Cum pot cumpara un pistol cu gaz de la o persoana fizica?Care il detine legal bineinteles.
Mergem la notar,eventual un act de donatie>Si apoi la politie trebuie sa mergem impreuna?Adica el trebuie sa si-l radieze inainte sa il inregistrez pe numele meu la politie?
Cum se poate cumpara pistol cu gaz de la o pers fizica?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Tony...te duci frumusel cu persoana la un magazin autorizat de arme si munitie si spuneti la vanzator ca tu vrei sa-l cumperi si el sa-l vanda. Vanzatorul va face actele, dupa care, el se duce si il radiaza de pe numele lui la politie si tu il inregistrezi pe numele tau. Ca se duce el primul, sau tu ultimul, sau invers, n-are importanta prea mare pentru ca exista un termen de 5 zile parca in care daca nu v-ati prezentat la politie , pregatiti 20 milioane amenda. Nu cred ca notarul are vreo competenta in acest caz deoarece aceste operatiuni le pot face numai armurierii autorizati( magazinele de profil).
Pricepusi, nu?? A...si era sa uit: cred ca ai autorizatie sau notificare valabila pentru cumparare, nu? Poate nu mai trebuie sa mergi la magazin sa faca acte, poate direct cu Politia, nu stiu intereseaza-te. eu am avut unul cu gaze, -l-am bagat in magazin in regim consignatie, a venit omul cu notificarea( cum tre sa fii si tu) l-a cumparat, s-a dus la poilitie si l-a inregistrat, eu mi-am primit banii la magazin si m-am dus si eu si l-am radiat!
Ce-ai uitat sa spui este ca magazinul iti percepe o taxa pentru toata chestia asta,mai mica sau mai mare in functie de valoarea armei care-o pui in vanzare.Taxa asta este in jur de 50-150ron si se scade din pretul armei.Deci daca vinzi pistol cu gaz cu 600ron vei primi in mana la o taxa de 75ron,sa zicem,doar 525ron.
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Am intrebat la politie
Se poate si prin magazin si prin notar,unde se face act de donatie.Apoi mergem,el radiaza eu inscriu.La notar cred ca e 600 de mii taxa,deci e cam la fel cu taxa de consignatie.
Am rezolvat azi.Prin notar,750 de mii.Sunt "fericitul" posesor al unui Me 9 Para.Am facut o afacere buna,3 milioane jumate pistolul,10 cartuse cu gaz,4 de alarma,niste rachete,toc si ham.
Problema e ca nu am scule de curatat,etc.Cred ca ma duc la un armurier sa il vada sa fie in stare brici.
Daca trag un cartus de alarma in camp sa vad cum merge pistolul,iau amenda?
Problema e ca nu am scule de curatat,etc.Cred ca ma duc la un armurier sa il vada sa fie in stare brici.
Daca trag un cartus de alarma in camp sa vad cum merge pistolul,iau amenda?