierbinti" si atunci umflam ce avem.Din pacate,s-ar putea sa aiba de suferit posesorii onesti de arme,cei care le detin pt. ca sunt interesati de modul cum functioneaza,cum sunt facute,pt.ca armele sunt un hobby.
Unui neavenit(dar cu putere de decizie,si slava Domnului,d-astia avem destui!),poate sa-i vina ideea sa le interzica,desi in actuala conjuctura ar fii mai greu,dar nu imposibil.
Pt. barthy -cand ma refeream la numitor comun,nu la faptul ca suntem posesori de arme ma refeream.De fapt,surogatele pe care le detinem,nici nu stiu daca trebuie numite arme!Am sesizat o anumita schimbare in felul care postezi,sau poate doar m-am inselat.
sal macarici ! ai sesizat bine; de data asta m-am pozitionat vis-a-vis de politie, asa cum iti place tie, dar numai din simplul fapt ca in cazul asta ei incalca legea; acum, doamne fereste, sa nu crezi ca am ceva cu tine, dar asta mi-e firea; daca legea zice ca e alba, alba sa fie; cand m-am contrazis cu tine "la sange" pe subiectul "modificare arme" am facut-o ca sa te conving sa nu dai satisfactie unora care fiind pusi sa vegheze la respectarea legii, o interpreteaza si aplica dupa bunul plac;macarici wrote:Am sesizat o anumita schimbare in felul care postezi, sau poate doar m-am inselat.
barthy..in nici un caz nu tin partea politiei! Observ in schimb ca la tine" a notifica organul de politie.." inseamna doar ceva ad literam. Uiti ca in cele 3 zile se fac verificari vis-a-vis de cazier, alea alea? Referitor la sesizarea de care pomeneam eu..daca vor fi multi ca tine care vor lua in deradere acest aspect destul de important, ce vei face atunci cand nu vei mai avea dreptul sa detii o arma neletala? cu ce te vei apara? vei da cu piatra cumva? sau te vei duce "si pe la politie" putin, sa le spui ca esti amenintat? Iti dai seama ca nu-mi convine deloc sa-mi retina astia arma cine stie cat, si la sfarsit sa gandeasca ei ca de fapt am tras cam..in plus, si ca mi-o confiste! Trebuie intr-adevar sa militam pentru drepturile noastre si sa le convingem pe autoritati ca ne-am luat arme sa ne aparam cu ele, nu sa ne mandrim ca le avem.
Nu vreau sa ajungem sa ne certam si nici sa ne dusmanim, dar ia putin DEX-ul si verifica ce inseamna " a notifica" iar apoi verifica in legea 295/2004 care sunt criteriile si conditiile de acordare a dreptului de detinere, port si folosinta a armelor neletale; iti spun de pe acum : a notifica inseamna a anunta, a aduce la cunostinta iar referitor la criterii acestea nu sunt specificate in lege si nici in normele metodologice deci nu exista; adica armele se vand la liber dar in romanica s-a vrut un control al acestora ca nu cumva sa atentam la pielea stabilor; in cele 3 zile pot face ei jdemii de verificari, stiu, au o baza a lor dar nu au ce face pentru ca LEGEA E CLARA; daca pt. letale exista criterii si conditii pentru neletale, NU; imi pare rau pentru tine dar atitudinea pe care o adopti este una nedemna pentru un om liber si preferi sa lasi capul in jos si sa accepti abuzurile numai pentru a nu-ti pierde niste privilegii( asa le spui tu ) care de fapt sunt drepturi conferite prin lege; e timpul sa lasam la o parte comportamentul asta slugarnic si sa ne ferim sa spunem adevarul ca sa nu suparam vataful si zapciul; asta a fost in vremea fanariotilor sau a comunistilor; si datorita acestu tip de atitudine tara asta a ajuns unde a ajuns de 17 ani incoace : ca nu ati avut curajul sa rupeti pisica in doua si v-a placut sa faceti temenele la primar si seful de post decat sa invatati care va sunt drepturile si sa luptati pentru ele; v-a fost frica : " las-o ma asa sa nu cumva sa fie mai rau daca zicem ceva"; nu asta inseamna sa fi liber; daca vrei renunt la dreptul meu de a purta arma in favoarea ta, sa ai tu doua drepturi, dar eu nu voi accepta niciodata sa fie interpretata si aplicat in mod injust legea in defavoarea mea; daca m-ai inteles bine daca nu, asta e, imi pare rau pentru tine, dar deja am devenit destul de dur si suntem pe un forum; concluzia e ca EU NU VOI FI NICIODATA APLAUDAC SAU PUPINCURISTAdrian_is wrote:barthy..in nici un caz nu tin partea politiei! Observ in schimb ca la tine" a notifica organul de politie.." inseamna doar ceva ad literam. Uiti ca in cele 3 zile se fac verificari vis-a-vis de cazier, alea alea? Referitor la sesizarea de care pomeneam eu..daca vor fi multi ca tine care vor lua in deradere acest aspect destul de important, ce vei face atunci cand nu vei mai avea dreptul sa detii o arma neletala? cu ce te vei apara? vei da cu piatra cumva? sau te vei duce "si pe la politie" putin, sa le spui ca esti amenintat? Iti dai seama ca nu-mi convine deloc sa-mi retina astia arma cine stie cat, si la sfarsit sa gandeasca ei ca de fapt am tras cam..in plus, si ca mi-o confiste! Trebuie intr-adevar sa militam pentru drepturile noastre si sa le convingem pe autoritati ca ne-am luat arme sa ne aparam cu ele, nu sa ne mandrim ca le avem.
Cu stima,
Barthy
Lasand la o parte cele spuse mai sus, as zice ca problema e alta:
daca cel care a folosit arma pentru a se apara a tras 2 bile de aproape in agresor - care lovea cu pumnii - una dintre bile nimerind zona inghinala (durere mare, cred), cum se face ca agresorul a avut suficienta forta sa apuce mana cu pistol si sa-i schimbe directia astfel incat cel cu pistolul sa-si traga o bila in propriul picior?
Si agresorul era un om de vreo 50 de ani, nu un "smecher" cu muschi de 25/30!
Dupa 2 bile de aproape - cred ca sub 1 m - n-ar trebui sa fii "lat pe jos"? Sau oricum, incapacitat.
Cred ca daca agresorul avea un cutit sau o bata, cel cu pistolul in mana era mort acum.
daca cel care a folosit arma pentru a se apara a tras 2 bile de aproape in agresor - care lovea cu pumnii - una dintre bile nimerind zona inghinala (durere mare, cred), cum se face ca agresorul a avut suficienta forta sa apuce mana cu pistol si sa-i schimbe directia astfel incat cel cu pistolul sa-si traga o bila in propriul picior?
Si agresorul era un om de vreo 50 de ani, nu un "smecher" cu muschi de 25/30!
Dupa 2 bile de aproape - cred ca sub 1 m - n-ar trebui sa fii "lat pe jos"? Sau oricum, incapacitat.
Cred ca daca agresorul avea un cutit sau o bata, cel cu pistolul in mana era mort acum.
M-ai inteles gresit,cum ca mie imi place sa ma iau in bete cu politia.Daca am ceva,am cu o anumita lege care e tampita sau e aplicata in mod tampit.Se pare ca e mai usor si convenabil sa ne ascundem dupa litera legii ca sa nu avem bataie de cap.N-ai voie sa faci asta sau aia pt.ca asa scrie la lege.Sunt pt. respectarea legii,de toata lumea,fara deosebire(nu asa cum e de fapt in viata de zi cu zi),dar sa fie o lege corecta,care sa tina cont de oamenii cinstiti.barthy wrote:[ concluzia e ca EU NU VOI FI NICIODATA APLAUDAC SAU PUPINCURIST
Cu stima,
Barthy
Intr-o situatie de criza reala,se pare ca nu te poti baza pe armele cu bila.De ce?Pentru ca sunt slabe!Daca ar avea in realitate 30 jouli,poate ca si-ar face datoria.Ar fii interesant pana unde poate fii impinsa puterea unui pistol(revolver),fara sa devina letal.Un 9x19 para are aproximativ 590 j.Tras asupra cuiva cu camasa de protectie,nu e letal,dar nici bine nu-i este respectivului.Nu zic 500 j,dar 70-100 cu bila de cauciuc,parca mai vii de acasa.Altminteri,cu ce avem noi,in cel mai fericit caz iti iei bataie,daca agresorul nu vrea cumva sa-ti ia glanda.Esti tras la raspundere la fel cu cel care are o arma adevarata,cand in realitate tu n-ai decat o pocnitoare.