.45 vs 10x28

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

careundecine

Re: .45 vs 10x28

Post by careundecine »

Mie mi se pare ca marea majoritate sunt impotriva si poarta spalarea pe creier de pe vremea comunistilor chiar daca sunt tineri, in plus de asta intreaga societate se isterizeaza cand vine vorba de arme, in special din cauza mass-mediei care are in felul asta si rolul de formator. Cei cativa care sustin dreptul mai mult ca sigur ca sunt dintre putinii entuziasti/pasionati, in mare parte care se invart si pe forumuri, fiind entuziasti de subiect evident ca ajung mai multi dintre ei sa citeasca stirile de acest gen. Momentan la americani drepturile se restrang, iar la noi dupa aparitia legii in 2004/2005 lucrurile au mers doar in jos si doar asa vor merge dupa parerea mea.
tevez

Post by tevez »

jon wrote:... ma uitam la comentarii si am vazut o crestere numerica semnificativa(comparativ cu anii trecuti) a persoanelor care sustin ca ar trebui sa avem toti drept de a detine (macar de a detine, daca nu si port) arme letale. Si sunt pareri obiective si totodata argumentate logic.....deci, lumea s-a mai desteptat.....poate ca ar trebui sa gasim o solutie sa ne cerem drepturile. Cum, cand, etc..... mai spuneti si voi ce si cum credeti ca ar trebui sa facem.
Oricum, foarte inceata si timida, dar se iteste o usoara miscare....macar la nivel de gandire.....
Pe facebook şi alte reţele toată lumea e militantă la noi, au impresia că rezolvă toate problemele cu un "like".
Şi eu obişnuiesc să citesc comentariile la articole, pe lângă o doză impresionantă de prostie, se găsesc şi
oameni care chiar au ceva de spus, alţii care fac o glumă bună, etc. :)
Dar mămăliga explodează greu şi sincer nu am mari speranţe că ne vom debarasa prea curând de mentalitatea
de cioban mioritic prevenit asupra periocolului dar resemnat în faţa sorţii...adică ştim, comentăm, dar nu prea
facem nimic în sensul respectiv. Sau poate e mai bun exemplul cu drobul de sare... Sigur că sunt şi excepţii.
De la o naţie care se sinucide social, un exemplu ar fi cel al natalităţii, nu prea ai cum să ai speranţe la ceva
atât de evoluat, cum ar fi să-şi ceară drepturile. Viitorul se prevede luminos, colegii noştri de uniune ne pot
fi exemplu pentru ce va urma: http://www.thecommentator.com/article/2 ... lU.twitter :)
Nu-i problemă cu off-topicul, s-a deviat demult de la subiect.

P.S. - am văzut la "jon" poza respectivă în varianta corectă acum mai bine de un an, dar acum abia am sesizat
eroarea din semnătură, "c"-ul introdus acolo, când a adus colegul vorba de ea.
jon

Post by jon »

tevez wrote:P.S. - am văzut la "jon" poza respectivă în varianta corectă acum mai bine de un an, dar acum abia am sesizat
eroarea din semnătură, "c"-ul introdus acolo, când a adus colegul vorba de ea.
Multumesc bro,
Nu era nevoie deoarece cine era atat de curios putea sa se uite dand click pe poza din semnatura si-l trimetea direct pe http://imageshack.us unde aveam toate 3 pozele postate....este adevarat ca acolo le aveam "Mark as private" dar le-am facut "Mark as public" acum si le poate vedea toata lumea...... oricum le-am lasat acolo doar la dimensiuni mici, nu de alta dar m-a deranjat faza in care unele persoane si le-au insusit (de aici direct de pe forum cu "save picture as") si le-au postat pe diverse pagini personale cu nonsalanta iar cand i-am intrebat de sanatate s-au facut ca ploua...in fine.....astia-s oamenii....
Oricum, multumesc pentru sustinere tevez
Acum nu mai e nici o problema pentru nimeni (sper) :lol: ....le-am pus pe toate 3 in semnatura :lol: :lol: :lol: sa fie pentru mai multe nationalitati...si pentru americani, si pentru sclavi, si pentru slavi.... :lol:

Bafta ! 8) 8) 8)
Image
adypreda

Post by adypreda »

Salut

Fiind un topic despre munitie, vin si eu cu o intrebare de necunoscator :)

Am citit pe forum despre diverse tipuri de munitie : calibru .45 sau 10x28 sau 9x22 etc
Am gasit si niste poze aici
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f ... 381#p27273

Am citit ca in cazul 9x22, 22 este lungimea tubului de cartus iar 9 este diametrul acestuia
La fel si in cazul 10x28, iar in cazul calibrului 45 lungimea pare a fi mai mica decat celelalte doua, in pozele respective

Insa nu am inteles ce dimensiuni are munitia de calibrul .45 , sau daca are aceleasi dimensiuni standard (9x22, 10x28 etc)
prin ce difera glontul de calibru .45 fata de celelalte tipuri de munitie ? ca si material sau ca si greutate ?
Intreb ptr ca inclin sa imi iau un Fort 12 sau 17 cand obtin autorizatia si am vazut pe site-ul fortromania.ro
http://www.fortromania.ro/produse/arme- ... rt12r.html
http://www.fortromania.ro/produse/arme- ... rt17r.html
la calibrul pistolulului este trecut 9 mm P.A. / .45 Rubber
Este vb de acelasi pistol care poate trage fie cu munitie de 9 fie cu calibru .45 ? Sau exista o varianta a pistolului ptr calibru 9mm si alta ptr calibru .45 ?

Multumesc ptr raspunsuri
7Coline

Post by 7Coline »

O varianta e in .45 alta e in 9mm.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
oroles

Post by oroles »

10x28, 9x22 sunt mm. Calibrul 45 este de fapt .45, adica 0.45 inch.

Astea sunt dimensiunile cartuselor. In ele sunt indesate bile de cauciuc de dimensiuni mai mari decat ale cartuselor. Pe langa asta, compozitia materialului bilei difera de la un producator la altul.

Pentru dimensiunile bilei si puterea cartuselor (10x28 si .45) vezi la inceputul topicului rezultatele postate de mine.
adypreda

Post by adypreda »

Multumesc, acum m-am mai lamurit :) Am mai gasit si eu pe net cate ceva :
0.45 inch = 11.43 mm - e un diametru mai mare decat celelalte, deci intr-adevar Fortul 12/17 poate fi doar cu 9 mm sau doar cu 0.45, cred ca difera dimensiunea tevii care e adaptata in functie de diametrul cartusului
Diametrul mai mare al munitiei de 0.45 inseamna si o forta de penetrare mai mare sau din contra, o munitie de diametru mai mic, 9 sau 10, e mai periculoasa ptr agresor ?
7Coline

Post by 7Coline »

adypreda wrote:Multumesc, acum m-am mai lamurit :) Am mai gasit si eu pe net cate ceva :
0.45 inch = 11.43 mm - e un diametru mai mare decat celelalte, deci intr-adevar Fortul 12/17 poate fi doar cu 9 mm sau doar cu 0.45, cred ca difera dimensiunea tevii care e adaptata in functie de diametrul cartusului
Diametrul mai mare al munitiei de 0.45 inseamna si o forta de penetrare mai mare sau din contra, o munitie de diametru mai mic, 9 sau 10, e mai periculoasa ptr agresor ?
Cu ce e mai usor sa perforezi o bucata de piele : o minge de ping pong sau un ac ? Diametru mare = penetrare mica in cazul de fata. =)) Ce expresie domle "mai periculoasa pentru agresor" vezi sa nu cumva sa lasi vreo vanataie pe saracul om care vrea sa iti ia viata. Munitia eficienta e cea care poate atinge punctele vulnerabile cel mai bine , deci ceva cu diametru mai mic . Astea cu diametru mari iarna is inutile .

IRESPONSABIL²
anghelache

Post by anghelache »

7Coline wrote:
adypreda wrote:Multumesc, acum m-am mai lamurit :) Am mai gasit si eu pe net cate ceva :
Cu ce e mai usor sa perforezi o bucata de piele : o minge de ping pong sau un ac ? Diametru mare = penetrare mica in cazul de fata. =)) Ce expresie domle "mai periculoasa pentru agresor" vezi sa nu cumva sa lasi vreo vanataie pe saracul om care vrea sa iti ia viata. Munitia eficienta e cea care poate atinge punctele vulnerabile cel mai bine , deci ceva cu diametru mai mic . Astea cu diametru mari iarna is inutile .
Domnule "7Coline" sunteti inconsecvent ! Parca dumneavoastra erati cu"T-ul" ? Doua legate "acolosa" nu-s eficiente ? Ca daca nu-l adoarme, 17/45-ul meu il fac cadou . Ca doar n-or fi toti agresorii "cu caciulili pi frunti, stand di straja ca un munti,in curbura muntilor Carpati"?.P.S. Mai suguim si noi un pic,ca atat ne-a mai ramas!
7Coline

Post by 7Coline »

anghelache wrote:
7Coline wrote:
Domnule "7Coline" sunteti inconsecvent ! Parca dumneavoastra erati cu"T-ul" ? Doua legate "acolosa" nu-s eficiente ? Ca daca nu-l adoarme, 17/45-ul meu il fac cadou . Ca doar n-or fi toti agresorii "cu caciulili pi frunti, stand di straja ca un munti,in curbura muntilor Carpati"?.P.S. Mai suguim si noi un pic,ca atat ne-a mai ramas!
Daca te simti in stare sub stres sa nimeresti zona aceea si o arma cu BB e eficienta.

IRESPONSABIL²
Post Reply