În ce ţară?by_ramm wrote:Nu e numai legal, ci ai si obligatia atat civica cat si legala! Iar de dat cu subsemnatul, poti da si pentru motivul ca ai avut arma la tine si nu ai intervenit (bineanteles cu conditia ca arma sa fie detinuta legal si cu respectarea uzului de arma)
e legal sa intervii intr-un jaf?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: e legal sa intervii intr-un jaf?
-
Safe&Sound
In Republica Moldova.tevez wrote:În ce ţară?by_ramm wrote:Nu e numai legal, ci ai si obligatia atat civica cat si legala! Iar de dat cu subsemnatul, poti da si pentru motivul ca ai avut arma la tine si nu ai intervenit (bineanteles cu conditia ca arma sa fie detinuta legal si cu respectarea uzului de arma)
Aşa ştiam şi eu, la un moment dat aveam legislaţia moldovenească, mult mai "occidentală" decât în Uniunea Europeană şi
mai apropiată de State dar am ştrers-o că mai mult mă enervam.
Era un forumist din Rep. Moldova, avea inclusiv o
relatare de situaţie în care a "aplicat arma", din păcate nu a mai postat demult.
mai apropiată de State dar am ştrers-o că mai mult mă enervam.
relatare de situaţie în care a "aplicat arma", din păcate nu a mai postat demult.
probabil ca un alt moldovean a ''aplicat arma'' 
http://grandpower.ro/forum/viewtopic.php?f=6&t=20 mai bn lasam autroritatile sas-i dfaca datoria cu pistoale noastre care tag cu bureti de baie ne aparam spatele propriiu si personal snu intervenim in jafuri[!!!
Superb ! Sper sa mai apara cetateni responsabili care sa previna asemenea acte de barbarism .cobra wrote:No aci cum o fi? http://www.replicaonline.ro/barbatul-di ... le-104509/
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
Corectă atitudinea poliţiştilor din Lumina, foarte..."luminaţi". Sunt curios dacă-l împuşca pe vreunul din ei dacă mai aveau aceeaşicobra wrote:No aci cum o fi? http://www.replicaonline.ro/barbatul-di ... le-104509/
atitudine. Desigur, dacă-i împuşca în "self-defense".
O fi bine daca ziceti voi ,dar de ce musai trebuie dosar penal?si pe perioada cercetarilor, arma sta ridicata de procurori ori politisti nu?si acuma hai sa fim un pic mai catolici decit papa,daca se intorc aia,lucru greu de crezut dar merita incercat ala cu ce se mai apara?ca aia sigur stiu ca arma nu mai are,ce face omul ala?ca politaii,sigur nu intervin,ca nu au cum,treaba asta cum ramine?
Şi la un accident de maşină uşor, dacă există un singur rănit, inclusiv dacă rănit e autorul, se dechide dosar penal, urmat apoi
de N.U.P.
de N.U.P.
Asta asa este, si la un accident de masina usor soldat cu victime se deschide dosar penal, urmat de NUP, dar in cazul de fata conform declariatiilor politistilor " Omul a tras in aer, a gonit hotii...." deci nu a existat nimeni ranit......nici usor, nici grav.tevez wrote:Şi la un accident de maşină uşor, dacă există un singur rănit, inclusiv dacă rănit e autorul, se dechide dosar penal, urmat apoi
de N.U.P.
Ok, in cazul in care ar fi cineva ranit putem vorbii despre o parte vatamata, dar sa deschizi dosar penal pentru un foc de avertisment in aer.....este cam exagerat, defapt este strigator la cer. Ok, a exectuat un foc in plan vertical, deci a facut uz de arma, il cheama la politie, verifica daca omul are permis, daca arma este inregistrata si gata, in cateva minute i se returneaza omului arma si gata. Eventual este si felicitat si incurajat de catre politie sa procedeze in continuare la fel si in alte cazuri.
Chiar daca se soldeaza cu NUP, sunt convins ca data viitoare persoana in cauza se va gandii de doua ori daca va ma face la fel, deoarece are pe numele sau intocmit dosar penal(pentru nimic) , a pierdut timp si nervi pe la politie cu declaratii, etc.....si cum spunea si colegu' cobra in toata aceasta perioada este vulnerabil, mai ales ca unii "hoti" sunt razbunatori si au conostiinte pe la politie si stiu ca omul a fost deposedat de arma.....asa ca "so pe el".
Situatiile de genul acesta ar trebui sa ne preocupe pe toti, chiar daca multi gandim "nu sunt eu in situatie", pentru ca la un moment dat putem fi pusi intr-o astfel de situatie......si nu ne-ar conveni sa ni se intocmeasca pe numele nostru un dosar penal(chiar daca se soldeaza cu NUP)....si eventual pe perioada cercetarii sa fim deposedati de arma.... iar cei care gandesc "lasa ma ca eu am relatii la politie si nu-mi ia arma"....nu se stie niciodata....poate persoana asupra careia tragi are relatii mai suspuse decat tine....
Vorba aceea (foarte adevarata) : "nici o fapta buna nu ramane nepedepsita".
Oricum, de la postarea
vad ca in afara de tevez, 7Coline si cobra nu pare nimeni interesat de subiect, nu si-a pierdut nimeni cateva minute sa scrie un comentariu macar.....ok, o sa spuneti ca ce se rezolva cu un comentariu....nimic semnificativ, dar exprimarea unei pareri asupra unei situatii in care putem ajunge oricare dintre noi conteaza, arata faptul ca ne intereseaza situatia, subiectul......cobra wrote:No aci cum o fi? http://www.replicaonline.ro/barbatul-di ... le-104509/
Nu ne intereseaza daca am putea fi pusi intr-o situatie similara ?????..... atunci bine.....hai sa lasam draq subiecte importante de interes comun si sa vorbim despre ..... nimic.
Pentru cazurile de genul asta o fost conceput permisul de port arma tip B . Ideal e sa detii doua arme , incident cu una , ramai cu ailalta.cobra wrote:O fi bine daca ziceti voi ,dar de ce musai trebuie dosar penal?si pe perioada cercetarilor, arma sta ridicata de procurori ori politisti nu?si acuma hai sa fim un pic mai catolici decit papa,daca se intorc aia,lucru greu de crezut dar merita incercat ala cu ce se mai apara?ca aia sigur stiu ca arma nu mai are,ce face omul ala?ca politaii,sigur nu intervin,ca nu au cum,treaba asta cum ramine?
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
Sper sa nu spun eronat, dar din cate stiu eu, in cazul deschiderii unui dosar penal ti se suspenda dreptul de detinere si/sau port arma, deci nu mai ai voie sa detii nici un fel de arma, fie cu bile fie de vanatoare.7Coline wrote: Ideal e sa detii doua arme , incident cu una , ramai cu ailalta.
Cat despre istoria desbatuta: indiferent de situatie, omul a facut uz de arma in afara poligonului, in afara situatiei de auto-aparare, iar starea de necesitate cred ca este discutabila. Poate daca se ducea in curtea vecinei, tipa la hoti iar hotii incepeau sa fuga spre el, cu sau fara intentie, atunci cred ca se schimbau total datele problemei.
O cunostinta mai veche zicea in gluma: Tu da-mi o palma, ca peretii, mesele si scarile le gasesc singur ca sa demonstrez cat de dur m-ai batut....
Grand Power T12M 10x28T
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
din punctul meu de vedere singura problema e ridicatul armei, deci imposibilitatea de a te apara daca se intorc aia. "se deschide dosar penal".....penal suna asa....ceva de speriat, dar daca esti in regula si ai actionat in conditiile legii nu vad nici o pb.