TESTE WALTHER PP 10X22T

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

johnny

TESTE WALTHER PP 10X22T

Post by johnny »

Image

Buna ziua/seara (in functie de cand cititi acest topic) toturor impatimitilor si pasionatilor de arme din Romania!
As dori ca pe acest topic sa posteze impresii,poze,teste facute de cei care detin legal arme de auto-aparare cu proiectil de cauciuc WALTHER PP 10X22T si chiar WALTHER P22 10X22T(desi sunt unele comentarii despre acestea din urma ca nu ar fi atat de rezistente,daca sunteti posesor si ati testat acest tip de arma,postati si poate ne veti lamurii si pe noi daca sunt sau nu intr-adrevar bune )
Ambele tipuri mentionate mai sus sunt comercializate de firma Arrow,asa ca nu vad nici o problema din partea site-ului sa accepte pareri pro si contra.....mai ales daca dupa aceste discutii ne putem lamurii cu totii de performantele lor aflate de la cei care detin si au testat aceste arme.
De foarte mult timp vreau sa achizitionez o astfel de arma,respectiv WALTHER PP 10X22T dar dupa ce au aparut unele poze cu ele sparte,am cam cazut pe ganduri si inca mai astept sa vad cum se comporta ele,de aceea,toti cei care detin asa ceva,ne pot ajuta,impartasindu-ne din experienta proprie cum se comporta ele la trageri,desigur,daca sunt de acord sa ne impartaseasca.
La inceputul anului in curs,firma Arrow a importat si ROHM RG88 10X22T si cred ca a facut un lucru excelent,diversificand astfel un pic piata.....si ma gandesc chiar foarte bine ca acest model ar putea fi solutia pe care o voi alege in final,daca cei care au deja Walther nu ma ajuta (pe mine si pe ceilalti interesati) sa ne decidem! Eu tot raman la ideea initiala (inca) de a achizitiona un WALTHER PP 10X22T nichelat daca e posibil,dar s-ar putea sa renunt la nichelat si sa-mi iau negru,deoarece am stat si m-am gandit ca in cazul in care se defecteaza,se sparge,cele nichelate sunt mai greu de inlocuit,nefiind atat de raspandite.
Oricum,as dori sa aflu mai multe de la detinatorii legali de WALTHER PP 10X22T,dar nu atat de mult despre performanta,caci cam toate modelele existente la noi au performante ( putere) apropiate.....ma intereseaza rezistenta lor in timpul tragerii,nu cred ca e placut si dorit de nimeni sa tragi cu un pistol 5 focuri si sa-ti crape :shock: . Ma intereseaza mai putin rezistenta lor la inpactul cu solul,pe ciment,gresie,etc,deoarece stim cu totii ca nu sunt integral din otel,si se sparg,dar cei care-si iubesc "jucariile" vor avea grija de ele si acest lucru nu se va intampla,iar eu sunt unul dintre ei.

OK,postatati poze,teste video,impresii despre acest model,si chiar despre WALTHER P22 10X22T,caci nu se stie niciodata,eu unul,chiar daca voi detine alte modele din cele cu bila de cauciuc,sunt impresionat de design-ul si dimensiunea lui P22,si nu exclud achizitionarea lui in viitor,mai ales ca fiind f usor,poate fi purtat cu usurinta,DAR,deocamdata,dupe impresiile de pe acest forum,nu sunt prea rezistente :(
Va multumesc imprealabil pentru rabdarea de care ati dat dovada citind acest mesaj,stiu ca este cam lung (si inca nu am scris tot ce aveam de scris :D ),poate are si unele greseli de ortografie,dar se mai intampla :oops: si poate in unele locuri m-am cam repetat,dar am vrut ca totul sa fie clar,si sa fie bine inteles.... am mai citit diverse posturi de la diversi membrii care o data spuneau ca au P22,apoi PP....nu exclud ca nu le-ar avea pe amandoua,dar cred ca a fost doar o greseala de type sau ei nu stiu despre ce vorbesc si ce model detin :shock: . Am discutat si cu alti detinatori de WALTHER PP 10X22T si cand am intrebat ce teste au facut si ce putere are arma,raspunsul a fost ca dupa aprox 10-15 trageri,dupa cum mi-au spus.... "pana la 10 metri sparge pielea si zdrobeste osul si pana la 50 este ca si cum ti-ar da un boxer profesionist un pumn"(citat din discutie ) :D :shock: :o .....NU astfel de raspunsuri asteptam cu totii,caci acestea le-am cam auzit....din ziare,din magazine.....cred ca,cu totii asteptam teste reale facute de detinatori.

Vreau sa multumesc pe aceasta cale celor care au postat pe acest forum testele si impresiile referitoare la ROHM RG88 10X22T,si mai ales membrilor " barthy " si " procon " cu care am discutat si mi-au impartasit experientele lor ,destul de convingatoare si la obiect,care ma fac f mult sa ma inclin spre ROHM RG88 10X22T.
Si inca mai astept un raspuns de la "reactor" referitor la Mauser-ul lui.

K,hai ca v-am plictisit destul cu acest lung mesaj....postati si voi.....si ajutati-ne si pe noi cei nedecisi inca.Eu unul sunt hotarat,vreau si o sa-mi iau,dar nu stiu inca ce,iar cei care detin ma pot ajuta :D .....daca noi cei care avem aceasta pasiune nu ne ajutam si nu invatam din experientele celorlalti,atunci cine ne-ar putea ajuta?

Dati detalii: ce munitie ati folosit,daca au aparut deformari ale tevii la exteriorul ei cand l-ati desfacut sa-l curatati, ce obturatii are teava la interior,cate si ce forma,si cum sunt dispuse,si daca ati tras in diferite materiale,ce efect au avut proiectilele de cauciuc asupra acelor obiecte/materiale,teava e din otel?.....bineinteles ca asupra pielii+carne are un efect net superior si sunt confins ca sunt f eficiente,desi unii nu sunt convinsi,dar haideti sa ne lamurim impreuna,k.......unii spuneau in diverse discutii pe acest forum ca aceste arme cu bile de cauciuc sunt simple"pocnitori".....nu prea cred :D ,altii spun ca nu sunt comparabile ca putere cu cele rusesti,si cred ca au dreptate,dar cred ca in urmatorii ani (2-3) nu vor aparea la noi asa ca trebuie sa ne multumim cu ce gasim in acest moment in Ro.

MENTIUNE: cu siguranta voi cumpara de la un magazin Arrow,cred ca mai mult ca sigur de la cel de pe Mosilor,unde domnii de acolo sunt chiar Domni cu D,caci sunt f amabili,intelegatori,amiabili,etc....spre deosebire de alte magazine gen Top sau Hunter(cu care am avut tranzactii in trecut si au fost ok),dar sa nu intram in detalii....chiar daca cei mentionati in urma nu mi-au aplicat mie in special un tratament necorespunzator.....vb in general. Dar intr-adevar cei de la Arrow Mosilor sunt deosebiti,si nu doar ca vor sa-ti vanda ceva cu orice pret,asa sunt dinsii din fire ceea ce in zilele noastre,dupa cum vedem cu totii sunt tot mai rar astfel de oameni.

Inca ceva,Domnul Cezar Matei,un adevarat pasionat si cunoscator al armelor scrie pe acest forum?,si sub ce nume.....daca stie cineva.... impresiile lui ne-ar fi de un real folos.
Multumesc pt. ingaduinta si POSTATI :D

Noapte buna tuturor iubitorilor si detinatorilor de arme ( detinute legal :D )

Image
macarici

Post by macarici »

Am inteles,esti nehotaratit in ceea ce priveste oferta.Din capul locului iti spun sa nu-ti iei revolver!Oricum,tu esti hotarit la walter pp si te inteleg.Asa cum s-a mai spus pe forum,e un "clasic".Plus ca e si usor de purtat.In privinta performantelor sunt oarecare retineri.Treaba cu "spartul pielii si pumnul dat de un boxer profesionist"e o placa veche ,pt.impresionare.Daca ar fii asa,atunci s-ar chema macarov!Problema lui cred ca e la teava.Acolo merge "upgradat"Interesante mi se par si rg88 sau mauser,dar cu anumite rezerve vis a vis de materialul folosit.Eu,unul,in caz ca nu apare vreo oferta "de la rasarit",catre astea m-as orienta,dar cu speranta unei legi mai permisive in ceea ce priveste imbunatatirea lor.
Apropo de teste:am luat puiul din frigider si am tras in el.A trecut prin el si s-a oprit la iesire ,in piele.testul n-are relevanta pt ca altfel se comporta un tesut viu.Mai ales daca e acoperit de haine.Cu cat mai multe,cu atat mai slab efectul.Am tras in sticla de plastic si plina si goala.De fiecare data bila a intrat,afara de cazul cand loveam sticla tangential(si asta e o problema,pt ca bilele se duc mai mult unde vor ele,decat unde vrei tu;cu cat mai mare distanta,cu atat mai mica precizia)Daca iei un creion cu guma si dai cu el in sticla,n-o spargi.In schimb ,daca dai la fel de tare in picior,te ranesti destul de dureros.Cand am tras intr-o placa de polistiren,nici macar nu s-a infipt in ea ,desi eu faceam pariu ca trece dintr-o parte in alta.Bila reactioneaza diferit(si curios totodata)functie de natura materialului tintei.Dar astea se pot remedia(parerea mea!).
La ambele magazine arrow(mosilor si duca)sunt vanzatori amabili si profesionisti,dar nu asta e subiectul pe care il tratam noi pe topicuri.
Janko

Post by Janko »

Salutare,
am postat cateva linkuri pe topicul meu {janko}(din obisnuinta) cu teste de tras intr-un placaj. Apropo de ceea ce spunea si macarici, multe texte se vand pe la magazine vis a vis de arme. Eu de exemplu am fost la doua magazine si la fiecare imi recomandau o alta arma. La unu imi povesteau depre Rohm iar la celalalt despre Walther PP. Intr-un sfarsit m-am hotarat la PP. Si cred ca am facut bine. Puterea armei este destul de mare ca sa tina departe inamicul. Ca doar este o arma neletala pana la urma nu, ce am vrea de la ea. Ca si fiabilitate nu pot sa ma pronunt ca am tras doar vreo 15 cartuse cu ea. Oricum fata de P22 se comporta bine, ca aia s-a dus dracu' dupa trei cartuse trase :shock: Sa montezi opritor de plastic la o arma de foc m-i se pare o greseala copilareasca. Asta mi-a dat de inteles ca munitia care se gaseste la noi, are o putere mai mare de 15J. Ca daca avea o putere de 15J poate opritoru(siguranta ) ar fi rezistat. Dar la socul la care a fost supus la reincarcare, dupa al trei-lea cartus piesa de plastic s-a ciobit si inchizatorul a zburat din arma. Pistolul practic s-a demontat. La reincarcare, singurele elemente care opun rezistenta sunt arcul recuperator si arcul ciocanelului. Daca arcul recuperator ar fi mai puternic, poate siguranta ar rezista. :idea: Asta imi aminteste de poza care am vazut-o tot pe acest forum cu un P22 cu inchizatorul rupt in fata. Daca gagiul a montat o siguranta dintr-un material mai dur, (alama) socul a fost atat de puternic intre acestea doua, ca a crapat inchizatorul. In schimb la PP toate piesele sunt din metal. Ceea ce imi da o mai mare incredere. Si la functionalitate, si la socuri in cazul ca pica pistolul pe ceva dur. Rohm, iarasi este o arma frumoasa (poate si fiabila) dar m-a speriat sincer, teava obturata in halul in care e. :shock: Aproape ca n-am vazut lumina prin ea. Asta la Walther nu se-ntampla. Si la PP obturatorul e chiar mai mic decat la P22. E.. eu cred ca am scris destul. Nu vreau sa devin plictisitor. Ne mai vedem. Bye, bye!
Walther PP Cal. 10X22T
crys78

Post by crys78 »

Salut!Imi pare rau sa te contrazxic dar la pp ca la majoritatea neletalelor doar teava e din metal!Restul e zamac dala !Ca sa te convingi ia un magnet si vezi ce se intampla!In orice caz am auzit si eu ca p22 ala e doar o panarama si ca e facut doar sa arate frumos!Oricum bafta si sa-l stapanesti sanatos?
barthy

Post by barthy »

Janko wrote:.................................. Rohm, iarasi este o arma frumoasa (poate si fiabila) dar m-a speriat sincer, teava obturata in halul in care e. :shock: Aproape ca n-am vazut lumina prin ea.........................

aici este o sectiune in teava unui IJ79-9T, aproape identica cu rg88( la rg partea dinspre iesire este ceva mai larga):

Image

sincer, dupa ce m-a certat violiv nu-mi mai vine sa-mi dau cu parerea :cry: ; judecati voi !
violiv

Post by violiv »

N-am vrut sa sune chiar ca o cearta, mai mult ca un sfat. Poate ca am fost un pic sarcastic. Iarta-ma, nu-mi sta in fire! Parerile sunt facute sa fie exprimate, fie ele bune sau rele. Din parere in parere mai invatam si noi si ajungem, cu bunavointa, sa stim mai multe, poate sa si avem o opinie comuna, in final.
Inca o data, iarta-ma! N-a fost intentia mea 'sa-ti inchid gura'!

Misto poza! Se vede clar ce ar rezulta daca ai incerca sa 'pilesti' opritorile la aceasta teava.
Nikki

Post by Nikki »

Si inca un amanunt important,spre deosebire de "verii" germani,IJ-ul nu comprima bila atat de mult. Cu toate ca bila trebuie sa faca un "slalom" printre opritoare,capatul tevii este totusi drept,si banuiesc ca ii confera proiectilului o oarecare precizie.
Totusi capatul de iesire poate fi "prelucrat" la diametru,dar nu cred ca s-ar obtine mare lucru... :?:
barthy

Post by barthy »

Nikki wrote:Si inca un amanunt important,spre deosebire de "verii" germani,IJ-ul nu comprima bila atat de mult. Cu toate ca bila trebuie sa faca un "slalom" printre opritoare,capatul tevii este totusi drept,si banuiesc ca ii confera proiectilului o oarecare precizie.
Totusi capatul de iesire poate fi "prelucrat" la diametru,dar nu cred ca s-ar obtine mare lucru... :?:

multumesc !! o nota buna pt rg88 de la nikki; si ganditi-va cat de usor iese bila ( care este foarte elastica) pe o asemenea teava daca ewste curatata cum trebuie si unsa dupa fiecare sedinta de tragere!!!
barthy

Post by barthy »

violiv wrote:N-am vrut sa sune chiar ca o cearta, mai mult ca un sfat. Poate ca am fost un pic sarcastic. Iarta-ma, nu-mi sta in fire! Parerile sunt facute sa fie exprimate, fie ele bune sau rele. Din parere in parere mai invatam si noi si ajungem, cu bunavointa, sa stim mai multe, poate sa si avem o opinie comuna, in final.
Inca o data, iarta-ma! N-a fost intentia mea 'sa-ti inchid gura'!

Misto poza! Se vede clar ce ar rezulta daca ai incerca sa 'pilesti' opritorile la aceasta teava.
eu zic ca daca alezam teava ca sa scapam de cele doua proeminente, spatiul in care se vor destinde gazele de ardere va fi mai mare si nu va mai exista suficienta putere sa "scuipe" bila cum ar trebui...........
violiv

Post by violiv »

La arma in discutie, la care opritorile sunt realizate prin 'strivirea', practic, a tevii, alezandu-le vei reduce grosimea peretelui tevii la valori periculoase. Poate doar remodelata pe un mandren care sa indrepte denivelarile.
In ceea ce priveste reducerea puterii prin cresterea volumului, nu se intampla asa. Un cartus cu bila de cauciuc poate fi tras foarte bine dintr-o arma construita pentru glont, exista munitii atraumatice sau traumatice pentru armele de foc proiectate sa traga cu glont. Pentru pistoale e suficient faptul ca bila de cauciuc are diametrul un pic mai mare decat teava (ex. 10 mm bila intr-o teava de 9 mm) pentru a asigura functionarea in regim semi-automat. Vezi si exemplul cartuselor cu bila de cauciuc pentru arme de vanatoare, unde bila de cauciuc are diametrul tevii si nu 'sufera' deloc din acuza asta, ca si bilutele multiple de cauciuc cu care sunt incarcate unele dintre aceste cartuse. Ideea in care sunt facute sicanele este sa nu poti trage un proiectil metalic din aceste arme.
macarici

Post by macarici »

iar daca iti asumi responsabilitatea pt modul cum folosesti arma,de ce sa nu poti s-o modifici?
panam

Post by panam »

pt.crys78, sa sti ca PP-ul nu e chiar zamac-dala si ca e din otel in totalitate in afara de minerul de plastic care este aplicat pe camera incarcatorului fiind si el din metal,multe nu pot sa zic nici eu ca nu de mult l-am cumparat.primul lucru a fost saelimin opritorul pe jumatate,dupa cateva trageri mi-am dat seama ca se poate elimina de tot ,lucru pe care am si facuto cu greu,dar sper ca am redus riscul de a se sparge cum am vazut pe acest forum si cred ca i-am marit puterea(vit.)Acum gaura tzevi este aproape perfecta cu exceptia ca la capetul tzevi se ingusteaza un pic la care putem trece cu vederea,in rest mi se pare o arma bunicica si rezistenta.
barthy

Post by barthy »

panam wrote:pt.crys78, sa sti ca PP-ul nu e chiar zamac-dala si ca e din otel in totalitate in afara de minerul de plastic care este aplicat pe camera incarcatorului fiind si el din metal,multe nu pot sa zic nici eu ca nu de mult l-am cumparat.primul lucru a fost saelimin opritorul pe jumatate,dupa cateva trageri mi-am dat seama ca se poate elimina de tot ,lucru pe care am si facuto cu greu,dar sper ca am redus riscul de a se sparge cum am vazut pe acest forum si cred ca i-am marit puterea(vit.)Acum gaura tzevi este aproape perfecta cu exceptia ca la capetul tzevi se ingusteaza un pic la care putem trece cu vederea,in rest mi se pare o arma bunicica si rezistenta.
s-a lipit magnetul pe toate componentele PP-ului? si inca ceva : sa nu mai confundam metalul cu fierul; fierul este un minereu din componenta otelului si a fontei; de astea doua se lipeste magnetul; de metalele ne feroase nu se lipeste; zamacul este un aliaj din metale neferoase
macarici

Post by macarici »

violiv wrote:La arma in discutie, la care opritorile sunt realizate prin 'strivirea', practic, a tevii, alezandu-le vei reduce grosimea peretelui tevii la valori periculoase. Poate doar remodelata pe un mandren care sa indrepte denivelarile.
In ceea ce priveste reducerea puterii prin cresterea volumului, nu se intampla asa. Un cartus cu bila de cauciuc poate fi tras foarte bine dintr-o arma construita pentru glont, exista munitii atraumatice sau traumatice pentru armele de foc proiectate sa traga cu glont. Pentru pistoale e suficient faptul ca bila de cauciuc are diametrul un pic mai mare decat teava (ex. 10 mm bila intr-o teava de 9 mm) pentru a asigura functionarea in regim semi-automat. Vezi si exemplul cartuselor cu bila de cauciuc pentru arme de vanatoare, unde bila de cauciuc are diametrul tevii si nu 'sufera' deloc din acuza asta, ca si bilutele multiple de cauciuc cu care sunt incarcate unele dintre aceste cartuse. Ideea in care sunt facute sicanele este sa nu poti trage un proiectil metalic din aceste arme.
Daca tot asa arata si teava de rg88,mare lucru nu poti sa-i faci decat daca o schimbi.Intradevar,daca incerci s-o pilesti risti sa-ti sara in cap.Sunt lucruri cu care nu trebuie sa te joci.Cu alta teava,insa ,poti sa ai o arma grozava.
barthy

Post by barthy »

macarici wrote:
violiv wrote:La arma in discutie, la care opritorile sunt realizate prin 'strivirea', practic, a tevii, alezandu-le vei reduce grosimea peretelui tevii la valori periculoase. Poate doar remodelata pe un mandren care sa indrepte denivelarile.
Daca tot asa arata si teava de rg88,mare lucru nu poti sa-i faci decat daca o schimbi.Intradevar,daca incerci s-o pilesti risti sa-ti sara in cap.Sunt lucruri cu care nu trebuie sa te joci.Cu alta teava,insa ,poti sa ai o arma grozava.

la rg88 doar pe interior este la fel; pe exterior cele doua adancituri corespondente proeminentelor din teava nu sunt; carnea este mai groasa in acel loc; asa ca daca se alezeaza teava grosimea "carnii" ramane aceeasi; in schimb eu nu am curaj sa fac asa ceva.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Post Reply