Cop Record sau???

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
BEREA

Cop Record sau???

Post by BEREA »

In primul rand bine v-am gasit sunt un incepator in acest domeniu dar pasiunea o am de mic, de cand plecam de la scoala si ma indreptam spre casa ma opream la un magazin de arme si ma uitam cu mirare de fiecare data la acele arme tinute pe perete si gloante...Acum nu de mult am aflat si eu ca pot procura pistol cu bile de cauciuc si de atunci in fiecare zi ma gandesc la acest lucru :) . M-am interesat de permis si pe luna viitoare cand ma intorc din concediu am sa il si fac dar acum am multe nelamuriri si sper sa le gasesc raspunsul aici.

1.Am de ales intr-un pistoc Cop Record si acesta care cred ca este un Walter p22 daca nu ma insel http://www.armesibiu.eu/consignatie/pro ... -16-33-38/ , cop record este la 600 lei iar acesta 720 lei dar folosti cu garantie
2.Amandoua aceste pistoale au calibru de 10x22 se pot folosi si gloante calibru 9mm ?
3.Cate arme neletale am voie pe permis caci deocamdata am bani doar de unu dintre aceste 2 arme dar pe viitor ma bate gandu la un Fort sau ceva de la Walter mai bun
4.Aproximativ cat costa un cartus 10x22 si cat costa unu de 9mm daca pot sa il folosesc la una din aceste arme
5.Aveti idee daca imi trebuie neaparat cutie pt arma prinsa in perete etc?si daca da inainte de a baga actele pentru permis deja sa o cumpar si sa o montez ?

Astept cu nerabdare parerile voastre si sper sa fie cat mai multe ..

PS:FELICITARI PENTRU ACEST FORUM
Last edited by BEREA on Sun May 27, 2012 9:49 am, edited 1 time in total.
cosmin_t

Re: Incepator

Post by cosmin_t »

Buna dimineata!

Si eu tot incepator sunt insa am depus dosarul, etc.. astept autorizatia pt prima arma (din ce am citit CZ83 si Fort-urile sunt cele mai reusite, eu voi opta pt Fort - vad ca e mult mai raspandit si a fost utilizat serios si in plus au si reprezentanta in Bucuresti cu tot cu service si ce mai e nevoie)..
La politie mi s-a spus ca trebuie sa am o caseta metalica special pt depozitarea armei (compartiment separat pt arma si munitie) si prinsa de perete, podea, etc. eu am cumparat una de la MldGuns. Ba mai mult cei de la politie mi-au cerut si factura :D (pe care evident cei de la MldGuns au scris destinatia casetei deci e OK).. de asemenea daca citesti legea 295/2004 scrie undeva la arme letale de aceasta caseta (am si eu o mare nedumerire intre letal si neletal -pistolul cu bile - neletal, incerc sa ma conformez)...

Legat de restul intrebarilor o sa iti raspunda colegii care au folosit asa ceva, eu cel mult imi dau cu parerea (din ce am citit, ceea ce cred ca este eronat)..

Succes!
Fort 14R & Gamo Maxima RX 5.5
BEREA

Re: Incepator

Post by BEREA »

Sa intaleg ca inainte sa merg la politie cu actele am nevoie neaparat de acea caseta.Problema la mine este ca la mine in oras sunt 2 magazine de arme si deloc impresionante iar bugetul este scazut de aceea optez pt inceput intre cele 2 arme si Recor Copu chiar imi place nu prea am auzit nimic de el pe forumuri dar sper sa fie ok,sper doar ca atunci cand am nevoie sa il folosesc sa nu se blocheze :P (ma refer in legitima aparare) este doar pt autoaparare si sa mai trag si eu 2-3 cadente o data pe luna daca ma duc la pescuit :P
dcrist

Re: Cop Record sau???

Post by dcrist »

Armele de care vorbesti sunt din zamac si nu iti pot asigura o aparare eficace in caz de legitima aparare, munitia folosita(10x22) poate sa-l enerveze mai mult pe un agresor beat, drogat etc. cauta una second din otel(CZ, Fort, GP) munitia de 10x22 e mai scumpa decit cea de 9x22, 4,5-5 lei fata de 2-4 lei, si daca o sa tragi cu el cand te duci la pescuit, te vei alege cu un frumos dosar penal pentru folosire ilegala a armei si vei ramane si fara ea si fara dreptul de a mai avea vreodata arma. Bafta!
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
BEREA

Post by BEREA »

Parca vazusem pe un site ca Record cop e din otel si sa intaleg ca nu sunt deloc eficiente in autoaparare?caut de 2 saptamani o arma in second dar singura care am gasit este relatata mai in sus iar referitor la aspectul sa trag cu ea la pescuti ma refer la faptul ca in orasul meu nu este nici un poligon de tragere unde ma pot duce cu o arma neletala...
dcrist

Post by dcrist »

Munitia de 10x22 nu are putere de stopare eficienta, poate doar daca se sperie agresorul, altfel nu il incapacitezi, si nu cred ca vre-un politist sau procuror va fi impresionat de faptul ca nu ai poligon in oras si ca de aceea tragi pe balta, la o reclamatie facuta la politie ca ai tras oriunde in afara unui poligon autorizat, sau ca ai fost in legitima aparare, urmarile nu vor fi placute deloc, nici macar in curtea ta nu ai voie sa tragi fara sa fi in legitima aparare, citeste cu atentie legea armelor si munitiilor si vei gasi raspunsurile acolo, precum si sanctiunile http://www.legalis.ro/wp-content/upload ... -2011-.pdf
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
BEREA

Post by BEREA »

nu ma astept la distante stralucite 10-15 m dar la 5 m macar sa il indepartez sa il speriu nu vreau sa il gauresc ma repet doar pentru autoaparare nu vreau sa mutilez pe nimeni...pana acum sunt dezamagit de ce sfaturi am primit :( de tras stiu ce riscuri ma asteapta dar tot nu mi-a raspuns nimeni daca pot baga un cartus de 9mm in vrunu din aceste pistoale si care este mai bun 10x22 ori 9mm?
fane satar

Post by fane satar »

9 mm e mai bun decat 10x22. Ti-o spun din proprie experienta. Un cartus dde 10x22 e undeva intre 4,5 si 5,5 lei. Puterea de stopare si precizia lasa si ele de dorit la randul lor. Daca ai bani si nu ai ce face cu ei cumpara-ti un 10x22 si trage cu el pana plesneste. Cauta cel mai bine un Fort sau ceva de otel. Prima mea arma a fost un Rohm RG88 de care am fost foarte multumit si care ma scos si dintr-o belea odata. Acum am u Fort 17 in calibrul .45,si din care cartuse am tras cu el(aproximativ o cutie) nu mi-a dat nici un rateu sau sa se intample vreodata sa nu rearmeze. Acum ramane la latitudinea ta ce arma vrei,dar la bani putini solutia de compromis este Streamer 2014. Orice ar zice colegii de pe forum si Streamerul te poate scoate din rahat la momentul oportun. Multa bafta in alegerea viitoarei arme. Va salut!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
BEREA

Post by BEREA »

Da e dragutz Streamer 1014 sa vedem ce pret are la magazin ,oricum il aduce pe comanda daca il are dar in continuare astept pareri la comentariul meu
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Marea problema o constituie obtinerea autorizatiei . Eu unul am "pierdut" o saptamana pe la o policlinica particulara, testare psihologica la un alt cabinet, platit taxa la Posta pt cazier+obtinere de la Politie de cazier, apoi pierdut iarasi vremea pe la Trezorerie pt platit o alta taxa si tot asa... deci distractia e mare, cel putin pt Bucuresti a fost ceva alergatura...

Succes!
Fort 14R & Gamo Maxima RX 5.5
BEREA

Post by BEREA »

Din cate mi-a explicat la armurier nu e chiar asa doar ca avizu psihologic nu il elibereaza in aceiasi zi ci in ziua urmatoare...taxa e de 50 lei pentru 10 zile sau 100 lei daca il vrei in 6 zile si 10 lei cazieru .Inca astept niste raspunsuri mai clare cu privire la nelamuririle mele.Va multumesc
marshall

Post by marshall »

9 mm in 10x22 nu poti folosi nici legal nici functional. A fost odata o arma care, printr-o constructie deosebita a camerei cartusului putea si una si alta, dar de inscris in permis tot numai intr-un singur calibru se inscria, ala care era marcat pe arma.

Pe de alta parte, in permis este specificat in ce calibru poti achizitiona munitia si cantitatea (100 cartuse 9 mm de ex), asa ca nu vei putea cumpara 9 mm daca se specifica 10 si reciproc.

Parerea mea, ca si a multor alti detinatori cu experienta, este ca 10x22 este istorie, dead-end, pa si la revedere. Mai aduna un ban si cumpara un 9 mm otel.
Tot din experienta iti spun si multi o vor confirma, cauciucul nu este chiar o arma :) chiar si in cel mai al naibii calibru si cu cea mai smechera munitie.

Bafta
CZ 83
FORT 14R
BEREA

Post by BEREA »

Dupa cate pareri s-au strans pana acum am ajuns la o concluzie si anume ori Streamer 2014 ori Record Cop asta doar pentru inceput dupa care cred ca ma duc spre un Fort desi nu stiu daca aici in la mine in oras au asemenea tip de arme si anume Streamer 2014 care am vazut ca este cat de cat ok
Babanu

Post by Babanu »

Eu am sa fiu mai incisiv si mai scurt;
Mai bine mai stai doua, trei luni si mai strangi ceva bani. Intre timp poti sa-ti faci actele.
Daca nu iti iei un GP sau un Fort mai bine arunci banii in wc si tragi apa. Rezultatul va fi acelas, bani aruncati aiurea. Ai fost avertizat! :twisted:
Cumpara-ti un lucru bun de la inceput, lasa prostiile.
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
BEREA

Post by BEREA »

Eu te intaleg @babanu dar chiar am nevoie cat mai rpd de o arma de autoaparare din pacate pana acum 2-3 ani imi doream sa o tin in casa acum sa o port cu mine ...e o diferenta :(
Post Reply