Etapele vanzarii armelor de autoaparare

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

cristi_plesea

Re: Etapele vanzarii armelor de autoaparare

Post by cristi_plesea »

Mda, nu ma interesa exact cum se vand armele, si eu am cumparat la randul meu, si nu una, mai multe si noi si second.
Fiind forumul arrow ma interesa mai mult daca ei(Arrow) ar putea sa vanda pistolul prin magazin sau sa gasesc pe aici pe forum un cumparator, nu sunt venit cu barca pe rau...

Din moment ce un armurier mi-a vandut pistolul, apoi cei de la arme si munitii l-au trecut in permisul meu apoi a fost verificat de 2 ori de sectoristul de la sectia de care apartin si alt armurier a facut tranzactia inseamna ca in total (eu+2 armurieri +2 politisti) suntem 5 tampiti si un singur armurier destept.

Inca o data pentru, pistoalele Rohm si Walther se pot comanda culate de schimb, pentru ca cel putin la Rohm am vazut eu culata plesnita si schimbata.

Pana una alta omul imi spunea ca pe langa taxa de armurier mai trebuie sa platesc impozit 16% care din cate stiu eu si stiu bine, e impozitul pe care il plateste armurierul din taxa pe care o ia, nu plateste clientul...

Sunt tare curios daca dupa ce am plecat eu din magazin l-a convins sau a incercat sa il convinga pe clientul meu sa cumpere vreo arma de la ei, in timp ce eu ii aratam permisul si pistolul armurierului celalalt vanzator se grabea sa scoata din vitrina pistoale si sa le faca reclama.
cristi_plesea

Post by cristi_plesea »

Sau mai bine reformulez, nu sfatuiesc, eu unul nu am incredere in MLD. Cine ii cunoaste si e multumit de ei sa ma scuze, dar mie nu mi-au facut o impresie buna.
tevez

Post by tevez »

Armurierul dă la Fisc lista celor ce au înstrăinat arme cu suma trecută pe chitanţă. Statul impozitează cu 16% suma încasată
de vânzător. Nu "sunt la zi" cu codul fiscal dar am impresia că nu există posibilitatea reţinerii la sursă a sumei respective de
către armurier, singura variantă pentru a nu fi impozitat este un act de donaţie ce se poate încheia la un Notariat. Drept
urmare, oricărui vânzător de armă îi vine acasă la un moment dat o decizie cu cât are de plată, de obicei o sumă destul de
mică. Un coleg care a vândut arme în anii trecuţi poate să confirme.
cristi_plesea

Post by cristi_plesea »

Ok, un impozit trebuie platit, acum 3 ani am cumparat de la un prieten un pistol cu aer comprimat (pe care il voi da la casat, daca e cineva interesat il cedez cu placere), singura factura care a fost emisa a fost pentru taxa de armurier, nu a existat o factura pentru suma cu care am cumparat pistolul, la fel si acum la vanzarea Walther-ului. Probabil daca lasi arma in regim de consignatie faci acte cu magazinul, si atunci platesti si impozitul la vanzare. Oricum din punctul asta de vedere legea e prost gandita pentru ca poti aranja cu cel care cumpara sa declari suma de 50 de lei la vanzare si platesti un nimic. Sunt intelegator si imi platesc impozitele la stat dar atata timp cat nu exista o factura, pe ce sa platesc?
barthy

Post by barthy »

Se retine si se vireaza la bugetul statului 16% din suma obtinuta din vanzarea armei. Tot sa se intampla si la REMAT cand vinzi deseuri reciclabile sau cand vinzi un bun mobil sau imobil prin intermediul notarului si exemplele pot continua. Asta pentru ca esti persoana fizica si este o activitate ocazionala iar statul nu vrea sa piarda caimacul. Daca erai PFA sau persoana juridica si depuneai periodic declaratii de impunere la fisc, altfel stateau lucrurile.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
dcrist

Post by dcrist »

Se opreste si se vireaza de catre armurier 10% restul de 6% o sa il plateasca vanzatorul la taxe si impozite pentru impozitul pe anul in curs, adica anul urmator.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
cristi_plesea

Post by cristi_plesea »

Sincer eu nu mai inteleg nimic. Am intrebat 4 armurieri si am obtinut 3 raspunsuri deiferite:
1 Cel de la mld, a avut o problema cu seria de pe culata, ceilalti nu, si mi-a spus ca tot la el platesc si impozitul;
2 Cel de la Hunter Vip a zis ca facce tranzactia fara probleme atata timp cat seria este trecuta pe arma si in permis dar baga pistolul in magazin si apoi o vinde cumparatorului chiar daca ne duceam impreuna la magazin si eu voi plati impozitul pe factura care mi-o emite magazinul pe suma pe care o incasez;
3 Armurierul de la Top Gun si inca unul din Onesti mi-au spus ca tranzactia se face in prezenta lor si platind taxa de armurier, Nefiind interesati de suma cu care vand pistolul, in cacest caz neexistand o factura de vanzare a pistolului.

Ps. La top gun taxa m-a costat 124 lei iar cel din Onesti mi-a spus ca la el costa 50 de lei.
cristi_plesea

Post by cristi_plesea »

Eu m-am luminat, ieri am fost la Arme si Munitii, Pentru cei interesati de subiect:
In cazul vanzarii armelor neletale:
-varianta 1 pe care o prefera unii armurieri este sa faca act de primire in magazin a armei si apoi act de iesire cumparatorului, in acest caz armurierul elibereaza si o factura vanzatorului cu suma pe care o primeste si la care acesta din urma va plati impozit.

-varianta 2, armurierul asista la vinderea armei (pentru cumparatori e bine sa il puneti sa verifice arma, e obligatia armurierului) si elibereaza facturi pentru plata taxei de armurier atat cumparatorului cat si vanzatorului.

-Varianta 3 este casarea, arma se preda la Arme si munitii, se completeaza formularul de casare si atat.

Actele necesare: Vanzator/detinatorul armei necesare la politie dupa instrainare: permis port arma si copie, C.I. si copie, factura pentru taxa de armurier.
Acte necesare pentru cumparator: Adeverinta/dovada pentru cumpararea armei, C.I. si copie, Factura si Bonul pentru taxa de armurier.

Actele trebuiesc depuse in maxim 5 zile lucratoare dupa vanzare sau cumparare.

Strict pentru cazul meu in care primul armurier la care m-am dus nu a vrut sa faca tranzactia pentru ca seria pistolului era trecuta doar pe camera cartusului nu si pe culata, politistul a spus: "daca asa era modelul pistolului atunci cand l-ai cumparat... doar nu te apuci sa ii bati tu serie, nu e nici o problema, seria pe teava sau camera cartusului e importanta"

Numai bine, eu am scapat de permisul de dort arma "civil".
tevez

Post by tevez »

cristi_plesea wrote:
-Varianta 3 este casarea, arma se preda la Arme si munitii, se completeaza formularul de casare si atat.

Numai bine, eu am scapat de permisul de dort arma "civil".
Aia e cea mai bună şi mai frumoasă variantă. :evil:

Permisul de port-armă este tip B, respectiv tip A - deţinere şi mai e şi ordinul de serviciu pentru armele....de serviciu,
permis civil sau militar nu există.

Mulţumim pentru precizări, va fi util pentru cei ce vor vrea să vândă o armă.
Post Reply