Autorizatie, domiciliu, viza, etc.

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
softcristi

Autorizatie, domiciliu, viza, etc.

Post by softcristi »

Salut.
Am avut experienta de a trage cu o pusa ac de 4.5mm la tinta pe un camp undeva in Europa unde legile respectivei tari nu sunt de tot ra..tul ca la noi in privinta achizitionarii si depozitarii, uzului si bla bla. M-am cam indragostit de aceasta activitate de agrement (cred ca asa e incadrata in legile noastre).
Am venit in minuntata tara cu trei presedinti si incep sa ma uit pe net dupa o pusca similara si de aici incep sa apara betele in roate.
1. Imi doresc o arma ac de tir. Am inteles ca am nevoie de dulapul acela megasecurizat, adev psiho+med si inca o taxa.
Problema1 am inteles ca nu o prea pot purta in permanenta cu mine.
Problema2 nu am domiciliu stabil; adica stau cu parintii, buletinu e pe adresa de aici, dar intr-o luna ma mut din judet, unde voi sta cu chirie si unde voi sta intre 3 si 6 luni si apoi iar ma mut la alta adresa si probabil tot asa. Cu aceasta, nu am prea inteles care e procedura care trebuie (daca trebuie) sa o urmez cu declaratii si cereri pe la politie, etc.
2. armele de autoaparare sunt bune si pt tir? pt ca pe acelea am inteles ca iti e permis sa le ai mereu asupra ta ?

Pana la urma, ce ma sfatuiti sa fac? De care autorizatie sa iau si cum, de care arma? Daca sa-mi iau sau e prea complicat din cauza dulapului si domiciliului si mai bine sa nu ma complic si sa imi iau doar o jucarie de aia de airsoft si gata?
cosmin_t

Re: Autorizatie, domiciliu, viza, etc.

Post by cosmin_t »

Salut!
O autorizatie de arma neletala de autoaparare iti permite sa detii atat o pusca/pistol cu aer comprimat cat si un pistol cu gaze sau bila de cauciuc.
Eu personal am ales pentru inceput un pistol cu bile de cauciuc cu care am tras si in poligon dar pot sa il port si cu mine zilnic si sa il folosesc daca sunt atacat...

Pusca cu aer comprimat nu inteleg de ce ai vrea sa o porti cu tine ?? :shock: nu iti va fi utila la autoaparare, cel mult o scoti si o folosesti pe post de ciomag.. . rolul ei (si chiar si al pistolului cu AC) este de a o folosi in poligon ca sport.. pistolul cu gaze sau bila de cauciuc le poti folosi si pt autoaparare..

Este adevarat ca ai o gramada de drumuri de facut pt partea medicala, testare psihologica si apoi cazier si taxa platita la trezorerie (pt Buc sector 3 e o adevarata placere).... in final stai la diferite cozi la politie ca sa depui dosarul si apoi sa inregistrezi arma...

Daca iti schimbi adresa nu e problema, mai intai iti faci permisul pe adresa actuala iar apoi daca iti schimbi adresa in permis se va mentiona acest lucru si vei fi incadrat de noua sectie de politie. asta e partea usoara..

Succes!
Fort 14R & Gamo Maxima RX 5.5
paul

Post by paul »

tot demersul pentru autorizare il faci pe adresa din buletin si tot acolo va trebui sa ai si rastelul (dulapul metalic). arma o poti cara (si detine) dupa tine oriunde vrei. singura cerinta este sa o ai intr-o husa si neincarcata....o pui la spate si calatorie frumoasa ( permisul trebuie sa fie la tine ca sa arati ca esti in regula cu detinerea armei) chiar daca stai cu chirie undeva iti poti tine arma cu tine si poti merge sa tragi in locuri mai dosnice :D astfel incat sa nu pui in pericol pe careva,locuri imprejmuite,ferite de ochii lumii etc.
tevez

Post by tevez »

Replicile de airsoft sunt precise şi fiabile, merg pentru tir de agrement, ca să zic aşa, dar nu e acelaşi lucru.
Airsoftul e un hobby super, pt. mine e prea costisitor, dar am câteva replici cu care trag din când în când
la ţintă, în echipament pt. joc nu am investit. Replicile sunt cam scumpe pt. nişte jucării, dar "muniţia"
e ieftină şi întreţinerea de asemenea. Fără permis, fără dulap, fără drumuri, doar le comanzi şi dai bani.
Pe de altă parte, dulapul e un efort financiar, dar îl ai toată viaţa şi încap şi alte jucării, pentru că puţini
se pot abţine şi se rezumă la o sg. armă. 8)
Pune în balanţă şi decide-te. Dacă te vei hotărî pentru un a.c., îţi recomand forumul clubaiguns, pentru
airsoft - airsoftromania.com pentru informaţii mai detaliate.
paul

Post by paul »

chestia e ca nu poti da cioara jos cu un airsoft :D iar pe cei mai multi tocmai asta ii incita....trasul la tinta de hartie poate deveni monoton :lol:
paul

Post by paul »

apropo...ai pus luneta pe bsa? cum trage arma?
tevez

Post by tevez »

paul wrote:apropo...ai pus luneta pe bsa? cum trage arma?
Grupează bine, dar n-am reglat-o perfect, mai trebuie să dau 2-3 click-uri, n-am prea avut timp. Când am montat
luneta bătea vântul destul de tare şi cred că în condiţii normale trage un pic dreapta, dar o să aflu când trag în
spaţiu închis sau nu bate vântul.
tevez

Post by tevez »

paul wrote:chestia e ca nu poti da cioara jos cu un airsoft :D iar pe cei mai multi tocmai asta ii incita....trasul la tinta de hartie poate deveni monoton :lol:
Dacă arunci cu arma de airsoft în capu' ciorii poate o dai jos. :mrgreen: Oricum ar fi, e ilegal să omori cioara altfel decât
cu arma de vânătoare şi autorizaţie...sau dacă te atacă şi e self-defense. :D
Pt. ca trasul la ţinte de hârtie să nu fie plictisitor:
http://www.bowsports.com/acatalog/Maple_Leaf.html
http://www.crowbusters.com/images/crowtarget.bmp
http://www.gunnersden.com/index.htm.fre ... arget.html
alexred89

Post by alexred89 »

Bună ziua. Am și eu o întrebare similară celei adresate de inițiatorul thread-ului, doar ca mai complicată: am domiciliul într-un județ (casa părinților), dar locuiesc in județul vecin. Până acum am înteles că o să trebuiască să merg la sediul Poliței din județul de domiciliu, dar nelămurirea mea e legată de faptul că domiciliul e într-o comună din județ. Realizez că dosarul trebuie depus la AEST, dar cum e treaba cu sectoristul în acest caz? Atribuțiile lui sunt preluate de Poliția comunală?

Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri și, fiind nou, promit ca revin cu întrebări!

LE: abia dupa ce am postat am văzut că numele categoriei este "Aer comprimat", eu dorindu-mi o armă de autoapărare. Sper că asta nu schimbă mare lucru.
Rainman

Post by Rainman »

@alexred89: da, controlul il va face politistul din comuna unde ai domiciliul, la adresa de domiciliu. Acesta va trimite, ulterior, raportul catre AEST.
Rohm RG88 10x22T

www.romsdc.ro
alexred89

Post by alexred89 »

Mulțumesc pentru răspuns! Ce mă înfioară citind reply-urile de mai sus: adică eu o să trebuiască să mă prefac că acolo îmi țin arma și acolo o să depozitez inutil o cutie de arme, în condițiile în care eu ajung de maxim două ori pe an la domiciliu, toate astea în timp ce de locul în care o țin eu în realitate n-o să fie nimeni interesat?
dcrist

Post by dcrist »

Cutia v-a sta la adresa din C.I., arma o poti tine dupa tine unde vrei dar trebuie sa ai grija sa nu ajunga in mana altora, si in cazul unui control o sa trebuiasca sa fie la domiciliu din C.I. impreuna cu tine.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
alexred89

Post by alexred89 »

Acum am înțeles. Mulțumesc! Citesc de multe luni forumul, am studiat legi, arme, "moniți" și tot ce-am apucat, iar de acum o sa fac pasul oficial. Dacă nu găseam atâtea răspunsuri, zău că nici nu mă mai apucam :)
Post Reply