Walther P22 ; Munitie ;Pistoale de autoaparare rusesti

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Nikki

Walther P22 ; Munitie ;Pistoale de autoaparare rusesti

Post by Nikki »

Salut! Ma numesc Niki si vreau sa va spun ca imi pare foarte rau ca n-am descoperit acest site si mai ales forumul cu 12 luni in urma :cry: ! Motivul il constituie faptul ca in octombrie anul trecut am achizitionat un pistol Walther P22. Am fost si sunt in continuare foarte mandru de el(tin sa precizez faptul ca sunt pasionat de arme in general si de pistoale in particular). Problema este ca acum aproximativ 6 luni,cand am citit prima oara comentariile referitoare la P22 postate pe acest forum,am fost oarecum dezamagit de pareile majoritar dezaprobatoare cu privire la performantele sale...
Astfel,am adunat o serie de intrebari pe care as dori sa le adresez atat administratorului,cat si tuturor membrilor care vor dori sa imi raspunda:
1) Pe site-ul unei alte firme atat P22 cat si PP apar ca dezvoltand o aceeasi energie,15 J. Prin ce argumente ati sustine ca P22 este mai "slab"?
2)Am inteles ca in magazinele de la noi din tara se vinde munitie 10X22T de o calitate relativ slaba. Daca stiti cumva ca se mai comercializeaza si alt tip de munitie 10X22T,de preferat in Bucuresti,va rog sa imi trimiteti un mail pe adresa gnikky_03@yahoo.com ,pentru a nu face publicitate nedorita :wink:
3)Am gasit cateva post-uri in care respectivii membrii sustineau ca P22 merge doar cu acest tip de munitie slaba,spre deosebire de PP.Este adevarat?Prin munitie ma refer strict la gloantele cu bila de cauciuc.
4)Multa lume lauda pistoalele de autoaparare cu bila rusesti...Sunt intr-adevar superioare?Sunt atat de puternice?Si daca da, de ce Arrow sau celelalte firme nu le importa? Banuiesc ca accizele ar fi mai mici... Va rog sa-mi spuneti daca aveti de gand sa importati modele rusesti :D !

Oricum,planuiesc ca aceasta vara sa fac cateva teste cu pistolul(impuscat pepeni,placi subtiri de lemn,plastic,poate chiar tabla :D ).Pana acum am tras doar de 5 ori si tin sa precizez ca pistolul ramane destul de curat si zgomotul produs este puternic. Recunosc ca s-a blocat o data,dupa ejectia cartusului nu a mai reusit sa il incarce pe urmatorul.

Cu speranta ca nu v-am plictisit(prea rau),va multumesc pentu atentie si astept raspunsuri :D !

Cu stima,
Niki
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Salut Nikki! :) Im pare bine ca in sfarsit, pot discuta cu un purtator de P22! Intrebarile tale sunt foarte interesante si utile, pentru care asteptam raspuns ori de la administrator, ori de la cineva care foloseste aceste 2 arme, si nu doar le cunoaste proprietatile de pe internet. Iti pun la dispozitie adresa mea de mail si id de mess pentru a putea discuta cat mai multe aspecte despre aceste arme, ca de..avem pasiuni comune, dom'le! :wink: deci: adrian_blaja@yahoo.com.
AC Sniper

Re: Walther P22 ; Munitie ;Pistoale de autoaparare rusesti

Post by AC Sniper »

Nikki wrote: 1) Pe site-ul unei alte firme atat P22 cat si PP apar ca dezvoltand o aceeasi energie,15 J. Prin ce argumente ati sustine ca P22 este mai "slab"?
15 joules!!! :!: :!: Cam prea putin pentru un pistol de autoaparare.Eu stiam despre o valoare de 50 joules care mi se parea mai potrivita pentru o arma de autoaparare.Deci,cum spuneam,multe zvonuri si putine informatii concrete si reale.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
sorin mok

Post by sorin mok »

Teava unui P22 are 2 fante laterale. Daca tragi un cartus cu gaz, cat iese pe teva si cat iese prin cele doua gauri?

Pentru piata ruseasca P22 are puterea de 37J. E vorba de pistoalele fabricate chiar in Rusia. Poate ca exista si variante mai slabe, pentru export.

Edit>

Hopa, acum realizez: sunt doua variante: P22T, special pentru piata ruseasac cu 37J si P22 pentru alte piete cu o putere necunoscuata mie, dar cu siguranta inferioara. Asa ca ar putea fi 15J. Ceea ce este extrem de putin.

Un detaliu, poate nesemnificativ: diferenta de teava P22 si Makarov 79T:

Image

Image
Nikki

Post by Nikki »

[/quote]Hopa, acum realizez: sunt doua variante: P22T, special pentru piata ruseasac cu 37J si P22 pentru alte piete cu o putere necunoscuata mie, dar cu siguranta inferioara. Asa ca ar putea fi 15J. Ceea ce este extrem de putin.
[quote]

Gresit!
P22 este indicativul pt. arma cu munitie adevarata... P22T este pt. arma de autoaparare care se gaseste si la noi...P22T scrie si pe al meu!
P.S.:Ii multumesc lui Adrian_is pentru primirea calduroasa! :D
Astept in continuare shi raspunsurile administratorului shi ale altor membrii!
Salut!
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Nikki wrote:Astept in continuare shi raspunsurile administratorului shi ale altor membrii!
Scuze pt. intarziere, voi raspunde curand.
sorin mok

Post by sorin mok »

Nikki wrote:
Hopa, acum realizez: sunt doua variante: P22T, special pentru piata ruseasac cu 37J si P22 pentru alte piete cu o putere necunoscuata mie, dar cu siguranta inferioara. Asa ca ar putea fi 15J. Ceea ce este extrem de putin.

Gresit!
P22 este indicativul pt. arma cu munitie adevarata... P22T este pt. arma de autoaparare care se gaseste si la noi...P22T scrie si pe al meu!
P.S.:Ii multumesc lui Adrian_is pentru primirea calduroasa! :D
Astept in continuare shi raspunsurile administratorului shi ale altor membrii!
Salut!
Totusi, pe site/ul Umarex, la rubrica pistoale cu gaz, gasesti scris P22!!!
http://www.umarex.de/index.php?id=produ ... af9cc39669
"T" vine de la "traumatic" sau "traumatichescvoi".
Nikki

Post by Nikki »

Pai da...dar nu are nici o relevanta...
Controversa era legata de existenta a doua tipuri de P22 cu bila de cauciuc,P22 si P22T,ceea ce este fals.Cu glont de cauciuc nu este decat P22T,pe cand P22 este folosit pentru arma adevarata si pentru gaz,daca zici tu...
sorin mok

Post by sorin mok »

Nici nu mi-am pus problema, dar tu ai scris in primul post ca:
" Pe site-ul unei alte firme atat P22 cat si PP apar ca dezvoltand o aceeasi energie,15 J. Prin ce argumente ati sustine ca P22 este mai "slab"

asa ca am facut "cercetari" si am ajuns la concluzia pe care am postat-o.

iar la Top Gun, cel cu cauciuc se numeste P22 si are 15 J.

http://www.top-gun.ro/noutati.html
In fine, daca tot esti posesor, poate pui niste poze cu arma si performantele ei, in special precizia de la x metri! (sa faci tu prezentarea in locul importatorului)
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Nikki wrote: 1) Pe site-ul unei alte firme atat P22 cat si PP apar ca dezvoltand o aceeasi energie,15 J. Prin ce argumente ati sustine ca P22 este mai "slab"?
2)Am inteles ca in magazinele de la noi din tara se vinde munitie 10X22T de o calitate relativ slaba. Daca stiti cumva ca se mai comercializeaza si alt tip de munitie 10X22T,de preferat in Bucuresti,va rog sa imi trimiteti un mail pe adresa gnikky_03@yahoo.com ,pentru a nu face publicitate nedorita :wink:
3)Am gasit cateva post-uri in care respectivii membrii sustineau ca P22 merge doar cu acest tip de munitie slaba,spre deosebire de PP.Este adevarat?Prin munitie ma refer strict la gloantele cu bila de cauciuc.
4)Multa lume lauda pistoalele de autoaparare cu bila rusesti...Sunt intr-adevar superioare?Sunt atat de puternice?Si daca da, de ce Arrow sau celelalte firme nu le importa? Banuiesc ca accizele ar fi mai mici... Va rog sa-mi spuneti daca aveti de gand sa importati modele rusesti :D !
Revin si spun ca Arrow nu este importatorul pistoalelor Walther. In consecinta, nu detin raspunsuri complete la toate intrebarile legate de ele.

1. N-am spus ca P22 e mai slab.
2. Cele doua variante de munitie sunt diferite, nu neaparat mai slabe.
3. Nu stiu exact despre ce munitie vorbim, dar daca e cea pe care am vandut-o noi (si nu stiu sa existe alta pe piata), merge la ambele pistoale.
4. Am avut discutii cu producatorii rusi, si deocamdata nu fac fata cu productia la vanzarile interne, asa ca nu pot exporta in Ro. Speram ca la anul.
sorin mok

Post by sorin mok »

[quote="Arrow.]
4. Am avut discutii cu producatorii rusi, si deocamdata nu fac fata cu productia la vanzarile interne, asa ca nu pot exporta in Ro. Speram ca la anul.[/quote]

Asta spune mai mult decat orice reclama!
Nikki

Post by Nikki »

Multumesc domnului administrator pentru raspuns,si astept cu nerabdare vesti bune anul viitor :D
Tin sa precizez ca pana acum am gasit trei tipuri de munitie:U.A.G de care am cumparat chiar azi de la arrow,G.F.L de care aveau inainte la top gun,si U.V.G de care mi-a spus Adrian_is. Se pare ca toate sunt productie germania,asa k nu cred ca sunt diferente calitative...
Am facut si doua teste balistice:
1) Am tras de la 3 metrii intr-un pepene cu coaja groasa cam de 3 cm. Bila a facut o gaura cu diametrul de 5 cm. si adanca cam cat grosimea pepenelui.
2)Test de precizie:de la 5 metrii am tras trei cartuse,iar loviturile se incadrau intr-un cerc cu diametrul de 10 cm. O lovitura in mijloc,iar celelalte doua pe laterale(fatza de locul pe care il ochisem)
Eu sunt multumit de rezultate si voi mai repeta experimentele imediat dupa ce imi cumpar o camera foto/video, ca sa pot sa postez rezultatele aici :)
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Ii cer scuze lui nikki pt ca l-am informat gresit asupra munitiei, care este UAG, si nu UVG! Din graba, am scris gresit! Inca o data scuze! :)
amm

Post by amm »

Hai sa postez si eu, daca tot sunt de curand posesorul unui walther pp cu bila. Situatia e cam asa cand am cumparat pistolul am observat ca este usor diferit de modelul walther pp NI, adica cel nichelat, in sensul ca la cel nichelat nu se vedeau obturatii la iesirea de pe teava, asa cum se vedea la al meu. Am intrebat vanzatorul si mi-a spus ca singura diferenta e ca la cel nichelat e sistemul nou de obturatie pe teava, identic dar se afla mai in interior.Am cumparat respectivul pistol. La un studiu amanuntit am constatat ca teava are aproximativ 1mm in grosime, o obturatie enorma la mijlocul tevii (cam jumatate din diametru, si inca 3 la iesire (aproximativ 2mm fiecare). Trecand din nou pe la magazinul arrow, m-am gandit sa vad si celalalt model mai de aproape si am vazut ca diferenta majora este ce modelul vechi are doar 2 obturatii micute de tot pe teava, si teava in sine mult mai groasa (cam dublu). M-am certat putin cu vanzatorul pentru ca nu m-a informat corect dar am trecut peste asta. La ceva timp dupa, am avut enormul ghinion (si oarecare noroc in acelasi timp) ca pistolul sa se defecteze (a crapat teava). A trebuit inlocuit complet si pentru asta bataia de cap a fost de 3 ori mai multa decat in cazul cumpararii originale. A trebuit sa ma duc la arrow sa iau un act prin care se specifica ca respectivul pistol a fost retinut, sa ma duc cu actul respectiv la politie, acesta sa fie declarat nul de catre politist si sa ma duc iar la arrow sa iau alt act si sa fug iar cu el la politie pentru radierea armei. Asta + alergatura initiala pentru inregistrarea noii arme. In fine, ideea este ca in cele din urma m-am ales cu modelul normal de pp, cel cu 2 umflaturi metalice pe teava. Intr-adevar, acest model e ceva mai puternic din constatarile mele, scrie Mod PP T pe el, si nu Mod PP simplu ca pe celalalt, iar pe cutie nu mai scrie Russland ca pe cel dinainte. Concluzia mea, si din pozele pe care le-am vazut pe forumul guns.ru a fost ca modelul de pp pe care l-am avut initial era destinat rusiei si e putin mai slab ca putere decat cel clasic.
Acesta este modelul pe care l-am avut initial, mai slab, si pe care l-am intalnit pe forumurile rusesti:
http://delfinarij.fastbb.ru/index.pl?1- ... 1134899236

Ca fapt divers, nu sunt extrem de incantat de perforformanta, cam astea sunt rezultatele pe care le-am obtinut tracand intr-un salcam si respectiv intr-un lighean vechi de tabla. In cazul ligheanului am testat si performanta unui anics a101 cu aer comprimat, 4.5mm, bile de otel si viteza 150m/s
http://aurelm.com/upload/gun/1.jpg
http://aurelm.com/upload/gun/2.jpg

Tot ca fapt divers, la o bila de cauciuc de 0.7 grame (cat scrie in manual) si o viteza intre 300 si 400 m/s (cei din service-ul arrow mi-au spus ca au masurat viteza bilei la iesirea de pe teava la 400m/s), puterea in jouli ar trebui sa fie intre 35 si 50, nicidecum 15 cum scrie.
"multiply the projectile weight in grams by the square of the muzzle velocity in metres per second (m/s), then divide the result by 2,000. So a 40g projectile fired at 800 m/s will generate (40 x 800 x 800)/2,000 = 12,800j"
violiv

Post by violiv »

Pentru pistoale de auto-aparare rusesti vezi aici:
http://www.baikalinc.ru/en/company/open/weapon.html
Si MP-471 este tot cu bila si este cel mai puternic (si ca pistol si ca munitie). In plus mai fabrica si o varianta de revolver Nagant (celebrul Nagant) vecinii lor de la izhmash, in calibrul 9 mm, 7 focuri in butoi. Nu apare pe site dar este in oferta la vanzatori. E cam scump (~1000 $)
SC HUNTERS COMPANY SRL din Constanta se chinuie din martie 2006 sa omologheze in Romania armele de auto-aparare de la Baikal. Nu se aduc si pentru ca nu sint omologate inca si pentru ca Baikal-ul raspunde foarte greu solicitarilor.
Vio
Post Reply