Conditii necesare pentru infiintare poligon arme neletale ..

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

rednights

Conditii necesare pentru infiintare poligon arme neletale ..

Post by rednights »

Din cate am vazut pe forum, se simte lipsa unui teren de joaca pentru impatimitii armelor neletale ... Personal sunt tentat sa achizitionez un teren in extravilan si as fi curios daca stie cineva ce autorizatii sunt necesare pentru un poligon particular ??? Daca nu se poate legal cred ca il voi achizitiona pentru mine ; nu cred ca as avea probleme daca as practica tirul in extravilan pe o proprietate care imi apartine . Sau se gasesc militieni care sa imi demonstreze contrariul ??? Parerea mea ca atunci cand nu facem nimic rau ar trebui sa gasim intelegere . Politistii sa faca mai bine diferenta dintre pasionati si infractori !
Accidentele de circulatie produc mai multe victime decat armele ...
Dabija

Post by Dabija »

Din pacate, legea 295, in privinta reglementarilor privind poligoanele nu prea face diferentieri intre un poligon pentru glont si unul pentru arme neletale ... :evil: ... nu vreau sa te dezamagesc ...

cat despre folosirea armelor cu aer comprimat in alte spatii decat poligoane autorizate ... iata o parte din raspunsul primit de catre AIRGUNS CLUB ... mai multe amanunte poti gasi aici: http://www.clubairguns.ro/index.php?opt ... r&Itemid=8
4. Punctul nostru de vedere referitor la ,, Restricţionarea folosirii
armelor de tir neletale - doar în poligoanele autorizate” este următorul :
Armele cu aer comprimat se încadrează în categoria armelor neletale,
prevăzute de Anexa la Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi
muniţiilor, la punctul 25, ,,armele scurte sau lungi (cu aer comprimat) care
pentru aruncarea proiectilului folosesc forţa de expansiune a aerului
comprimat sau a gazelor sub presiune aflate într-un recipient şi care dezvoltă o viteză a proiectilului admisă în Uniunea Europeană, precum şi muniţia corespunzătoare”, iar ca ,,destinaţie” la pct. 4 si 5 respectiv ,,colecţie” şi ,,tir sportiv”.
Conform prevederilor legii mai sus menţionate, tirul sportiv se practică
numai în poligoane special amenajate şi omologate de către Federaţia
Română de Tir Sportiv.
Cu stimă,
DIRECTOR
Comisar şef de poliţie
MARINESCU NICULAE
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
rednights

Multumesc pentru raspuns

Post by rednights »

Din cate imi dau seama este bine documentat raspunsul dumneavoastra ... Apreciez ,dar din pacate este chiar neplacuta vestea pe care mi-o dati ... De mirat nu ma mira nimic ...Traim in Romania .... Cred ca nu vom schimba nimic nici peste 1000 de ani . Cei ce isi doresc ceva trebuie doar sa invete ca NU SE POATE . Aici totul este imposibil asa ca ramane doar solutia resemnarii in tacere ... Cu deosebit respect mii de multumiri celor care prin grija deosebita ne ajuta sa nu facem nimic si sa ne limitam la nivel de pasiuni doar la statul in casa si somn . .. Cel putin sunt siguri ca nu suntem decat niste caini tinuti in lesa ...
DaBears

Post by DaBears »

cum spune profu meu de istorie....asteptam sa moara fosilele astea comuniste care conduc tara din umbra .... in vreo 10 - 15 ani nu o sa ne mai confruntam cu astfel de probleme.
Dabija

Re: Multumesc pentru raspuns

Post by Dabija »

rednights wrote:Din cate imi dau seama este bine documentat raspunsul dumneavoastra ... Apreciez ,dar din pacate este chiar neplacuta vestea pe care mi-o dati ... De mirat nu ma mira nimic ...Traim in Romania ....
Si pe mine ma interesat problema unui poligon pentru aer comprimat si pistoale cu bila ... dar din pacate am cam renuntat la idee ... au grija guvernantii nostri ca, intre doua portii de somn in parlament, sa dea tot felul de legi ca sa te descurajeze ... :evil: :evil: :evil:
In Bucuresti exista o sala particulara unde se poate trage cu arme cu aer comprimat - pusti si pistoale - dar eu nu am reusit sa aflu prea multe detalii ... au si un site ... http://www.targetshooting.ro/
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
rednights

Din cate stiu eu si in Craiova ar fi o sala de tir

Post by rednights »

Vedeti dumneavoastra pe mine nu ma intereseaza sa stau intre patru pereti si sa trag cu o arma ... Pentru mine ar conta mai mult sa practic tirul in aer liber ... Natura ii aduce omului satisfactii nebanuite ... Poate vreau sa ma intalnesc cu cativa amici , sa facem un gratar si sa incingem o partida de tir ... De aceea ma gandeam la un poligon particular , dar slabe sperante ... Niciodata nu am facut nimic ilegal , iar daca legea nu imi permite nu am decat sa respect ceea ce au legiferat "oamenii de bine" ... O alta aberatie cu care nu sunt de acord ... Armele cu aer comprimat nu pot fi folosite pentru vanatoare ... Si daca as creste eu pe proprietatea mea porumbei si in loc sa ii tai i-as impusca ar fi vreo problema ??? Sincer sunt prea multe restrictii si nu stiu parca legile in vigoare incalca prea mult viata privata . Din moment ce as trage cu o arma pe proprietatea mea si as impusca o pasare crescuta de mine cred ca in mod normal nu ar trebui sa intereseze pe nimeni ... Stiu ca realitatea este alta : armele cu aer comprimat nu pot fi folosite decat in poligoane sau sali de tir autorizate si in nici un caz pentru vanatoare ... Sincer cred ca legea incalca viata privata ... Eu asa vad lucrurile ... nu este obligatoriu sa am dreptate ,iar daca cineva gandeste diferit as fi incantat sa imi arate unde gresesc ... Cu respect ....
DaBears

Post by DaBears »

eu zic ca ar trebui sa mergi pe undeva langa o padure....ceva....sau la tara pe undeva....departe de civilizatie....asta am facut si eu acum cativa ani...la marginea unei paduri....am tras cu arme de vanatoare.... nu am avut nici o problema.
rednights

Nu sunt de acord cu dv. ...

Post by rednights »

Nu ati prins esenta mesajului meu ... Vreau sa trag cu arma dar LEGAL . Nu ma tenteaza ideea de a pierde permisul de arma pentru ca am dat nas in nas cu organele competente ... Din fericire detin si aviz pentru port arma in cadrul atributiunilor de serviciu ... Asa ca nu pot sa imi asum riscul ... pentru mine armele sunt o pasiune ( UNICA ), iar la o singura greseala permisul devine doar o amintire ...
Dabija

Post by Dabija »

dupa cate stiu singura lege care face referiri la poligon este legea
295/2004 http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... ?ida=50367 nu mai stiu pe la ce paragrafe ... poate si in normele de aplicare ale acestei legi.
Dupa ce faci poligonul trebuie sa vina o comisie sa-l omologheze ... multa birocratie, taxe mari ... etc.
citeste si aici: http://www.clubairguns.ro/index.php?opt ... r&Itemid=8 e vorba despre aceeasi problema - unde putem trage ... gasesti discutia la "LEGISLATIE" topicul "unde avem voie sa tregem la tinte?"
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
AC Sniper

Post by AC Sniper »

DaBears wrote:cum spune profu meu de istorie....asteptam sa moara fosilele astea comuniste care conduc tara din umbra .... in vreo 10 - 15 ani nu o sa ne mai confruntam cu astfel de probleme.
Da,bine spus si perfect adevarat dar si noua celor tineri ne trece viata pana atunci si plecam pe alte plaiuri unde traiesc OAMENI si nu fosile comuniste :evil: .
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
tipirigpipirig

Post by tipirigpipirig »

mergi pe forumul de la vinatorul.ro si cauta-l pe user-ul amis - vorbeste cu el si poate-ti spune ce i-a trebuit pentru infintarea poligonului privat!!!!!!
Dabija

Post by Dabija »

tipirigpipirig wrote:mergi pe forumul de la vinatorul.ro si cauta-l pe user-ul amis - vorbeste cu el si poate-ti spune ce i-a trebuit pentru infintarea poligonului privat!!!!!!
amis a facut poligon pentru arme letale ... aici era vorba de un poligon pentru arme neletale (de autoaparare si aer comprimat)
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
emy

Post by emy »

cred ca toti ne-am gandit la un poligon
deocamdata nimieni nu indrazneste :(
sa speram ca in viitor or sa apara alte legi care sa ne pemita sa luam taurul de coarne
Dabija

Post by Dabija »

emy wrote:cred ca toti ne-am gandit la un poligon
deocamdata nimieni nu indrazneste :(
sa speram ca in viitor or sa apara alte legi care sa ne pemita sa luam taurul de coarne
... si suna ceasul si ne trezim din frumosul vis ...

si ca sa parafrazez un clasic inca in viata :lol:
"traim in Romania ... si asta ne dispera tot timpul !"
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
tipirigpipirig

Post by tipirigpipirig »

[quote="Dabija"] .... amis a facut poligon pentru arme letale ... aici era vorba de un poligon pentru arme neletale (de autoaparare si aer comprimat) [/quote]

- :oops: :oops: - scuze daca am informat prost, eram sigur ca este poligon autorizat si pentru AC. oricum ceva informatii si ceva poze se vad pe aici: http://www.clubairguns.ro/forum/viewtop ... 13&start=0
- totusi se pare ca infiintarea unui poligon, desi poate grea, nu este imposibila :P - felicitari lui!!!!!!!!
Post Reply