.45 vs 10x28

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

oroles

Re: .45 vs 10x28

Post by oroles »

vineri, 4 ianuarie, ora 16 avem facuta rezervare la poligonul de la uti sa tragem niste bilute si sa le masuram viteza :)

momentan suntem doi, eu si Silviu_C. vrem sa testam niste 10x28, mai noi si mai vechi. se mai baga cineva? cu cat mai multi cu atat mai bine.

PS: veniti cu orice calibru, le masuram, le calculam si vedem ce iese.
PPS: nu e o competitie, desi acest topic se numeste .45 vs 10x28, doar o curiozitate. si ma gandesc ca sunt mai multi ca mine care vor sa vada cu ochii lor vitezele reale, nu cele de pe site-uri, forumuri, etc
oroles

Post by oroles »

chiar nu mai vrea nimeni? m-as fi asteptat ca detinatorii de neletale sa fie mai curiosi, sa vada ce tin in buzunar/toc/borseta/cutie.

in fine, programarea ramane, asteptam pe toata lumea. eu personal sunt curios sa masor niste akbc 10x28, dar nu cele pentru gp. din pacate nu reusesc sa gasesc nicaieri in bucuresti asa ceva. daca vreun pasionat de pe aici mai are pe acasa, il asteptam cu drag :)

sarbatori fericite si poate ne vedem in poligon pe 4.
dak

Post by dak »

daca nu intervine nimic, eu o sa vin.
am vrut la un moment dat sa iau a doua arma, si am oscilat intre .45 si t12.
intre timp, insa, in ciuda tuturor, cz-ul meu nu a dat nici un semn de oboseala (in poligon desigur) asa incat am ramas la el si atat. dar... sa vad ce-am pierdut...
La multi ani si un an nou bun tuturor!
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

dak wrote: intre timp, insa, in ciuda tuturor, cz-ul meu nu a dat nici un semn de oboseala (in poligon desigur) asa incat am ramas la el si atat. dar... sa vad ce-am pierdut...
N-ati pierdut absolut nimic. Si nici nu veti pierde pentru ca aveti o arma robusta, fabricata integral din otel, cu prinderea tevii pe frame la fel ca la CZ83-ul pe glont, fara "inovatii", fiind o arma care trage fara probleme atat cu munitii ieftine in poligon cat si cu munitii scumpe.
La ultimele concursuri de tir de precizie la 10 metri, in mana d-lui Filip de la UTI, CZ-83-ul s-a clasat pe locul doi, asadar e si o arma precisa, ma rog atat de precisa pe cat poate fi o arma care trage cu bile de cauciuc.
mariand68

Post by mariand68 »

Safe&Sound wrote:
dak wrote: intre timp, insa, in ciuda tuturor, cz-ul meu nu a dat nici un semn de oboseala (in poligon desigur) asa incat am ramas la el si atat. dar... sa vad ce-am pierdut...
N-ati pierdut absolut nimic. Si nici nu veti pierde pentru ca aveti o arma robusta, fabricata integral din otel, cu prinderea tevii pe frame la fel ca la CZ83-ul pe glont, fara "inovatii", fiind o arma care trage fara probleme atat cu munitii ieftine in poligon cat si cu munitii scumpe.
La ultimele concursuri de tir de precizie la 10 metri, in mana d-lui Filip de la UTI, CZ-83-ul s-a clasat pe locul doi, asadar e si o arma precisa, ma rog atat de precisa pe cat poate fi o arma care trage cu bile de cauciuc.
Subscriu la cele afirmate de Safe&Sound ,detin CZ83 si se comporta IMPECABIL indiferent de cine ce zice....La Multi Ani si tot ce va doriti in noul an :D
oroles

Post by oroles »

dak wrote:daca nu intervine nimic, eu o sa vin.
am vrut la un moment dat sa iau a doua arma, si am oscilat intre .45 si t12.
intre timp, insa, in ciuda tuturor, cz-ul meu nu a dat nici un semn de oboseala (in poligon desigur) asa incat am ramas la el si atat. dar... sa vad ce-am pierdut...
La multi ani si un an nou bun tuturor!

te asteptam. dupa cum spuneam, cu cat aflam mai multe despre diferitele munitii de pe piata cu atat mai bine. pe viitor vom putea lua decizii bazate pe date concrete, nu pe laudele importatorilor de munitii/arme.
oroles

Post by oroles »

s-au testat 3 munitii: 10x28 vechi (cu bila la buza cartusului), 10x28 noi (bila infundata, cumparate in decembrie) si .45. Daca luam ca referinta munitia noua 10x28 (pe mine personal asta m-a interesat) avem urmatoarele valori:

10x28 vechi
Taylor Knockout Factor +7%
Ec +15%
Moment +7%
Thornily Stopping Power +7%
Medie +9%

.45
Taylor Knockout Factor -27%
Ec -46%
Moment -33%
Thornily Stopping Power -30%
Medie -34%

concluzii personale:

munitia veche 10x28 era evident mai puternica, dar nu cu 100% asa cum s-a vehiculat pe forumuri.
munitia noua 10x28 fata de .45 e net superioara.

valorile au fost masurate la gura tevii, din pacate nu s-a putut masura si la distanta. poate cu alta ocazie :)
observatie: din cele 5 cartuse trase cu 10x28 noi am avut unul care a avut o viteza cu 27% mai mica decat media, l-am considerat "defect" deci nu a fost luat in calcul.
Self Defense

Post by Self Defense »

Salut,

Ce viteza si energie cinetica ai obtinut pentru munitiile in 45 si 10x28?
Fort 12RM cal. .45 Rubber
oroles

Post by oroles »

viteze medii:

.45: 446
10x28 vechi: 594
10x28 nou: 554

in rest calculele sunt simple, e aritmetica.
DanielT

Post by DanielT »

oroles wrote:viteze medii:

.45: 446
10x28 vechi: 594
10x28 nou: 554

in rest calculele sunt simple, e aritmetica.
algebra mai precis dar te iert pentru ca ai skos rezultatele scontate eu stiam k asha e. ia sa vedem daca mai inventeaza detractorii sponsorizati de cne trebuie 'fro' minciuna. :lol:
oroles

Post by oroles »

artimetica (sic! :)) este cea care se ocupa cu operatiile elementare (adunare, scadere, inmultire, impartire) deci e corect :)
DanielT

Post by DanielT »

forumula cea cu calculul efectului de stopare e algebra curata pen' k foloseste litere substituind cifrele shi fractii specific algebrei - clasa cincea pentru cine mai tine mintre insa hai sa lasam polemici prostesti pe care de fapt eu le-am incepurt. :lol: felicitari pentru teste k inb tzara aasta e prea mare secretomania si asfel de initiative private trebuie aprecieate....dar ce tacere se aude din tabara fort¬¬¬ ha ha lol
7Coline

Post by 7Coline »

Daca deschid astia de la Artemis poligonul in primavara am sa fac eu teste cu diverse calibre si pe diverse medii . Si poate fac rost si de un cronograf si un cantar. Dar , ramane de vazut.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
oroles

Post by oroles »

DanielT wrote:forumula cea cu calculul efectului de stopare e algebra curata pen' k foloseste litere substituind cifrele shi fractii specific algebrei - clasa cincea pentru cine mai tine mintre insa hai sa lasam polemici prostesti pe care de fapt eu le-am incepurt. :lol: felicitari pentru teste k inb tzara aasta e prea mare secretomania si asfel de initiative private trebuie aprecieate....dar ce tacere se aude din tabara fort¬¬¬ ha ha lol
clasa a 5-a a fost demuuuuuuult. in fine, e prea putin relevant in cazul de fata :). intr-adevar, de la cei cu .45 nu se aude nimic, sunt convins ca ei stiau deja care sunt datele balistice, dar ce poti sa faci? cel mult poti sa zici "10x28 era mai bun decat .45 inainte, acum .45 e mai puternic" asa cum mi-au spus mie in magazin cand eram inca nehotarat ce sa cumpar. datele arata insa ca munitia noua 10x28 e cu 34% mai puternica decat .45.

7Coline wrote:astia de la Artemis poligonul in primavara am sa fac eu teste cu diverse calibre si pe diverse medii . Si poate fac rost si de un cronograf si un cantar. Dar , ramane de vazut.
parerea mea e ca testele pe diverse medii ar trebui facute personal, doar in cadru adecvat (poligon) si fara prea mare tam tam.
7Coline

Post by 7Coline »

oroles wrote:
DanielT wrote:forumula cea cu calculul efectului de stopare e algebra curata pen' k foloseste litere substituind cifrele shi fractii specific algebrei - clasa cincea pentru cine mai tine mintre insa hai sa lasam polemici prostesti pe care de fapt eu le-am incepurt. :lol: felicitari pentru teste k inb tzara aasta e prea mare secretomania si asfel de initiative private trebuie aprecieate....dar ce tacere se aude din tabara fort¬¬¬ ha ha lol
clasa a 5-a a fost demuuuuuuult. in fine, e prea putin relevant in cazul de fata :). intr-adevar, de la cei cu .45 nu se aude nimic, sunt convins ca ei stiau deja care sunt datele balistice, dar ce poti sa faci? cel mult poti sa zici "10x28 era mai bun decat .45 inainte, acum .45 e mai puternic" asa cum mi-au spus mie in magazin cand eram inca nehotarat ce sa cumpar. datele arata insa ca munitia noua 10x28 e cu 34% mai puternica decat .45.

7Coline wrote:astia de la Artemis poligonul in primavara am sa fac eu teste cu diverse calibre si pe diverse medii . Si poate fac rost si de un cronograf si un cantar. Dar , ramane de vazut.
parerea mea e ca testele pe diverse medii ar trebui facute personal, doar in cadru adecvat (poligon) si fara prea mare tam tam.
Parerea ta .
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
Post Reply