teava rg88 schimbare

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Rudy

Re: teava rg88 schimbare

Post by Rudy »

oroles wrote: deci dupa parerea ta armele sunt de colectie, vanatoare, etc si "de razboi"? da-mi voie sa-ti spun ca esti praf. bine, tu poti sa le numesti cum vrei, dar asta nu inseamna ca exista o asemenea clasificare.
Daca link-urile de mai sus nu te-au luminat, fapt de care nu ma mir... ramai cu dexu' si continua sa te joci cu prastia sau arcul cu ventuze adica cu armele de pace. (da fuguta la wiki sa vezi daca exista temenul)

Dupa ce ca nu ai nimic in cap, nu ai nici "pistol" nici "pusca" in pantaloni, dupa caz. Asa ca ramai impreuna cu permisul de tip B care te face sa te crezi potent si destept si fara cazier... :lol: Asta e ce mai mare tampenie intalnita pe acest forum.

P.S. eu nu pricep ce scop ai tu pe acest forum, intrucat nu ai achizitionat nimic de la magazinul Arrow ?
Pe cand eu sunt motivat, am luat o pusca de la ei si continui sa cumpar boabe. Tu esti ca o musca verde metalizata infipta in sfincterul armasarului...(a se observa ca caut sa nuantez si nu sa ma exprim debil precum,,, @oroles)
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
oroles

Post by oroles »

Rudy wrote: Daca link-urile de mai sus nu te-au luminat, fapt de care nu ma mir... ramai cu dexu'
ce sa ma lumineze tovarase? ca exista arme folosite in razboaie? nici chiar tu nu cred ca ai nevoie de linkuri pentru a descoperi asta. faptele insa raman clare ca cristalu' (sic): nu exista clasificarea de arma de razboi si in nici un caz nu poti sa pui expresia "de razboi" langa "de colectie", e un nonsens. acum daca tu insisti e treaba ta, din partea mea poti sa le spui cum iti trece prin cap, dar vezi ca mai citesc pe aici oameni care preiau din zbor tot ce se posteaza si iau imediat de bun.

Rudy wrote: Dupa ce ca nu ai nimic in cap, nu ai nici "pistol" nici "pusca" in pantaloni, dupa caz.
eu iti zic ca nu stii absolut nimic despre mine, tu insisti :p

Rudy wrote: Asa ca ramai impreuna cu permisul de tip B care te face sa te crezi potent si destept si fara cazier... :lol: Asta e ce mai mare tampenie intalnita pe acest forum.
vezi ca iar vorbesti prostii. ti-am mai explicat o data asta dar daca pricepi mai greu, iti repet: permisul arata (printre altele) ca in cazierul tau nu exista fapte ce ti-ar bloca accesul la arme. si ca sa intelegi si mai bine: huidu ar putea avea permis. are cazier, da, dar fapta lui nu are treaba cu armele sau cu intentia de ucidere.

Rudy wrote: P.S. eu nu pricep ce scop ai tu pe acest forum, intrucat nu ai achizitionat nimic de la magazinul Arrow ?
de unde stii tu ce am achizitionat eu? in plus, acest topic este pe sectiunea "discutii diverse", nu pe "produse comercializate".

Rudy wrote: (da fuguta la wiki sa vezi daca exista temenul)
daca nu ai aflat pana la varsta asta, wiki e o sursa cel mult relativa de informatii.

Rudy wrote: Tu esti ca o musca verde metalizata infipta in sfincterul armasarului...(a se observa ca caut sa nuantez si nu sa ma exprim debil precum,,, @oroles)
tot nu mi-ai zis de unde agresivitatea asta pentru cineva despre care nu stii absolut nimic. cred cca un psiholog poate ti-ar gasi sursa frustrarilor.
violiv

Post by violiv »

"ARME DE RAZBOI" exista numa in limba romana. In alte limbi exista arme militare, arme folosite in diferite razboaie, etc. Cineva cu putini neuroni si cu mult metal pe umeri a introdus candva termenul ca pe o sperietoare si de atunci continua sa faca "victime" ... cum nu-i place cuiva cu stele pe umeri aspectul unei arme ceva mai moderne cum o eticheteaza "de razboi" si-o interzice civililor.
Cum limba noastra e plina de intelesuri ascunse si de multa logica, termenul te-ar duce cu mintea c-ar trebui sa existe si "arme de pace". Oare aici ce s-ar incadra? Ventuzele?

Fie pace sau razboi, armatele au folosit mai mereu de cateva sute de ani incoace arme dedicate scopului si care trebuiau sa indeplineasca anume specificatii. De cele mai multe ori, inafara de aspecte estetice nu existau mari diferente intre armele dedicate armatei si cele vandute pe piata "civililor". Singura exceptie notabila sunt armele ce pot executa foc automat si care sunt interzise mai peste tot, in general in tarile care se dau civilizate dar care sunt departe de acest termen. In tarile cu adevarat civilizate chiar si astea sunt permise "civililor" iar acestia cam stiu ce sa faca cu ele.

Aceeasi poveste pentru "munitie de razboi". Candva in istoria noastra moderna s-au semnat niste conventii care prevedeau folosirea in razboi numai si numai a munitiei fara fragmentare, cu blindaj complet, munitie care face rani ceva mai mici decat munitia cu fragmentare folosita in mod curent de "civili" la vanatoare sau tir. Fie pace, fie razboi, armatele nu folosesc decat acest tip de munitie. Chiar si munitiile speciale dedicate armelor "mici" - trasoare, perforante - respecta regula asta. Munitiile zise "antimaterial" au alt scop - nu cel de gaurit inamici ci vehiculele acestora si exista atat perforante si incendiare cat si cu cap exploziv. Perforantele, ca si proiectilul cal. 50 din pozele anterioare, nu-s pline cu vidia ci cu otel aliat (n-ai avut burghiu pe masura, altfel il gaureai) sau, mai nou cu asa zisul "uraniu saracit" cum foloseste armata USA in loc de clasicul plumb.

Revenind la subiectul topicului: se poate schimba teava unei arme, fie ea un "zamac" sau o arma "adevarata". Operatiunea se realizeaza la un armurier autorizat cu solicitarea in prealabil a unei aprobari la politie pentru "reparatie arma". Se poate schimba chiar si calibrul armei si categoria - legea in vigoare permite de ex. transformarea din "gaz" in "bilute" daca arma initiala suporta asta.
tiger

Post by tiger »

violiv wrote:Revenind la subiectul topicului: se poate schimba teava unei arme, fie ea un "zamac" sau o arma "adevarata". Operatiunea se realizeaza la un armurier autorizat cu solicitarea in prealabil a unei aprobari la politie pentru "reparatie arma". Se poate schimba chiar si calibrul armei si categoria - legea in vigoare permite de ex. transformarea din "gaz" in "bilute" daca arma initiala suporta asta.
E interesant ce afirmati, chiar o sa ma interesez de problema asta. Acum ramane de vazut si costul acestei schimbari.
Dar un Streamer in 9 mm ar fii interesant. :D
Rudy

Post by Rudy »

Pe langa cele cateva tipuri de arme clasificate, care se regasesc in Legea nr. 295/2004, pe vremea cand eu mi-am satisfacut stagiul militar, mai existau cateva: arma aviatie, arma infanterie, antiaeriana, dar si arma geniu. Sper sa nu sara cineva iar ca fript, pt ca a gugalit dupa ele, fara de rezultat.

http://aliosapopovici.wordpress.com/2012/05/24/3073/

Arma din link, era una din cele mai des folosite de romania, pt. a carei folosinta nu trebuia permis :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
oroles

Post by oroles »

vad ca ai devenit mai moderat in afirmatii, probabil ai invatat ceva de la dcrist si violiv. vezi de ce e bine sa intri pe forumuri? iti mai dai seama ca nu stii chiar tot, ba chiar realizezi ca foloseai niste termeni intr-un mod gresit.

cred ca ar fi cazul sa revenim on topic. s-au strans vreo 3 pagini de discutii paralele cu subiectul topicului.
Rudy

Post by Rudy »

oroles wrote:vad ca ai devenit mai moderat in afirmatii
Replica de mai sus era un add-on la cele spuse de @violiv, care este o personalitate, Nu se adresa capetelor de creta...iar de invatat, tu ai avut de invatat ceva, nu eu...
Ai un post mai sus in care afirmai ca te retragi de pe acest thread,,,Dac-o faceai asa, cum promisese-i denota ca ai caracter. Dar asa te cramponezi pana la anorexie, de un termen cu care tu nu ai avut de-a face si iei de bune numai clasificarile din lege.
Postul meu anterior, ti-a demonstrat ca mai exista si alte arme decat cele "oficiale" din clasificarea care este adresata in mare parte civililor.
Link-urile , la fel, dar ... tu te duci la vale precum bolovanul. De ce nu ramai cu lanturile de aur si ne ne lasi in pace ?
Last edited by Rudy on Wed May 29, 2013 2:05 pm, edited 1 time in total.
oroles

Post by oroles »

caracter arati atunci cand ti se demonstreaza ca ai gresit si ai puterea sa recunosti. cel putin 2 oameni ti-au aratat asta aici, dar tu nefiind in stare sa vezi mai departe de lungul nasului evident ca ai ignorat postarile lor. caracterul nu-l mai schimbi la varsta ta, dar asta chiar nu e problema mea.

cand te-am intrebat de expresiile folosite de tine (arma de razboi din otel si glont de razboi) stiam exact la ce te referi, dar am vrut sa vad cat de mult te afunzi in eroare. exista clasificari ale armelor dar exista si expresii in jargon si, de ce nu, in argou. tu insa nu stii sa faci diferenta intre ele. ai impresia ca le stii pe toate doar pentru ca ai facut armata si ai pus mana pe niste arme "adevarate", dar de fapt ai in cap un talmes balmes. trist e ca imprastii si pe forum din acest mix de informatii partial adevarate, partial gresite.

referitor la mine, zici ca m-ai cautat de arme, zici ca ai fler? ai un rahat. daca ai fi cautat mai bine ai fi aflat ca sunt unul din singurii 2 oameni care au testat 2 din cele mai puternice munitii cu bila de cauciuc de pe piata (ma refer la 10x28 akbc si .45 fort) si au si postat pe 3 forumuri rezultatele. motivul meu: simplu, informarea utilizatorilor. asta ca sa vezi ca am adus plusvaloare in acest forum, spre deosebire de tine care nu ai adus decat agresivitate gratuita.

iar despre lanturile de aur, tu dupa 4 pagini de discutii inca nu ai inteles ironia. asta e, poate te prinzi mai incolo.

vad ca tot folosesti expresia "noi", probabil simtind nevoia sa apartii unei categorii sociale. sincer, daca toti posesorii de arme ar fi ca tine, mi-ar fi jena sa ma asociez cu asemenea indivizi. din fericire insa exista si oameni cu capul pe umeri, oameni cu care poti discuta, oameni de la care poti si ai ce invata si drept urmare pot sa spun fara sa imi fie rusine ca apartin acestei comunitati.

si asta chiar e ultimul meu post pe acest topic. avand in vedere ca nu esti in stare sa porti un dialog, e pierdere de vreme sa incerce cineva sa vorbeasca cu tine.
Rudy

Post by Rudy »

oroles wrote: daca ai fi cautat mai bine ai fi aflat ca sunt unul din singurii 2 oameni care au testat 2 din cele mai puternice munitii cu bila de cauciuc de pe piata (ma refer la 10x28 akbc si .45 fort)
Stiam de la bun inceput ca ai vrut s-o faci pe prostul si eram si ferm convins c-o sa-ti si iasa :mrgreen:
Puteam sa jur ca ai baut apa dupa un critic literar sau dupa un avocat care se agata de orice ficicel de apa, doar doar o capata mai multa importanta si de dragul de a devia discutia, pe cai total aiurea. (D-le Chiorete,,, ai colo link-urile cu arme, din tari care se ocupa cu razboiu', deschidele pt d-zeu...sau nu te pricepi?)

Ai testat ce :shock: ???? Bilutze de cauciuc ? munitie puternica.... ma faci sa rad. Te pomenesti ca reculul te si dadea pe spate, asa cum se intampla in cazul unei arme...Sau mai rau, ti-o fi rupt clavicula... :mrgreen:
In poligon testezi bilutze de guma, iar acasa, ventuzele pe geam ?

Ce ai facut tu se cheama joaca. Macar daca-mi ziceai ca ai tras cu un smith, sau un carpati, adica acolo o letala , ceva mai serios.

Iti ramasesem dator cu felul in care cred eu ca ar trebui comericalizate armele de zamac:::: la un magazin de jucarii. Multumit ????!!!

Legea aia pe care o citesti, are multe imbecilitati. Si aici o sa punctez doar 1...Atentie si baga in cap (nu in creier ca nu-i cazul)::::::

Airsoft- spring, gaz, co2 care functioneaza cu BB de otel si plastic calibrul 6mm sunt comericalizate la liber. Dece? Au viteza mica..
Airguns---------------------------------------- cu alice de 4,5mm, 5,5mm ....0.45inci,, ex: Sam Yang Big Bore 909S... , comercializate pe baza unui carton verde....Dece? Au viteza putin mai mare, si doar atat.
Dupa mine ceva e puted aici.

Sa-ti spun 2 vorbe despre cele 2 tipuri.
Pt airsoft nu-ti trebuie nici macar cazier cu toate ca are proiectil de 6mm, adica putin mai mare decat 4,5 mm al unui airguns, dar viteza mai mica. Viteza mica, dar proiectilul de otel de bb, este mai mare si mai greu,, in fine,...

Pt airguns , legiuitorul in necunostinta de cauza a uitat sa precizeze ce si cum ... Eu pot cumpara si un tun cu aer comprimat, spring, co2, cu un proiectil cat un butoi, dar a carui viteza sa nu depaseasca 220m/s... Mai exact nu a auzit de jouli,, (cred ca nici tu)

Ca atare, cu clasificarea pe care o ai in cap, ma sterg undeva, la fel si cu cateva paragrafe de acolo.
La airguns vin cu exemplul unui big bore, cu al carui proiectil dai jos un mistret ( ca tine ) cu o extrem de mare usurinta . N-o fi ea arma de foc, dar e la fel de letala, chiar daca nu scoate flacari pe nas, precum balauru' .
Alta arma .50, neletala, dar cu jouli cat cuprinde ...urmareste clipul...
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... 2fBUCyvZuo

Cu bilutzele, poti doar sa sperii o baba pensionara, un fatalau, un pampalau, sau sa omori un pui de gaina de la maxim 4-5 metri.

Sper ca acum te-ai lamurit care e treaba cu julu, cu clasificarile alesilor nostri, cu legea , cu pacea sau razboiul.

P.S nu ma pot abtine sa nu rad de marea grozavie facuta cu bilutzele.......Ale cui erau amele? Ai uitat sa specifici, acest lucru,,, Eu am declarat ca am mirosit ca nu detii vreo pocnitoare, iar tu ma aburesti ca te-ai jucat cu 2-3 cartuse cu glont de pace ... :mrgreen:. Vezi ca fortul e luat de la mldguns, nu de pe situl care te gazduieste si nu e frumos sa lauzi produsele altui dealer.

Ce ma bucur ca n-o sa mai postezi in replica, denota ca nu ai idei.
De contrazis, poate oricine. De expus puncte de vedere proprii, mai greu.

Aleluia
tiger

Post by tiger »

Rudy wrote: Airsoft- spring, gaz, co2 care functioneaza cu BB de otel si plastic calibrul 6mm sunt comericalizate la liber. Dece? Au viteza mica..
Airguns---------------------------------------- cu alice de 4,5mm, 5,5mm ....0.45inci,, ex: Sam Yang Big Bore 909S... , comercializate pe baza unui carton verde....Dece? Au viteza putin mai mare, si doar atat.
Dupa mine ceva e puted aici.

Sa-ti spun 2 vorbe despre cele 2 tipuri.
Pt airsoft nu-ti trebuie nici macar cazier cu toate ca are proiectil de 6mm, adica putin mai mare decat 4,5 mm al unui airguns, dar viteza mai mica. Viteza mica, dar proiectilul de otel de bb, este mai mare si mai greu,, in fine,...
O mica precizare daca imi permiti: la airsoft bilele metalice sunt interzise prin lege deci...
La AC-uri toate proectilele sunt metalice, plumb sau aliaj plumb-zinc, etc, legat de calibru nu are relevanta deoarece un 6 mm airsoft din teflon are o viteza de cel mult 110 m/s la o greutate maxima de 0.40 grame cele folosite uzual sunt de .20 0.25 grame care pot atinge si 170 m/s dar una peste alta nu au o putere mai mare de 2.5 joule, pe cand la ac-uri uzual se foloseste la 4.5 mm pelleturi de 0.5 grame si la 5.5 mm pelleturi de 1 gram ambele la viteze maxim legale in Romania de 220 m/s, rezultand 12 respectiv 24 joule. O mica MARE diferenta. :wink: :D
Legat de idiotenia din lege cu limitarea de viteza si atat, intradevar iti dau dreptate. :mrgreen:
dcrist

Post by dcrist »

Dati-va in cap unii altora ca si asa se pregateste o surpriza din partea militiei romane: http://www.copsi.ro/index.php?option=co ... mid=200040 poate de data asta o sa incercati sa lasati prostiile deoparte si sa actionati. Daca vreti doar.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Rainman

Post by Rainman »

Ooooo, dar ce mu*e ni se pregateste!!! :evil: :evil:
Rohm RG88 10x22T

www.romsdc.ro
Rudy

Post by Rudy »

dcrist wrote:surpriza din partea militiei romane:
Deocamdata este doar o initiativa a colegiului psihologilor. La care binenteles ca si-a adus aportul si garcea-boschetarul, pe numele lui: Agent Tuzgureanu :mrgreen:

Intradevar sunt multe noutati legate in mare parte de examenul psihologic, ceea ce din pc.tul meu de vedere este bine. Sa nu uitam ca examenele pshiho pt arme dar si pt auto, constau in efectuarea de integrame, labirinturi, desenarea unui copacel cu 2 veveritze in el si cateva intrebari, total insuficiente pt a descoperi daca in capul viitorului posesor sunt sinapse, neuroni, glande pituitare, etc, etc.

Aportul lui garcea la acest proiect se observa foarte clar... Se doreste (din nou) limitarea armelor de tir detinute, la doar 2 bucati, s-a umblat mult la munitia neletala plus altele, care nu au nici o legatura cu psihologia.

Tot in aceasta initiativa, se poate observa interventia ministerului de finante,,,,, (metaforic vorbind), intrucat se vrea ca permisele sa expire dupa doar 3 ani, dupa care avem de platit alte taxe, alte impozite, alte claci,,,pe scurt Jaf la drumul mare.

Concluzie finala. autoapararea este un lux sau un siplu moft. Tirul la fel.. ( de ce schiurile sau patinele cu rotile nu se supun legilor ? :shock: Si aici avea de-a face cu o competitie, la fel ca si in cazul armelor de tir )

Inchei, totusi este bine, in initiativa s-a uitat sa se reintroduca acciza de 100%, destinata apararii , vanatorii, sau tiristilor.

Daca-r stii legiuitorul cata lume moare de inima rea si infract , de pe urma legilor referitoare la scumpiri , tva-uri, accize etc...si pe ei ii freaca grija ca nu trebuie sa murim de glont ?????? Dar mai bine ma abtin..
tiger

Post by tiger »

Singura modificare buna ar fii introducerea de cursuri de legislatie obligatorii si pentru detinatorii de neletale pentru ca dupa parerea mea din cele 92 de cazuri pe 2012, dupa cum spun dansii, 99% au fost siguri ca se afla in situatrie de autoaparare.
Deci daca intradevar ar dorii reducerea acetui numar ar incepe prin aceste cursuri si nu prin interziceri pentru ca totusi 92 de cazuri la sute de mii de detinatori este totusi infim.
Legat de uniunea europeana dansii uita sa precizeze ca in majoritatea statelor ai drept la arma pe glont.
tevez

Post by tevez »

Dacă rămân doar pe deţinere, la ce-ţi mai trebuie cursul respectiv? Să ştii ce trebuia să faci dacă mai aveai drept de port
şi folosire? :lol: Oricum nu vor trece mare parte din aceste propuneri, nu-i văd pe militarii şi poliţiştii în rezervă să fie
aşa uşor de deposedat de armele deţinute legal cum se prevede acolo, nici înlocuirea anului de referinţă 1945 cu 1938
referitor la armele de colecţie iar revenirea la "cel mult două arme de tir sportiv cu caracteristicile din categoria celor
prevăzute în categoria C din anexă" este tot o tâmpenie.
Interesant e că ultima rubrică este "Motivare* Colegiul Psihologilor din Romania", de parcă psihologii ar fi experţi în
drept, în arme de colecţie, vânătoare, etc. :mrgreen: Mai bine ar fi experţi în meseria lor, că prea au dat certificate la toţi
nebunii, nu? :P Sigur că psihologia nu e ştiinţă exactă şi că nimeni nu poate garanta că omu' nu înnebuneşte subit fix la
12 minute după ce-a ieşit din cabinetul psihologului, dar ştim cu toţii că există cabinete care dau acele hârtii foarte uşor
şi că acest colegiu al psihologilor vrea de fapt testări mai dese pentru a face bani. Dar mai uşor e să se spele pe mâini şi să
dea vina pe eternul vinovat: plătitorul de taxe posesor de armă, care după ce că-i face cu bani mai devine şi victimă a
priceperii lor la de toate.
Post Reply