da, dreptate nu ai voie sa-ti faci singur, dar drept la aparare trebuie sa ai. daca te intalnesti cu o gasca de drogati cu cutite, pusi pe scandal, ce faci? suni la 112? desi politia ajunge foarte repede, o sa ajunga la timp sa-ti constate decesul. e fizic imposibil ca politia sa te apere in cazuri extreme.sergius2 wrote:- In postarea mea de ieri am sustinut necesitatea cresterii eficientei politiei in combaterea raufacatorilor violenti, spre linistea mea ,cetatean de rand, ce stie ca dreptate nu-si poate face singur,nici cu toporul, nici cu pistolul.
mi se pare rezonabila (desi poate ar trebui sa fie mai clara) interdictia de acum cu spatiile aglomerate (eu inteleg din asta stadioane, cluburi, etc). nu ai ce sa cauti acolo cu o arma. dar repet intrebarea de sus: ce faci in caz de necaz?sergius2 wrote:- Am propus si scoaterea amelor neletale din spatiul public, asociata cu dreptul de detinere, port si uz pe proprietatile private personale
port pe proprietatea privata suna cam ciudat. adica sa ai voie sa porti arma doar in curte?
dreptul la aparare nu trebuie ingradit. ok, obliga-ma sa fac curs de arme (sa stiu cum sa o manuiesc), fa-mi analize (sa vezi ca-s teafar), fa-mi examen la cap (sa vezi ca-s teafar si acolo), inaspreste pedepsele pentru folosirea ilegala, dar nu-mi lua mie, om cinstit, dreptul de a ma apara.