Salutare tuturor,
Doresc sa achizitionez o arma cu AC, break-barrel, cu pat de lemn de preferinta, de calibru 4,5 mm, strict pentru tir.
Ce imi recomandati? Pret pana in 200 EURO.
Mentionez ca sunt din Timisoara, si aici avem reprezentanta Arrow, unde am fost, si ei comercializeaza gama GAMO. Ce am mai gasit, ar fi huntershop.ro, din Oradea (n-ar fi asa o problema sa merg pana acolo ~170 km), unde m-a atras un CZ Slavia 634 LUX.
Bacauanii de la pricomar.ro sunt prea departe, bucurestenii de la mldguns.ro, aceeasi poveste, deci din pacate Hatsan pica...
Deci, ce imi recomandat? Pareri pro si contra va rog, la fiecare sugestie.
Va multumesc anticipat!
Ce sa achizitionez? Sfaturi!
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Ce sa achizitionez? Sfaturi!
Incearca si variantele second hand. Vezi ce gasesti si posteaza aici.
N-as vrea sa ma incurc cu second-handuri. Prefer ceva nou. Eventual voi lua o luneta SH, daca voi simti nevoia dupa.
Slavia este foarte potrivită pentru tir, cu menţiunea că în cal. 4,5 cu orice armă ai trage e nevoie de un spaţiu închis sau în
care să nu bată vântul prea tare. Eu aş lua Slavia, indiferent de model, în detrimentul Gamo sau Hatsan. Sunt multe a.c.-uri
"spring" faine, gen Weihrauch, CZ, care s-ar preta la aşa ceva, dar mă refer la cele disponibile în Ro. Dacă totuşi iei Gamo
sau Hatsan, să fie cu gas-ram (IGT). Mai e şi varianta să mergi până la Seghedin, e posibil să aibă chestii interesante şi la
preţ bun, numai că înainte trebuie întrebat la serv. Arme de la IPJ cum e procedura, să nu te trezeşti cu ea confiscată sau
ceva de genu'. Au fost cazuri.
care să nu bată vântul prea tare. Eu aş lua Slavia, indiferent de model, în detrimentul Gamo sau Hatsan. Sunt multe a.c.-uri
"spring" faine, gen Weihrauch, CZ, care s-ar preta la aşa ceva, dar mă refer la cele disponibile în Ro. Dacă totuşi iei Gamo
sau Hatsan, să fie cu gas-ram (IGT). Mai e şi varianta să mergi până la Seghedin, e posibil să aibă chestii interesante şi la
preţ bun, numai că înainte trebuie întrebat la serv. Arme de la IPJ cum e procedura, să nu te trezeşti cu ea confiscată sau
ceva de genu'. Au fost cazuri.
-
stefanconstantin
Oameni buni,despre lege pot sa spun ca am citit-o si rascitit-o si tot ce se prevede despre armele astea cu aer comprimat am inteles cam ce este si ce nu este voie.Insa in ceea ce ma priveste modelul pentru o astfel de arma,mi-am pus creierul pe bigudiuri si tot nu sunt hotarat ce model sa achizitionez si de unde.Cam ce shop-uri on-line am gasit cam toate sunt din SUA si am primit mail de la vreo doua ca trimit si in RO,insa trasportul costa o gramada.M-am interesat la vama si mi-au spus ca au mai fost cazuri de arme cu aer comprimat care au venit la ei si ca taxele vamale sunt cam de 6-7% din valoarea produsului+24%TVA-ul.Am gasit si cativa dealeri din UE dar astia nu au toate armele in stoc care le prezinta pe site si este posibil sa astepti si 2-3 luni dupa arma cu toti banii platiti deja
Sincer,nu ma asteptam la atata panarama pentru o arma cu aer comprimat fie si aia de 220m/s.Ce-i fain este ca de la dealerii din UE nu se percepe nici TVA nici taxa vamala,insa ai mai mult de asteptat.Daca legea asta cu 220m/s este asa cum este la noi ,m-am hotarat pentru un calibru mare,adica de la 9mm in sus si desi ma va costa mai mult munitia nu-mi place sa am o arma care nu poate fi numita arma in adevaratul sens al cuvantului.Stiu ca o arma comandata din afara nu are garantie dar la capitolul asta imi asum riscul deoarece din cate am citit pe net un pcp nu poate fi atat de greu de reparat daca apare o defectiune la el.Nu inteleg de ce nu exista dealeri si in RO de arme cu aer comprimat de mai multe marci si calibre dar banuiesc ca din cauza acestei limitari cu 220m/s producatorii nu se complica cu cei din RO,pentru ca ei toate armele pe care le produc au 290-300m/s si nu vor sa-si bata capul cu modificarea lor la 220m/s deoarece au deja dealeri din alte tari unde piata de arme cu aer comprimat este mai puternica si cumparatorii din belsug.Am mai gasit pe unele site-uri si niste arme cu aer comprimat care trageau cu sageti la o viteza cam de 200m/s ,deci legale ,m-au atras mult,insa cand le-am trimis e-mail mi-au raspuns abia dupa o luna sec ca nu trimit in statele UE.E foarte frustrant sa vezi pe net atat de multe arme minunate cu aer comprimat si sa nu le poti avea daca esti din RO
.Armele de foc nu ma atrag datorita periculozitatii lor si pentru ca nu poti trage cu ele pe proprietatea ta.Plus ca am o atractie deosebita pentru armele mai silentioase deoarece nu suport zgomotele puternice.Insa din cauza legii astea cu 220m/s se pare ca va trebui sa-mi cumpar si un moderator de zgomot la arma sau mai simplu niste casti cu antifon,daca este sa ma hotarasc pe ceva de la 9mm in sus.