Sfat Pistol Cu Gaze!!!

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
7Coline

Re: Sfat Pistol Cu Gaze!!!

Post by 7Coline »

Daca tot insistati atat luati arma pe gaz. Cand o sa o folositi o sa mai dati si pe la alti civili in ochi sau dv. in ochi. Dupa care o sa vina X si o sa cresteze la dumneavoastra pana se plictiseste .
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
MR.47

Post by MR.47 »

aurorauno wrote:
MR.47 wrote:Taserul se incadreaza in aceeasi categorie cu sprayurile paralizante si electrosocurile si anume arme de autoaparare pentru amatori
Ce categorie e aia? :shock:
Legea 61 spune asa:
Art. 2. - (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava, urmatoarele fapte:
1. portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a cutitului, pumnalului, sisului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire, precum si folosirea in asemenea locuri sau imprejurari a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru socuri electrice;
Sprayul nu este in aceeasi oala,iar electrosocul,precum cutitul sau castetul(bastonul) este considerat arma alba,si nu arma de autoaparare.
Daca tot vrei ca cineva sa invete ceva din discutiile astea atunci hai ca ele sa fie corecte si informate,nu mai scoate perle ca cea cu arme pentru amatori ca nu s-a pomenit asa ceva si citesc unii care nu se pricep si o iau de buna!
Just, chiar nu stiam chestia asta si atat castetul cat si electrosocul sunt folosite si in dotarea anumitor echipaje de interventi saa politiilor comunitare si firmelor de paza, intrebarea mea e urmatoarea:daca tot e interzis de ce nu e interzis pentru toata lumea???
This is ten percent luck, twenty percent skill,
fifteen percent concentrated power of will,
five percent pleasure, fifty percent pain,
and a hundred percent reason to remember the name!
7Coline

Post by 7Coline »

MR.47 wrote:
aurorauno wrote:
MR.47 wrote:Taserul se incadreaza in aceeasi categorie cu sprayurile paralizante si electrosocurile si anume arme de autoaparare pentru amatori
Ce categorie e aia? :shock:
Legea 61 spune asa:
Art. 2. - (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava, urmatoarele fapte:
1. portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a cutitului, pumnalului, sisului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire, precum si folosirea in asemenea locuri sau imprejurari a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru socuri electrice;
Sprayul nu este in aceeasi oala,iar electrosocul,precum cutitul sau castetul(bastonul) este considerat arma alba,si nu arma de autoaparare.
Daca tot vrei ca cineva sa invete ceva din discutiile astea atunci hai ca ele sa fie corecte si informate,nu mai scoate perle ca cea cu arme pentru amatori ca nu s-a pomenit asa ceva si citesc unii care nu se pricep si o iau de buna!
Just, chiar nu stiam chestia asta si atat castetul cat si electrosocul sunt folosite si in dotarea anumitor echipaje de interventi saa politiilor comunitare si firmelor de paza, intrebarea mea e urmatoarea:daca tot e interzis de ce nu e interzis pentru toata lumea???
Ca unii hestam privilejiati . GROINK :wink:

IRESPONSABIL²
MR.47

Post by MR.47 »

sith wrote:se precizeaza ca arma se poate folosi cand iti este amenintata viata.
daca tu crezi ca este eficienta chestia aia, ... e viata ta ...
Oameni buni ma repet!!! asa cum am putut face fata doar cu mainile goale, cu siguranta un pistol cu gaz ar fi ceva in plus si nu in minus, intelegeti o data ca nu traim chiar in vestul salbatic si micilor amenintari le putem face fata si cu o arma pe gaz ,spray paralizant etc...Deci va rog nu mai fiti gigi contra si hai sa consideram ca si un pistol cu gaz cu munitie corespunzatoare tot e mai bun decat nimic...Atat am avut de spus
7Coline

Post by 7Coline »

MR.47 wrote:
sith wrote:se precizeaza ca arma se poate folosi cand iti este amenintata viata.
daca tu crezi ca este eficienta chestia aia, ... e viata ta ...
Oameni buni ma repet!!! asa cum am putut face fata doar cu mainile goale, cu siguranta un pistol cu gaz ar fi ceva in plus si nu in minus, intelegeti o data ca nu traim chiar in vestul salbatic si micilor amenintari le putem face fata si cu o arma pe gaz ,spray paralizant etc...Deci va rog nu mai fiti gigi contra si hai sa consideram ca si un pistol cu gaz cu munitie corespunzatoare tot e mai bun decat nimic...Atat am avut de spus
Nu mai dezinformati pe aici domnule . Uz de arma se face cand e viata in pericol. Nu in trafic , nu de la gelozie , nu pentru o palma .

IRESPONSABIL²
dcrist

Post by dcrist »

Pistolul il folosesti cand nu mai ai alta optiune, sa-ti salvezi viata ta sau a altora, si atunci este preferabil sa ai putere de stopare cat mai mare :wink: Si daca vrei piper astea cred ca fac cit un intreg incarcator de cartuse cu piper + raza de actiune e de ~3 ori mai mare decit un cartus cu piper http://www.udap.com/product.htm :mrgreen:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
sith

Post by sith »

dcrist, ai uitat sa spui ca ala este cat stingatorul ...
foarte portabil :lol:
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
dcrist

Post by dcrist »

Pentru o doamna care se respecta si are o geanta de firma, nici nu se observa ca il are la ea( stiti voi gentile alea de intra 10 kg de cartofi + legume de o supa, pe langa farduri etc.) :twisted:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
barthy

Post by barthy »

dcrist wrote:Pentru o doamna care se respecta si are o geanta de firma, nici nu se observa ca il are la ea( stiti voi gentile alea de intra 10 kg de cartofi + legume de o supa, pe langa farduri etc.) :twisted:
Misoginule ! :twisted:
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
tiger

Post by tiger »

MR.47 wrote:
sith wrote:vorba aluia ... "Does Pepper Spray / CS Gas Spray Work? You decide"

http://www.youtube.com/watch?v=iUOaUoUrnNE
Aia e o tampenie de spray a la america, ia-ti tu un jet de K.O. pfeffer in fata sa te vad daca te mai poti tine macar pe picioare(stiu din propria experienta,am dat unuia si a ajuns la urgenta si a doua zi avea o fata de zici ca era batut cu urzica).Concentratia sprayului e necunoscuta si asta face toata treaba ia in considerare ca la un cartus cu gaz pulberea vine fierbinte si se dizolva imediat in contactul cu pielea sau cu ochii.
Chiar nu e o tampenie. Sabre si Fox sunt cele mai tari produse de acest gen de pe piata.
Nici nu se poate compara vreodata un spray sabre sau fox cu un Ko Pfeffer. Ko e mult mai slab. Are undeva la 1500000 SHU(unitate de masura a tariei capsacinei) pe cand fox-ul ajunge si la 5300000SHU.
Concentratile sunt si ele cunoscute la toate marcile, revenind la Ko el are o concentratie de 11%., la fel comparandu-l cu un spray folosit de fortele de politie(nu stiu daca si cele din Romania, eu personal am vazut odata la un politist un spray Nato :lol: si la jandarmi sprayuri negre nu stiu marca) care are o concentratie de peste 20%....

Sfat(nu vreau sa intru in polemici)>
Pasiune arme: airsoft sau colectionar(mai complicat si mult mai scump)
Autoaparare: bila cauciuc(chiar si iarna asa cum spui tu, totusi o bila in genunchi, fata sau unde il doare cel mai tare pe barbat :D nu-l va lasa indiferent pe individ. :twisted:
tiger

Post by tiger »

Apropo.
Cum mai e legea acum la pistol pe bila poti folosi cartus blank sau iritant? Nu ca eu a-si putea folosii la pistolul meu, dar asa ca cultura generala.
barthy

Post by barthy »

tiger wrote:Apropo.
Cum mai e legea acum la pistol pe bila poti folosi cartus blank sau iritant? Nu ca eu a-si putea folosii la pistolul meu, dar asa ca cultura generala.
Legea nici nu aproba, nici nu interzice in mod expres dar avand in vedere denumirea armei in anexa legii ca "arma confectionata special pentru a arunca
proiectile din cauciuc " s-ar putea sa apara voci contra.
Last edited by barthy on Thu Apr 05, 2012 3:24 am, edited 1 time in total.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
MR.47

Post by MR.47 »

Nu cred ca poti face asa ceva legal si nu mar interesa combinatia asta ca am teava lsa si nu mai imi reincarca dupa blank topicul il deschisesem ca am vazut un model de blank la bulgari care chiar imi place sil consider un must have si vroiam sa stiu cam care e treaba cu gazele ca nu am avut pana acum, atat si nimic mai mult, modelul de care vorbesc e un ekol sava magnum si il iau in primul rand ca imi place si ca sa trag si blankuri cu el ca doar e eftene :lol: daca voi considera sal port vreodata la mine ca pe arma de autoaparare ma priveste doar pe mine si atat.Atat de mult imi place arma asta si mio doresc mai mult decat mi-am dorit fortul :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
MR.47

Post by MR.47 »

barthy wrote:
Legea nici nu aproba, nici nu interzice in mod expres dar avand in vedere denumirea armei in anexa legii ca "arma confectionata special pentru a arunca proiectile
din cauciuc " s-ar putea sa apara voci contra.
Dap are dreptate barthy si in plus vad ca ai streamer 2014 ,la ala daca mai ai opritorul chiar poti folosi gaz ca reincarca,dar nu vei putea cumpara de la nici un magazin autorizat munitie de 9 mm cu permis de 10x22
tevez

Post by tevez »

Era un articol pe undeva unde cineva din cadrul Poliţiei spunea ceva de genu' că muniţia cu gaze, pe vremea aia fiind în
categoria ce necesita doar notificare, este permisă posesorilor de pistoale cu bilă de cauciuc, fiind o categorie cumva
inclusă automat, reciproca nefiind, evident, valabilă, adică să nu bagi bilă în pistol cu gaze. Pe principiul că în arma
cu glonţ ai voie să tragi cu blank. Nefiind scris alb pe negru există posibilitatea de interpretare. Clasic.
Dacă găsesc linkul îl postez, cred că era într-o postare a lui nedumeritu şi e cam mult de căutat. :D
Post Reply