D-le Marius Cocarla, vizitand cateva pagini ale marilor firme americane de vanzare a produselor de pescuit, (printre acestea si a voblerelor Rapala) am observat ca preturile acestora nu prea depasesc valoarea de 6$. Asta ar insemna undeva la 174.000 lei. Totusi, cele comercializate de Dvs. merg mult peste 250.000 lei. Care este explicatia acestei MARI diferente de pret? Va multumesc. Eugen Bogdan.
P.S. Va doresc un an nou fericit si multa sanatate
Voblere Rapala
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Marius - ARROW
Aceleasi diferente mari de preturi le puteti vedea la orice alte produse, din orice domeniu.
Imi vin in minte doua motive (cele mai importante dupa parerea mea) care fac ca preturile din State sa fie atat de mici, sau preturile de la noi sa fie atat de mari.
1.Fiscalitatea excesiva din Romania nu e o noutate pentru nimeni. La noi TVA-ul e 19%, in State exista o taxa (sales tax) care e in jur de 8% sau in unele state americane chiar zero. Taxele vamale pentru articole de pescuit sunt la noi 15%-20% (la voblere 20%), in timp ce in State, media taxelor vamale in urma cu cativa ani era de 3%-4%. Exista o sumedenie de alte tipuri de taxe pe care firmele din Romania trebuie sa le plateasca.
2.Pentru aproape orice fel de produse, USA este cea mai mare piata din lume. Directoarea de vanzari a firmei Rapala ne spunea cu ceva timp in urma ca USA cumpara anual in jur de 18 milioane de voblere. De atunci si pana acum, piata americana a articolelor de pescuit a crecut foarte mult. La aceste cantitati, e de inteles ca Rapala exporta in USA la cu totul alte preturi decat in Romania, deoarece cantitatile pe care le importam noi, sunt insignifiante fata de cifrele de mai sus.
Marius Cocarla
Imi vin in minte doua motive (cele mai importante dupa parerea mea) care fac ca preturile din State sa fie atat de mici, sau preturile de la noi sa fie atat de mari.
1.Fiscalitatea excesiva din Romania nu e o noutate pentru nimeni. La noi TVA-ul e 19%, in State exista o taxa (sales tax) care e in jur de 8% sau in unele state americane chiar zero. Taxele vamale pentru articole de pescuit sunt la noi 15%-20% (la voblere 20%), in timp ce in State, media taxelor vamale in urma cu cativa ani era de 3%-4%. Exista o sumedenie de alte tipuri de taxe pe care firmele din Romania trebuie sa le plateasca.
2.Pentru aproape orice fel de produse, USA este cea mai mare piata din lume. Directoarea de vanzari a firmei Rapala ne spunea cu ceva timp in urma ca USA cumpara anual in jur de 18 milioane de voblere. De atunci si pana acum, piata americana a articolelor de pescuit a crecut foarte mult. La aceste cantitati, e de inteles ca Rapala exporta in USA la cu totul alte preturi decat in Romania, deoarece cantitatile pe care le importam noi, sunt insignifiante fata de cifrele de mai sus.
Marius Cocarla
tot preturile Rapalelor...
Frate Arrow, pretul Rapalelor este de actualitate...
Am cumparat de la dvs 7 Rapale. Cand am vazut preturile m am gandit automat ca mai cumparam vreo 3 la acelasi pret, DACA eram frun american. Mi s-a cam frant inima putin...mai mult.
Inteleg ca pe langa TVA ul nostru cel de toate zilele mai este si o taxa de 20% pt voblere?
Imens..Chiar nu se poate gasi nimeni sa-i convinga pe guvernantii nostri sa micsoreze...foarte mult...pretul sculelor de pescuit?Ca doar nu suntem vreo tara cu enspe mii de lacuri cum e Canada de exemplu, care prin intermediul industriei sculelor de pescuit si pescuitului sa aduca sume considerabile la buget.
Si cu toate astea ma uitam pe site-urile de profil britanice si am vazut niste preturi de romanul sarea efectiv in sus, dar nu de bucurie.
Am vrut doar sa-mi exprim o parere, dar cred ca multi pescari de spinning romani si nu numai de spinning sunt de acord.
As vrea sa traiesc ziua cand voi lua un Rapala cu in jur de 18-19 RON.
FIR INTINS!
Am cumparat de la dvs 7 Rapale. Cand am vazut preturile m am gandit automat ca mai cumparam vreo 3 la acelasi pret, DACA eram frun american. Mi s-a cam frant inima putin...mai mult.
Inteleg ca pe langa TVA ul nostru cel de toate zilele mai este si o taxa de 20% pt voblere?
Imens..Chiar nu se poate gasi nimeni sa-i convinga pe guvernantii nostri sa micsoreze...foarte mult...pretul sculelor de pescuit?Ca doar nu suntem vreo tara cu enspe mii de lacuri cum e Canada de exemplu, care prin intermediul industriei sculelor de pescuit si pescuitului sa aduca sume considerabile la buget.
Si cu toate astea ma uitam pe site-urile de profil britanice si am vazut niste preturi de romanul sarea efectiv in sus, dar nu de bucurie.
Am vrut doar sa-mi exprim o parere, dar cred ca multi pescari de spinning romani si nu numai de spinning sunt de acord.
As vrea sa traiesc ziua cand voi lua un Rapala cu in jur de 18-19 RON.
FIR INTINS!
Buna ziua.mypers wrote:Si inca ceva:lingurile Rapala nu prea le mai comercializati sau..?
La care linguri va referiti? Daca sunt modelele RMS si RMST, da nu le mai aducem. Vanzarile nu au fost cele asteptate si se pare ca si in catalogul pe anul acesta s-a cam renuntat la ele.
Daca va referiti la rotativele Blue Fox(care sunt tot in gradina lui Rapala) pe acestea le aducem in continuare fara probleme.
In ceea ce priveste preturile, asta este nu avem ce face.
O zi buna.
Cu respect.
Radu
Da,la acelea.Nici eu nu pun mare pret pe ele, de Rapala sunt interesat mai mult.Rotativele Bluefox le cunosc,am cumparat si tot cumpar de ani buni,sunt foarte bune.radu.b wrote:Buna ziua.mypers wrote:Si inca ceva:lingurile Rapala nu prea le mai comercializati sau..?
La care linguri va referiti? Daca sunt modelele RMS si RMST, da nu le mai aducem. Vanzarile nu au fost cele asteptate si se pare ca si in catalogul pe anul acesta s-a cam renuntat la ele.
Daca va referiti la rotativele Blue Fox(care sunt tot in gradina lui Rapala) pe acestea le aducem in continuare fara probleme.
O zi buna.
Cu respect.
Radu
As vrea sa stiu daca cei de la Rapala mai produc culoarea GFRsi RFSH in varianta CountDown, deasemenea HuskyJerk culorile RT,GRT,GFR. Se mai produce GRT?
Multumesc pentru raspuns.
O zi buna.
Buna ziua.mypers wrote:Da,la acelea.Nici eu nu pun mare pret pe ele, de Rapala sunt interesat mai mult.Rotativele Bluefox le cunosc,am cumparat si tot cumpar de ani buni,sunt foarte bune.radu.b wrote:Buna ziua.mypers wrote:Si inca ceva:lingurile Rapala nu prea le mai comercializati sau..?
O zi buna.
Cu respect.
Radu
As vrea sa stiu daca cei de la Rapala mai produc culoarea GFRsi RFSH in varianta CountDown, deasemenea HuskyJerk culorile RT,GRT,GFR. Se mai produce GRT?
Multumesc pentru raspuns.
O zi buna.
Pentru voblerul CD, Rapala a mai pastrat culoarea GFR si pentru HJ a ramas GFR. Pentru GRT, poate v-ati referit la GTR si il fac in continuare.
Din pacate culorile care vaintereseaza si se mai fabrica am renuntat noi la ele nefiind culori foarte cautate.
O zi buna.
Cu respect.
Radu
Rapale mai..deosebite
Buna ziua si La Multi Ani tuturor pentru luna martie.
As dori sa "culeg" niste informatii cu privire la Rapala Skitter Prop, cel cu elice in codita, deci :Aceste voblere merg la noi sau nu?
Despre Rapala Popper stiu, dar Prop la ce specii se potriveste la noi, asta daca e prinzator pe apele noastre?
La fel si X-Rap SubWalk si X-Rap Shad, sunt noi si nu stiu despre ele.
Probabil culorile naturale,sau..?
Rapala "HAS DONE IT AGAIN" sau..?
O zi buna.
As dori sa "culeg" niste informatii cu privire la Rapala Skitter Prop, cel cu elice in codita, deci :Aceste voblere merg la noi sau nu?
Despre Rapala Popper stiu, dar Prop la ce specii se potriveste la noi, asta daca e prinzator pe apele noastre?
O zi buna.
Re: Rapale mai..deosebite
Buna ziua.mypers wrote:Buna ziua si La Multi Ani tuturor pentru luna martie.
O zi buna.
Skiter Prop este o idee preluata si nici nu pot sa spun ca lumea s-a dat in vant dupa acest vobler. Principiul de functionare se bazeaza pe crearea turbulentei in timpul recuperarii. Merge foarte bine la stiuca si biban(dimensiunile mici).
X-Rap il avem si noi in magazine.
O zi buna.
Cu respect.
Radu
Cu tot respectul pe care vi l port, as dori sa va intreb de ce pretul Rapala Shad Rap si Shallow Shad Rap a crescut.....super vertiginos, de la 24 lei la 30 lei in ultima luna.
Un voblerist incepator(dau un simplu exemplu) ar avea atat de multe satisfactii cu o lura a la Rapala.
Iar eu unul vreau totusi sa ma bucur de ele, nu sa devina prohibite.
Un Rapala este deja cat 5-6 Meppsuri sau 3-4 Vibraxuri.
Repet, cu tot respectul pe care ti l port, Arrow, pacat..
O zi buna va doresc.
P.S.mie unuia mi ati cam taiat cheful.
Un voblerist incepator(dau un simplu exemplu) ar avea atat de multe satisfactii cu o lura a la Rapala.
Iar eu unul vreau totusi sa ma bucur de ele, nu sa devina prohibite.
Un Rapala este deja cat 5-6 Meppsuri sau 3-4 Vibraxuri.
Repet, cu tot respectul pe care ti l port, Arrow, pacat..
O zi buna va doresc.
P.S.mie unuia mi ati cam taiat cheful.