cursuri instructor poligon

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

easykick

cursuri instructor poligon

Post by easykick »

Salut, deschid acest topic in ideea ca ma poate ajuta cineva sa gasesc o firma care organizeaza aceste cursuri la un pret decent.No offense, dar 850 euro pe luna mi se pare pe langa faptul ca este exagerat si o chestie speculativa pentru cei care iubesc armele dar nu sunt cadre si n-au alta posibilitate de a obtine una.In caz contrar prefer sa raman la statutul de colectionar si sa ma duc de fiecare data cu basca in mana la politie pentru a lua permisul de iesire in poligon.Da,la aceeasi politie care-mi spune ca nu am voie la mai mult de un pistol pe colectie si ca nu se poate AKM pe colectie deoarece e arma militara (pistolul pe care-l am oare ce o fi?).Mai nou inteleg ca s-a scumpit si pretul pentru transportul armelor din afara si nu se mai da nici munitie la colectionari.Imi cer scuze ca am deviat putin de la subiectul topicului, dar cred ca ar trebui sa ne unim toti si sa luam atitudine....
CZ 75 SP 01 SHADOW cal. 9x19
tevez

Re: cursuri instructor poligon

Post by tevez »

Am citit undeva c-ar fi la Satu Mare o firmă autorizată. Sigur vor mai apărea, poate mai sunt şi nu le ştim încă.
De fapt asta e ideea topicului. :D
Milescusilvian

Post by Milescusilvian »

850 e se refera la tot cursul de 6 luni si include toate taxele inclusiv toata munitia folosita pe toata perioada
Walther p99t 10x22 , alfa steel 6" 9x22 pa, grand power t12m 10x28
easykick

Post by easykick »

Si ti se pare putin?
tunari.ro

Post by tunari.ro »

"No offense, dar 850 euro pe luna mi se pare pe langa faptul ca este exagerat si o chestie speculativa pentru cei care iubesc armele dar nu sunt cadre si n-au alta posibilitate de a obtine una."

Va respect dreptul la opinie, dar incerc sa inteleg ce argumente detineti pentru a cataloga oferta noastra si serviciile aferente drept exagerate si (sau) speculative. Poate, daca aveti o opinie pertinenta, ne ajutati sa reducem din costurile de "productie" si astfel vom avea o avalansa de solicitanti. Va amintea un coleg forumist ca acest cost include si taxele datorate statului (TVA + Impozit, aproximativ 230 euro), deci taxa neta este de 620 euro, adica in jur de 100 euro/luna. Din aceasta suma se deduc cheltuielile (munitie, sala curs, salarii, etc.) de realizare ale cursului ; ce ramane puteti sa catalogati exagerat sau speculativ, daca chiar asa considerati.

Va dau un exemplu relativ cunoscut. Un viitor vanator trebuie sa faca "practica" un an de zile pana va obtine dreptul sa sustina examenul final. Cum toata lumea stie, de fapt, plateste toate taxele la asociatie si asteapta cuminte acasa sa se faca anul. Apoi, urmeaza cursul de initiere pe linie de arme si munitii (alta taxa) iar in final aplica pentru o arma letala din categoria celor lungi cu destinatia vanatoare. In cel mai fericit caz, costul total ajunge pe la 500 - 600 euro. Fara bataie de cap.

Prin comparatie, daca ar fi sa facem un raport doar in tema practica, fiecare cursant trebuie sa parcurga efectiv cat mai mult din totalul celor 100 de ore de poligon (acestea reprezentand 20,4% din totalul orelor de curs); noi consideram acest lucru drept prioritate si alocam constant armament si consumabile in cantitati suficiente pentru a da o recompensa celor care au ales sa petreaca timpul cu noi. Astfel, consumul mediu cumulat pe plaja 5,6mm si cal. 12 a fost de 600 cartuse/om/6 luni, ceea ce inseamna aproximativ 12 cartuse/ zi de curs. Prezenta la curs este stabilita de lege la 90% pentru a putea intra in examen, deci este usor de inteles ca o astfel de activitate intensiva atrage inevitabil costuri mari din partea organizatorului.

Sigur, daca se va permite ca acest curs sa fie urmat prin "corespondenta" si tragerile sa fie facute pe hartie, vor exista oferte mult mai accesibile. Ramane de vazut.
Ar fi interesant daca printre cititori se afla un fost cursant care poate face un review al cursului la modul cel mai obiectiv posibil. Daca e de rau, macar vine din partea unei persoane care a parcurs cele 6 luni cu noi, daca e de bine - inseamna ca am reusit ce ne-am propus.

Stima.

P.S.: Tot cu "no offens(c)e" va scriu si eu, fara polemica inutila sau justificari acolo unde nu sunt necesare. Sper sa intelegeti.
easykick

Post by easykick »

A fost o parere strict personala, nu cred ca era cazul "sa luati foc", sau sa fiti ironic.Poate altora nu o sa li se para mult sa plateasca banii astia.Daca tot m-ati provocat va intreb altceva:Oare la o facultate buna unde taxa este de 500 Euro/an, ei cum isi permit sa plateasca toate darile?Oare de ce atunci cand au inceput cursurile la dvs., cei care isi faceau legitimatie de membru plateau cursurile aproape la jumatate, atunci va permiteati?In fine, nici eu nu vreau sa intru in polemici cu dumneavoastra, scopul deschiderii topicului nu era sa va atac pe dumneavoastra sau sa fac reclama negativa, ci sa ma informez atat eu cat si ceilalti pasionati de pe forum daca exista si alte firme care organizeaza aceste cursuri mai ieftin, pentru buzunarele "mai goale".Va deranjeaza concurenta?
tunari.ro

Post by tunari.ro »

Stimate domn, nu a luat nimeni foc doar v-am raspuns ca nu inteleg de ce ma faceti speculant. Continuati pe o discutie fara argumente comparand o facultate care imparte o cladire, un numar constant de profesori si minim 4 ani de platit taxe de catre sute si in unele cazuri mii de studenti, cu o firma micro care ofera cursuri de jumatate de an. Eu v-am dat un exemplu cum puteti obtine o arma letala printr-un procedeu care nu implica mult deranj din parte organizatorilor.
Orice firma poate dispune de un buget de promovare. Se poate utiliza pe pliante, pixuri inscriptionate sau spoturi tv. Noi l-am directionat catre reduceri de taxa.

In final, m-ati prins! Ma deranjeaza concurenta care nu respecta aceleasi reguli si legi.Adica neloiala. Aveti ceva impotriva? Sper ca nu.

Cu mare parere de rau va marturisesc ca armele si munitiile nu prea se potrivesc cu "buzunarele goale".Eu, de exemplu, nu imi permit sa trag atata cat vreau, dar pentru asta nu acuz pe nimeni de specula. STIMA.
tunari.ro

Post by tunari.ro »

Uitati, m-am gandit sa va propun o intelegere. Va ofer un loc in seria din luna Iunie fara sa achitati nimic. Dupa ce luati examenul final, daca veti fi multumit de prestatia noastra, achitati cat considerati dumneavoastra ca merita cursul. Daca nu a fost ok, nu aveti nici o obligatie. Reputatia noastra profesionala este prioritara castigului. Daca sunteti de acord, astept un mesaj.
easykick

Post by easykick »

Se pare ca ori m-am exprimat gresit, ori m-ati inteles gresit.Imi cer scuze daca subliminal am facut referire intr-un mod care poate parea negativ la business-ul dumneavoastra.Speculanti suntem toti, toti incercam sa castigam ceva ca altfel am sta acasa si am astepta ajutor de la stat.In ceea ce priveste profesionalismul clubului dvs., desi nu v-am vizitat, toti prietenii mei de pe forum au dat referinte bune si mi-au spus ca este hi-class totul.Nu doresc sa fiu privilegiat si sa mi se ofere gratuitati sau reduceri doar pentru a-mi demonstra ceea ce,dupa cum am scris si mai sus,stiu deja din review-urile celor care au facut cursurile sau au fost la dvs. in poligon.Mi s-a parut doar ca este putin cam scump, dar repet este parerea mea strict personala.Ca si sugestie, poate faceti un contract cu ANCA si faceti o reducere pentru membri, dupa care automat va veti scoate cheltuielile deoarece va va creste semnificativ numarul de cursanti.Atunci in mod sigur ma voi inscrie si eu la dumneavoastra.Este doar o sugestie,o parere strict personala.Va doresc mult succes in continuare.
tunari.ro

Post by tunari.ro »

Ma bucur sa vad ca schimbul de mesaje s-a finalizat cat se poate de civilizat. Va asigur ca acele conditii amintite de prietenii dvs. sunt sustinute cu cheltuieli mari, motiv suficient sa nu fim cei mai ieftini din aceasta zona de servicii. Dar nu cred ca ne dorim sa fim ieftini, noi speram sa oferim conditii foarte bune la un pret modic. In ceea ce priveste relatia cu alti parteneri suntem mereu deschisi la o colaborare onesta. Avem evenimente comune cu cei mai importanti operatori si pot sa spun ca in urma mesajului dumneavoastra am impins mai departe discutiile cu A.N.C.A., adica am transmis cateva propuneri concrete de colaborare domnului Secretar General. Asteptam rezultatul si apoi sper sa ne cunoastem curand.

Stima
easykick

Post by easykick »

Este normal sa avem discutii civilizate deoarece imi place sa cred ca toti cei de pe aceste forumuri, pasionati de arme, sunt oameni cerebrali.Apreciez foarte mult ca ati luat in considerare sugestia mea, chiar astazi am discutat cu domnul secretar general al ANCA si mi-a spus ca l-ati contactat in vederea unei intalniri, ceea ce demonstreaza ca sunteti un om de cuvant.Sper ca in urma discutiilor sa se concretizeze o colaborare benefica pentru ambele parti.O zi buna!
vikkktor

Post by vikkktor »

easykick wrote:Salut, deschid acest topic in ideea ca ma poate ajuta cineva sa gasesc o firma care organizeaza aceste cursuri la un pret decent.No offense, dar 850 euro pe luna mi se pare pe langa faptul ca este exagerat si o chestie speculativa pentru cei care iubesc armele dar nu sunt cadre si n-au alta posibilitate de a obtine una.In caz contrar prefer sa raman la statutul de colectionar si sa ma duc de fiecare data cu basca in mana la politie pentru a lua permisul de iesire in poligon.Da,la aceeasi politie care-mi spune ca nu am voie la mai mult de un pistol pe colectie si ca nu se poate AKM pe colectie deoarece e arma militara (pistolul pe care-l am oare ce o fi?).Mai nou inteleg ca s-a scumpit si pretul pentru transportul armelor din afara si nu se mai da nici munitie la colectionari.Imi cer scuze ca am deviat putin de la subiectul topicului, dar cred ca ar trebui sa ne unim toti si sa luam atitudine....
gasesti daca vei cauta si alte firme... nu stiu daca mai ieftine sau in aceasi categorie de ,,high class,, ... ...rog participantii sa ma lamureasca care sunt motivele pentru care ar dori sa devina ,, instructori in poligonul de tir,,??? avand in vedere ca poligoanele sunt putine si in mare parte nerentabile, deci, gasire unei slujbe in mediul asta, este aproape nula...deci??? care este motivul???
eu va enumar care sunt motivele pentru care am cerut asemenea ,,calitate,,

- posibilitatea de a detine un numar mai mare de munitie
- posibilitatea de a lua arme mai usor si fara birocratia impusa de categoria ,,colectie,,

Morala??.... legea proasta de obliga la tot felul de subterfugii sa obti un drept care trebuia reglementat fara oprelisti tampite...de ce te obliga sa ai un numar limitat de gloante??? de ce apararea si colectia au dreptul numai la 50 respectiv 25?? de ce nu la 300-500 de ex??? ... atata timp cat oricum ai dreptul sa deti si respectiv folosesti, de ce atat si nu mai mult??...

de exemplu, baiatul lui Dinu Patriciu care a absolvit de curand un asemenea examen, doreste, cel putin la nivel declarativ sa isi deschida un poligon si probabil sa faca economie, sa nu mai angajeze un instructor, a dobandit aceasta calitate...dar altii, de ce si-ar dori un asemenea lucru, care dureaza si costa destul de piperat??... sau, daca legea ar fi mai permisiva la anumite capitole, ar mai dori sa dobandeasca un asemenea atestat??? aceasta e intrebarea...
easykick

Post by easykick »

Eu am spus care este motivul pentru care doresc sa fac acest curs, sa nu ma mai duc tot timpul "cu basca in mana" pe la politie de fiecare data cand ma duc sa trag in poligon.Mai nou mi-au spus ca trebuie sa depun cererea de iesire in poligon cu minim 7 zile inainte...De asemenea si eu m-am gandit sa fac un poligon in Gorj,asa ca mi-ar folosi aceste cursuri.
vikkktor

Post by vikkktor »

easykick wrote:Eu am spus care este motivul pentru care doresc sa fac acest curs, sa nu ma mai duc tot timpul "cu basca in mana" pe la politie de fiecare data cand ma duc sa trag in poligon.Mai nou mi-au spus ca trebuie sa depun cererea de iesire in poligon cu minim 7 zile inainte...De asemenea si eu m-am gandit sa fac un poligon in Gorj,asa ca mi-ar folosi aceste cursuri.
de ce nu cu 7 luni inainte sau cu 7 ani... :D ...nu se specifica cu cat inainte sa o depui, dar, nici nu am vazut obligativitatea eliberarii ,,pe loc,, ... deci in spiritul magaresc cu care ne-am obisnuit sa se comporte AEST-urile, pot sa o elibereze si in 30 de zile...cred...
mariand68

Post by mariand68 »

De ce nu 9 luni? :roll:
Post Reply