Legitima aparare un vis frumos

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
vikkktor

Legitima aparare un vis frumos

Post by vikkktor »

oricum nu mai avem nevoie de arme, pt ca legiuitorul a avut grija in noul cod penal, sa ne intoarca la o forma asemanatoare cu vechea forma comunista...victimele care actioneaza in legitima aparare, vor putea avea surpriza sa se transforme in inculpati...o lege foarte importanta a statului de drept, a fost calcata in picioare...

Legitima aparare in Noul cod Penal:

Art. 19. – (1) Este justificată fapta prevăzută de legea penală săvârşită în legitimă apărare.
(2) Este în legitimă apărare persoana care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, care pune în pericol persoana sa, a altuia,drepturile acestora sau un interes general, dacă apărarea este proporţională cu gravitatea atacului.
(3) Se prezumă a fi în legitimă apărare, în condiţiile alin. (2), acela care comite fapta pentru a respinge pătrunderea unei persoane într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de aceasta, fără drept, prin violenţă, viclenie, efracţie sau alte asemenea modalităţi nelegale ori în timpul nopţii.

In Codul Penal in vigoare:

ART. 44
Legitima apărare
Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, săvârşită în stare de legitimă apărare.
Este în stare de legitimă apărare acela care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, îndreptat împotriva sa, a altuia sau împotriva unui interes obştesc, şi care pune în pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul obştesc.
Se prezumă că este în legitimă apărare, şi acela care săvârşeşte fapta pentru a respinge pătrunderea fără drept a unei persoane prin violenţă, viclenie, efracţie sau prin alte asemenea mijloace, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ori delimitat prin semne de marcare.
Este de asemenea în legitimă apărare şi acela care din cauza tulburării sau temerii a depăşit limitele unei apărări proporţionale cu gravitatea pericolului şi cu împrejurările în care s-a produs atacul.
knauf

Re: Legitima aparare un vis frumos

Post by knauf »

incredibil!!!
sBogdan

Post by sBogdan »

Asadar vom fi mereu in legitima aparare. Pentru ca suntem fricosi si de aceea purtam arme. :D
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
sBogdan

Post by sBogdan »

Apropo, cred ca topicul asta ar trebui mutat in topicul "cand este justificat uzul de arma".
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Uite ca incet-incet poporul asta va afla intr-o maniera cat se poate de aspra ce a votat la ultimele alegeri. Cred insa ca asta e doar inceputul.

Alesii nostri se disting prin mutilarea legislatiei penale si nemernicia le este recunoscuta printr-un premiu:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16 ... ruptie.htm

sau:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... ei+si+a+in

Mie imi este in acest moment foarte rusine... sila si rusine.
Daniel21

Post by Daniel21 »

Nu... topicul e ok sa ramana aici. M-am uitat si pe alte forumuri in legatura cu subiectul autoapararii si chiar am avut conversatii cu diverse cunostinte despre ultimele modificari la legea armelor si conditiile legale in legitima autoaparare.
Sunt dezamagit sa aflu ca multi considera binevenita masura de a dezarma cat mai mult pe cei care au pistoale cu bile de cauciuc. Motivele sunt absolut halucinate
- daca ai pistol si il ai degeaba ca nu apuci sa-l scoti suficient de repede sa tragi in atacator ?
- daca are si celalalt pistol ce te faci? ...pai daca are ce? eu nu mai am? poate sa aiba orice, tot ma apar
- ca ei nu au avut niciodata probleme cu gastile de cartier sau tigani pusi pe talharit...exagerez eu sau ii provoc la violenta cand nu le permit sa faca ce fac ei de obicei
- ca asa macar mai dezarmeaza si din cei care au tendinta de a-l folosi abuziv
- ca e normal sa te aperi cu acealeasi mijloace cu care te ataca cineva ...esti tanar tata si solid, folosteste-ti pumnii. Daca insa ei sunt mai multi sau dau peste unul mai puternic si mai pregatit ca mine, sau poate nu ma simt bine, sau poate sunt ajuns la o varsta la care nu mai imi permit sa iau bataie....cum fac sa ma apar fara un mijloc EGALIZATOR (pistolul cu bile)?
- daca ai probleme cheama politia si e suficient. Chem si politia daca mai am telefon sau mai sunt constient nu ?
Din ce am studiat zilele astea singurul mijloc de aparare suplimentar si legal pe care il mai am la dispozitie este sprayul iritant. Pentru orice altceva ti se face dosar penal.
Daca nu se modifica legea armelor o sa imi achizitionez si eu un pistol. Insa o sa fie si mai neplacut pentru toti daca il vom folosi si autoapararea e disproportionata cu atacul.
Am trecut prin multe situatii incordate si stiu ca in asemenea momente de tensiune precum o agresiune iminenta din partea cuiva tot ce vrei este sa eviti sa ajungi in scaunul cu rotile, cu leziuni cerebrale sau fata rearanjata. Ultimul lucru la care te gandesti este sa te aperi cu acelasi tip de arma sau una inferioara atacului.
Cei care dau legile astea ori nu ies deloc din casa, ori sunt paziti permanent de SPP ori stau in alte tari ori sunt rau intentionati.
Last edited by Daniel21 on Tue Dec 24, 2013 8:36 pm, edited 3 times in total.
Daniel21

Post by Daniel21 »

Am mai intalnit si pareri de genul
- daca vrea sa te jefuiasca lasa-l sa o faca e mai bine asa...ia ce vrea,pleaca dar nu te omoara in casa
Si daca se hotaraste sa imi violeze prietena sau cine stie ce alte idei ii vin tot asa sa gandesc? Unde trag linia?
- daca vrea sa-ti traga o scatoalca - doua mai bine il lasi decat sa il provoci sa te bata si mai tare sau sa te omoare.
Am facut greseala asta pe la 12 ani si mi-am luat pumni in cap de la un tigan mai mare pana a obosit ala..noroc ca am capul tare. De atunci mi-am jurat sa nu ma mai las niciodata la mila adversarului oricine ar fi el. Poate ca in final castiga el dar orice ar fi, o sa ma tina minte si cat sunt constient si mai am un os intreg, dau inapoi cat pot de tare.
Plus ca ar fi egoist din partea mea sa incasez fara sa dau inapoi, chiar cu dobanda daca se poate.
Concluzia pe care o trag este ca lucrurile astea se intampla la noi in tara pentru ca e o tara populata in majoritate de oi, multi lupi si cativa caini. Oile sunt proaste si tot ce stiu este spiritul de turma. Sau altfel spus prostul daca nu il lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.
7Coline

Post by 7Coline »

Vai de capul meu ... modificarile astea o sa omoare oameni si o sa bage oameni nevinovati la puscarie ... daca acest "progres" continua in ritmul asta imi iau drapelul in buzunar si il ridic in alta tara.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
vikkktor

Post by vikkktor »

stati cuminti ca asta o sa iasa cu siguranta..nimeni nu a comentat nimic despre asta, pt habar nu au sau nu-i intereseaza...desi dupa cazul Iovan, ceva diligente au fost facute din moment ce au schimbat-o...acuma nu stiu ce creier ,,luminat,, a putu sa o anuleze din nou...singurul lucru care-i preocupa la noul cod sunt pedepsele prea mici la infactiunea de talharie..si ca sa modifice asta, dau o ordonanta de urgenta...probabil nu mai pot modifica articolul respectiv, altfel nu imi explic de ce nu il modifica pur si simplu, de ce e nevoie de o ordonanta sa modifici ceva ce inca nu s-a votat, nu a aparut in forma finala...s-ar putea tot asa sa fie si la schimbarile criminale de la legea armelor...daca a iesit intr-o forma proiectul de lege, asa se duce la vot...in consecinta, amendamentele facute de comisia de aparare sunt egale cu zero...pe alt forum, un distins reprezentant al detinatorilor de arme, pe numele sau de botez Ioan si de familie Gaucan, deja consiliaza colectionarii ca pot dona armele la muzeu...cred ca i-au promis aia un post de muzeograf sau ghid la sectia ,,arme de foc luate de la fraieri,, si omul incearca sa utileze muzeul cu cat mai multe exponate..eu propun chiar sa-l facem ministrul culturii...

PS spun ,,schimbari criminale,, ale legii pt ca in mod sigur, dupa ce ele vor intra in vigoare, favorizeaza infractorul in comiterea de actiuni criminale...socotesc intiatorii acestor legi, la fel de criminali si infractori ca pe delicventii insasi...stau si ma gandesc daca nu pot sa le fac plangeri pentru favorizarea infractorului... :D

Art. 264 CP
Favorizarea infractorului

Ajutorul dat unui infractor fără o înţelegere stabilită înainte sau în timpul săvârşirii infracţiunii, pentru a îngreuia sau zădărnici urmărirea penală, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infracţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 7 ani.

cu putin efort s-ar incadra, pentru ca prin actiunea lor, propunerea de lege, impiedica cetateanul sa isi exercite dreptul de a se apara cu o arma de foc si netezesc, usureaza actiunea infractorului, de a isi indeplini infractiunea si a se bucura de folosul sau produsul infractiunii... :lol:
knauf

Post by knauf »

le doresc ,celor cateva sute de parlamentari,ca dupa aparitia in monitorul oficios a noului cod penal,sa fie vizitati saptamanal de diversi indivizi pe propietatile lor,sa le fie sparte geamurile,gaurite cauciucurile,speriati nepotii si copii,nevestele si toate neamurile....si multe altele :evil:
Post Reply