permis de port arma expirat.

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

knauf

Re: permis de port arma expirat.

Post by knauf »

Acum stiu cine mi-a sutit 5 curcani din batatura... :lol:
vikkktor

Post by vikkktor »

atunci te sfatuiesc, cand nu mai ai ce face, aseaza-te pe malul raului si in curand vei vedea cadavrul dusmanului tau plutind...macar in amintirea curcanilor...

PS hai sa ne intelegem la curcani si dispare latura penala...acum ca m-ai prins... :lol:
knauf

Post by knauf »

:D :D :D
Rudy

Post by Rudy »

Au fost cazuri multiple de permise de arma expirate, pe care cei de la biroul AEST, le-au solutionat favorabil pentru "uituc".
Toata problema consta in informare. Un simplu telefon la un armuriez rezolva extrem de usor problema.

Toti armurierii au cunostinta de faptul ca sunt multi cei care uita sa-si vizeze permisele si pot ajuta clientii ntr-o maniera legala.Si cei de la AEST sunt in tema.

Cum se rezolva ? Prin vanzare. Vanzarea rapida si lasarea armelor in custodie la armurier. Dupa care actele se prezinta la AEST urmand ca vechiul permis sa fie anulat. Logic. Din moment ce nu mai exista nici o arma in rastel, permisul se anuleaza. Binenteles ca la AEST, trebuie date cateva explicatii. Cum ce, de ce. etc. Sunt destul de maleabili, mai ales daca observa ca posesorul a constientizat problema si a incercat o masura reparatorie. Nimeni nu vrea sa bage pe cineva la puscarie doar pt faptul ca a uitat data expirarii permisului. Atentie totusi, este bine ca sa se pastreze o nota decenta in exprimare, altfel situatia poate degenera. Cei de la AEST, pot ridica armele vandute si lasate in custodie la armurier, pot aplica legea in procent de 100%, iar ca rezultat final, vechiul posesor devine infractor si nu mai vede permis decat dupa 2 ani + bonus confiscare arme.

Posibilitati de rezolvare a problemei sunt, bunavointa si respect sa avem. Nu militez pentru plecarea capului, scosul caciulii, pupatul de maini sau degete de picioare, dar cu putina diplomatie, in scurt timp, se poate obtine un alt permis si recupera armele.
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
vikkktor

Post by vikkktor »

,,diplomatia,, de care vorbesti, i-a costat pe unii din SAESP-uri functia...de fapt, nu face nici un procuror dosar pt asta, dar, se anuleaza dreptul de arma...acest aspect a fost introdus in lege tot la intitativa DAESP-IGPR, anul trecut si are drept unic scop sa imputineze numarul posesorilor de arme...iar nu am vazut sa protesteze cineva la aberatia asta, la timpul respectiv...aceasta mitocanie care reliefeaza inca odata hoplofobia de care sufera unii de acolo, a lasat fara nici un motiv de bun simt, mii de detinatori din tara fara arme, pe o perioada de 2 ani...motivul invocat de ei si strecurat in lege este ca daca daca nu ai permisul vizat, inseamna ca detii arme fara drept...unii in tara fac si dosar penal, desi nu tine la parchet, altii se multumesc doar cu anularea dreptului..oricum rezultatul este anularea dreptului...este la fel ca daca iti expira permisul de conducere, esti acuzat de conducere fara drept...o utopie la care detinatorii de arme si reprezentantii lor, au asistat cu pasivitate...

PS aviz unora care probabil vor incerca sa spuna ca tot eu sunt responsabil si de asta... :lol:
sBogdan

Post by sBogdan »

Este o vorba ; oaia care nu isi poate purta singura blana,o papa lupul . Acum,sa ma iertati,dar orice drept,vine si cu indatoriri,asta este. Nu am cum sa cred ca legea a fost modificata pentru a imputina in felul asta,randurile posesorilor de arme,deoarece,daca il vizezi la timp,nu ai nici un fel de problema. Acum daca am facut.o...o platesc,asta este. Atunci cand ridici permisul de arma,sti exact ce se intampla daca..x,y...Nimeni nu.i de vina ca eu am incalcat o indatorire pe care o cunosc. Sigur,daca nu exista intentie,este normal sa existe clementa,intelegere in rezolvarea situatiei,insa asta nu inseamna ca te duci si le dai flit la ''militieni'',ca doar tu ai gresit ,nu ei. Si ai grija la cine apleci urechea ca s.ar putea sa te ''patezi cu cerneala'' de la ceva sesizari din partea unui/or personaj/e ''bine voitoare.

P.S. domnule Tamaianu,nu va mai atribuiti atata importanta :lol: cautati.o acolo unde oamenii sunt obligati sa raspunda sesizarilor dv.
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
reborner

Post by reborner »

Domnilor,
asa am patit si eu cu permisul expirat in nov.2013 ( pistol cu bile + arma cu are comprimat ), am fost chemat la sediu unde mi-au spus baietii ca am permisul expirat, este de obligatia detinatorului sa-si verifice valabilitatea permisului, smd.Asadar alergatura si problemele cotidiene stau la baza acestei probleme, nu ca la cate taxe platesti macar sa te anunte.

Mi-au comunicat ca procuratura va deschide dosar penal pe motiv : detinere ilegala de arme, in cel mai bun caz amenda, 2 ani stat pe tusa si confiscarea armelor???
Treaba cu confiscarea nu mi se pare chiar OK, armele au fost achizitionate legal, ar trebui sa am posibilitatea sa le vand, sa le pun la pastrare pentru 2 ani sau sa le tai marunt cu flexul din dotare…ma intreb ce sa fac?

Nu am primit citatie pana acum, am fost la armurier si treaba e groasa pentru ca sunt multi vanatori care asteptau sa fie instiintati si s-au trezit infractori peste noapte.

Daca aveti sfaturi sau opinii va rog sa le postati,
Doamne ajuta….
Rudy

Post by Rudy »

reborner wrote: Nu am primit citatie pana acum, am fost la armurier si treaba e groasa pentru ca sunt multi vanatori care asteptau sa fie instiintati si s-au trezit infractori peste noapte.
Daca aveti sfaturi sau opinii va rog sa le postati,
Doamne ajuta….
Nu te-ajuta domu' te ajutam noi...

Nu astepta sa-ti vina citatia la domiciliu. Da fuga (urgent) la armurier si preda armele. Le lasi in custodie.
Cu actele de vanzare/cumparare emise de armurier te duci la aest, pentru anularea permisulul. Dupa care soliciti alt permis. Cu conditia ca cei de la aest sa fie indulgenti. Nu esti singurul si nici ultimul gura casca de pe forum :mrgreen:
Daca pentru uituci AEST-ul mai inchide ochii si elibereaza alt permis, ei bine,, in cazul D-lui Avocat Vikkktor, n-o sa fie in veci la fel. :lol:
reborner

Post by reborner »

Treaba este ca permisul a expirat din nov.2013 --- daca incepeam sa pregatesc hartiile puteam sa mai fac miscari de genul: a predat arma la armurier in timp, dar nu s-a prezentat la baieti….asa e cam tarziu.Am fost azi la armurier, nu are cu ce sa ma ajute, acum. Mi-a zis ca daca nu-mi confisca armele,atunci pot sa le las la el.
Am sa incerc sa vorbesc cu cineva de la pol. sa vad daca tine figura asta.
Initial cand am fost chemat si mi s-a adus la cunostiinta, mai ca pentru prieteni, mi-a zis tipul sa dau fuga rpd. la armurier si sa predau armele, apoi s-a gandit si a decis sa le tin acasa, or sa ma instiinteze dansii.

Intrebarea care ma intriga este: au dreptul sa-mi confiste armele???
Multumesc pentru feedback !!!
Rudy

Post by Rudy »

Da..Vei ramane fara arme. Nu-i lasa pe militieni sa se "autosesizeze" si sa te viziteze in "trompa" .
Preda armele la armurier, cat mai urgent. PUNCT.

Mai sunt "unii" paci care se judeca cu 30 de sectii de politie si 75 de comandanti, prin vreo 10 tribunale , doar pentru faptul ca li s-au ridicat armele,
Dar se agita inutil. :mrgreen: Si nu vorbim de 1-2 pocnitori, ci mai multe. o intreaga colectie, (care nu a apucat sa faca inca obiectul bisnitzei :mrgreen: )

La tine e simplu ca buna ziua.
Pe armurier nu-l intereseaza permisul tau, data expirarii, examenul psihologic, sau dioptriile. Absolut nimc.
Dai arma, iei factura pe o suma fictiva si pa&pusy.

Atentie....militia are tot interesul sa te induca in eroare in legatura cu procedurile pe care trebuie sa le urmezi, pentru a scapa de belea. Scopul lor este acela de a crea precedentul, pentru ca tu sa devii un infractor cat mai usor de dovedit.

In fine o aburim degeaba, faci cum vrei, Dar,, daca garcea apuca sa-ti calce pragul, dosarul va fi urmatoarea etapa. Si e pacat,

P.S. atentie infractorul este o specie mai evoluata decat contravenientul, si ca atare daca fapta va fi dovedita ea va ramane in cazier,
L.E. nu mai vorbi cu nimeni de la politie. Nu faci decat sa atragi atentia asupra ta.
reborner

Post by reborner »

Asa e Rudy, asta este solutia legala, maine merg si le predau la armurie…ce fac dupa??? ma duc la baieti si le zic ca am uitat?
Vreau sa evit treaba cu : Deschide Politia : :))) nu glumesc, dar nu vreau sa mi se confiste armele.
Multam...
tevez

Post by tevez »

Pe legea veche, te notifica Serviciul Arme, acum...dosare. Şi NU e vina lor, ci a celor ce-au făcut legea.
Rudy

Post by Rudy »

reborner wrote:ce fac dupa??? ma duc la baieti si le zic ca am uitat?
Pai ce-ai vrea sa le spui? Ca nu ai vrut sa-l innoiesti pentru a avea posibilitatea de a juca o tabla la Poarta Alba cu familia Becali :shock: :idea: :shock: :idea:
Le spui adevarul. Ai uitat si pace, Nu e un capat de tara. Dupa care deschizi discutia despre faptul ca vrei sa redevii, ce-ai fost o data (pusca si cureaua lata....etc) Te reapuci de analize, toate 7-8, + psiho, cerere taxe, etc. Ca la inceput soliciti eliberarea unui alt permis. Numai daca vrea AEST-ul. Daca nu vrea,nasol, ramai fara pocnitori.

Succesuri. :wink:
Rudy

Post by Rudy »

@rebornere.. nu mai updatezi si tu informatiile de pe forum :?: :idea:
reborner

Post by reborner »

Momentan nici o noutate, atept sapt. care vine :(….
Post Reply