arme gamo 2006

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

dan.g

Re: arme gamo 2006

Post by dan.g »

dan.g wrote:
Sa visam frumos
Gamo se adapteaza ff rapid , dar nu pt noi ci pt piata americana. Daca ar trimite arme cu viteza peletului pana in 220 m/s mai bine le arunca in ocean cu tot cu containere ..........oricum pierderea ar fi aceeasi chiar daca ar ajunge pe piata americana.
Maxima 6.35+Bushnell 6-12x44
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Alegzandru wrote:
AC Sniper wrote:Viper Express aduce ceva nou adica cartusul de cal.5,5mm cu mai multe alice cred de cal.3mm sau mai putin.Nu prea am inteles cum este cu aceste ac-uri care trag cu mai multe alice odata ca si o arma de vanatoare.Oricum ideea este geniala.Nu mai ratezi tinta garantat cu asa ceva dar munitia cred ca trebuie sa fie mai scumpa.
Rostul unei astfel de arme nu vad a fi altul decat vanatoarea, nu tragi la tinta cu alice. Si cum vanatoarea cu AC este interzisa la noi, nu vom vedea asa modele pe piata noastra ever. Chiar daca s-ar scoate vreodata limita de viteza a proiectilului, nu cred sa se schimbe ceva cu vanatoarea cu AC, nici macar pest controlul nu cred ca va fi autorizat.
Adevarul este ca Viper Express-ul la o analiza mai atenta are de fapt 2 tevi,una pentru catus de 5,5 cu alice si una pentru binecunoscutul pellet de 5,5mm.Nu stiu daca am inteles bine ,este posibil sa existe si in doua variante,un model cum le stim si pe-ale noastre si un model cu cartus de alice.Exista proba de tir cu alice la talere deci cu un astfel de model este posibil sa tragi si la talere in zbor iar despre folosirea lui la vanatoare,ce pot sa va spun,ca si armele pe care le avem deja,fiecare dupa cum crede mai bine sa-i dea armei o folosinta.Oricum nu cred sa aiba viteza prea mare acele alice asa ca ar merge dar numai de foarte aproape(maxim 15metri)la o cioara in zbor,tinand cont de ceea ce propulseaza acele alice adica aer comprimat de un arc.Deci repet modelul este pentru tir la tinte in miscare,de preferabil tinte in zbor.Pe mine ma atrage insa foarte mult noul tip de munitie de plumb,Tomahawk de care vad ca nu spune nimeni nimic.Proiectil de plumb expandabil care la impact se turteste foarte rapid si cedeaza toata energia in tinta.Cu asa ceva la ciori nu-ti mai zboara cioroiul de pe craca chiar daca l-ai nimerit daca peletul a trecut prea rapid prin el si nu a cedat prea multa energie de oprire in tinta.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
dan.g

Re: arme gamo 2006

Post by dan.g »

La postarea anterioara tocmai acest lucru am dorit sa se inteleaga. Trebuie sa te adaptezi pietei si nu piata sa se adapteze dupa tine. Armele din 2006 trebuiau insotite neaparat si de noi tipuri de peleturi.
dan.g

Post by dan.g »

La toate modelele prezentate spring piston cred ca diferenta de viteza a peletului o face arcul. In acest caz doar arcurile trebuiesc importate, se executa tuningul si toti putem avea o arma pe cinste.
sorin mok

Post by sorin mok »

Viper Express-ul are o teava lisa de cal.5,5 in care poti baga fie peletul de 5,5 fie un fel de cartus de plastic (un fel de cochilie refolosibila) umplut cu "alice" cu diametrul de 3 mm.

Tinand cont de pretul din America (220$), nu are performante exceptionale, ci doar noutatea solutiei gasite.
http://store.dauvensfishinhole.com/8030107.html
AC Sniper

Post by AC Sniper »

dan.g wrote:La toate modelele prezentate spring piston cred ca diferenta de viteza a peletului o face arcul. In acest caz doar arcurile trebuiesc importate, se executa tuningul si toti putem avea o arma pe cinste.
Chestia asta s-a discutat mult pe forumul airguns si crede-ma nici acum n-am inteles ce le fac astia de la Gamo la armele de cal.4,5mm Hunter de le reduc viteza de la 300m/s la 220m/s.Este ceva nelamurit si se pare ca doar membrii airguns stiu asta si tin secretul doar pentru ei.Arcul se pare ca este neschimbat,altceva modifica ei la arma la piston sau la lungimea de bataie a pistonului in cilindru(deci la cat de tare se incordeaza arcul) sau dau vreo gaura in cilindru la o anumita distanta,nu stiu exact.Este o chestie confuza tare de tot cu metoda de reducere a vitezei la armele Hunter de cal.4,5.Nu se spune exact cum se face aceasta modificare,nu exista decat banuieli.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
AC Sniper

Post by AC Sniper »

sorin mok wrote:Viper Express-ul are o teava lisa de cal.5,5 in care poti baga fie peletul de 5,5 fie un fel de cartus de plastic (un fel de cochilie refolosibila) umplut cu "alice" cu diametrul de 3 mm.

Tinand cont de pretul din America (220$), nu are performante exceptionale, ci doar noutatea solutiei gasite.
http://store.dauvensfishinhole.com/8030107.html
Un fel de jucarioara de dat mai multe gauri in hartie si cu care nu ratezi garantat tinta.Ar merge la vrabii cred ca foarte bine.
ADRIAN

dan.g

Post by dan.g »

AC Sniper am citit mesajul, vorbim luni.
Ar fi prea simplu sa se dea o gaura la piston.Eu nu am vazut un spring piston demontat dar daca exista o gaura se poate rezolva cel mai usor. Eu cred ca arcul e smecheria sau capacitatea pistonului.
Dabija

Post by Dabija »

AC Sniper wrote:
dan.g wrote:La toate modelele prezentate spring piston cred ca diferenta de viteza a peletului o face arcul. In acest caz doar arcurile trebuiesc importate, se executa tuningul si toti putem avea o arma pe cinste.
Chestia asta s-a discutat mult pe forumul airguns si crede-ma nici acum n-am inteles ce le fac astia de la Gamo la armele de cal.4,5mm Hunter de le reduc viteza de la 300m/s la 220m/s.Este ceva nelamurit si se pare ca doar membrii airguns stiu asta si tin secretul doar pentru ei.Arcul se pare ca este neschimbat,altceva modifica ei la arma la piston sau la lungimea de bataie a pistonului in cilindru(deci la cat de tare se incordeaza arcul) sau dau vreo gaura in cilindru la o anumita distanta,nu stiu exact.Este o chestie confuza tare de tot cu metoda de reducere a vitezei la armele Hunter de cal.4,5.Nu se spune exact cum se face aceasta modificare,nu exista decat banuieli.
Dupa cate stiu eu Arrow importa arcuri originale ... nemodificate pentru 220m/s ... asa ca poti sa cumperi un arc nou si sa-l inlocuiesti si ai arma in caracteristicile originale ... la piston nu e modificat nimic - nici o gaura in plus sau in minus - in capatul arcului parca mai e o piesa - un fel de distantier care trebuie sa fie sau nu ... nu mai stiu exact ... cred ca Eugen sau maniac de pe airguns te pot lamuri mai bine ... si sa sti ca nu tinem nici un fel de secrete pentru noi ... nu suntem o secta de initiati :lol: :lol: :lol: - acum invatam si noi si poate nu intotdeauna ne exprimam foarte clar :? ... dar se rezolva.
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
dan.g

Post by dan.g »

In mod cert doar arcul este secretul. M-am uitat la fiecare model de arma si in functie de viteza peletului si efortul de armare este diferit.Ex.Hunter Extreme 1600/1250 fps efortul de armare 58 si Hunter Pro sau Elite 1200/1000 fps efortul de armare 38 si ex. pot continua. Cu cat efortul de armare este mai mic si viteza proiectilului este mai mica. In concluzie sustin ca arcul face diferenta.
dan.g

Post by dan.g »

Dabija cred ca are dreptate. Un raspuns clar ar trebui sa primim de la Arow. Daca nu poate fi scris pe forum atunci pe mesaj privat.
cs

Post by cs »

pana la urma care e faza cu cele 2 viteze afisate? aia mai mare e cu raptor si aia mai mica cea masurata conform standardelor??
Gamo CF-X 5.5mm + tasco 3-9x40
sorin mok

Post by sorin mok »

Mi se pare ironică situaţia actuală a producătorului Gamo.

Din motive de marketing - creşterea vinzarilor în America (sloganul pentru Hunter, acolo, este "cel mai rapid spring din lume" - şi e adevărat) şi cucerirea de noi pieţe, plus menţinerea statusului actual de "cel mai mare producator european de arme AC si mondial de munitie AC" - performaţele armelor (şi ele există, nu mă înţelegeţi greşit) sunt supraevaluate prin măsurare vitezei cu cele mai uşoare muniţii existente - şi nu m-ar mira să producă doar cu acest scop publicitar cea mai uşoară alică din lume care nu trece nici măcar prin hârtie.
Dar aceste performanţe exhibate de fapt interzic aceste arme cel puţin pe majoritatea pieţelor europene.

Cu alte cuvinte, firma prefera să anunţe viteze de 310ms cu pelletul X (şi pe care nu-l foloseşte nici un utilizator) în calibrul 4,5 decât o viteză de 220ms (să zicem) cu pelletul y (mult mai folosit). Sau o viteză de 220ms în calibrul 6,35 cu un pellet z (mai greu).

Rezultatul: fie o mare gamă de arme Gamo nu se importă, fie se importă cu modificări, fie se importă cele care au viteza de 220ms (dar cu cel mai uşor pellet posibil din lume!).
Rezultatul: vonzările în România nu sunt extraordinare, cunpărătorii se simt frustraţi vizitând situl oficial Gamo.

Ps.Toate cele spuse reprezintă o opinie personală şi nu au fost spuse cu intenţia de a jigni sau critica importatorul oficial, datorită căruia măcar preţurile sunt (aproape) decente.
Alegzandru

Post by Alegzandru »

cs wrote:pana la urma care e faza cu cele 2 viteze afisate? aia mai mare e cu raptor si aia mai mica cea masurata conform standardelor??
Exact, chiar specifica acolo sub poza fiecarei arme, deasupra vitezei superioare "Ballistic Alloy", deci folosind pelleturile Raptor se atinge viteza aia
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Alegzandru

Post by Alegzandru »

Apropos de polemica pe tema modificarii vitezei la armele Gamo, cititi ce zice Crew pe forumul de mai jos. Asta am inteles si de prin alte "vizite" pe net ca ar fi ajustarea, insa o neconcordanta in ceea ce zice omul: el a facut modificarea pe Hunter 5.5 iar noi stim ca doar armele in cal 4.5 ar fi fost modificate... invitati-l aici pe forum sa ne lamureasca mai exact ce si cum a facut
http://crew.lx.ro/viewtopic.php?t=194
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Post Reply