Intrebare anexa
Si o clarificare: mi s-a spus ca modelele astea mai "mici" au mai mult plastic si poate nu sunt chiar asa bune... partile astea de plastic (oricare ar fi ele) se pot inlocui?
Multumesc!
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Modelele mai ieftine la Gamo sunt de obicei plastice,asta fiind de obicei principala diferenta la pret.Modelele Camo sunt tot dintr-un plastic special rezistent la socuri dar deoarece printr-o tehnica speciala de imprimare in material al desenului de camuflaj care le da un aspect superb,pretul ramane in continuare ridicat ca si la ac-urile cu pat de lemn din categoria respectiva(ma refer la Hunter).Vitezele expuse pe site sunt masurate cu cele mai usoare pelete disponibile la Gamo(se pare ca nu sunt folosite Match ci niste pelete speciale de test mai usoare).De exemplu daca folosesti munitie Skenco Hyper-Velocity in orice arma cu aer comprimat Gamo ai sa depasesti cu mult limita data de firma Gamo pe site.Partile de plastic(adica suportul armei) se pot inlocui daca dai comanda de un astfel de suport custom,special pentru dimensiunile armei tale dar le pret vei ajunge cam la fel daca ai cumpara direct o arma cu suportul de lemn.Pe forum-ul www.airguns.ro Maniac te poate ajuta in acest sens.Sharp wrote:Poate parea o intrebare ciudata, dar tinand cont de limitarile de viteza impuse de legea din Romania, ce avantaje au modelele mai scumpe fata de modelul 610 (intrebare numai pentru calibrul 4,5mm si ma refer exclusiv la performanta proiectilului!!)?
Intrebare anexa: pe site-ul Gamo, mod. 610 0.177 declara o viteza de 230 m/s. E modificata sau nu, arma asta, tinand cont de diferenta foarte mica pana la 220 m/s? Adica, in mod sigur cu munitie mai grea nu atinge 220 m/s.
Si o clarificare: mi s-a spus ca modelele astea mai "mici" au mai mult plastic si poate nu sunt chiar asa bune... partile astea de plastic (oricare ar fi ele) se pot inlocui?
Multumesc!
Te contrazic cu desavarsire! Nu sunt mai penetrante decat TS-10. TS-10 este o munitie foarte reusita. Ba indraznesc sa zic ca din munitia Gamo de la noi de pe piata TS-10 este cea mai reusita. Este cea mai buna la raportul precizie / penetrare. Skenco nu penetreaza mai mult decat TS-10 in nici un material!! Sa nu mai vorbim ca cu Skenco nu te poti intinde decat la maxim 20m fiindca nu ai precizie de nici un fel (mai ales intr-o arma puternica). Printr-o galeata situata la 20m doar TS-10 si Skenco au trecut prin galeata si sau infipt complet in scandura din spatele galetii! Celelalte alice cu care am tras nici macar nu au reusit sa penetreze primul perete al galetii nici macar cu picatura de ulei pusa in fusta alicei.AC Sniper wrote:Skenco Hyper Velocity nu sunt mai precise decat TS-10 dar mult mai penetrante mai ales prin tabla groasa.
Sunt facute din duraluminiu. Prometheusurile sunt foarte scumpe. Nu merita! O cutie de 250 alice TS-10 costa numai 5 RON la Arrow in Ploiesti iar o cutie cu Prometheus in 4,5mm la Top Gun costa peste 50 RON. Parerea mea este ca NU SE MERITA sa dai banii pe astfel de munitie.AC Sniper wrote:Sunt foarte usoare si sunt din otel.Asemanatoare sunt Prometheus numai ca nu au capul ascutit ca Skenco si stiu ca se gaseau prin Ploiesti la Top Gun dar numai in cal.4,5mm.
Ai fost informat gresit! Ambele magazine sunt deschise fara sa se fi intamplat asemenea evenimente! Intradevar la Arrow iti cere certificatul de detinator sau copie dupa acesta. La Top Gun iti da la kg fara sa te intrebe de vreun act!AC Sniper wrote:Apropo,magazinul Arrow de pe Toma Caragiu nr.1-5 din spatele teatrului mai este deschis sau si-a mutat sediul?Acolo iti cere copie dupa certificatul de detinator sa cumperi munitie pentru ac-uri sau nu?Te intreb pentru ca o ruda dea mea din Ploiesti mi-a spus ca nu mai este nici un magazin de arme in Ploiesti deschis ca cica nu stiu ce-ar fi facut nelegal si le-au inchis pe toate.![]()
Ce vrei sa zici cu CZ-ul?AC Sniper wrote:In cal.5,5mm si eu am auzit ca munitia TS-18 este mai putin reusita decat TS-10 in cal.4,5mm si asta din cauza vitezei mai ales intr-un CZ-200S.
Aici problemele stau altfel. Un proiectil mai greu conserva energia mai mult timp pe cand cel usor o pierde foarte repede. Aici e problema si anume la greutate!AC Sniper wrote:TS-urile sunt grele si au nevoie de viteza ca sa arate intradevar ce pot sa faca.Skenco mie imi plac in cal.5,5mm si sa stii ca la cal.5,5mm,Skenco sunt superioare fata de TS-18 la capitolul penetrare.Intr-o tabla mai groasa Skenco penetreaza cu usurinta de la 20metri pe cand TS-18 nu pot sa faca asta.
Ce nu imi pot imagina este cum reusesti sa bagi TS-18 care are calibrul 5,5mm in arma de calibrul 4,5mm! Cred ca ai vrut sa zici ce ar putea face TS-10 intr-o arma nemodificata ...AC Sniper wrote:Imagineaza-ti ce ar putea sa faca TS-18 intr-o arma nemodificata pentru viteza,de la Gamo in cal.4,5mm?
CZ 200S in 4,5mm a scos in jur de 275m/s cu munitie normala! Cu TS-10 nu sa facut nici o masuratoare. Cred ca scoate cam cu 40m/s mai putin asta ar insemna cam 230m/s. CZ200S e o arma la care cu putin efort o poti tuna relativ usor. Un arc mai tare si un ciocanel mai greu cred ca rezolva situatia. Asta am putea discuta pe forum Airguns.ro la tuning ...AC Sniper wrote:Da,am vrut sa spun TS-10 pentru cal.4,5 si nu TS-18 cum am scris din greseala.Despre CZ-200S am vrut sa spun ca poate pana in 240-250 in cal.4,5 deci TS-10 sunt mai bune la acesta.