se elimina neletalele

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
careundecine

se elimina neletalele

Post by careundecine »

Dragi colegi,

Haideti pentru o perioada sa lasam diferentele deoparte si sa vedem ce putem face pentru a evita o catastrofa.

Ni se pregateste practic o eliminare a armelor neletale, vom avea voie sa le pastram acasa pe post de bibelou.

Concret, uitati link-ul cu propunerea legislativa aprobata de toate partile implicate ce va merge in curand spre votare:

http://www.copsi.ro/COLEGIU/JURIDIC/por ... 2013-1.pdf

http://www.copsi.ro/index.php?option=co ... mid=200040

Ca sa sumarizez cele mai importante modificari dpdv neletale :
- se elimina complet dreptul de port si folosire a armelor neletale, ramane doar dreptul de detinere (nici macar in poligon nu se mai pot folosi pt ca se abroga complet acel articol)
- se vor putea detine maxim 25 cartuse (pentru ce nu stiu din moment ce uzul de arma este scos complet din lege deci chiar si acasa daca faci uz esti in afara legii, de ce n-au scos complet cartusele atunci ?)
- se scurteaza valabilitatea permisului la 3 ani in loc de 5
- se introduce obligativitatea unui curs teoretic, legislativ (sa stii legea si sa treci un examen) si practic de manuire arme
- se introduce posibilitatea ca politia sa ceara in orice moment pe perioada valabilitatii permisului, o reexaminarea psihologica pe criterii subiective (ca li se pare lor ca ai inebunit sa faci din nou testul psihologic)
- se introduce un registru national al armelor, aplicatie informatica ce va fi pusa la dispozitia armurierilor in mod gratuit (asta nu e mare chestie acum se folosesc registre de hartie care pot fi puse la dispozitie oricand politiei)

Deci, ce facem, le vindem inapoi la armurieri ca "fier vechi" ?
tevez

Re: se elimina neletalele

Post by tevez »

Este în dezbatere la parlament, se fac propuneri, observaţii asupra formei în care va fi votată şi sa va publica.
Ceea ce putem face e să ne spunem opinia atât pe site-ul senatului cât şi prin email către parlamentarii respectivi:
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f ... 8&start=75
Proiectul de lege afectează şi armele adevărate, inclusiv pe cele de apărare şi pază, colecţie (cel mai mult) dar
şi vânătoare (revenirea la maxim 2 arme într-un calibru, o idioţenie).
Last edited by tevez on Wed May 29, 2013 8:47 pm, edited 1 time in total.
Luciardl

Post by Luciardl »

Dupa mine nu cred ca se va vota , dar nu se stie niciodata
Grand Power T12 cal. 10x28
Gammo extreme co2 cal. 5.5
CZ 912 cal.12x76
CZ 557 cal 7x64
careundecine

Post by careundecine »

Da, totusi acela este un alt subiect asa ca postez aici in speranta ca se continua discutia aici.

Foarte bune informatiile postate de Tevez:
" Aceste opinii pot fi trimise şi direct iniţiatorilor legii, iată adresele:
ion.mocioalca@cdep.ro domnul deputat Ion MOCIOALCĂ
scutaru.george@cdep.ro domnul deputat Adrian George SCUTARU
mihaiweber@gmail.com domnul deputat Mihai WEBER
benga_ioan@yahoo.com sau benga_ioan2@yahoo.com domnul deputat Ioan BENGA
ion.raducanu@cdep.ro sau contact@ion-raducanu.ro domnul deputat Ion RĂDUCANU
florin.secara@cdep.ro domnul deputat Florin Mihail SECARĂ
gheorghe.emacu@cdep.ro domnul deputat Gheorghe EMACU
raetchi@cdep.ro sau echipa@ovidiuraetchi.ro sau deputat@ovidiuraetchi.ro domnul deputat Ovidiu Alexandru RAEŢCHI
cabinetdeputat.roman@gmail.com domnul deputat Cristian-Constantin ROMAN
denes.seres@cdep.ro sau szilagy@rmdsz.ro domnul deputat SERES Dénes
niculae.mircovici@cdep.ro domnul deputat Niculae MIRCOVICI
corneliu.cozmanciuc@cdep.ro domnul deputat Cozmanciuc Corneliu-Mugurel
raluca.surdu@cdep.ro doamna deputat Raluca SURDU
contact@gabriel-oprea.ro domnul senator Gabriel OPREA
respectiv:
gigel.stirbu@cdep.ro - seful comisiei de cultura
canacheu@cdep.ro - vicepresedinte comisia aparare
Vă rog să vă abţineţi de la injurii sau alte forumulări nepoliticoase, chiar dacă sunt într-o oarecare măsură justificate,
nu fac bine absolut deloc."

In plus, pe site-ul camerei deputatilor, eu am cautat deputatii din judetul meu, si in calitate de reprezentanti "alesi" de mine le-am solicitat politicos si argumentat tot printr-un email sa respinga proiectul.
Si voi puteti face asta ! Haideti la treaba oameni buni ca ne trezim cu bibelouri de fier daca stam cu mainile in san !
tevez

Post by tevez »

Postez din nou şi linkul către saitul Parlamentului:

http://www.senat.ro/Legis/PDF/2013/13b287FG.pdf

http://www.senat.ro/LegiProiect.aspx La poziţia 28 este propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.295/2004
privind regimul armelor şi muniţiilor. Există buton de "Comentariu" unde putem să ne exprimăm nemulţumirile legate de propunerile
de modificare.

E bine să avem un topic dedicat, aşa este. Sesizaţi diferenţele între proiectul de la Colegiul Psiho. de pe site şi cel de la senat,
e semn bun, zic eu, în ideea că se mai poate salva ceva. De pildă, categoriilor "privilegiate" care urmau să piardă dreptul la
arme letale de apărare şi pază după pensionare/retragere/trecere în rezervă, în varianta de la Senat li se mai acordă 10 ani.

Foarte posibil să nu ia nimeni în considerare părerile noastre dar e datoria noastră să încercăm, nu? Am înţeles că s-a trimis sau
urmează să se trimită un punct de vedere de către asociaţiile de profil (ANCA şi ANDA) care să cuprindă obiecţiunile privitoare la
toate modificările negative din proiect, legate de toate categoriile de posesori de armă vizate.
tiger

Post by tiger »

Este evident ca acest proiect la partea cu trecerea neletalelor doar pe detinere nu are nici un fundament logic, pentru ca daca ar fii sa analizam la rece subiectul si am impartii cele 92 cazuri in care sa folosit ilegal neletalele, din 2012 la numarul de judete din tara ar rezulta o medie de doua incidente per judet.
Acum stau si ma intreb, si va intreb, in care alt domeniu de activitate, economic, rutier, medical, alte infractiuni, etc. se pot raporta doar DOUA incidente pe an.
Raspund tot eu, NICIUNUL.
Atunci ce sa mai credem fratilor ca este o lege facuta asa de dragul televiziunilor si presei de scandal?
La fel, raspund tot eu DA!

Dar cu noi cum ramane domnilor parlamentari initiatori ai acestui proiect, in situatia in care infractionalitatea in tara creste zi de zi domniile voastre ne lasati si fara acest ultim si singur mijloc real de autoaparare? De ce?
P.S.: asta e chiar proaspata sa sustina cele de mai sus:
http://www.rtv.net/jaf-armat-la-o-banca ... 81898.html

Doar nu credeti domnilor initiatori ai proiectului ca respectivul avea permis de neletala si ca imediat dupa ce o sa-l prinda politia(adica niciodata) :lol: ii veti suspenda permisul de neletala. :lol:
tiger

Post by tiger »

tevez wrote:Foarte posibil să nu ia nimeni în considerare părerile noastre dar e datoria noastră să încercăm, nu? Am înţeles că s-a trimis sau
urmează să se trimită un punct de vedere de către asociaţiile de profil (ANCA şi ANDA) care să cuprindă obiecţiunile privitoare la
toate modificările negative din proiect, legate de toate categoriile de posesori de armă vizate.
Asa si...
Crezi ca vreuna din asociatile astea ale detinatorilor de arme va lua atitudine?
Adica la modul serios, ajungind pana la marsuri de protest, mediatizare etc.
Nu, sunt sigur ca nu. :twisted:
tiger

Post by tiger »

Citind propunerea observ ca pe langa ca e stupida mai e si prost conceputa: ex. la alin 16 la art 55 se mod alin 2 si 3, pai in acest caz cum se poate numi arma de autoaparare daca nu ai drept de folosinta ba culmea ai dreptul sa detii 25 cartuse si la alin 3 ce sportiv isi procura o arma de tir, daca nu are drept de folosinta? :lol:
tevez

Post by tevez »

tiger wrote:Asa si...
Crezi ca vreuna din asociatile astea ale detinatorilor de arme va lua atitudine?
Adica la modul serios, ajungind pana la marsuri de protest, mediatizare etc.
Nu, sunt sigur ca nu. :twisted:
Da, deja au luat atitudine şi putere de convingere au, dovadă stau progresele înregistrate odată cu fiecare schimbare a legii,
în special la coelcţionari, dar şi la vânătoare. Că acum s-a încercat schimbarea legii pe furiş, fără consultarea asociaţiilor de
profil, e altceva, nu ne vina lor, evident. Sunt convins că proiectul nu va ajunge în Monitorul Oficial în această formă, cel
mai probabil afectaţi cel mai mult vor fi posesorii de neletale. Marşuri de protest....în România actuală nu cred că ar avea
vreun efect pozitiv, iar mediatizarea în presă de asemenea, doar ştim ce specimene relatează numai tâmpenii despre "arme
letale cu bilă de cauciuc cu gaze neletale cu aer comprimat automate", "vestu' sălbatic" şi "pistolari care-şi fac dreptate în
plină stradă" sau ce clişee inepte mai emană găozarii, cum bine le-a zis unu' adus pe culmi tot de ei.
tiger

Post by tiger »

Stie cineva cand va intra in dezbatere parlamentara noul proiect? Momentan stau cu autorizatia in mana, cum dracu sa-mi cumpar o arma pe care sa nu o mai pot folosi?
tevez

Post by tevez »

tiger wrote:Stie cineva cand va intra in dezbatere parlamentara noul proiect? Momentan stau cu autorizatia in mana, cum dracu sa-mi cumpar o arma pe care sa nu o mai pot folosi?
Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor

Număr de înregistrare Senat: B287/2013
Adresa: -
Prima cameră: Senat
Tip inițiativă: Propunere legislativă
Inițiatori: Oprea Gabriel - senator UNPR; Benga Ioan - deputat PSD; Cozmanciuc Corneliu-Mugurel - deputat PNL; Emacu Gheorghe - deputat UNPR; Mircovici Niculae - deputat UBBR (minoritãti); Mocioalcă Ion - deputat PSD; Răducanu Ion - deputat UNPR; Raeţchi Ovidiu Alexandru - deputat PC; Roman Cristian-Constantin - deputat FC; Scutaru Adrian George - deputat PNL; Secară Florin Mihail - deputat PD-L; Seres Dénes - deputat UDMR; Surdu Raluca - deputat PNL; Weber Mihai - deputat PSD
Număr de articole: 2
Avizul Consiliului Legislativ: x
Procedura de urgență: Nu
Stadiu: înregistrat la Senat pt. dezbatere
Caracterul legii: -

Nimeni nu poate intui cu exactitate cât va dura până trece (sau nu) de ambele camere, cert e că există o oarecare grabă şi un pic de
secretomanie: s-au consultat subtil cu psihologii (dacă nu puneau ei pe site proeictul nici nu am fi aflat), apoi a ajuns repejor la
Parlament. Sunt legi care au stat cu anii şi legi care au "ieşit" repede. Greu de spus cum va fi în acest caz, dar elementele de până
acum ne fac să anticipăm un traseu rapid al legii iar majoritatea atât de...majoritară mă face să cred că nu e nicio problemă în
a se vota o schimbare a legii, indiferent ce ar scrie în ea. De ce? Pentru că parlamentarii nu se pricep la domeniul armelor dat vor
să dea bine în ochii electoratului spălat pe creier de presa de scandal că au "înăsprit regimul armelor şi muniţiilor că uite la televizor
câte să hântâmplă"
. Inclusiv opoziţia e prezentă printre iniţiatorii (mulţi cred că iniţiatorii-s cam marionete), această deposedare
a cetăţeanului de arme şi de drepturi fiind un scop "nobil" la fel ca mărirea pensiilor pentru parlamentari, singurele legi care se
votează la unison, fie că vorbim de putere sau de aşa-zisa opoziţie (de fapt la noi toţi îs la putere).
Să vedem ce se întâmplă cu normele de aplicare, nici n-au apucat să le facă pentru cealaltă schimbare a legii şi deja schimbă legea
iară, cu toate că termenul de 6 luni pentru norme este de multă vreme depăşit.
Urmărim aici: http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?co ... 87&AN=2013 evoluţia noii legi a armelor.
oroles

Post by oroles »

dupa cum ziceam si pe celalalt forum, putem incerca pe cat putem sa influentam aceasta decizie prin mesaje la sectiunea de comentarii asociata proiectului de lege, prin mesaje trimise initiatorilor, prin mesaje trimise parlamentarilor din propria circumscriptie, prin prezenta la emisiuni tv (aici ar trebui sa ne ajute mult asociatiile) si prin toate cunostintele pe care le avem si au un cuvant de spus.

daca stam cu mainile in san nu ar trebui sa ne plangem dupa aia de ce se intampla.
7Coline

Post by 7Coline »

Am trimis un email domnilor deputati in speranta ca vor realiza ca aceasta lege nu face altceva decat sa faavorizeze infractorii.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
vikkktor

Post by vikkktor »

sa tineti minte desteptii astia care au propus asa ceva si data viitoare sa-i votam cum se cuvine...in frunte cu ,,generalul,, de carton, intendenta, care masura magiunul, GABRIEL OPREA....in ultimul timp asistam la o crestere ingrijoratoare a crimelor facute cu unelete casnice, femeie hacuita si aruncata in Arges, doua cadavre incinerate in zona Gorjului precum si multe altele de care presa nu relateza, precum si jafuri facute cu mana armata...in general nu este sarbatoare care sa nu genereze pe fondul consumului de alcool, incaierari soldate cu omoruri, cu preponderenta in mediul rural...sa vina initiatorii legii astia de la arme IGPR si sa patruleze pe ulite si strazi sa ne asigure securitatea, ca vad ca de initiative restrictive, cu masuri anticetatenesti, sunt buni ...nici macar de identificarea promta a armelor detinute ilegal sau a faptuitorilor cu mana armata, lucru ce este trecut in fisa postului, nu sunt capabili, dar, nu-i intrece nimeni la ridicarea drepturilor si la elaborarea legilor restrictive...nu toti sunt asa, dar, este acolo un nucleu tare si perseverent, care nu este nici pe departe strain de tot felul de matrapazlacuri, pe sub masa, care este foarte vivace si viteaz in prostiile astea pe care le debiteaza contrasocietatii...sa se gandeasca ca prostiile astea lovesc si in comerciantii de la care isi iau spagile sa-si construiasca vile si sa achizitioneze masini de teren...deci, sa mai astepte in viitor mese prietenesti, concedii si zile onomastice sarbatorite cu fast, moca, platite de fraieri, daca sustin si elaboreaza idiotenii din astea ....
Bruteforce

Post by Bruteforce »

Gabriel Oprea, seful mafiei lui Nastase.
Aghiotantul lui Nastase, generalul izmenelor, Gabi Oprea, si-a dat arama pe fata, calcand in picioare onoarea de militar. Un personaj fara scrupule care a aratat tot timpul ca este pregatit sa isi vanda mercenariatul politic oricarui „om al zilei”. Un practicant al celei mai vechi meserii care nu este altceva decat o rusine pentru institutia Armatei, cea mai respectata de catre romani.(citat)

Code: Select all

http://www.badpolitics.ro/gabriel-oprea-seful-mafiei-lui-nastase-tradatorul-cu-fruntea-sus/
Iarasi gunoaiele astea nu au alta treaba, tara are probleme grave si ei freaca menta. Neletelele sunt problema lor?
Cand voi avea siguaranta pe strada atunci voi renunta la arma si voi trage la poligon de distractie.
Din pacate daca scot neletalele, sunt convins ca vor creste numarul de arme letale ...nelegale :) Macar acum aveau cat de cat o evidenta.
Форт 12РМ ,45-калибра
Post Reply