Scrisoare deschisa pentru ministru Stroe de 1 Dec

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

vikkktor

Scrisoare deschisa pentru ministru Stroe de 1 Dec

Post by vikkktor »

Domnule Ministru,

Subsemnatul Alexandru Tamaianu, domiciliat in xxxxxxxxxxxxx, de profesie avocat, v-am semnalat de-a lungul ultimului an, grave nerespectari ale legii, al caror autori sunt lucratori din cadrul DAESP-IGPR, sub conducerea chestorului Marinescu Niculae. Aceste aspecte, domnia voastra le-a trimis la Corpul de Control al IGPR, care mi-a raspuns o singura data, in mod nesatisfacator si incomplet doar la o parte din cele semnalate de mine. Restul sesizarilor mele, priviind o multitudine de abateri ale respectivilor lucratori, in principal ale cms Cosgarea Daniel, protejat al chestorului Marinescu Niculae, fost sofer al chestorului Sandu Florin, avansat in mod miraculos la functia si gradul actual, au ramas fara raspuns. Daca ati avea curiozitatea si timpul necesar in a face investigatii reale, privind modul in care acesti lucratori inteleg sa aplice legea si sa isi respecte deontologia profesiei de politist, sunt convins ca nu am mai avea evenimentele care se produc in tara cu arme letale si neletale. Nu schimbarea legii pe care o sustin acesti lucratori prin proiectele de lege incorecte si abuzive, previn si indreapta o stare de fapt existenta, ci aplicarea legii actuale fara partinire si intocmai.
Este notoriu modul in care acesti lucratori inteleg sa isi indeplineasca activitatea, sunt notorii modalitatile lor de a primi foloase necuvenite pentru a proteja diverse persoane fizice sau juridice care comercializeaza arme si incalca legea. Socotesc ca daca eu, o persoana fizica, revoltata de modul de lucru si comportament al acestora, am aflat atatea aspecte savarsite de catre respectivii, pentru domnia voastra, care aveti un intreg aparat in subordine, renumerat pentru a preveni si descoperi fapte de coruptie, ar fi extrem de facil aceasta. Nu cred ca este o noutate pentru domnia voastra, sa va aduc la cunostiinta, ca atat ofiterii cat si subofiterii structurilor din SAESP-urile judetene se tem sa vorbeasca despre asta, pentru ca sunt sub directa subordonare a DAESP-IGPR si pot deveni usor victime ale razbunarii acestor lucratori.
Descentralizarea politiei si subordonarea regionala, la care v-ati impotrivit, ar fi redus puterea acestor persoane incorecte, care ocupa acuma functii de conducere si isi exercita prerogativele functiei in scop personal si in mod ilegal
Inclusiv eu, persoana fizica, in urma petitiilor pe care le-am adresat privind aspecte cu caracter penal ale caror autori sunt lucratori din cadrul DAESP-IGPR, am fost tinta razbunarii acestora, care, la finele anului 2012, mi-au intocmit un dosar penal, bazat pe fapte inexistente, dosar penal care s-a soldat cu neanceperea urmaririi penale, m-au controlat de nenumarate ori pentru acelasi aspect, controale cu caracter hartuitor si au culminat cu aplicarea unei contraventii, intr-un mod abuziv si ilegal, pentru fapte inexistente, si cu nerespectarea crasa a procedurilor legale. Cred ca daca subsemnatul, am fost victima modului de reactie al acestor functionari-politisti din cadrul DAESP-IGPR, va dati seama ce se poate intampla cu politistii subordonati ai acestora, daca indraznesc sa faca rapoarte sau plangeri cu privire la acestia. Este inadmisibil dupa ce denunt fapte infrationale comise de politisti din cadrul DAESP-IGPR, tot eu sa fiu verificat de catre aceeasi lucratori si tot eu sa fiu cel sanctionat, intr-un mod cu totul ilegal. Asemenea lucruri, tin de vremurile dictaturii comuniste, nu de o oranduire democrata, asa cum se vrea sa fie in Romania anului 2013 si nici nu oglindesc convingerile liberale, pe care ar trebui sa le aveti.
Aceste aspecte, doresc sa le cunoasteti si domnia voastra, cu toate ca v-am inaintat suficiente petitii si sesizari, pentru ca sa nu fiti luat prin surprindere de relatarile mass-media, care vor fi in curand, asa cum ati afirmat in cazul Berbeceanu, ca nu ati fost informat.
Toate cele bune stimate domn ministru si sa stiti, ca la un moment dat, cand ati afirmat ca veti lua masuri impotriva ,,haimanalelor,, din sistem, multi, printre care si eu, am crezut in cele spuse, dar, se pare ca intre timp ati uitat acest lucru.

cu efuziune,
Alexandru Tamaianu
knauf

Re: Scrisoare deschisa pentru ministru Stroe de 1 Dec

Post by knauf »

Pe Cosgarea Daniel l-am cunoscut la o ''masa'' gratis intr-un restaurant,la care a trebuit sa contribuim toti cei prezenti cu acea ocazie.
Eu am refuzat sa contribui,nu ca as fi zgarcit sau sarac,dar pur si simplu nu am gasit motiv sa fac asta. Prieten nu-mi este,vreun serviciu nu mi-a facut,nu-mi plac barbatii :lol:
Cu toate astea mi-am atras oprobiul public din partea unora,nu spun cine :D dar se intelege cine-i sunt partenerii de discutii in elaborarea proiectelor faimoase.
Sa le fie in ciorba si limba umeda si moale!
vikkktor

Post by vikkktor »

knauf wrote:Pe Cosgarea Daniel l-am cunoscut la o ''masa'' gratis intr-un restaurant,la care a trebuit sa contribuim toti cei prezenti cu acea ocazie.
Eu am refuzat sa contribui,nu ca as fi zgarcit sau sarac,dar pur si simplu nu am gasit motiv sa fac asta. Prieten nu-mi este,vreun serviciu nu mi-a facut,nu-mi plac barbatii :lol:
Cu toate astea mi-am atras oprobiul public din partea unora,nu spun cine :D dar se intelege cine-i sunt partenerii de discutii in elaborarea proiectelor faimoase.
Sa le fie in ciorba si limba umeda si moale!
ar fi bine, daca toti care au contribuit la mesele si bunastarea lui Cosgarea sau care au cunostiinta despre asta sa afirme public asta...si sunt destui care au facut-o...numai asa, baiatul asta, fost sofer, va lasa loc liber altuia, sper ca nu tot sofer si va asigur ca odata cu plecarea astuia si a sefului sau nou adusul Marinescu, se vor stopa si problemele care le avem cu schimbarile de lege, care sunt izvorul gandirii si vointei lor...ceilalti care au interese in domeniu, in sensul ca sunt comercianti, nu au curaj sa discute cum ii jumulea asta, pentru ca pot oricand sa fie subiectul razbunarii astora doi...pe mine personal nu ma intereseaza aspectul asta, dar, ma intereseaza sa devoalez modul astora de a aplica legea...sunt faimosi in tara pentru modul de ,,controla,, ...cand vin, parjolesc totul, au ajuns sa ia si caini, probabil de vanatoare...cine nu plateste, o primeste...cam asta e modul de lucru al astora si sincer, nu inteleg de ce atata teama in a arata cine conduce sectorul asta si cum o face...numai asa, se poate scapa de gasca asta de derbedei...o sa-i solicit lui Stroe o audienta si sa vad daca cu informarile pe masa, o sa mai afirme ca nu stie....ca raspunsurile le-am vazut cum sunt...modul de a baga capul in nisip, cand se cunoaste foarte bine cum ,,lucreaza,, cel putin cms de mai sus, nu cred ca este o solutie normala de a trata problema, avand in vedere ca dupa ce asta incaseaza, se mai ocupa si de schimbari legislative restrictive...bine inteles, ca in discutii da vina pe Marinescu, cum ca ala ar fi intiatorul...fals...ala nu stie daca pleaca sau vine...si el este incantat de interdictii in acest domeniu, ca a fost luat la intrebari pt ca a semnat permisul lui Vladan, dar, adevaratul cap al rautatilor este Cosagarea Daniel...pana acum, nu i-a mers, ca nu il bagau in seama fostii sefi, Grumezescu si Pintilescu, acuma cu Marinescu la conducere, fac un duo perfect...trebuie sa inteleaga toti iubitorii, pasionatii de arme, ca atata timp cat unii ca astia conduc directia respectiva, tot timpul vom fi supusi unor presiuni permanente si nemotivate...acesti oameni nu sunt de calitate si sunt animati de ura impotriva noastra celor cu arme...daca nu le opunem rezistenta si nu dezvauim abuzurile pe care le fac si spagile pe care le primesc, nu vom scapa de ei si vom avea tot timpul probleme generate de ei...subordonatii lor nu au curaj sa-i denunte, pt ca sunt la cheremul lor, dar, societatea civila poate sa o faca...barbati in toata firea, de care aveam o alta parere, care stiu ca au vorbit cu mine in tot acest timp, dezvaluindu-mi spagile pe care le-au dat si le dau in mod regulat, doar pentru a se aplica legea, ar trebui sa lase frica si sa denunte efectiv modul in care sunt tratati ...denuntarea ii absolva de vinovatia ca au dat mita...este timpul sa ridice capul din pamant si sa spuna lucrurilor pe nume, numai asa, vor invata cei ce vin, sa respecte cetateanul si drepturile lui...incercarea furibunda a DAESP-IGPR, de a imi inchide gura prin controalele facute, anularea ilegala a dreptului meu de arme, arata ca acuma acesti indivizi sunt nu numai bagati in corzi si ce am afirmat despre ei este adevarat, dar si faptul ca sunt disperati de scheletele pe care le au in dulap si ca in viitorul apropiat, aceste abateri grave pe care le-au savarsit, urmeaza si fie pedepsite, tulburandu-le viata dulce pe care au dus-o pana acuma, pe spinarea ,,fraierilor,,...mai sunt in tara asta si oameni corecti care va pot asculta si pot face dreptate, dar, pentru asta trebuie sa semnalati aceste ilegalitati...tacerea nu de fiecare data este de aur...

PS felicit inca odata, pe administratorii acestui forum, care este al unei firme comerciale, ca lasa discutiile sa se poarte liber, fara banari si interdictii, asa cum nu a facut-o spre rusinea lui, numitul Gaucan, administratorul forumui ,,Anca colectionari,, ,,shotgun,, user, care pe deasupra mai are si pretentia ca slujeste interesele colectionarilor si altor detinatori de arme...tot acolo, activeaza si Vili Stancu, sub numele de ,,Bill,, cu care am avut o relatie cordiala, de 12-14 ani, dar, care lucrand pentru firma Materialgrup de la Oradea, este probabil obligat sa nu sustina cele relatate de mine...mai ales ca patronul Material Grup, Huntershop, cetatean roman de origine maghiara are stranse legaturi cu Cosgarea Daniel care aproba importurile care le face firma asta...user pe forumul respectiv si prieten cu numitul Gaucan, este si Vladut Roland, alt penal in domeniul asta, care nu numai ca era ,,ochiul,, ilegal al DAESP-ului in pachetele pe care le primeam noi din UE, dar, s-a erijat inclusiv in ,,unicul si minunatul distribuitor de arme ce vin din UE,, percepand pentru asta, taxe de 200 eur/arma, cu complicitatea si protectia politiei..politie care, a spus ca nu a gasit nici un aspect ilegal in activitatea astuia, dar, din fericire mai sunt si alte organe abilitate sa cerceteze ce nu a cercetat politia...ghinionul lor, este ca au ajuns sa enerveze pe unul ca mine...asa se explica complicitatea si tacerea unor persoane ce se erijeaza in aparatorii armelor, ei in fond, fiind complici cu groparii armelor...aceste persoane se duc si ,,negociaza,, in numele nostru la parlament, IGPR, guvern, cu rezultatele pe care le vedem pana acum si acum...eu ii acuz in mod direct de complicitate cu DAESP-IGPR, avand in vedere informatiile pe care le detin si rezultatele jalnice pe care le obtin la aceste discutii...acest aspect, il sustin si il fac public, pentru ca sunt revoltat cum o mana de functionari-politisti, isi permit sa initieze restrictii prin care incalca drepturi castigate si in fapt interzic dreptul la proprietate al unor bunuri deja dobandite legal...este revoltator si inadmisibil ca la 24 de ani, dupa ce comunismul a fost indepartat, sa asistam pasivi la asemenea abuzuri si sa ne inchinam unor haimanale cu epoleti...asta conform caracterizarii facute de ministrul lor...datorita lor, asistam acum la schimbari aberante de lege, suntem tratati ca delicventii cand solicitam autorizatii de arme, suntem intarziati pentru ca nu vor sa elibereze autrorizatiile in termenul legal, suntem hartuiti si subiecte de dosare penale, ca nu tinem arma ferecata cu sapte lacate, suntem penali ca nu venim fix in ziua de viza a permisului si suntem obligati sa facem vrafuri de cereri si copii, pentru o amarata de arma, tocmai pentru a fi descurajati si convinsi sa nu ne mai cerem in conformitate cu legea drepturile...este timpul sa reactionati, daca vreti sa fiti respectati si eu sa nu raman o voce singulara in acest domeniu...un cor se aude mai bine decat un solist singuratic...daca nu o veti face, tot ce s-a legiferat pana acuma, usor, usor, va disparea si ne vom intoarce la legile din vremea comunismului, mai ales, ca UE, in acest subiect, are inclinatia de a restrictiona si interzice, avand in vedere ca statul indiferent de culoarea lui, nu priveste cu ochi buni cetatenii inarmati...
tevez

Post by tevez »

http://www.inpolitics.ro/surpriza-psd-m ... 68774.aspx
Parlamentarul hunedorean a vorbit mai mult ca sigur în nume propriu şi nu în numele partidului cum titrează pseudopublicaţia on-line.
Dar cu faptul că în România presa este cea mai proastă putere a statului suntem obişnuiţi, cu parlamentari cu viziuni de om normal
ne întâlnim mai des.
sBogdan

Post by sBogdan »

Trebuie incurajat !
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
2ndLt

Post by 2ndLt »

Ba daca nu ar fi doar praf in ochii, mama ce bine ar fi! Dar sa privim cu optimism si sa incercam sa luam legatura cu acesta!
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
sBogdan

Post by sBogdan »

Corect ! Ma apuc sa scriu .
2ndLt

Post by 2ndLt »

De ce anume te apuci sa scrii, de vreo epistola?!
sBogdan

Post by sBogdan »

Parerea mea ,binenteles.
vikkktor

Post by vikkktor »

Bravo...mai vad si opinii juste si reale...o sa votez PSD-ul cu patru maini...
2ndLt

Post by 2ndLt »

baaaa nu vota PSD-ul, hai sa luam legatura cu asta, de asta am si sustinut si sustin ideea sa ne vedem la cafele, sucuri, sarmale, friptane si altele, intelegi?! Asa putem discuta mai bine!
vikkktor

Post by vikkktor »

2ndLt wrote:baaaa nu vota PSD-ul, hai sa luam legatura cu asta, de asta am si sustinut si sustin ideea sa ne vedem la cafele, sucuri, sarmale, friptane si altele, intelegi?! Asa putem discuta mai bine!
imi pare rau, dar, eu am o gandire, poate din pacate, mult mai simplista...
1. sunt monarhist ,dar, din pacate nu am avut ce rege sa votez
2. nu am votat Basescu pt ca in urma cu ceva ani, cand era ministru la transport, a sustinut si propus legea prin care a interzis inmatricularea masinilor mai vechi de x ani, pt a obliga romanul sa cumpere Dacia pe care o bisnistareau astia care vindeau aprobarile cu 1000 us...dupa legea lui, am ramas cu un BMW neanscris...
3. am votat liberalii si am acceptat toate balbaielile lor, dar, cand vad un deputat liberal Scutaru, ce sustine, un senator liberal Mircea Diaconu ce sustinea dupa cazul Vladan si care nici macar nu a avut bunul simt sa imi raspunda la cererea de primire in audienta, un ministru liberal Stroe, care dupa ce imi propune aberatia de cod rutier acuma sustine alta aberatie cu legea armelor...ma intreb unde e liberalismul sau poate ca nu inteleg eu acest liberalism
4. vad un PSD care mi-a facut Lg 295 mult mai buna decat 17/1996 si pe care mi-au pocit-o PDL-ul
5. vad un deputat PSD, acuma, care are curaj sa sustina ceea ce doresc eu

restul sunt vorbe...suze dar, nu stau in capitala sa pot sa ne intanim la cafele sau fripturi si in ultimul rand cand m-am intalnit la ceaiuri tematice, numai eu vorbeam, restul, bagau capul in pamant si dupa imi trimiteau mesaje, prin care incercau sa se scuze,,,am vazut reactiile participantilor la discutiile astea, care in fapt erau monologuri spuse de mine...
tevez

Post by tevez »

Cam aşa am zis şi eu, PSD, probabil datorită pasiunii lui Năstase pentru vânătoare, a făcut cea mai bună lege a armelor de după
'89, lege care a tot fost ciopârţită pe urmă de mai toate partidele. Singura problemă e că actualul ştab din PDSR nu e la fel ca Ad.
Năstase, ba chiar a avut nişte propuneri destul de nasoale când s-a vorbit despre schimbarea Codului Penal. Şi sigur nu tot PSD -ul
va fi de acord cu colegul lor, 90% vor dovedi încă odată că se trag din PCR, măcar de n-aş avea dreptate.
2ndLt

Post by 2ndLt »

offtopic: oricum suntem pe drumul cel bun, se scumpeste benzina (ca de, a aprobat victoras), se vor scumpii toate...
Si apropos, am vazut la tv ca sunt 600 de parlamentari, unde p**a mea sunt cei 300 dintr-un nr de 400 si ceva?!?! Dar parca 600 sunt prea putini, eu zic sa rotunjim nr lor la 1000
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

tevez wrote:http://www.inpolitics.ro/surpriza-psd-m ... 68774.aspx
Parlamentarul hunedorean a vorbit mai mult ca sigur în nume propriu şi nu în numele partidului cum titrează pseudopublicaţia on-line.
Dar cu faptul că în România presa este cea mai proastă putere a statului suntem obişnuiţi, cu parlamentari cu viziuni de om normal
ne întâlnim mai des.
Si eu cred ca acest deputat trebuie incurajat in aceasta chestiune, sper ca in cazul in care va primi un numar mare de mesaje de sustinere venite de la noi, pasionatii de arme, acest om ar putea incerca chiar sa contracareze demersul initiat de IGPR si sustinut de ponta, stroe, scutaru, oprea si restul.

Putem trimite mesaje care sa reflecte suportul nostru acordat d-lui deputat Nistor la urmatoarele adrese de posta electronica:
laurentiu.nistor@cdep.ro
laurentiu.nistor@gmail.com
Post Reply