Nelamurire munitie la neletale
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Nelamurire munitie la neletale
Pina la urma la neletale cite gloante poate sa detina posesorul permisului asupra sa in afara resedintei din permis?
12 sau 25?
12 sau 25?
Fort 12RM
Grand Power T12M
Grand Power T12M
Re: Nelamurire munitie la neletale
25radu99 wrote:Pina la urma la neletale cite gloante poate sa detina posesorul permisului asupra sa in afara resedintei din permis?
12 sau 25?
Asa am inteles si eu dupa ce am citit alineatul de citeva ori:25
"27. La articolul 66, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) Posesorii armelor neletale cu destinatia de autoaparare pot procura si detine maximum 25 de cartuse pentru o singura arma"
"27. La articolul 66, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) Posesorii armelor neletale cu destinatia de autoaparare pot procura si detine maximum 25 de cartuse pentru o singura arma"
Fort 12RM
Grand Power T12M
Grand Power T12M
12 la tine cand iesi din casa, 25 acasa in total (cu tot cu alea 12 din pistol)
AC 5.5
AC 6.35
AC 6.35
-
Safe&Sound
Nu e reglementata la neletale cantitate de munitie ce poate fi purtata, este limitata doar cantitatea ce poate fi detinuta.
In lege insa, cel putin in cea veche si nemodificata, era parca un articol care spunea ca portul neletalelor se face in aceleasi conditii ca si portul armelor scurte de aparare si paza (letale). Pentru letale exista reglementare care cere ca posesorul sa nu poarte asupra sa mai mult de 12 cartuse in incarcator.
In lege insa, cel putin in cea veche si nemodificata, era parca un articol care spunea ca portul neletalelor se face in aceleasi conditii ca si portul armelor scurte de aparare si paza (letale). Pentru letale exista reglementare care cere ca posesorul sa nu poarte asupra sa mai mult de 12 cartuse in incarcator.
Doar asta gasesc, oricum nu iau mai mult de 12..ca sa fiu sigur.
13. Articolul 42 se modifică și va avea următorul cuprins:
„Procurarea muniției de către titularii dreptului de deținere, respectiv de port și folosire a armelor letale
Art. 42. -
(1) Titularii dreptului de deținere, respectiv de port și folosire a armelor letale pot procura de la armurierii autorizați numai muniția aferentă armelor înscrise în permisul de armă
(2) Cantitatea maximă de muniție care poate fi deținută de persoanele prevăzute la alin. (1) se înscrie în permisul de armă de către organul de poliție care eliberează acest document, după cum urmează:
a) în cazul armelor de apărare și pază, 50 de cartușe cu glonț și 50 de cartușe fără proiectil, pentru câte o singură armă de fiecare calibru;
b) în cazul armelor de vânătoare, 300 de cartușe pentru câte o singură armă de fiecare calibru, dintre cele pentru care are dreptul de port și folosire;
c) în cazul armelor de tir, 1.000 de cartușe pentru fiecare armă pentru care are dreptul de port și folosire
(3) Persoanele care dețin arme de apărare și pază pot purta asupra lor, în afara domiciliului sau reședinței înscrise în permisul de armă, cel mult 12 cartușe.
„Procurarea muniției de către titularii dreptului de deținere, respectiv de port și folosire a armelor letale
Art. 42. -
(1) Titularii dreptului de deținere, respectiv de port și folosire a armelor letale pot procura de la armurierii autorizați numai muniția aferentă armelor înscrise în permisul de armă
(2) Cantitatea maximă de muniție care poate fi deținută de persoanele prevăzute la alin. (1) se înscrie în permisul de armă de către organul de poliție care eliberează acest document, după cum urmează:
a) în cazul armelor de apărare și pază, 50 de cartușe cu glonț și 50 de cartușe fără proiectil, pentru câte o singură armă de fiecare calibru;
b) în cazul armelor de vânătoare, 300 de cartușe pentru câte o singură armă de fiecare calibru, dintre cele pentru care are dreptul de port și folosire;
c) în cazul armelor de tir, 1.000 de cartușe pentru fiecare armă pentru care are dreptul de port și folosire
(3) Persoanele care dețin arme de apărare și pază pot purta asupra lor, în afara domiciliului sau reședinței înscrise în permisul de armă, cel mult 12 cartușe.
AC 5.5
AC 6.35
AC 6.35
Daca ma duc in poligon si vreau sa trag 50, iar poligonul nu vinde tipul de munitie pe care il foloseste arma, cum fac? Fac ture magazin-poligon de 4,16 ori? 
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
Oricum, la ce preţuri avem la muniţie, trebuie să fii miliardar excentric să tragi mai mult de 1-2 încărcătoare. 
mda... la magazin de arme, munitia akbc 9x22, costa 3,xx roni. Dupa ce tva-ul a scazut, costa 4 roni.
Oare bila aia e facuta din vreo perla baroca si nu stiu eu ?
P.S.
Imi mentin ideea de a arunca armele pe fundul unui lac. Lac sarat
Si mi-e frica sa-mi trag un glont in cap, ca sa nu raman sarac.
Oare bila aia e facuta din vreo perla baroca si nu stiu eu ?
P.S.
Imi mentin ideea de a arunca armele pe fundul unui lac. Lac sarat
Si mi-e frica sa-mi trag un glont in cap, ca sa nu raman sarac.
Bine punctat.De ce are oare munitia neletala(bila de cauciuc)asa pret nesimtit(5 ron Cal 45in Arad) pe linga cea letala de ex 9*19 care e pe undeva la 1,80 ron/cartusul?
Precis are ceva bila aia in ea
Precis are ceva bila aia in ea
Fort 12RM
Grand Power T12M
Grand Power T12M
Pretul prohibitiv, al armelor si munitiilor, dar si modul in care pot fi ele dobandite, au ca scop descurajarea posesorilor si eradicarea lor. Ca doar daia avem politie, justitie, tribunal, parchet, gresie si faianta. Ca sa ne apere.
S-a facut o obsesie dusa pana la paroxixm, despre cei ce poseda arme, iar televiziunile au fost instruite in a denigra orice act de autoaparare afectuat cu o ponitoare cu bile, Citez "Pistolarul x a facut, a dres, l-a luat duba, nu a avut permis, etc".
S-a facut o obsesie dusa pana la paroxixm, despre cei ce poseda arme, iar televiziunile au fost instruite in a denigra orice act de autoaparare afectuat cu o ponitoare cu bile, Citez "Pistolarul x a facut, a dres, l-a luat duba, nu a avut permis, etc".
Oare avem voie din punct de vedere legal sa purtam arma cu incarcatorul in ea?Bineinteles fara cartus pe teava si asigurata!
Fort 12RM
Grand Power T12M
Grand Power T12M
De ce nu
Daca lasi gloantele si incarcatorul acasa, la ce bun pistolul ? Trebuie totusi sa respecti limita de 12 cartuse, la purtator.
Daca lasi gloantele si incarcatorul acasa, la ce bun pistolul ? Trebuie totusi sa respecti limita de 12 cartuse, la purtator.
Ma refeream la incarcator cu munitie.Bineinteles maxim 12 la purtator! 
Fort 12RM
Grand Power T12M
Grand Power T12M
kuminte wrote:Doar asta gasesc, oricum nu iau mai mult de 12..ca sa fiu sigur.
Art. 42. -
Va simtiti cumva purtattori de arme letale de aparare si paza?
Referirea de 12 cartuse se refera la dreptul de a avea in incarcator max 12 cartuse, fara cartus pe teava, altfel oricine cumpara o cutie de munitie este instant infractor. Oricum sunt aberatii specifice Romaniei ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems