FORUMIST ARESTAT PE 29 DE ZILE

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

dandana

Re: FORUMIST ARESTAT PE 29 DE ZILE

Post by dandana »

oricum o dai, oricum o intorci, aceste "jucarii" cu bila sunt bune doar pentru a te "juca" cu ele in poligoane sa-ti exersezi mina. Altfel dai de buclul si bele, chiar daca tu esti cel agresat si ai viata in pericol. Ba mai mult te transforma si in "mielusel". Mergi cu prietena, te agreseaza pe tine sau pe ea verbal, chiar jignitor, ....tu trebuie sa o tirezi cu coada intre picioare. Daca intervii si degenereaza in bataie iar unul scoate un cutit sau o ranga, tot tu esti vinovat. Si exemplele pot continua.
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Personal mi-am "exersat" mana pe niste coloratzi care incercau sa
imi goleasca de prin acareturile din curte, noaptea.
De atunci au tot spart astia si au furat in stanga indreapta, pana si Biserica Catolica
dar pe mine ma ocolesc cu mare grija.
Asa ca nu ma plang de jucariile astea.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
dandana

Post by dandana »

si nu ai dat cu "subsemnatu"? pe la forurile competente?
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

dandana wrote:si nu ai dat cu "subsemnatu"? pe la forurile competente?
In limitele legii, decent si foarte suportabil.
Fara complicatii inutile.
Daca as fi avut Glock-ul erau probleme majore.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
oroles

Post by oroles »

topicul e vechi, dar cred ca e un bun caz de studiat si de invatat pentru aparare. imi pare rau pentru om si pentru ce a patit dar nu cred ca e un simplu caz de aparare. hai sa privim situatia din 2 unghiuri:

1) X a fost luat la pumni pe la spate (miseleste) de la Y, mai mare si mai solid ca el. in ultima instanta a reusit sa scoata pistolul, sa traga si sa isi salveze viata => legitima aparare.

2) X a fost foarte agresiv, in urma unor simple injurii in trafic s-a dat jos din masina cu scopul aplicarii unei corectii lui Y. se stia inarmat avand un pistol (legal) si un box (ilegal). cand conflictul a escaladat si a ajuns in inferioritate, a scos arma si l-a impuscat pe Y => tulburarea linishtii publice si port de arma alba.

faptul ca s-a dat jos din masina a fost corect catalogat ca "intretinerea conflictului". badea (desi mi se pare un idiot de cand e la a3) a spus o chestie cu care sunt de acord: NU te dai jos din masina daca ala injura, scuipa, da cu pumnii in masina etc. daca te dai jos iti asumi si urmarile, care nu sunt mereu cele mai fericite

boxul din buzunar. desi nu are legatura cu cele intamplate, faptul ca era asupra lui i-a agravat situatia.

cineva spunea pe topicul asta ca daca el ii aplica o corectie cu pumnul unuia, nu e de acord ca ala sa scoata pistolul. serios? adica tu vrei sa fie legal sa il bati pe unul fara ca ala sa se apere?

7coline a zis foarte bine: scoti pistolul cand ala vrea, poate si are cu ce sa iti puna viata in pericol.
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f ... cat#p38532
saphire

Post by saphire »

Nu peste tot politia actioneaza asa cum a actionat in acest caz, personal am ajutat impreuna cu o patrula la prinderea unor "personaje" cu arma mea , am mai folosit una din arme in alte 2-3 incidente si nu am avut probleme niciodata.
Nici chiar atunci cand am intervenit intr-un caz de cruzime asupra animalelor si am tras un foc in aer, apoi am anuntat politia sa vina sa constate bataia suferita de calul de la caruta unui imbecil de taran care vroia sa care cu o caruta mai mult decat putea calul duce, nu am avut probleme.
Si acum sa o luam si pe partea cealalta, nu mai bine respectivul scotea arma si tragea inainte sa ia bataie, macar se alegea cu arestul dar fara bataie luata... mi se pare de-a dreptul ireala povestea, sincer undeva cred ca lipseste ceva ...
Rudy

Post by Rudy »

saphire wrote: sincer undeva cred ca lipseste ceva ...
Se pare ca autorul lipseste, intrucat nu a mai scos un cuvintel, cam de multicel. :mrgreen: Poate joaca babaroase cu becali
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
barthy

Post by barthy »

Rudy wrote:
saphire wrote: sincer undeva cred ca lipseste ceva ...
Se pare ca autorul lipseste, intrucat nu a mai scos un cuvintel, cam de multicel. :mrgreen: Poate joaca babaroase cu becali
Cu siguranta ! Epilogul povestii s-a materializat la 22.11.2011 in 4 luni inchisoare si 2 ani si 4 luni termen de incercare pentru Bogdan si 3 luni inchisoare si 2 ani si 3 luni termen de incercare pentru Stania; ambele pedepse cu suspendare.
http://portal.just.ro/215/SitePages/Dos ... d_inst=215
http://portal.just.ro/54/SitePages/Dosa ... id_inst=54

La nici un an dupa sentinta ( iunie 2012 ) eroul nostru recidiveaza si injunghie un om, fiind retinut pentru tentativa de omor......
http://www.craiovaforum.ro/stiri/craiov ... ilula.html
.........apoi judecat si condamnat in martie 2013 la 5 ani si 4 luni inchisoare.
http://portal.just.ro/63/SitePages/Dosa ... id_inst=63

Nu ne ramane decat sa-i compatimim si sa zicem FEREASCA-NE DUMNEZEU !
Last edited by barthy on Mon Jul 15, 2013 11:46 am, edited 1 time in total.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Rudy

Post by Rudy »

:shock:
Faptul ca sta la racoare i se trage de la nik: CooLT2006 :mrgreen:

Acum ca am vazut cu cine am avut de-a face, putem concluziona, ca personajul are mari deranjamente la nivel superior, iar ponoasele le tragem noi, prin schimbari legislative din ora in ora. :(
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
saphire

Post by saphire »

Mda... deci s-a dovedit ca ceva era putred si lucrurile nu erau atat de nevinovate precum pareau... oricum cu genul asta de pistolari de semafor sau de scara blocului lucrurile nu fac decat sa mearga spre rau. Dupa cum vedeti IGPR ul face eforturi maricele sa modifice legea 295, iar atuurile cu care diferite organizatii sustin neschimbarea legii vor deveni din ce in ce mai putine in acest ritm.
Deja am ajuns sa stam cu ochi in 7 la orice tentativa de genul cum a fost aceasta recenta, in care s-a incercat sa se bage cutitul in spate, iar daca nu erau cativa oameni iubitori de arme care sa se mobilizeze si la randul lor sa mobilizeze si pe altii situatia era urata, poate multi dintre voi stiti despre ce a fost vorba din topicul lui "vikkktor"

Daca doriti sa vedeti desfasurarea luptelor nu stiu daca imi este permis sa introduc un link cu un alt forum, care nu este concurent:
http://www.anca.com.ro/forum/viewtopic.php?t=909
daca nu am voie rog un moderator sa-l stearga .
Va multumesc
tevez

Post by tevez »

saphire wrote: Daca doriti sa vedeti desfasurarea luptelor nu stiu daca imi este permis sa introduc un link cu un alt forum, care nu este concurent:
http://www.anca.com.ro/forum/viewtopic.php?t=909
daca nu am voie rog un moderator sa-l stearga .
Va multumesc
Nu-l va şterge nimeni cu siguranţă, dl. RaduB a editat doar trimiterile directe la magazinele concurente. :D De apreciat succesul
asociaţiilor participante la "ostilităţi", în special ANDA şi ANCA, mai rămâne să vedem forma finală în Monitor şi să se reformuleze
partea care face ca armele de autoapărare să fie inutile, dacă ar rămâne doar pe deţinere la domiciliu.
saphire

Post by saphire »

Rezultatele negocierii le puteti vedea chiar pe pagina D-lui George Scutaru , care este vicepresedinte la Comisia de Aparare, unde este afisata si forma propusa de IGPR initial si cea la care s-a ajuns in urma negocierilor. In urma negocierilor au ramas si armele de autoaparare la port si folosire, nu doar la detinere.
http://scutaru.ro/intalnire-cu-organiza ... unitiilor/

Ramane sa vedem si rezultatul negocierilor de la Senat si finalizarea in Monitorul Oficial, oricum ce este sigur ca se va schimba va fi viza la 3 ani, clasa politica este oarecum de partea noastra, nu sunt foarte documentati dar sunt deschisi la discutii , mai greu cu IGPR ul.
careundecine

Post by careundecine »

Nu stiu de unde o scoateti pe asta cu clasa politica de partea noastra. Parlamentarii sa faca legea in favoarea noastra atunci. Sunteti politician cumva ? Politia de ce face legi in Romania ?
De ce 3 ani si nu 1 luna ? Sau mai bine zilnic ! Eu vreau sa-mi fac analizele zilnic !

p.s: exista topic dedicat

http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f ... &start=150
saphire

Post by saphire »

Stiu ca exista am si facut referire la topicul lui vikkktor. In cazul in care nu stiati, modificarile de lege au fost initiate de IGPR , nu de clasa politica, iar toata lupta asta anti arme nu pleaca de la clasa politica ci de la conducerea IGPR.
Politicul si-a spus cuvantul doar cand a fost nevoie de alinierea legii 295 la directivele EU cu privire la arme si munitii, import , export , omologarii.
Oricine doreste in Romania poate face un proiect de lege, daca urmeaza birocratia, si Politia face acelasi lucru. IGPR ului ii este ceva mai simplu din punct de vedere logistic sa faca proiecte de lege !
Tinand cont ca am si deviat de la topic cred ca este ok sa lasam celalalt topic sa comenteze!

PS Am spus ca este "oarecum de partea noastra" dorind sa se inteleaga ca nu sunt contra, dar sunt foarte multi necunoscatori in mediul politic, care nu cunosc deloc legea 295. IGPR ul ii imbrobodeste cu fel si fel de ineptii, despre cum ar fi bine, iar multi dintre cei implicati in sustinerea proiectului de lege au facut-o in nestiinta de cauza ( cu vreo 2 exceptii).
vikkktor

Post by vikkktor »

saphire wrote:Stiu ca exista am si facut referire la topicul lui vikkktor. In cazul in care nu stiati, modificarile de lege au fost initiate de IGPR , nu de clasa politica, iar toata lupta asta anti arme nu pleaca de la clasa politica ci de la conducerea IGPR.
Politicul si-a spus cuvantul doar cand a fost nevoie de alinierea legii 295 la directivele EU cu privire la arme si munitii, import , export , omologarii.
Oricine doreste in Romania poate face un proiect de lege, daca urmeaza birocratia, si Politia face acelasi lucru. IGPR ului ii este ceva mai simplu din punct de vedere logistic sa faca proiecte de lege !
Tinand cont ca am si deviat de la topic cred ca este ok sa lasam celalalt topic sa comenteze!

PS Am spus ca este "oarecum de partea noastra" dorind sa se inteleaga ca nu sunt contra, dar sunt foarte multi necunoscatori in mediul politic, care nu cunosc deloc legea 295. IGPR ul ii imbrobodeste cu fel si fel de ineptii, despre cum ar fi bine, iar multi dintre cei implicati in sustinerea proiectului de lege au facut-o in nestiinta de cauza ( cu vreo 2 exceptii).
bravo...in sfarsit mai vad pe cineva care relateaza situatia...restul se pare ori ca nu inteleg, ori ca au interes in a ignora sursa ,,tuturor relelor,,...
Post Reply