ATENTIE..MILITIA NU SE LASA SI GUVERNU E DE ACORD

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sBogdan

Re: ATENTIE..MILITIA NU SE LASA SI GUVERNU E DE ACORD

Post by sBogdan »

Si nici opinia publica ,potrivnica noua,nu poate fi invinuita foarte tare pentru ca omului ii este frica de necunoscut,instinctual. Atata timp cat stie doar ca arma de foc este proiectata si folosita special pentru a vatama,ucide fiinte vii fara sa poata fi folosita nici la batut cuie,taiat paine sau altceva este normal sa fie impotriva.Ptr ca el atata stie despre arma de foc ! Tot acest sentiment il face pe cel care pune prima data mana pe arma,sa tremure si sa balangane teava armei desi i s.a spus ca nu i se va intampla nimic rau.Nu imi amintesc primul contact cu arma,deoarece eram prea mic,dar imi aduc aminte primele ore in scoala de soferi cand strangeam volanul de mi se albeau degetele,cu cata gija apasam acceleratia si cu cat avant calcam frana :))) De ce? Ptr ca in capul meu era doar gandul ca pot sa patesc ceva grav sau pot vatama alte persoane,ca nu am control asupra bucatii de fier,etc,fara sa ma gandesc la avantajele oferite de masinaria respectiva,total straina de mine la vremea respectiva(vb din pct de vedere al celui care statea in spatele volanului).
P.S. Aici vine si reversul medaliei,ptr ca atunci cand am crezut ca am autoturismul sub control,si ca nu mai are secrete ,a venit si primul accident. Am indoit o portiera,nu mare lucru,dar mi.a ramas in cap ca atunci cand crezi ca esti in control total,apare o relaxare,care numai bine nu face,mai ales in cazul manuirii armelor de foc
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
vikkktor

Post by vikkktor »

daca nu eram roman, nu aveam interesul de a imi pierde timpul scriind ceea ce scriu aici si facand ceea ce fac...eu gandesc mai simplu..o las dracu de diplomatie si vrajeala fara rezultat...niste militieni-politisti de la IGPR , impreuna cu o mana de politicieni cu aceleasi mentalitati, vor fara nici o justificare pertinenta sa promulge o lege prin care sa imi ingradeasca si sa imi interzica accesul la o unealta, care se numeste arma de foc...eu cu asta nu sunt de acord si doresc schimbarea acestor indivizi ce prin mentalitatea si actiunile lor, vor sa imi ingradeasca si sa imi interzica un drept, o libertate...punct.

PS nu am curajul sa organizez o demonstratie, pt ca sunt aproape convins ca voi fi singurul prezent la ea...din pacate...
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Habar nu am cam cati am reusi sa ne strangem la o manifestatie de protest dar stiu sigur ca am fi priviti ca un grup de nebuni periculosi si ca fuga-fuga ne-am atrage oprobiul public.
Last edited by Safe&Sound on Sun Dec 22, 2013 8:15 pm, edited 2 times in total.
sBogdan

Post by sBogdan »

Asa este,am fi priviti ca pe o ceata de nebuni periculosi. La baza modificarii legii stau interesul politiei de a lucra mai putin si a avea o responsabilitate cat mai mica siar politicienii trebuie sa isi justifice activitatea in Parlament si sa stranga voturi pozand in ''aparatorul cetatenilor'' . Treaba asta nu are nici o legatura cu logica,coerenta sau bunul simt.Asa vad eu problema.
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
vikkktor

Post by vikkktor »

si ce daca ti-ai atrage oprobiul public???...esti sigur ca s-ar intampla asta??? ..eu sunt convins ca o groaza de adolescenti si tineri daca le-ai spune ce vrei, s-ar alatura protestului....alta metoda care ar fi??..sa taci si publicul sa nu aiba habar de asta??...cati din Ro stiu legea armelor si cum pot sa obtina o arma??..cati dintre voi ati facut cunoscut aceste aspecte ale legii??..pe cine sa convingi ca iti trebuie o lege macar ca si asta de acuma??? pe Marinescu, Scutaru, Cosgarea??...pe astia iti garantez eu, ca numai cu bisturiul in mana, dupa ce termini lobotomia, o sa-i convingi...ce dracu nu intelegeti ca suntem priviti ca prostii si astia isi bat joc de noi, dupa cum are chef un comisarel si chestoras de politie???...e chiar atat de greu sa intelegeti acest aspect, sau va place sa va agatati de fluturi iarna???...asa au asteptat unii mult si bine sa moara Ceausescu de batranete si pana nu l-au gaurit, nu s-a rezolvat nimic...iar altii au asteptat americanii 45 de ani...
cris091

Post by cris091 »

asta cu Ceausescu mierlit de batranete mi-a placut
:lol:
vikkktor

Post by vikkktor »

da...imi amintesc ca ne holbam la Telecolor sau Cromatic care aveam, astea erau televizoare color la care aveam emisiuni partial color, cu speranta ca poate a mai aparut o pata pe fata tovarasului...se auzise ca suferea de diabet si eram plini de speranta ca poate moare inainte de a muri noi...eram singura tara, care nu aveam trupe sovietice, pentru ca eram asa de cuminti incat nu puneam probleme si nu avea rost aia sa mai tina trupe degeaba cantonate la noi...deja circulau zvonuri ce milos si cumsecade era Nicusor care prim secretar la Sibiu, intorcea camioane cu salam si le dadea la populatie...ne pregateau cu succesiunea la tron...si noi eram cuminti si inghiteam pe nemestecate tot...pentru multi era o mandrie daca aveau o ruda in Securitate si visau sa se faca si ei securisti...mai oprise Ceausescu avandul asta si cerea trei ani in productie, ca altfel, toata tara se faceau securisti...de fapt acuma cred ca avem aceleasi doua mari grupe de indivizi...securistii de ieri, oameni de afaceri prosperi si ceilalti care nazuiau sa ajunga securisti dar, nu au ajuns...acuma ma uit la tv si vad progeniturile si rudele alora, care atunci erau parte din aparatul de stat, cum azi conduc tara si sunt votati si apar cu nonsalanta pe sticla...cred ca in nici o tara din lume nu este posibil asa ceva...dar romanul e ospitalier...dar sincer eu cred ca este si pamant de prost...aveam un profesor in varsta care la fiecare ora spunea lucruri interzise...de genul, ,,ai auzit elev aseara la Europa Libera....,, sau ,, cum pot eu sa ma numesc tovaras cu asta,, si arata la omniprezentul tablou cu Ceausescu, ,, cand ieri am stat la coada la cartofi si asta se plimba in limuzine...,, nu stiai ce sa faci, sa razi sau sa stai serios...se raspandise zvonul ca fusese ilegalist si luptase cu Dej de aia nu-i facea nimeni nimic...aiurea era un betiv batran simpatic care avea curaj si nu prezenta interes prea mare...asta era climatul in care traiam...pentru un amarat de pachet de Kent, sau cativa dolari, iti luai masuri de precautie mai mari decat le iei azi daca cumperi cocaina...asta a fost si este poporul roman...sunt 90000 de detinatori de arme, mai multi decat orice mineri, orice muncitori intr-o fabrica si nu suntem in stare sa luam atitudine...ne uitam la o mana de prostanaci, care propun sa ne ia armele intr-o forma sau alta si asteptam cu speranta, normele de aplicare...cum zicea unul pe un forum...cica sa nu disperam ca inca nu au iesit normele...nu imi vine sa cred...usor, usor, ajung sa cred ca astia de la IGPR au dreptate, nu vrem si nu meritam sa avem arme...asta si explica pasivitatea in care ne complacem...este incredibil...daca stiam acum 24 de ani pe vremea asta ca voi trai asemenea momente, imi luam dracului pasaportul si nu ma mai uitam in spate...aveam un prieten, genul hippie..fusese exmatriculat de 2 ori din faculatate...in 89 a zis ca pleaca si nu mai vine niciodata...a plecat prin 90...l-a luat dracu prin tot felul de tari din Europa, a ajuns intr-un final in Canada...nu cred ca-i e bine sau foarte bine, dar, nu a mai venit niciodata inapoi, nici macar in vizita...nu stiu de ce, dar, in asemenea momente, ii dau dreptate...daca nici dreptul de a avea, purta sau apara cu o arma, nu este un drept important pentru cetatean, nu stiu ce dracu poate fi important...dar cred ca ma uitam eu prea mult la westernurile de sambata seara din anii 70...nu-i asa???...in curand, voi fi trimis cf noii prevederi legale, in fiecare luna la psiholog...e bine, din ce in ce mai bine...pe vremea lui Ceausescu, circula o gluma...la plecare spuneai ,,sa auzim numai de bine,, si raspunsul era ,,n-avem cum,,...

poate va mai amintiti cativa, ca prea repede uitati...

http://www.europalibera.ro/ro/pagina/1/
knauf

Post by knauf »

apropo de trupele sovietice....pai in tarile unde erau prezenti rusii cu trupe,situatia era cu totul altfel dct la noi,iar schimbarile majore din '89 s-au facut cu calm si grija.
7Coline

Post by 7Coline »

Am putea incerca un protest , dar majoritatea care au fier tin la el asa de mult , ca le este frica ca daca le apare moaca pe sticla sa nu ramana fara el , lucru care se va intampla oricum . Ce urmeaza stim cu totii , ne-o luam in obraz si stam cuminti si asteptam si urmatoarea ca niste sclavi . Nu o sa zica nimeni nici pss . O campanie de informare ar fi singura solutie , ceva pe mass media sa informam tineretul cu aspectele acestea poate se trezeste lumea . Dar tineretul din generatia asta .... :lol: sa zicem ca are alte preocupari.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
vikkktor

Post by vikkktor »

in primul rand, mass media nu e dispusa sa promoveze asa ceva...fiecare trebuie sa isi asume singur ceea ce vrea si ceea ce are de spus, fara sa mai cerseasca ajutor de la media...dupa ce o vei face, va veni media sa cerseasca de la tine..cei de la Pungesti, nu au mai stat pe ganduri daca vine sau nu media...in al doilea rand, notorietatea legii si litera ei, trebuiau promovate pana acum in randul tinerilor sau al netinerilor...acuma, cand lupul e la usa, si purcelusii nu stiu ce face lupul, pentru ca ei habar nu au de existenta unui animal numit lup, degeaba mai incearca scroafa sa-i sune sa le spuna sa nu deschida usa...lupul deja este in casa...ramas bun purcelusi...ar mai fi o sansa, sa fie lupul satul sa ignore purcelusii care scapa cu viata in ei...de data asta...dar, daca nu omoara lupul, maine el se va intoarce si va manca purcelusii, pentru ca este lup...asta poate fi o poveste tendentioasa... :D
Last edited by vikkktor on Wed Dec 25, 2013 4:04 am, edited 1 time in total.
vikkktor

Post by vikkktor »

si acum o poveste netendentioasa

Un om a gasit un sarpe inghetat pe poteca. L-a dus acasa si l-a asezat la gura sobei. Sarpele dupa ce si-a revenit, l-a muscat. Inainte de a muri, omul l-a intrebat pe sarpe
- De ce m-ai muscat, eu te-am incalzit, ti-am salvat viata...
- Pentru ca sunt sarpe.

Morala ...daca intalniti serpi, nu-i luati acasa si mai ales nu-i bagati in san la caldura....
oroles

Post by oroles »

Din 90000 de detinatori de arme, probabil cateva zeci sau sute sunt la curent cu viitoarele modificari. 7coline are dreptate, trebuie informati si ceilalti, prin orice modalitate. Nu stiu de ce asociatiile din domeniu nu fac mai multe in privinta asta. Daca posesorii de arme vor afla ca isi pierd dreptul de port, cu siguranta ca s-ar aduna destui pentru un protest demn de luat in seama.
tevez

Post by tevez »

Protestele au ca scop atragerea presei de partea cauzei pentru care se manifestă. Presa, în special prin intermediul tv,
are un cuvânt greu de spus în luarea deciziilor în România şi un rol esenţial în manipularea maselor. Nu cred că ar fi
prezentat pozitiv un "protest al pistolarilor" ci mai degrabă ar fi un concurs de titluri imbecile gen "pistolarii vor să
omoare legal", "vor să-şi facă dreptate cu armele" şamd.

De curând am văzut nişte hipioţi care protestau pentru Roşia Montană, Pungeşti, jos Băsescu, jos Ponta, jos Căcărău...
whatever, cred că nici ei nu ştiau sigur pentru ce. La un moment dat, înfierbântaţi fiind, au lovit maşina antenei 3.
Mare greşală. Protestul lor a picat pe locul 2 imediat şi subiectul nr. 1 a devenit dubiţa "agresată" fie că unii se victimizau
şi se plângeau de "abuz împotriva presei", fie că erau de la concurenţă şi ziceau "vai ce bine că i-au rupt oglinda la Felix".
Nimeni nu a câştigat un război cu presa vreodată şi un protest, al cărui scop e, repet, să fie mediatizat, altfel e degeaba,
e riscant, cel mai probabil ar aduce la fel de multe deservicii ca o poză photoshopată stângaci în Paint-de dl. vikktor.
oroles

Post by oroles »

Mda, cred ca ai dreptate, un protest ar face mai mult rau decat bine. Mai ales daca se iau cateva declaratii de la unii mai infierbantati. Gasim si pe forum cateva exemple.
Totusi, ar trebui gasita o metoda de a duce informatia acolo unde trebuie: la detinatori, la parlamentari si la public.
tevez

Post by tevez »

Atitudini ca a parlamentarului hunedorean Nistor Laurenţiu cred că ar fi soluţia, dar nu ştiu câţi au curajul să-şi spună
public opinia chiar dacă gândesc aşa pentru că la primul incident nedorit ar fi arătaţi cu degetul imediat.
Post Reply