Urmărire penală sau nu? Va rog sfat

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

dumiadi

Re: Urmărire penală sau nu? Va rog sfat

Post by dumiadi »

CristianB wrote:Cam nasoala treaba, transportai munitie fara sa ai permisul la tine (cred ca asta e cea mai mare problema in situatia data), fara sa anunti si fara conditii speciale de depozitare...
Sper totusi sa scapi cat mai usor.
Mergi tare pe lipsa de intentie, eventual incearca sa convingi ca a fost un caz fortuit: ai fost la poligon si or fi cazut din incarcator sau din cutie - nu stii, nu iti poti explica si iti "iei angajamentul" sa ai maxima grija de acum inainte.
In orice caz, aviz amatorilor: nici cu munitia nu-i de joaca, mare bagare de seama atat la uz cat si la transport si depozitare.
Multa bafta!
Chiar asa a fost. Daca stiam ca au ramas acolo, nu le lasam in gentuta, nu intram in aeroport cu ele sau le declaram (si clar avand permisul la mine). La fata locului am putut demonstra ca am permis cu poze...Asa in declaratie si proces verbal apar seria permisului, tipul armei, seria, calibru, valabilitate, poza mea de pe permis...acestea au fost trimise in ziua respectiva pe mail. Sper sa conteze si acest lucru.

Multumesc. Sa fie!
Cu stima,
Adrian

FORT 17R
marshall

Post by marshall »

Sal,

cam alaturi cu subiectul, dar interesant ca intamplare cu munitii si aeroporturi: Am fost la o tragere de antrenament si imediat, fara sa ma schimb, am plecat cu avionul. Interesant mi se pare ca detectorul de metale a facut ca dracul, desi nu aveam nici un fel de metal asupra mea si ma gandesc ca de la pulbere sau urme de metal pe care le aveam pe haine. Credeti ca este posibil? Poate ajungeam si eu la declaratii :)
CZ 83
FORT 14R
7Coline

Post by 7Coline »

marshall wrote:Sal,

cam alaturi cu subiectul, dar interesant ca intamplare cu munitii si aeroporturi: Am fost la o tragere de antrenament si imediat, fara sa ma schimb, am plecat cu avionul. Interesant mi se pare ca detectorul de metale a facut ca dracul, desi nu aveam nici un fel de metal asupra mea si ma gandesc ca de la pulbere sau urme de metal pe care le aveam pe haine. Credeti ca este posibil? Poate ajungeam si eu la declaratii :)
Cand tragi aproape de otel/pietre/stanca mai sar bucati de shrapnel prin buzunare , mai cad si tuburi pe acolo . Particulele de metal nu sunt suficiente pt a declansa detectorul.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
dumiadi

Post by dumiadi »

Nu cred:))...
Cu stima,
Adrian

FORT 17R
gunny0ne

Post by gunny0ne »

Poate erai inca in stare de soc si nu simteai fmj-ul ricosat in pulpa in poligon. la fel ca ala din "plecat-am 9 din Vaslui si cu sergentul 10". As vrea sa zbor dar rana din pulpa nu ma lasa. Glumim dar sunt detectoare care reglate aiurea pot sa fie sensibile la aschiile de metal. Sa stiti metalele detectate nu sunt neaparat numai cele feroase. Asa am auzit.
marshall

Post by marshall »

Eu ma gandeam mai curand la urme de pulberi, nu atat la metale. Pareri interesante, oricum. :mrgreen:
CZ 83
FORT 14R
paul

Post by paul »

aia cu urme de pulberi....e treaba cainilor dresati ,droguri,explozivi si alte substante dragalase :D
violiv

Post by violiv »

Ba fuselajul chiar este in pericol daca o bobita scapata il gaureste sau gaureste un geam.
Tocmai din aceasta cauza, munitia folosita de insotitorii de zbor inarmati este una speciala, construita exact pentru astfel de situatii, un proiectil cu expansiune foarte rapida si soc maxim inca de la contact in tinta vizata, nu trece prin om daca tragi in el, nu gaureste nici geamuri, nici fuselaj daca zboara ratacita.
Dualjackal

Post by Dualjackal »

O munitie speciala cu fulgi de semtex? Suna cunoscut :lol:

Altii spun ca fuselajul n-are nicio treaba cu gaurile, exceptand situatia in care umbli cu tunul dupa tine :evil:

Pentru cei interesati de fenomen, google .357 Sig, overpenetration, fuselage sau... http://thefiringline.com/forums/showthread.php?t=472817
7Coline

Post by 7Coline »

Dualjackal wrote:O munitie speciala cu fulgi de semtex? Suna cunoscut :lol:

Altii spun ca fuselajul n-are nicio treaba cu gaurile, exceptand situatia in care umbli cu tunul dupa tine :evil:

Pentru cei interesati de fenomen, google .357 Sig, overpenetration, fuselage sau... http://thefiringline.com/forums/showthread.php?t=472817
Mie din ce mi-a explicat cineva in domeniu am inteles ca nu e vorba de fuzelaj in sine si nici de presiunea din avion . Problema e continutul fuzelajului, mai exact conexiunile controalelor . Este posibil ca un glont sa intrerupa controlul unei aripi spre exemplu . Asta ar fi marea problema. Sansele sa se intample chestia asta sunt foarte mici , si avand in vedere ca daca e sa se faca uz de arma se trage la nivelul compartimentului . Or conexiunile alea is sub compartimente.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
marshall

Post by marshall »

Dumiadi, mai ai ceva noutati? Ai mai aflat ceva?
CZ 83
FORT 14R
dumiadi

Post by dumiadi »

Din pacate (sau fericire...nici nu stiu), nimic: nu am primit, citatie, vreun telefon de la procuror, etc. Stiu doar ca dosarul (care conține declarația mea si procesul verbal al politistului + cele 2 cartușe) au ajuns la procuror. Am fost sfătuit insa sa ma inarmez cu răbdare ca astfel de lucruri durează câteva luni pana la vreun verdict/solutionare.
Între timp am zis sa iau legătura cu un avocat care sa se ocupe direct acolo de situație (sa vadă pe unde e dosarul, daca mai trebuie ceva, etc).
Sper sa se termine cu bine, adică NUP si in cel mai rau caz o amenda..in limitele bunului simt si aia...
Cu stima,
Adrian

FORT 17R
vikkktor

Post by vikkktor »

iti trimit dosarul in parchet si o sa iei amenda administrativa...18 indice 1...dar va dura un an pana la solutionare... :D
dumiadi

Post by dumiadi »

vikkktor wrote:iti trimit dosarul in parchet si o sa iei amenda administrativa...18 indice 1...dar va dura un an pana la solutionare... :D
Au mama...atât de mult durează? Eh...important e sa se termine cu bine.
Si cam la cat ajunge aceasta amenda? E mult?
Cu stima,
Adrian

FORT 17R
barthy

Post by barthy »

18 indice 1 nu mai exista odata cu schimbarea Cudului Penal. Aia era portita pe care o foloseau organele de cercetare penala ca sa-i scape pe cei cu cojones. Teoretic afacerea ar trebui sa se incheie cu un mare NUP pe motiv ca fapta savarsita nu este prevazuta si pedepsita de legea penala, adica nu este infractiune iar cheltuielile judiciare sa cada in sarcina statului (asa cum se mai procedeaza si in alte spete) si imputate functionarului zelos care putea foarte bine sa-l indrume pe om la operatorul de zbor sa predea munitia pentru a fi transportata separat si returnata la destinatie.
Dar deh....asa e la Romanika.......sa ne complicam cu lucruri simple din lipsa de activitate.........ca doar luam leafa de la stat.

p.s. de regula o amenda administrativa data de parchet e de la cateva zeci la cateva sute de lei.....
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Post Reply