Adeverinta port arma in loc de permis

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
RaduB

Adeverinta port arma in loc de permis

Post by RaduB »

Salut si bine v-am gasit!

Recent mi-am luat "permisul" de port arma neletala si am achizitionat un Fort R17.
Cand am fost la Politie mi-au dat doar o adeverita/coala A4 pe care sunt trecute doar informatii despre pistol, 100 gloante si informatii personale.
Mi s-a spus ca, momentan, nu mai au "permisele blank" si ca voi fi contactat atunci cand trebuie sa ma duc dupa el.

A mai patit cineva asa?

Multumesc anticipat,
Radu
tevez

Re: Adeverinta port arma in loc de permis

Post by tevez »

Da, s-a mai întâmplat, uneori durează până vin de la imprimerie, e bine că ai acea hârtie, în caz că te întreabă cineva de permis.
7Coline

Post by 7Coline »

tevez wrote:Da, s-a mai întâmplat, uneori durează până vin de la imprimerie, e bine că ai acea hârtie, în caz că te întreabă cineva de permis.
E semn bun asta , sper sa se intample cat mai des.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
gunny0ne

Post by gunny0ne »

7Coline wrote:
tevez wrote:Da, s-a mai întâmplat, uneori durează până vin de la imprimerie, e bine că ai acea hârtie, în caz că te întreabă cineva de permis.
Nu stiu daca nu ar trebui sa ne punem problema si din celalalt capat - daca astia au redus comenzile la tipografie din cine stie ce motiv stiut de ei numai? Nu ar fi o supriza nici o placere prea mare.
7Coline

Post by 7Coline »

gunny0ne wrote:
7Coline wrote:
Nu stiu daca nu ar trebui sa ne punem problema si din celalalt capat - daca astia au redus comenzile la tipografie din cine stie ce motiv stiut de ei numai? Nu ar fi o supriza nici o placere prea mare.
Totul e posibil in RO.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
tevez

Post by tevez »

gunny0ne wrote: Nu stiu daca nu ar trebui sa ne punem problema si din celalalt capat - daca astia au redus comenzile la tipografie din cine stie ce motiv stiut de ei numai? Nu ar fi o supriza nici o placere prea mare.
Situaţii de genul ăsta au fost şi în anii trecuţi,.
w0lfy

Post by w0lfy »

Nu cred ca ar trebui sa ne panicam. Atunci cand am depus dosarul, politistul mi-a spus ca o sa dureze minim doua saptamani pana o sa primesc un raspuns, asta pentru ca au foarte multe cereri in aceasta perioada. Tocmai acest numar mare de cereri justifica epuizarea permiselor.
CQB

Post by CQB »

Salut si felicitari pentru achizitie!! Vroiam sa te intreb cat ai platit pentru fisa aceea medicala? Eu am fost la spital sa o fac si mi-au cerut 400 ron pentru ea care mi se pare umpic exagerat.
tevez

Post by tevez »

Se poate şi mai scump chiar, dar şi mult mai ieftin. Mai caută, mai întreabă, trebuie să fie şi altă policlinică autorizată
cu preţuri mai mici.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

CQB, daca esti in Bucuresti, poti merge la policlinica Kretzulescu ce apartine de M.I. unde nu cred ca te va costa mai mult de 150 de lei si unde cu putin noroc rezolvi intr-o singura zi. In urma cu cativa ani am platit acolo 120 de lei insa tocmai le plecase psihologul si de aceea avizul psihologic trebuia platit si obtinut in alta parte iar asta a dublat pretul. Daca alegi sa mergi la Kretzulescu va trebui ca mai intai sa mergi la medicul de familie care sa ateste pe fisa medicala pe care o vei completa apoi la policlinica faptul ca nu te afli in evidenta cu maladii cronice, in evolutie.

Succes!
RaduB

Post by RaduB »

Intre timp am fost chemat la sectia de politie (instiintare prin posta) pentru a completa un proces verbal cum ca am luat la cunostinta "regulamentul".
Nu a spus absolut nimic de acea foaie si am o banuiala ca cu aia voi ramane :?

CQB wrote:Salut si felicitari pentru achizitie!! Vroiam sa te intreb cat ai platit pentru fisa aceea medicala? Eu am fost la spital sa o fac si mi-au cerut 400 ron pentru ea care mi se pare umpic exagerat.
Am dat aproximativ 100 ron pe ea dar beneficiez de un abonamnet Business/Gold (sau cava de genul) la o clinica privata
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

RaduB wrote:Intre timp am fost chemat la sectia de politie (instiintare prin posta) pentru a completa un proces verbal cum ca am luat la cunostinta "regulamentul".
Nu a spus absolut nimic de acea foaie si am o banuiala ca cu aia voi ramane :?
Mergeti la Serv. Arme cat de des puteti sau sunati cat de des puteti, dar macar in zilele de lucru cu publicul, in fiecare zi de marti si joi, la 021.315.35.34 D.G.P.M.B.(Politia Capitalei) si cereti interior 22691 (S.A.E.S.P) si intreabati cand le-au venit permisele in alb.

In legea 295/2004 asa cum a fost modificata anul trecut, la sectiunea 5-a, art. 63, alin. 2. pct. c) se face vorbire despre "documentul care atestă dreptul de port şi folosire" fara a se mai folosi formularea "permis de port si folosire" asadar hartiuta aia e valabila si legala atat timp cat este emisa de SAESP, contine pe langa descrierea armei si a calibrului si mentiunea "port si folosire" si este semnata si parafata de cei de la serv arme.
Pentru ca hartia respectiva cred ca nu are o serie asa cum are permisul este foarte posibil insa sa intampinati dificultati atunci cand veti dori sa cumparati munitie sau atunci cand veti merge la poligon ori daca veti dori sa lasati arma la armurier pentru diverse operatiuni, situatii in care este de preferat sa aveti permis de port si folosire asa cum are toata lumea, de aceea cred ca ar fi bine sa insistati la ei pana ce va emit permisul. Pana la urma pentru permis ati platit o parte din bani nu pentru o adeverinta de format A4.
Succes!
Last edited by Safe&Sound on Tue Nov 20, 2012 12:13 pm, edited 1 time in total.
RaduB

Post by RaduB »

Multumesc pentru raspuns!

Am sa incerc sa rezolv problema cat mai repede. Va tin la curent.

O zi buna!
Radu
Mack44

Post by Mack44 »

Intre timp pune hartia aia intr-o tipla iar cand mergi sa iei munitie sa ai si numarul de tel de la AESP. ei pot confirma ca nu au avut permise si hartia ta este valabila. Unii armurieri pot confunda hartia cu certificatul de detinator pe baza caruia nu se elibereaza munitie. Un telefon pe saptamana este suficient la AESP si nu te lasa in baza lor ca te suna ei cand primesc. Experienta personala. dupa 2 luni de telefoane la ei se cam saturasera de mine si mi-au spus ca ma contacteaza ei cand sosesc. 2 luni mai tarziu cand am trecut pe acolo am aflat cu stupoare ca venisera de mai bine de o luna. Mi-au eliberat unul fara probleme, daca tot am trecut.
Walther PPK - not with rubber, not with gas
Ex Streamer 2014 10X22T - rubber
Shadow1000 5.5
Stalker 917 9mm
I`m one of those bad things that happen to good people.
RaduB

Post by RaduB »

@ Mack44: Exact cum ai spus tu mai sus a fost. Merci!
Post Reply