permis port arma neletala :(

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

alexdoc

Re: permis port arma neletala :(

Post by alexdoc »

Amenda???Pentru ce? Pe mine nici macar nu m-au anuntat ca s-a schimbat legea.Eu ca simplu cetatean nu aveam de unde sa stiu chestia asta iar ei m-au anuntat prea tarziu.Si asta cand a fost un control.A fost ceva de genul:"Apropo,inca un detaliu:nu mai ai voie sa porti arma".
Am viza de flotant dar daca vreau sa imi mut arma la Arad cum o car pana acolo?E buna intrebarea,nu?Eu nu am voie sa o scot din casa :))
Cat despre amenda asta,chiar m-ai facut curios.Cand mi-au respins dosarul nu mi-au zis de aceasta preschimbare cu amenda.Pai daca e asa,renunt la certificatul ala si la pistol,il vand si imi fac permis de la 0...Oricum mi se pare o prostie ce se intampla.Pe noi care suntem cinstiti ne freaca cu legile si altii care numai ei stiu cum si-au luat arme(si ce arme au), nu ii mai intreaba nimeni nimic.
Daca stie cineva mai multe despre trecerea aseasta de la certificat de detinator la permis il rog frumos sa ma anunte.Chiar trebuie sa fac ceva in privinta asta
cobra

Post by cobra »

Pai e simplu,deoarece necunoasterea legii,nu te va absolvi de vina,stiu,e hilar, dar asta e romania,si apoi daca nu ai trecut arma de pe detinere pe port si folosire,e cam greu acum,si da, poti transporta arma de la tirgoviste la arad, dar cu aprobare de la politia din tirgoviste,adica le ceri aprobare sa cari arma la arad, si ei iti vor da o autorizatie de transport arma, apoi vezi si tu cum reusesti sa faci treaba sa muti arma pe port si folosire!
alexdoc

Post by alexdoc »

Am inteles.Multumesc
tevez

Post by tevez »

Nu mai ai dreptul de port şi nici de deţinere muniţie, dar pistolul pe gaz e al tău şi nu e obligatoriu să-l treci în permis,
poţi să-l ţi aşa cât vrei. Nu merită efortul financiar şi deranjul ca să-l treci în permis, eventual dacă vrei să-ţi iei altă
armă îţi faci actele de permis, dar "gazul" eu zic să-l laşi în seif şi trecut doar certificatul de deţinător.
Pe de altă parte, principiul conform căruia nu se poate invoca necunoaşterea legii e din dreptul roman...asta este, nu
se va schimba, dar în realitate uneori merge scuza cu "nu ştiam", nu cred însă că în cazul de faţă, mai ales că există
şi varianta zisă un pic mai sus, să rămâi cu el doar "pe deţinere". :)
Last edited by tevez on Thu Feb 21, 2013 9:48 am, edited 1 time in total.
alexdoc

Post by alexdoc »

Crede-ma ca habar nu aveam de schimbarea asta.Mie unul mi-a placut mereu sa fiu in regula cu orice.In fine.Deci merge sa raman si cu certificat de detinator,sa las gazul acasa si sa imi fac un permis nou si sa imi iau un pistol cu bila?Pai atunci e perfect.Dosarul il am 99%.taxe si tot platite.Trebuie doar sa schimb porcaria aia de fisa medicala.Maine merg la politie sa vad ce pot face.Poate totusi exista varianta sa il pot face in Arad.Merci mult Tevez.
Last edited by alexdoc on Thu Feb 21, 2013 6:13 pm, edited 1 time in total.
tevez

Post by tevez »

Da, se poate deţine în continuare fără probleme, în condiţiile amintite mai sus, sunt destule persoane pe care
le ştiu în situaţia asta şi au primit acelaşi răspuns de la poliţiştii de la arme: fără muniţie, fără drept de port,
dar dreptul de proprietate asupra lor nu ţi-l ia nimeni. Dacă e ok ca arma pe gaz să fie deţinută la adresa din
buletin şi permisul să fie emis la adresa din viza de reşedinţă de pe spatele cărţii de identitate, nu cred că e
cineva care să dea un răspuns exact, nu e tocmai o situaţie comună. :D
oroles

Post by oroles »

alexdoc wrote: Pe mine nici macar nu m-au anuntat ca s-a schimbat legea.Eu ca simplu cetatean nu aveam de unde sa stiu chestia asta iar ei m-au anuntat prea tarziu./quote]
cobra wrote:necunoasterea legii,nu te va absolvi de vina,stiu,e hilar, dar asta e romania
off topic:
va rog sa nu mai aruncati cu rahat in tara noastra pe motiv ca ceva aiurea nu ne convine. toate legile sunt publicate in monitorul oficial (deci informatia este publica) si nu cred ca e tara in lumea asta unde popescu e anuntat personal de fiecare modificare.
cobra

Post by cobra »

oroles wrote:
alexdoc wrote: Pe mine nici macar nu m-au anuntat ca s-a schimbat legea.Eu ca simplu cetatean nu aveam de unde sa stiu chestia asta iar ei m-au anuntat prea tarziu./quote]
cobra wrote:necunoasterea legii,nu te va absolvi de vina,stiu,e hilar, dar asta e romania
off topic:
va rog sa nu mai aruncati cu rahat in tara noastra pe motiv ca ceva aiurea nu ne convine. toate legile sunt publicate in monitorul oficial (deci informatia este publica) si nu cred ca e tara in lumea asta unde popescu e anuntat personal de fiecare modificare.
Auzi colegu'? Noi nu am aruncat cu rahat in nimeni si nimic,dar daca nu ai avut de lucru pt un amarit de gamo de 4,5 nu vorbi,eu am patit-o pe propria-mi piele si exact asta mi-a spus si politaiu' si procuroru' ,,Necunoaterea legii nu te scapa de pedeapsa'',si doar faptul ca am putut dovedi ca eu nu eram in tara la momentul cind sau introdus armele cu aer comprimat pe permis,ma scapat de urmari mai mari,am scapat doar cu 1000 de lei amenda si confiscarea armei,ceea ce nu a fost un troc prea rau la momentul respectiv,deoarece aveam in plan alte arme,si de aveam dosar penal,adio arme si planuri de viitor,si da exista locuri in lumea asta sub soare in care legea este anuntata si rasanuntata si nu e schimbata mai ceva ca tiganii caii sau ciorapii din picioare!Si facem pariu ca nici chiar tu n-ai stiut ca legea 295/2004 a fost modificat si republicata[a cita oara,oare?]prin legea 288/2011 cu intrare in vigoare de la 7 martie 2012,si continuitate prin art.VII din legea.......!ca deja legea 117/2011 e perimata si e deja rasuflata,ori sa ma ierti nu stiam ca trebuie sa am studii juridice pt o amarita de pocnitoare!
tevez

Post by tevez »

:) Se poate abera la infinit pe subiectul ăsta, dar principiul respectiv e prezent în majoritatea sistemelor de justiţie.
În afară de Monitorul Oficial (nu cred că e nimeni maniac să-l citească zilnic de teama de-a nu încălca vreo lege :D ) se
mai fac informări şi pe alte căi, s-a discutat în presă, pe forumuri, unele servicii de arme au informat posesorii, etc.
Mai era şi posibilitatea păstrării armei fără să fie trecută în permis dar fără muniţie şi drept de port.
oroles

Post by oroles »

cobra wrote:Noi nu am aruncat cu rahat in nimeni si nimic............
eu ma refer strict la afirmatiile de mai sus, lasand cazul de fata la o parte. m-am saturat sa tot aud "chestia asta e nasoala, dar asta e romania". da, sunt multe lucruri care merg prost in tara asta, dar hai sa ne oprim cu exageratul si sa lasam atitudinea gen badea.

va rog sa revenim on topic.
barthy

Post by barthy »

Nu se prevede nici o amenda pentru cei ce detin pistoale pe gaze si nu le-au trecut in permis. Toata treaba e sa nu deti munitie pentru ele si sa nu le scoti din casa. Cand te hotarasti sa il porti, constitui dosarul pentru permis si il depui la politie fara probleme.
Erau sanctionati cei ce detineau arme cu aer comprimat cumparate la liber si nu si-au solicitat certificat de detinator intr-un anumit termen.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Babanu

Post by Babanu »

Legea nu prevede faptul ca nu ai voie sa detii munitie la armele din certificatul de detinator, asta este scorneala de gabor afon.
Daca m-a prins modificarea legii cu munitie la o asemenea arma cum "scapam" de ea?
O aruncam la gunoi?
O trageam? - unde ca nu mai aveam voie sa ies cu arma din casa nici macar la poligon
Mi-o bagam in...?

PS: ar trebui sa facem un topic nou, Scorneli de la gabori afoni unde sa spunem fiecare ce aberatii am auzit din gura organului de-a lungul timpului. Sunt sigur ca ar concura puternic topicul "Bancuri cu arme"
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
sith

Post by sith »

barthy wrote:Nu se prevede nici o amenda pentru cei ce detin pistoale pe gaze si nu le-au trecut in permis. Toata treaba e sa nu deti munitie pentru ele si sa nu le scoti din casa. Cand te hotarasti sa il porti, constitui dosarul pentru permis si il depui la politie fara probleme.
Erau sanctionati cei ce detineau arme cu aer comprimat cumparate la liber si nu si-au solicitat certificat de detinator intr-un anumit termen.
AC -urile au trecut direct in permis, nu in certificat ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
jon

Post by jon »

Babanu wrote:Legea nu prevede faptul ca nu ai voie sa detii munitie la armele din certificatul de detinator, asta este scorneala de gabor afon.
Daca m-a prins modificarea legii cu munitie la o asemenea arma cum "scapam" de ea?
O aruncam la gunoi?
O trageam? - unde ca nu mai aveam voie sa ies cu arma din casa nici macar la poligon
Mi-o bagam in...?

PS: ar trebui sa facem un topic nou, Scorneli de la gabori afoni unde sa spunem fiecare ce aberatii am auzit din gura organului de-a lungul timpului. Sunt sigur ca ar concura puternic topicul "Bancuri cu arme"
Salut,
Babanu wrote:Legea nu prevede faptul ca nu ai voie sa detii munitie la armele din certificatul de detinator, asta este scorneala de gabor afon.
Sunt de acord cu tine si nu prea....in sensul ca in Lege nu scrie, dar poate scrie in Norme, care inca nu au aparut iar ei pot sa le invoce foarte usor in lipsa lor sau pot face trimitere la Normele anterioare.
In Legea Republicata avem in felul urmator:
" La împlinirea termenului de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, certificatele de deţinător ale posesorilor armelor neletale prevăzute în categoria C pct. 24 din anexa la Legea nr. 295/2004, cu modificările şi completările ulterioare, care nu şi-au îndeplinit obligaţia prevăzută la alin. (1) lit. b) sau, după caz, lit. c) conferă titularilor doar un drept de deţinere a armelor înscrise în acest document."
Ai dreptate, nici o referire la munitia aferenta.....
Iar la alt capitol care se refera la Condiţii generale privind deţinerea armelor spune in felul urmator : "Armele pentru care s-a acordat doar dreptul de deţinere pot fi transferate de proprietarul lor în alt spaţiu decât cel menţionat în documente numai cu acordul scris al poliţiei, în conformitate cu procedura care va fi reglementată prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi."
Nici aici nu avem referire la munitie ci doar la spatiul de detinere.....dar se tot face trimitere la Norme...... desi nu sunt publicate inca (sau poate nu stiu eu) si tot asa......cel mai bine ar fi fost sa fie totul mult mai clar scris in Lege, fara trimiteri de la un Capitol la altul, de la un Articol la altul..... sau la Norme ....sa fie totul trecut in Lege, clar si la obiect, sa nu mai lase loc de interpretari....dar daca ar fi asa cum draq si-ar mai putea acoperi toate incompetentele/lipsa de cunoastere/prostia? Asa este la noi: ne scarpinam cu mana dreapta la urechea stanga....si stam la mana unor(citez din clasici ex. Babanu) "gabori afoni".
Image
Post Reply