Prelungire Valabilitate Permis Arma Neletala

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

emy

Re: Prelungire Valabilitate Permis Arma Neletala

Post by emy »

Permis de prastie aveti?
nu???
o sa urmeze... si tragere obligatorie la tinta cioara nr. 8
Doar in poligon ;)

Speram ca anul acesta sa fie mai normali...
Mai am doua jucarii la magazin, dar in conditiile astea mai astept.
cobra

Post by cobra »

tevez wrote:mai e și cel de la Timișoara :)
Asa frate mai pune si tu sare pe rana,ba mai si scobeste in ea,sa fie bine,deie Dumnezeu sa ne puna sa scoatem si permis de cutit,si furca ori topor,ca doar gradina Domnului e mare! :D :D :D :D
cobra

Post by cobra »

Am auzit azi dintr-o sursa destul de demna de incredere,ca s-ar preconiza sa se interzica pistoalele cu bila de cauciuc si sa mai ramina doar alea cu gaz,din cauza ca s-au folosit de prea multe ori la infractiuni si mai bine le scot de tot,acuma la ce infractiuni s-or fi referind nu stiu sa va spun,ca de idei nu duce lipsa organu statului nostru! :? :? :?
tevez

Post by tevez »

Au zis că le vor interzice portul, motiv pentru care n-am mai cumpărat nimic pe bilă în locul Fortului. Doar s-a limitat cantitatea de muniție,
s-a băgat cursul și tragerea anuală. Schimbări în bine - deloc, doar restricții!
La infracțiuni aș zice că mult mai mult s-au folosit cu gaze, deținute fără acte, de curând s-au găsit abandonate câteva kile de zamace pe un
câmp:
http://www.mediafax.ro/social/nouazeci- ... r-16191198
Pe la descinderile date la televizor cu înfloriturile de rigoare tot cu gaze găsesc polițiștii, dereglatul de la Palilula a omorât cu arme pe gaz cu
modificările aferente, e greșit să se dea vina pe armele cu bile de cauciuc. Dealtfel, nici alea cu gaze sau letale nu au nicio vină, nici posesorii
corecți și de bună-credință, doar cei care încalcă legea și le dețin/folosesc necorespunzător.
Greu să le interzică de tot, dar e plauzibilă deținerea doar la domiciliu, că dacă le-ar interzice ar trebui despăgubiți cumva posesorii care au
dat bani pe ele, că nici să le înstrăineze n-ar avea cum, pentru că n-ar avea...cui.
@cobra: ca să mai pun un pic de sare pe rană: io merg la Gurghiu (nu-i chiar aproape da-i super-fain) pentru tragerea anuală, hai și tu! :D
Last edited by tevez on Wed Mar 22, 2017 5:40 pm, edited 1 time in total.
cobra

Post by cobra »

Naaaaah!yo sunt mai smecher si ma duc in poligonul jandarmeriei la mintia,ca am plins un pic la sefii aia mari de pe aici, si se fac trageri cu civili in poligonul jandarmilor,deci cumva se va rezolva si cu tragerea aia anuala,si de imi place mai mult decit e nevoie imi fac si abonament, de o sa se sature de mine jandarmii,si implicit instructorul poligonului,dar vom vedea! :P Iar in ceea ce priveste restrictionarea,vom vedea ce va fi!!!
tevez

Post by tevez »

8) Cum ziceam, e și-o parte bună cu tragerea anuală obligatorie.
cobra

Post by cobra »

Am fost azi si am depus documentatia pt prelungire valabilitate permis si am si tras in poligon cu un geco mai rasarit,si din iulie vom avea si poligon privat in hunedoara,deci nu mai e mult pina atunci,speram sa fie de bun augur,oricum dupa permis am sa merg peste vre-o luna de oi fi avind timp,daca nu pina la viza urmatoare,tot ma duc sa-l scot de la arme! :lol: :lol: :lol:
tevez

Post by tevez »

Când dă drumul la treabă la noul poligon să ne zici cum e, unde e, ce prețuri. Să-i facem reclamă! :D
Rudy

Post by Rudy »

tevez wrote:Au zis că le vor interzice portul,
Asa am auzit si eu din gura celor de la AEST.
Ironia face ca, bugetari fiind, se bucura.... :shock: De parca taxele platite de noi, n-ar intra in buzunarele lor. :idea:
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
el_comandante

Post by el_comandante »

Citesc si ma ingrozesc deoarece permisul meu expira la sfarsitul anului si aveam de gand sa ma apuc de treaba si sa-l reinnoiesc dar am aflat ca trebuie sa fac dovada tragerilor experimentale anuale intr-un poligon dar nu am stiut ca acest lucru a devenit ordin de lege si nu pot face dovada fiindca nu am tras in poligon decat in 2013 si as mai putea merge acum dar este irelevant fiindca sunt descoperit 3 ani.
Daca vand pistolul pot obtine o prelungire a valabilitatii fara sa am nici o arma in permis, iar apoi sa cumpar altul? Oricum aveam de gand sa il schimb fiindca detin un model depasit din toate punctele de vedere (Walther p99t) si doream ceva serios (Fort sau GP).
Ce ramane de facut?
Multumesc.
tevez

Post by tevez »

Din 2016 e legea, deci doar un an ai lipsă. Te-ai gândit bine, doar că va fi greu de vândut, se vând greu armele în ultima vreme, mai
bine-l bagi într-un magazin de arme în regim consignație, îl radiezi, anulezi permisul și îți faci un nou permis, cu arma nouă. Pentru
prelungire ai nevoie cam de aceleași acte ca la autorizația pentru prima armă deci...tot cam acolo ajungi.
el_comandante

Post by el_comandante »

Multumesc mult!
cobra

Post by cobra »

el_comandante wrote:Citesc si ma ingrozesc deoarece permisul meu expira la sfarsitul anului si aveam de gand sa ma apuc de treaba si sa-l reinnoiesc dar am aflat ca trebuie sa fac dovada tragerilor experimentale anuale intr-un poligon dar nu am stiut ca acest lucru a devenit ordin de lege si nu pot face dovada fiindca nu am tras in poligon decat in 2013 si as mai putea merge acum dar este irelevant fiindca sunt descoperit 3 ani.
Daca vand pistolul pot obtine o prelungire a valabilitatii fara sa am nici o arma in permis, iar apoi sa cumpar altul? Oricum aveam de gand sa il schimb fiindca detin un model depasit din toate punctele de vedere (Walther p99t) si doream ceva serios (Fort sau GP).
Ce ramane de facut?
Multumesc.
Am fost de am ridicat permisul de arma cu viza aferenta,pe 5 ani de acum inainte, :D si nici eu nu am avut o adeverinta de tragere anuala pe 2016 dar nu au spus nimic,acuma bine ar fi sa ai macar pe anul asta o hirtie,de tragere,si ce sa spun,vezi ce vor spune,eu am cam stat cu morcovu-n c.r de teama ca nu am respectiva adeverinta,dar cum spun, nu au spus nimic,oricum, succes la hirtii si rabdare, ca vei avea nevoie din plin! :P :P :P
Nikki

Post by Nikki »

Buna seara si bine v-am regasit dupa mult mult timp!!!
Si eu trebuie sa vizez permisul, anul acesta pe cel de colectionar iar la anul pe cel tip B.
Actele necesare au ramas tot cele de pe pagina anterioara? Nu se mai plateste nici o taxa la trezorerie? :)
cobra

Post by cobra »

Au ramas aceleasi ca si pina acum dar fara taxa aceea la trezorerie,in rest vizita medicala,cazier ,poza,cerere prelungire permis sau atestat colectionar,acea amarita de adeverinta de tragere in poligon,si cam astea ar fi,in mare ,,terfeloagele,, :D de care ai nevoie a,si inca ceva o buna intelegere cu vecinii ca urmeaza o verificare in zona de resedinta,si de te ai mai rau cu vre-un vecin,si mai ai si norocul sa fie intreba tocmai el,nu prea va fi bine,in rest ce sa spunem,Succes!
Post Reply