se elimina neletalele
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
pupuscalus
Re: se elimina neletalele
Toata actiunea este un fenomen de ingradire mai degraba a ideii de autoaparare, de manipulare ideologica, decat de ingradire a accesului la arme neletale a populatiei. Guvernului nu ii pasa cu adevarat de faptul ca se trateaza 3 insi in intersectie cu bile de cauciuc, la fel cum nu-i pasa nici de cati mor de foame din pricina lor si nici de cati se fac praf pe autostrada. Doar nu sunt implicatati ei direct. Prin asta se urmareste pasivitatea cetateanului in fata oricarei tip de actiune, ideea de "ma pot apara" in sine sa fie straina. Astfel, puterea de reactie la orice masura luata de ei va fi mult diminuata. Ma indoiesc ca sistemul in sine s-ar teme de populatia inarmata cu neletale...Ce sa faca cu ele, de exemplu in fata fortelor de ordine ? Sa joace airsoft ? La ce armuri au in prezent fortele de ordine...
Plici-urile prezente ofera ceva protectie impotriva oamenilor cinstiti, la fel ca noi, la fel cum incuietorile sunt bune tot pentru oameni cinstiti. Nu de ele le este frica lor, ei fiind nu stiu ce capi ai unui sistem oarecare ce doreste aceasta actiune (o fi guvernul, o fi cine stie ce institutie...). Ideea de aparare in sine se vrea inlaturata.
Prin manipularea opiniei publice, prin intermediul presei (sa nu credeti voi ca ziaristii aia sunt chiar tampiti si nu stiu ce scriu, ma rog unii sunt si asa), se justifica acest lant de masuri. Ca uite: se impusca lumea pe strada, pistolari, etc...se asociaza o eticheta armelor, in ochii comunitatii: arma=lucru rau. De aceea le interzicem.
Doar opinia mea...
Cata.
Plici-urile prezente ofera ceva protectie impotriva oamenilor cinstiti, la fel ca noi, la fel cum incuietorile sunt bune tot pentru oameni cinstiti. Nu de ele le este frica lor, ei fiind nu stiu ce capi ai unui sistem oarecare ce doreste aceasta actiune (o fi guvernul, o fi cine stie ce institutie...). Ideea de aparare in sine se vrea inlaturata.
Prin manipularea opiniei publice, prin intermediul presei (sa nu credeti voi ca ziaristii aia sunt chiar tampiti si nu stiu ce scriu, ma rog unii sunt si asa), se justifica acest lant de masuri. Ca uite: se impusca lumea pe strada, pistolari, etc...se asociaza o eticheta armelor, in ochii comunitatii: arma=lucru rau. De aceea le interzicem.
Doar opinia mea...
Cata.
-
bucuresti77
Subscriu.pupuscalus wrote:Toata actiunea este un fenomen de ingradire mai degraba a ideii de autoaparare, de manipulare ideologica, decat de ingradire a accesului la arme neletale a populatiei. Guvernului nu ii pasa cu adevarat de faptul ca se trateaza 3 insi in intersectie cu bile de cauciuc, la fel cum nu-i pasa nici de cati mor de foame din pricina lor si nici de cati se fac praf pe autostrada. Doar nu sunt implicatati ei direct. Prin asta se urmareste pasivitatea cetateanului in fata oricarei tip de actiune, ideea de "ma pot apara" in sine sa fie straina. Astfel, puterea de reactie la orice masura luata de ei va fi mult diminuata. Ma indoiesc ca sistemul in sine s-ar teme de populatia inarmata cu neletale...Ce sa faca cu ele, de exemplu in fata fortelor de ordine ? Sa joace airsoft ? La ce armuri au in prezent fortele de ordine...
Doar opinia mea...
Cata.
incet incet ni se vor ingradi niste drepturi, usor usor nu ne vom mai da seama ca suntem incalecati. Si cum o exceptie e de ajuns ca sa confirme regula, pistolarii de la teveu sunt cel mai bun motiv sa existe o explicatie pentru ceea ce vor face.
Se doreste monopolizarea de catre stat a dreptului la autoaparare.
Dupa aceea, cuvantul poate fi scos din dex si dictionar. (ca doar n-o sa ne luptam cu zecile de boshetarii din gara de nord, in flaushate nespalate ? Nu
?
@bucuresti77,, ai reusit sa-ti ridici actele de la aest?
Dupa aceea, cuvantul poate fi scos din dex si dictionar. (ca doar n-o sa ne luptam cu zecile de boshetarii din gara de nord, in flaushate nespalate ? Nu
@bucuresti77,, ai reusit sa-ti ridici actele de la aest?
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
"pupuscalus" Bravo, cam asta era de spus.
Din pacate cei care mai gandim asa am ajuns sa fim o minoritate in aceasta tara, majoritatea covarsitoare sunt deja "dresati" de aceasta constanta si perfida actiune de indobitocire a acestui popor amarat. Si la sfarsit iar o sa ne plangem de mila si o sa intrebam cum de a fost posibil iarasi sa fim mintiti, furati si tratati cu dispret, chiar de catre stat cu institutile si oamenii lui.
Din pacate cei care mai gandim asa am ajuns sa fim o minoritate in aceasta tara, majoritatea covarsitoare sunt deja "dresati" de aceasta constanta si perfida actiune de indobitocire a acestui popor amarat. Si la sfarsit iar o sa ne plangem de mila si o sa intrebam cum de a fost posibil iarasi sa fim mintiti, furati si tratati cu dispret, chiar de catre stat cu institutile si oamenii lui.
cred ca e putin exagerata ideea unei conspiratii legata de apararea cu bile de cauciuc, ca asta avem acum. sunt de acord insa ca exista o manipulare (care a prins deja foarte bine) in sensul semanarii de resemnare in randul romanilor (badea, ciutacu, gadea, tudor, ciuvica va spun ceva numele astea?). in plus, distrugerea invatamantului nu cred ca e intamplatoare. o masa de oameni fara scoala e atat de usor de manevrat...uitati-va la astia de 18 ani de acum...
legat de apararea in fata autoritatilor, am mai intalnit aceasta idee pe un forum. mi se pare o idee periculoasa, care nu poate sa duca la nimic bun. ok, ca vrem libertate, ca nu vrem sa ni se puna pumnul in gura, ca nu vrem abuzuri, de acord, insa de aici si pana la a vrea sa te bati de la egal la egal cu autoritatile e cale lunga. nu mai suntem in vestul salbatic sa-si faca fiecare dreptate cand se considera nedreptatit. mergand pe calea asta ajungem la anarhie sau la razboi civil.
legat de apararea in fata autoritatilor, am mai intalnit aceasta idee pe un forum. mi se pare o idee periculoasa, care nu poate sa duca la nimic bun. ok, ca vrem libertate, ca nu vrem sa ni se puna pumnul in gura, ca nu vrem abuzuri, de acord, insa de aici si pana la a vrea sa te bati de la egal la egal cu autoritatile e cale lunga. nu mai suntem in vestul salbatic sa-si faca fiecare dreptate cand se considera nedreptatit. mergand pe calea asta ajungem la anarhie sau la razboi civil.
-
bucuresti77
Azi ma duc sa scot permisul. Saptamana trecuta d-abia mi-a iesit autorizatia. Si in sfarsit, am gasit la un coleg de pe forum fix ce-mi doream, Fort 9rRudy wrote:,, ai reusit sa-ti ridici actele de la aest?
-
pupuscalus
Salut,oroles wrote:
Options
Upload attachment
Disable BBCode
Nici pomeneala de asa ceva. Daca studiem bine istoria, constatam cu usurinta ca sistemul a triumfat absolut intotdeauna, nici o revolta sau revolutie armata nu a castigat vreodata 100 %. Am folosit argumentul pentru a spune ca nu le este frica de inarmarea populatiei, indiferent cu ce. Exista solutii si pentru asta, daca vor a pune multimea cu botul pe labe. Este vorba de "idee". Ideea este o solutie mai parsiva si mai eficienta decat toate armele la un loc daca reusesti sa o impui. Ei asta vor sa impuna, o idee: ca nu ne putem apara, ca ei sunt singurii care vegheaza la asta, si au grija, transformandu-ne intr-o turma docila, icapabila sa se indigneze, supusa si aprobatoare la tot ceea ce fac.
Cata.
"oroles" nici vorba de o conspiratie legata de armele cu bila de cauciuc ideea este cu mult mai perfida, o conspiratie impotriva ideii de autoaparare.
Defapt daca facem o trecere scurta prin istoria Romaniei de dupa 1945 vom vedea ca absolut toate regimurile politice care s-au perindat prin palatele Bucurestiului au avut o problema in a recunoaste dreptul omului de rand la autoaparare.
De ce? Simplu, ideea de autoaparare inseamna ca tu ca individ valorezi ceva si ai dreptul sa te protejezi pe tine si bunurile tale. Tocmai ideea asta ii roade pe politicienii romanii ca tu ca si individ valorezi ceva. In fata lor nu suntem decat niste cifre care se aduna in ziua votului si atat.

Defapt daca facem o trecere scurta prin istoria Romaniei de dupa 1945 vom vedea ca absolut toate regimurile politice care s-au perindat prin palatele Bucurestiului au avut o problema in a recunoaste dreptul omului de rand la autoaparare.
De ce? Simplu, ideea de autoaparare inseamna ca tu ca individ valorezi ceva si ai dreptul sa te protejezi pe tine si bunurile tale. Tocmai ideea asta ii roade pe politicienii romanii ca tu ca si individ valorezi ceva. In fata lor nu suntem decat niste cifre care se aduna in ziua votului si atat.
Nu cred ca sa referit cineva la aparare impotriva autoritatilor, in sensul de revolta sau instigare la revolta. Nici vorba, cred ca a-i inteles gresit.oroles wrote:legat de apararea in fata autoritatilor, am mai intalnit aceasta idee pe un forum. mi se pare o idee periculoasa,
Chiar sin conditile astea de incertitudine? Esti curajos si optimist.bucuresti77 wrote:
Azi ma duc sa scot permisul. Saptamana trecuta d-abia mi-a iesit autorizatia. Si in sfarsit, am gasit la un coleg de pe forum fix ce-mi doream, Fort 9r
Una dintre interpretările Amendamentului nr. 2 cuprinde şi dreptul cetăţenilor de-a forma "miliţii populare" care să lupte împotriva unui
guvern tiran. Sigur, ca tot ce ţine de legislaţia americană, nu se compară cu situaţia de la noi, pentru simplul motiv că toate guvernele
de la noi au fost şi sunt "tirane".
@bucuresti77 - să-l stăpâneşti sănătos!
guvern tiran. Sigur, ca tot ce ţine de legislaţia americană, nu se compară cu situaţia de la noi, pentru simplul motiv că toate guvernele
de la noi au fost şi sunt "tirane".
@bucuresti77 - să-l stăpâneşti sănătos!
logica ta e corecta, manipulare exista peste tot, in multe forme insa eu nu cred ca este asa in cazul de fata. cred ca lucrurile sunt mai simple: unii pe sus pe acolo dorm mult mai linistiti daca populatia nu are arme care sa le dea lor batai de cap (anchete, discutii, stiri etc). e doar o supozitie, oricum nu vom stii niciodata...tiger wrote:"oroles" nici vorba de o conspiratie legata de armele cu bila de cauciuc ideea este cu mult mai perfida, o conspiratie impotriva ideii de autoaparare.
da, se pare ca am inteles eu aiurea, am vazut mai sus. insa am intalnit aceasta idee sustinuta de cineva pe un alt forum.tiger wrote:Nu cred ca sa referit cineva la aparare impotriva autoritatilor, in sensul de revolta sau instigare la revolta. Nici vorba, cred ca a-i inteles gresit.
In opinia mea ceea ce se intampla aici (si pe alte forumuri), de cand a aparut aberatia de propunere, este rezistenta in fata autoritatii.
In sensul ca iata, exista cativa oameni care nu stau si inghit orice idee creata, ci reactioneaza, discuta, propun alte solutii.
Element sine qua non al oricarei democratii.
In sensul ca iata, exista cativa oameni care nu stau si inghit orice idee creata, ci reactioneaza, discuta, propun alte solutii.
CZ 83
FORT 14R
FORT 14R
bine ar fi sa afle si factorii decizionali de ,,rezistenta,, asta, altfel este ca erectia lui Robinson Crusoe....marshall wrote:In opinia mea ceea ce se intampla aici (si pe alte forumuri), de cand a aparut aberatia de propunere, este rezistenta in fata autoritatii.
A ieşti avizul Consiliului Legislativ:
http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?co ... 87&AN=2013
Ultimul PDF adăugat în partea de jos a paginii
ideea e sa nu ramanem la nivel de discutii pe forum, ca asa nu rezolvam nimicmarshall wrote:In opinia mea ceea ce se intampla aici (si pe alte forumuri), de cand a aparut aberatia de propunere, este rezistenta in fata autoritatii.
daca inteleg eu bine, e un aviz "tehnic", fara a analiza continutul.tevez wrote:A ieşti avizul Consiliului Legislativ:
Nu am reuşit să parcurg cu atenţie textul avizului, nici să aflu dacă este "doar consultativ" sau sunt obligaţi să ţină cont de ce s-a
scris acolo, cert e că noţiunea de ITP la arme e prima oară când o văd. E posibil să se mai fi propus, dar e prima dată când o văd.
Poate cineva cu studii juridice ne dă mai multe detalii.
scris acolo, cert e că noţiunea de ITP la arme e prima oară când o văd. E posibil să se mai fi propus, dar e prima dată când o văd.
Poate cineva cu studii juridice ne dă mai multe detalii.