Gamo MOD. 610

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Sharp

Gamo MOD. 610

Post by Sharp »

Poate parea o intrebare ciudata, dar tinand cont de limitarile de viteza impuse de legea din Romania, ce avantaje au modelele mai scumpe fata de modelul 610 (intrebare numai pentru calibrul 4,5mm si ma refer exclusiv la performanta proiectilului!!)?
Intrebare anexa :P : pe site-ul Gamo, mod. 610 0.177 declara o viteza de 230 m/s. E modificata sau nu, arma asta, tinand cont de diferenta foarte mica pana la 220 m/s? Adica, in mod sigur cu munitie mai grea nu atinge 220 m/s.
Si o clarificare: mi s-a spus ca modelele astea mai "mici" au mai mult plastic si poate nu sunt chiar asa bune... partile astea de plastic (oricare ar fi ele) se pot inlocui?
Multumesc!
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Toate armele care dezvolta viteze mai mari de 220 m/s, sunt modificate in fabrica, in sensul micsorarii vitezei. Aspra acestei chestiuni, n-are rost sa revenim. pt. ca, va spun cu toata seriozitatea, ca nu ne permitem sa riscam relatiile normale pe care le avem cu serviciul arme din IGP si de la capitala pt. 10m/s sau pt. cine stie ce arma.

Trebuie tinut cont ca orice arma de 4,5 care vine modificata la > 220m/s, poate fi adusa de proprietar in parametrii initiali. Cred ca sunt destui ac-isti care au facut asta.
Acest subiect insa, prefer sa nu fie dezbatut pe forum.

Marius
AC Sniper

Re: Gamo MOD. 610

Post by AC Sniper »

Sharp wrote:Poate parea o intrebare ciudata, dar tinand cont de limitarile de viteza impuse de legea din Romania, ce avantaje au modelele mai scumpe fata de modelul 610 (intrebare numai pentru calibrul 4,5mm si ma refer exclusiv la performanta proiectilului!!)?
Intrebare anexa :P : pe site-ul Gamo, mod. 610 0.177 declara o viteza de 230 m/s. E modificata sau nu, arma asta, tinand cont de diferenta foarte mica pana la 220 m/s? Adica, in mod sigur cu munitie mai grea nu atinge 220 m/s.
Si o clarificare: mi s-a spus ca modelele astea mai "mici" au mai mult plastic si poate nu sunt chiar asa bune... partile astea de plastic (oricare ar fi ele) se pot inlocui?
Multumesc!
Modelele mai ieftine la Gamo sunt de obicei plastice,asta fiind de obicei principala diferenta la pret.Modelele Camo sunt tot dintr-un plastic special rezistent la socuri dar deoarece printr-o tehnica speciala de imprimare in material al desenului de camuflaj care le da un aspect superb,pretul ramane in continuare ridicat ca si la ac-urile cu pat de lemn din categoria respectiva(ma refer la Hunter).Vitezele expuse pe site sunt masurate cu cele mai usoare pelete disponibile la Gamo(se pare ca nu sunt folosite Match ci niste pelete speciale de test mai usoare).De exemplu daca folosesti munitie Skenco Hyper-Velocity in orice arma cu aer comprimat Gamo ai sa depasesti cu mult limita data de firma Gamo pe site.Partile de plastic(adica suportul armei) se pot inlocui daca dai comanda de un astfel de suport custom,special pentru dimensiunile armei tale dar le pret vei ajunge cam la fel daca ai cumpara direct o arma cu suportul de lemn.Pe forum-ul www.airguns.ro Maniac te poate ajuta in acest sens.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Sharp

Post by Sharp »

Arrow,
Multumesc foarte mult pentru clarificari!!!!
Ma bucur ca am aflat un lucru clar!
Toate cele bune si spor la vanzari :wink:

AC Sniper,
si.... de unde luam Skenco Hyper-Velocity? In 4,5 sunt mai precise decat TS 10? (Sorry pt off-topic, da' e topicul meu :lol: )
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Skenco Hyper Velocity nu sunt mai precise decat TS-10 dar mult mai penetrante mai ales prin tabla groasa.Sunt foarte usoare si sunt din otel.Daca te intereseaza Skenco incearca la Maniac pe forum-ul airguns.ro.Asemanatoare sunt Prometheus numai ca nu au capul ascutit ca Skenco si stiu ca se gaseau prin Ploiesti la Top Gun dar numai in cal.4,5mm.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Eugen

Post by Eugen »

AC Sniper wrote:Skenco Hyper Velocity nu sunt mai precise decat TS-10 dar mult mai penetrante mai ales prin tabla groasa.
Te contrazic cu desavarsire! Nu sunt mai penetrante decat TS-10. TS-10 este o munitie foarte reusita. Ba indraznesc sa zic ca din munitia Gamo de la noi de pe piata TS-10 este cea mai reusita. Este cea mai buna la raportul precizie / penetrare. Skenco nu penetreaza mai mult decat TS-10 in nici un material!! Sa nu mai vorbim ca cu Skenco nu te poti intinde decat la maxim 20m fiindca nu ai precizie de nici un fel (mai ales intr-o arma puternica). Printr-o galeata situata la 20m doar TS-10 si Skenco au trecut prin galeata si sau infipt complet in scandura din spatele galetii! Celelalte alice cu care am tras nici macar nu au reusit sa penetreze primul perete al galetii nici macar cu picatura de ulei pusa in fusta alicei.
Am inteles ca TS-18 (5,5mm) nu este chiar asa reusita ca surata ei TS-10 in 4,5mm. Nici Skenco in 5,5mm am auzit ca nu sunt grozave!
AC Sniper wrote:Sunt foarte usoare si sunt din otel.Asemanatoare sunt Prometheus numai ca nu au capul ascutit ca Skenco si stiu ca se gaseau prin Ploiesti la Top Gun dar numai in cal.4,5mm.
Sunt facute din duraluminiu. Prometheusurile sunt foarte scumpe. Nu merita! O cutie de 250 alice TS-10 costa numai 5 RON la Arrow in Ploiesti iar o cutie cu Prometheus in 4,5mm la Top Gun costa peste 50 RON. Parerea mea este ca NU SE MERITA sa dai banii pe astfel de munitie.
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Eu stiam ca Skenco sunt din otel,daca sunt din duraluminiu imi cer scuze,nu stiam.In cal.5,5mm si eu am auzit ca munitia TS-18 este mai putin reusita decat TS-10 in cal.4,5mm si asta din cauza vitezei mai ales intr-un CZ-200S.TS-urile sunt grele si au nevoie de viteza ca sa arate intradevar ce pot sa faca.Skenco mie imi plac in cal.5,5mm si sa stii ca la cal.5,5mm,Skenco sunt superioare fata de TS-18 la capitolul penetrare.Intr-o tabla mai groasa Skenco penetreaza cu usurinta de la 20metri pe cand TS-18 nu pot sa faca asta.Am tras cu ambele tipuri de munitii dintr-o Maxima si stiu.Imagineaza-ti ce ar putea sa faca TS-18 intr-o arma nemodificata pentru viteza,de la Gamo in cal.4,5mm?Nici eu nu trag mult cu Skenco in cal .5,5,am luat doar doua cutii doar de test dar sa stii ca sunt mai bune decat TS-18 la penetrare insa mai slabe la precizie.
ADRIAN

AC Sniper

Post by AC Sniper »

Prometheusurile sunt foarte scumpe. Nu merita! O cutie de 250 alice TS-10 costa numai 5 RON la Arrow in Ploiesti iar o cutie cu Prometheus in 4,5mm la Top Gun costa peste 50 RON. Parerea mea este ca NU SE MERITA sa dai banii pe astfel de munitie.[/quote]

Apropo,magazinul Arrow de pe Toma Caragiu nr.1-5 din spatele teatrului mai este deschis sau si-a mutat sediul?Acolo iti cere copie dupa certificatul de detinator sa cumperi munitie pentru ac-uri sau nu?Te intreb pentru ca o ruda dea mea din Ploiesti mi-a spus ca nu mai este nici un magazin de arme in Ploiesti deschis ca cica nu stiu ce-ar fi facut nelegal si le-au inchis pe toate. :shock: :?
ADRIAN

Eugen

Post by Eugen »

AC Sniper wrote:Apropo,magazinul Arrow de pe Toma Caragiu nr.1-5 din spatele teatrului mai este deschis sau si-a mutat sediul?Acolo iti cere copie dupa certificatul de detinator sa cumperi munitie pentru ac-uri sau nu?Te intreb pentru ca o ruda dea mea din Ploiesti mi-a spus ca nu mai este nici un magazin de arme in Ploiesti deschis ca cica nu stiu ce-ar fi facut nelegal si le-au inchis pe toate. :shock: :?
Ai fost informat gresit! Ambele magazine sunt deschise fara sa se fi intamplat asemenea evenimente! Intradevar la Arrow iti cere certificatul de detinator sau copie dupa acesta. La Top Gun iti da la kg fara sa te intrebe de vreun act!
Totusi o sa trec pe la magazine ziolele astea! Poate sa intamplat ceva si eu nu stiu!
Last edited by Eugen on Thu Mar 30, 2006 2:07 am, edited 1 time in total.
Eugen

Post by Eugen »

AC Sniper wrote:In cal.5,5mm si eu am auzit ca munitia TS-18 este mai putin reusita decat TS-10 in cal.4,5mm si asta din cauza vitezei mai ales intr-un CZ-200S.
Ce vrei sa zici cu CZ-ul?
AC Sniper wrote:TS-urile sunt grele si au nevoie de viteza ca sa arate intradevar ce pot sa faca.Skenco mie imi plac in cal.5,5mm si sa stii ca la cal.5,5mm,Skenco sunt superioare fata de TS-18 la capitolul penetrare.Intr-o tabla mai groasa Skenco penetreaza cu usurinta de la 20metri pe cand TS-18 nu pot sa faca asta.
Aici problemele stau altfel. Un proiectil mai greu conserva energia mai mult timp pe cand cel usor o pierde foarte repede. Aici e problema si anume la greutate!
Iti dau exemplul cu TS-10 dupa care ma leg un pic si de TS-18.
Alicele normale in calibrul 4,5mm au greutati cuprinse intre 0,3 si 0,5 grame. In arma mea aceste alice au trecut toate peste 280m/s culminand cu Prometheus (328m/s) si Skenco care a inregistrat 337m/s.
"Binecrescutul" TS-10 care cantareste 0,7 grame a reusit sa iasa din teava decat cu 242m/s !!! Cu toate astea nici o alica in afara de Prometheus si Skenco, nu au reusit nici macar sa treaca printr-un singur perete al galetii situata la 20m spre deosebire de TS-10 care a trecut prin galeata si sa infipt complet in scandura din spatele galetii! Trebuie sa analizam un pic greutatile: o bila de 4,5mm Gamo cantareste 0,4 grame. Deci TS-10 este aproximativ cu peste 65-70% mai grea decat bila de plumb de la Gamo! Aici este misterul adica daca Gamo pastra proportiile de la TS-10 si la TS-18 iesea o munitie super! Alica Gamo Magnum de 5,5mm cantareste 1 gram deci TS-18 ideal ar fi trebuit sa cantareasca minim 1,5grame! Cel mai probabil ca TS-18 trebuia sa cantareasca 1,8 grame, el avand in realitate doar 1,2-1,3 grame! TS-18 este un Pro-Magnum un pic mai greu si doar atat!
La asemenea greutate (1,8-2 grame) avea viteza mult mai mica in Maxima ta dar rivaliza serios cu Skenco si Prometheus!!!
Daca va uitati la alte marci de munitie o sa observati ca firmele producatoare au pastrat aceasta proportie si la calibrul 5,5mm. Un Beeman Kodiak, H&N Barracuda, EunJin toate veti vedea ca au pastrat aceste proportii. Cam toate cantaresc intre 1,8 si 2 grame la calibrul 5,5mm si 0,7 grame la 4,5mm! Vorbim aici de munitia diablo fiindca la acelasi calibru mai sunt si munitii in forma de glont care cantaresc ceva mai mult decat cele de mai sus!
Uitati-va aici la ce poate face munitia grea la viteva foarte mica:
http://www.americanairgunhunter.com/cro ... npage.html
AC Sniper wrote:Imagineaza-ti ce ar putea sa faca TS-18 intr-o arma nemodificata pentru viteza,de la Gamo in cal.4,5mm?
Ce nu imi pot imagina este cum reusesti sa bagi TS-18 care are calibrul 5,5mm in arma de calibrul 4,5mm! Cred ca ai vrut sa zici ce ar putea face TS-10 intr-o arma nemodificata ...
Pai ce sa faca! Face ce face si in arma mea care este nemodificata pt legile din Romania. Rezultatele le-am scris pe forum la Airguns.ro.
Eugen

Post by Eugen »

Despre modificari la arme vorbim pe Airguns.ro!
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Da,am vrut sa spun TS-10 pentru cal.4,5 si nu TS-18 cum am scris din greseala.Despre CZ-200S am vrut sa spun ca poate pana in 240-250 in cal.4,5 deci TS-10 sunt mai bune la acesta.
ADRIAN

Eugen

Post by Eugen »

AC Sniper wrote:Da,am vrut sa spun TS-10 pentru cal.4,5 si nu TS-18 cum am scris din greseala.Despre CZ-200S am vrut sa spun ca poate pana in 240-250 in cal.4,5 deci TS-10 sunt mai bune la acesta.
CZ 200S in 4,5mm a scos in jur de 275m/s cu munitie normala! Cu TS-10 nu sa facut nici o masuratoare. Cred ca scoate cam cu 40m/s mai putin asta ar insemna cam 230m/s. CZ200S e o arma la care cu putin efort o poti tuna relativ usor. Un arc mai tare si un ciocanel mai greu cred ca rezolva situatia. Asta am putea discuta pe forum Airguns.ro la tuning ...
Post Reply