teste

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Janko

teste

Post by Janko »

Va salut pe toti ce-i cu vechime pe-aici eu ama aparut acum, cautand noi informatii despre arme de autoaparare. De trei saptamani mi-am cumparat si eu un P22 dar "bucuria" a fost de scurta durata. Dupa trei cartuse trase, arma s-a desfacut(a sarit sania din locas) Asta desigur nu s-ar fi intamplat daca magazinul de unde am cumparat arma ar fi avut un poligon de tragere pentru probarea armamentului. Iar a doua prostie, ca si un cetatean cuminte imendiat m-am dus la politie si am inregistrat arma, fara sa trag cu ea inainte. Acum, dupa cum am inteles, dupa trei saptamani de asteptare cei de la magazin mi-au spus ca parca cadrul armei ar fi rupt. Asta ca urmare a exploatarii necorespunzatoare sau a folosirii munitiei cu putere marita. Eu sincer va spun am facut armata si stiu sa folosesc o arma. Iar munitia n-am avut alta doar cea cumparata de la ei. Important e ca daca schimba cadrul armei sau imi dau o alta arma, mai am de umblat sa radiez arma stricata si sa inregistrez noua arma. Asta doar ca o informatie utila pentru cei care vor pentru prima data sa-si cumpere o arma.
In al doilea rand, am citit multe pe acest forum despre puterea proectilului de cauciuc si efectele lui. Dupa ce primesc arma,(asta sper sa fie maine) voi face cateva teste filmate si calcule pentru a elucida in sfarsit puterea reala a unui pistol P22, desigur cu munitia originala. (Munitia cu putere marita poate sa distruga arma) Pe curand. :D
barthy

Post by barthy »

sincer imi pare rau de necazul prin care treci dar ar fi bine sa scapi de ea imediat;
macarici

Re: teste

Post by macarici »

Janko wrote:Va salut pe toti ce-i cu vechime pe-aici eu ama aparut acum, cautand noi informatii despre arme de autoaparare. De trei saptamani mi-am cumparat si eu un P22 dar "bucuria" a fost de scurta durata. Dupa trei cartuse trase, arma s-a desfacut(a sarit sania din locas) Asta desigur nu s-ar fi intamplat daca magazinul de unde am cumparat arma ar fi avut un poligon de tragere pentru probarea armamentului. Iar a doua prostie, ca si un cetatean cuminte imendiat m-am dus la politie si am inregistrat arma, fara sa trag cu ea inainte. Acum, dupa cum am inteles, dupa trei saptamani de asteptare cei de la magazin mi-au spus ca parca cadrul armei ar fi rupt. Asta ca urmare a exploatarii necorespunzatoare sau a folosirii munitiei cu putere marita. Eu sincer va spun am facut armata si stiu sa folosesc o arma. Iar munitia n-am avut alta doar cea cumparata de la ei. Important e ca daca schimba cadrul armei sau imi dau o alta arma, mai am de umblat sa radiez arma stricata si sa inregistrez noua arma. Asta doar ca o informatie utila pentru cei care vor pentru prima data sa-si cumpere o arma.
In al doilea rand, am citit multe pe acest forum despre puterea proectilului de cauciuc si efectele lui. Dupa ce primesc arma,(asta sper sa fie maine) voi face cateva teste filmate si calcule pentru a elucida in sfarsit puterea reala a unui pistol P22, desigur cu munitia originala. (Munitia cu putere marita poate sa distruga arma) Pe curand. :D
Abia te asteptam sa vii cu un suflu nou!Chestia cu trosnitul armei dupa 3 focuri denota un viciu de fabricatie(se intampla si la nemti),dar vine sa confirme si banuiala mea ca e ceva in neregula cu opritorile din teava,inclusiv diametrul interior mult sub cota bilei.Asept testele insotite de concluziile tale!Adica de unde putere marita la acelasi tip de cartus?
razvan claudiu

Post by razvan claudiu »

salutare eu am un walther pp si diametru tevi la esireare are 6,2 mm si bila aproximativ 10 mm eu am ajuns al concluzia ca e foarte mult opturata teava cu aproximativ 4 mm la pistoalele astea si deasta e si riscul sa se sparga cum zicea si prietenu mai sus stie cineva vreun armurier care ar putae sa ne explice mai multe? pentru ca daca ii scoti opritoarele de pe teava de capul tau iar apar probleme atunci arma nu se mai incarca automat?
razvan
macarici

Post by macarici »

razvan claudiu wrote:salutare eu am un walther pp si diametru tevi la esireare are 6,2 mm si bila aproximativ 10 mm eu am ajuns al concluzia ca e foarte mult opturata teava cu aproximativ 4 mm la pistoalele astea si deasta e si riscul sa se sparga cum zicea si prietenu mai sus stie cineva vreun armurier care ar putae sa ne explice mai multe? pentru ca daca ii scoti opritoarele de pe teava de capul tau iar apar probleme atunci arma nu se mai incarca automat?
trebuie sa se incarce!efectul de reactie datorita caruia mansonul este impins in spate apare in timp ce bila parcurge distanta pe teava.doar daca proiectilul este cu mult mai mic decat teava ,nu se mai obtine acelasi efect.ar fii ca in cazul tragerii cu un blank,atunci.trebuie sa fie o oarecare frecare intre proiectil si teava,pt.acumularea de presiune,dar nu exagerat de mare.
crys78

Post by crys78 »

Sper ca ai facut si tu poze cu pistolul dupa ce s-a defectat ca sa ne arati si noua!!! :shock:
Janko

Post by Janko »

:oops: Imi pare rau, dar la cat de nervos am fost nu am apucat sa fac nici o poza. Treaba e, ca dupa ce am primit gun-ul de la Bucuresti dupa trei saptamani de la reparat, s-a intamplat acelasi lucru. Dupa trei cartuse a aparut aceeasi defectiune. Pentru ca nu vreau sa fac reclama si nici contrareclama, cei care doresc detalii depre defectul aparut le pot da detalii in particular.(e-mail) Momentan am reusit sa-mi schimb pistolul cu un PP. Acesta pare a fi mai serios. Din pacate, acum nu pot face teste cu el, dar va promit ca dupa ce le voi face, veti avea acces la poze si inregistrari video.
Walther PP Cal. 10X22T
barthy

Post by barthy »

Janko wrote::oops: Imi pare rau, dar la cat de nervos am fost nu am apucat sa fac nici o poza. Treaba e, ca dupa ce am primit gun-ul de la Bucuresti dupa trei saptamani de la reparat, s-a intamplat acelasi lucru. Dupa trei cartuse a aparut aceeasi defectiune. Pentru ca nu vreau sa fac reclama si nici contrareclama, cei care doresc detalii depre defectul aparut le pot da detalii in particular.(e-mail) Momentan am reusit sa-mi schimb pistolul cu un PP. Acesta pare a fi mai serios. Din pacate, acum nu pot face teste cu el, dar va promit ca dupa ce le voi face, veti avea acces la poze si inregistrari video.
te rog mult !!!! spune-ne si noua ce scrie pe partea posterioara a cartuselor folosite de tine ; si daca ai cutie la ele, ce scrie pe ea; este foarte important; multumesc!
Janko

Post by Janko »

Chiar acum cutia n-o am la mine, dar e munitia cumparata de la magazinele Arrow. Pe cartus scrie UAG 10X22T. Cutia este de culoare rosie. Am inteles ca exista o diferenta si dupa culoarea cutiilor.
Walther PP Cal. 10X22T
sorin mok

Post by sorin mok »

Hm, regret, dar e bine ca s-a rezolvat intr/un fel.

Nu vreau sa fiu malitios, dar "calitatea germana" la "pret german" este doar un mit. Asteptam produse turcesti sau chinezesti, ca macar sunt mai ieftine de 5 ori!
barthy

Post by barthy »

Janko wrote:Chiar acum cutia n-o am la mine, dar e munitia cumparata de la magazinele Arrow. Pe cartus scrie UAG 10X22T. Cutia este de culoare rosie. Am inteles ca exista o diferenta si dupa culoarea cutiilor.

este asa zisa munitie de vara, dupa spusele armurierului din braila; daca si cu astea crapa pistoalele nu ramane decat sa tragem cu ventuze. :evil: :evil: :evil:
macarici

Post by macarici »

[

este asa zisa munitie de vara, dupa spusele armurierului din braila; daca si cu astea crapa pistoalele nu ramane decat sa tragem cu ventuze. :evil: :evil: :evil:[/quote]

Cum adica,munitie de vara?E motorina?Sau armurierul ala din Braila a vorbit doar asa ,ca sa para mai interesant ? Stie cineva,ceva,despre munitia asta ultradedicata?Si daca e "de vara"e mai slaba?
barthy

Post by barthy »

macarici wrote:[

este asa zisa munitie de vara, dupa spusele armurierului din braila; daca si cu astea crapa pistoalele nu ramane decat sa tragem cu ventuze. :evil: :evil: :evil:
Cum adica,munitie de vara?E motorina?Sau armurierul ala din Braila a vorbit doar asa ,ca sa para mai interesant ? Stie cineva,ceva,despre munitia asta ultradedicata?Si daca e "de vara"e mai slaba?[/quote]

la temperaturi scazute, materialul din care este facut pistolul reactioneaza altfel la socul termic produs de explozie; e ca si cum ai turna ceai fierbinte intrun pahar proaspat spalat cu apa rece
barthy

Post by barthy »

dar si eu sunt putin nedumerit; el zicea: cutie rosie - munitie de vara / cutie albastra - munitie de iarna; dar mai buna este cea in cutie albastra; probabil este mai buna ca nu distruge arma nu ca ar avea efect mai bun la tinta ?!?!?!?! :( :( :(
macarici

Post by macarici »

barthy wrote:
macarici wrote:[

la temperaturi scazute, materialul din care este facut pistolul reactioneaza altfel la socul termic produs de explozie; e ca si cum ai turna ceai fierbinte intrun pahar proaspat spalat cu apa rece
Nu vreau sa par Gica-contra!Tot ce vreau e sa ma edific,chiar cu riscul de a fi enervant.Arma de autoaparare o porti la tine,pe sub haine.Beneficiaza de caldura corpului tau,chiar daca e ger afara.Nu e tun sau mitraliera de companie care sa stea expusa frigului de afara.Cu ce sunt mai bune cartusele de "iarna" decat alea de "vara";protejeaza mai bine arma avand un aport caloric mai scazut?Este o legatura directa intre caldura si energie,in sensul:mai multa energie,mai multa caldura!
sa nu fie vorba de altceva,iar respectivul a vorbit din burta.Eu raman la parerea mea si anume ca sicanele din teava ingreuneaza trecerea bilei iar efectul e cresterea fortei de reactie pe care o suporta mansonul cu efectele vazute mai sus.
Astept si pe tema asta dezbateri,pt.ca nu sunt eu stapanul adevarului absolut.Din discutii putem sa ne edificam cu totii.
Post Reply