Sfat Pistol Cu Gaze!!!

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

MR.47

Re: Sfat Pistol Cu Gaze!!!

Post by MR.47 »

Inca un mic amanunt...pistoalele cu gaz chiar sunt eficiente utilizate si intretinute corect si bineinteles. cu munitia corecta, postez aici niste exemple:
http://www.youtube.com/watch?v=tjRV_570C1k
http://www.youtube.com/watch?v=NiEPEDEo ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=FClwduRtn7I
Toate dintre aceste clipuri in care agresorul chiar a fost incapacitat s-au folosit cartuse piper marca walther prosecur cu concentratie de 120 mg, tin sa mentionez detinatorilor de arme pe gaz ca la noi in tara cele mai puternice pe piper gasite pe piata ajung la 30 mg, iar in bulgaria ce am vazut eu supra peper de la wadie ajung la 45mg, de aici si parerile ca pistoalele pe gaz nu sunt bune...eu unul consider ca sunt, dar repet arma potrivita...in mana potrivita...cu munitia potrivita...
This is ten percent luck, twenty percent skill,
fifteen percent concentrated power of will,
five percent pleasure, fifty percent pain,
and a hundred percent reason to remember the name!
jon

Post by jon »

Da, si varianta completa a clipului http://www.youtube.com/watch?v=FClwduRtn7I este aceasta : http://www.youtube.com/watch?v=9rVytuGvrHE
Acum nu stiu ce sa spun, sunt multe controverse legate de armele cu gaze/piper....multi spun ca nu sunt eficiente, eu sunt de alta parere, dar desi le-am propus multora(de pe vremea cand erau pe piata doar Rg-uri si walthere cu bila)sa facem niste teste cu cartuse cu gaze, nu au vrut sa fie pe post de subiect, desi le-am propus la fel ca la duel.....sa traga un cartus cu bila si sa trag si eu un cartus cu gaz, apoi sa vedem cine mai sta in picioare. Cat de mica ar fi concentratia de gaz iritant/piper in cartus nu e placut deloc sa primesti acel gaz/piper incins in fata.Si s-au facut si teste clinice ..... ce afecteaza si cum afecteaza caile respiratorii si SNC-ul acel gaz.
Conroverse sunt si vor continua sa fie, cel putin pana ne lamurim cu niste teste "live".
Bafta tuturor !
Image
MR.47

Post by MR.47 »

jon wrote:Da, si varianta completa a clipului http://www.youtube.com/watch?v=FClwduRtn7I este aceasta : http://www.youtube.com/watch?v=9rVytuGvrHE
Acum nu stiu ce sa spun, sunt multe controverse legate de armele cu gaze/piper....multi spun ca nu sunt eficiente, eu sunt de alta parere, dar desi le-am propus multora(de pe vremea cand erau pe piata doar Rg-uri si walthere cu bila)sa facem niste teste cu cartuse cu gaze, nu au vrut sa fie pe post de subiect, desi le-am propus la fel ca la duel.....sa traga un cartus cu bila si sa trag si eu un cartus cu gaz, apoi sa vedem cine mai sta in picioare. Cat de mica ar fi concentratia de gaz iritant/piper in cartus nu e placut deloc sa primesti acel gaz/piper incins in fata.Si s-au facut si teste clinice ..... ce afecteaza si cum afecteaza caile respiratorii si SNC-ul acel gaz.
Conroverse sunt si vor continua sa fie, cel putin pana ne lamurim cu niste teste "live".
Bafta tuturor !
Dap nu am vrut sa o postez pe aia deoarece e mai lunga ca si durata,eu unul la viitorul meu pistol cu gaze voi tine asa 1 cs 1 piper (sper sa fac rost de 120 mg) si 1 cn cate 5 serii pt 5 agresori diferiti...In legatura cu testarea daca la vara sunt mai liber eu sunt de acord cu ea,si u spuneai ca oricat ar fi de mica cantitatea nu e placut sa o primesti,asa e ,dar sa tinem cont ca a fi neplacut nu inseamna ca si pune agresorul in imposibilitatea unui atac ,daca vrei cand fac rost de piper 120 mg(daca fac rost) te voi anunta si pe tine.Referitor la ce spunea mai devreme un coleg ca e mai eficient un spray cu piper...eu tind sa ma indoiesc...e vb se de efectul psihologic generat de explozie...Eu m-am cam hotarat la Ekol Sava Magnum, pe forumurile bulgaresti sunt numai aprecieri pozitive la adresa lui si in plus imi place si designul.
tevez

Post by tevez »

MR.47 wrote:..eu unul consider ca sunt, dar repet arma potrivita...in mana potrivita...cu munitia potrivita...
Şi în situaţia potrivită. Gen să nu bată vântu' că-ţi dai şi ţie cu gaz. Ce pot să spun sigur e că aceste cartuşe cu piper
au o concentraţie foarte mare de substanţă iritantă, trebuie atenţie cu ele. Odată am tras şi apoi am mers în direcţia
spre care trăsesem. Nu a fost o idee bună, deşi "norul" se risipise. Iar altă dată am desfăcut un cartuş cu piper să
văd ce e în el. Praful ăla e foarte neplăcut. :lol: Şi cele cu gaz sunt tot cam aşa.
Dacă n-ar ocupa locul în permis, replicile astea din zamak cu blankuri ar fi faine, pentru o "mini-colecţie" pentru că
la banii lor şi airsofturile-s mai scumpe. 8)
MR.47

Post by MR.47 »

tevez wrote:
MR.47 wrote:..eu unul consider ca sunt, dar repet arma potrivita...in mana potrivita...cu munitia potrivita...
Şi în situaţia potrivită. Gen să nu bată vântu' că-ţi dai şi ţie cu gaz. Ce pot să spun sigur e că aceste cartuşe cu piper
au o concentraţie foarte mare de substanţă iritantă, trebuie atenţie cu ele. Odată am tras şi apoi am mers în direcţia
spre care trăsesem. Nu a fost o idee bună, deşi "norul" se risipise. Iar altă dată am desfăcut un cartuş cu piper să
văd ce e în el. Praful ăla e foarte neplăcut. :lol: Şi cele cu gaz sunt tot cam aşa.
Dacă n-ar ocupa locul în permis, replicile astea din zamak cu blankuri ar fi faine, pentru o "mini-colecţie" pentru că
la banii lor şi airsofturile-s mai scumpe. 8)
Da da airsofturile sunt de 3-4 ori masi scumpe si.. dap ar fi fost frumos sa avem o colectie de blankuri de astea.....
barthy

Post by barthy »

Salutare maestre MR47 si multumesc !

Parerea mea vis-a-vis de pistolul cu gaze, pe care mi-am format-o de ani multi este ca a te preocupa de un astfel de obiect ca si arma de autoaparare reprezinta pierdere de timp si de bani. Asta tinand cont si de atitudinea autoritatilor, presei si a unei bune parti a opiniei publice fata de folosirea lui in procesul de autoaparare, pomenindu-ti aici niste aspecte mai acatarii:
- categoria la care a fost incadrat si toata hartogaraia ce decurge din asta;
- tipul de individ impotriva caruia ai putea sa-l folosesti astfel incat sa fi crezut de autoritati ca intradevar ai fost in legitima aparare ( exista oameni zdraveni care rezista sa treaca prin norul de gaz si sa ajunga la 1 m de tine sa-ti cresteze oarece parte a corpului cu un ciob; daca-l folosesti impotriva unui pipernicit toti te vor arata cu degetul ca si criminal in serie; daca rei sa tragi intr-un caine care te ataca ti-ai urcat toate menopauzistele in cap );
- situatia de fapt care creeaza premisele utilizarii lui ( chiar trebuie sa-ti fie pusa viata in pericol ca sa scoti asemenea pistol din buzunar si sa tragi, asta la noi in romanika; in ochii autoritatilor chiar trebuie sa existe unul cu toporul in mana deasupra capului tau ca sa fie necesar sa folosesti o asa arma "periculoasa"; un politist, procuror sau judecator nu va accepta niciodata faptul ca un croseu de dreapta bine plasat de un pusti de 16 ani mai dezvoltat fizic este de 1000 de ori mai periculos decat un jet de gaz lacrimogen sau o bila de cauciuc. ) Deci daca esti atacat intr-un mod acceptat de autoritati, slabe sanse sa mai scapi aparandu-te cu un pistol cu gaze.
Concluzia: autoaparare NU ! Mai repede iti cumperi un spray.

Daca-ti plac ca si bibelouri iti poti umple vitrinele de zamakuri, ca si colectionar, tinand cont ca anumite tipuri mai noi de pistoale fiind proiectate dupa 1945 nu le vei putea achizitiona in varianta originala.

Acum ca ai si parerea mea selecteaza, triaza si procedeaza dupa cum ti-e voia.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
7Coline

Post by 7Coline »

Parerea mea e sa iei banii aia si sa te apuci de un sport de contact , iesi mult mai bine decat cu un pistol de gaze. Daca insisti sa iriti ochii cuiva dute pe la un penitenciar si fa rost de un spray zdravan, alea is facute special pentru baietii cu "rezistenta" la produse dinastea :)).
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
MR.47

Post by MR.47 »

7Coline wrote:Parerea mea e sa iei banii aia si sa te apuci de un sport de contact , iesi mult mai bine decat cu un pistol de gaze. Daca insisti sa iriti ochii cuiva dute pe la un penitenciar si fa rost de un spray zdravan, alea is facute special pentru baietii cu "rezistenta" la produse dinastea :)).
Prntre altele sunt antrenor secund la power gym club kraft craiova asa ca... asta e o pasiune...
MR.47

Post by MR.47 »

barthy wrote:Salutare maestre MR47 si multumesc !

Parerea mea vis-a-vis de pistolul cu gaze, pe care mi-am format-o de ani multi este ca a te preocupa de un astfel de obiect ca si arma de autoaparare reprezinta pierdere de timp si de bani. Asta tinand cont si de atitudinea autoritatilor, presei si a unei bune parti a opiniei publice fata de folosirea lui in procesul de autoaparare, pomenindu-ti aici niste aspecte mai acatarii:
- categoria la care a fost incadrat si toata hartogaraia ce decurge din asta;
- tipul de individ impotriva caruia ai putea sa-l folosesti astfel incat sa fi crezut de autoritati ca intradevar ai fost in legitima aparare ( exista oameni zdraveni care rezista sa treaca prin norul de gaz si sa ajunga la 1 m de tine sa-ti cresteze oarece parte a corpului cu un ciob; daca-l folosesti impotriva unui pipernicit toti te vor arata cu degetul ca si criminal in serie; daca rei sa tragi intr-un caine care te ataca ti-ai urcat toate menopauzistele in cap );
- situatia de fapt care creeaza premisele utilizarii lui ( chiar trebuie sa-ti fie pusa viata in pericol ca sa scoti asemenea pistol din buzunar si sa tragi, asta la noi in romanika; in ochii autoritatilor chiar trebuie sa existe unul cu toporul in mana deasupra capului tau ca sa fie necesar sa folosesti o asa arma "periculoasa"; un politist, procuror sau judecator nu va accepta niciodata faptul ca un croseu de dreapta bine plasat de un pusti de 16 ani mai dezvoltat fizic este de 1000 de ori mai periculos decat un jet de gaz lacrimogen sau o bila de cauciuc. ) Deci daca esti atacat intr-un mod acceptat de autoritati, slabe sanse sa mai scapi aparandu-te cu un pistol cu gaze.
Concluzia: autoaparare NU ! Mai repede iti cumperi un spray.

Daca-ti plac ca si bibelouri iti poti umple vitrinele de zamakuri, ca si colectionar, tinand cont ca anumite tipuri mai noi de pistoale fiind proiectate dupa 1945 nu le vei putea achizitiona in varianta originala.

Acum ca ai si parerea mea selecteaza, triaza si procedeaza dupa cum ti-e voia.
Deci nici eu nu as fi putut spune mai bine ce ai scris tu mai sus...mare dreptate ai din nefericire...dar asta e tara in care traim, si da imi plac ca bibelouri , dar si ca accesorii(poate ma crezi nebun) adica eu unul cand ies din casa aleg arma in functie de destinatie si tocul sau hamul in functe de vestimentatie, bine acum nu mai e cazul ca nu mai am decat fortul pe permis.... si pistolul cu gaz a fost conceput pt intimidare, daca nu merge poc un blank, daca nu merge nici aia poc piperul .Sansele nu sunt mari dar simlul fapt ca ai arma la vedere si o tinuta cat mai eleganta si impunatoare pun un posibil atacator in dilema si asta poate fi 1 avantaj.
barthy

Post by barthy »

MR.47 wrote: Deci nici eu nu as fi putut spune mai bine ce ai scris tu mai sus...mare dreptate ai din nefericire...dar asta e tara in care traim, si da imi plac ca bibelouri , dar si ca accesorii(poate ma crezi nebun) adica eu unul cand ies din casa aleg arma in functie de destinatie si tocul sau hamul in functe de vestimentatie, bine acum nu mai e cazul ca nu mai am decat fortul pe permis.... si pistolul cu gaz a fost conceput pt intimidare, daca nu merge poc un blank, daca nu merge nici aia poc piperul .Sansele nu sunt mari dar simlul fapt ca ai arma la vedere si o tinuta cat mai eleganta si impunatoare pun un posibil atacator in dilema si asta poate fi 1 avantaj.
Slabe sanse sa mai intimidezi in ziua de astazi pe cineva cu un pistol cu gaze. Si ma refer la la cei impotriva carora esti inditruit prin lege sa o faci caci foarte bine aceia ar putea avea pe sub haine un 9x19 detinut ilegal.
Iar despre purtatul la vedere ce sa mai zic ? Mai nou chiar este interzis prin ultimele modificari ale legii. Asa ca......
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
MR.47

Post by MR.47 »

barthy wrote:
MR.47 wrote: Deci nici eu nu as fi putut spune mai bine ce ai scris tu mai sus...mare dreptate ai din nefericire...dar asta e tara in care traim, si da imi plac ca bibelouri , dar si ca accesorii(poate ma crezi nebun) adica eu unul cand ies din casa aleg arma in functie de destinatie si tocul sau hamul in functe de vestimentatie, bine acum nu mai e cazul ca nu mai am decat fortul pe permis.... si pistolul cu gaz a fost conceput pt intimidare, daca nu merge poc un blank, daca nu merge nici aia poc piperul .Sansele nu sunt mari dar simlul fapt ca ai arma la vedere si o tinuta cat mai eleganta si impunatoare pun un posibil atacator in dilema si asta poate fi 1 avantaj.
Slabe sanse sa mai intimidezi in ziua de astazi pe cineva cu un pistol cu gaze. Si ma refer la la cei impotriva carora esti inditruit prin lege sa o faci caci foarte bine aceia ar putea avea pe sub haine un 9x19 detinut ilegal.
Iar despre purtatul la vedere ce sa mai zic ? Mai nou chiar este interzis prin ultimele modificari ale legii. Asa ca......
Asa este....dar cum am mai scris mai sus pasiunea e pasiune...si parca cu totii ne simtim mai bine cand iesim din casa cu arma la brau
7Coline

Post by 7Coline »

MR.47 wrote:
barthy wrote:
Asa este....dar cum am mai scris mai sus pasiunea e pasiune...si parca cu totii ne simtim mai bine cand iesim din casa cu arma la brau
Tineti arma ascunsa sau o sa va treziti cu o ranga in cap pe la spate.

IRESPONSABIL²
MR.47

Post by MR.47 »

Iar despre purtatul la vedere ce sa mai zic ? Mai nou chiar este interzis prin ultimele modificari ale legii. Asa ca......[/quote]
Asa este....dar cum am mai scris mai sus pasiunea e pasiune...si parca cu totii ne simtim mai bine cand iesim din casa cu arma la brau[/quote]
Tineti arma ascunsa sau o sa va treziti cu o ranga in cap pe la spate.[/quote]
Asta ar insemna sa fiu chior, autist, beat si drogat in acelasi timp si te asigur ca nu sunt nici una nici cealalta plus ca nici nu beau si nici nu ma droghez, si 2 la mana nici un nebun nu sar risca sa loveasca un om inarmat care poate fi si politist magistrat etc....(dar el nare de unde sa stie asta)
barthy

Post by barthy »

MR.47 wrote: Asta ar insemna sa fiu chior, autist, beat si drogat in acelasi timp si te asigur ca nu sunt nici una nici cealalta plus ca nici nu beau si nici nu ma droghez, si 2 la mana nici un nebun nu sar risca sa loveasca un om inarmat care poate fi si politist magistrat etc....(dar el nare de unde sa stie asta)
Stai linistit ca avem cazuri de politisti carora le-a fost smuls pistolul din mana / toc si apoi au fost impuscati cu propria arma .
7Coline

Post by 7Coline »

barthy wrote:
MR.47 wrote: Asta ar insemna sa fiu chior, autist, beat si drogat in acelasi timp si te asigur ca nu sunt nici una nici cealalta plus ca nici nu beau si nici nu ma droghez, si 2 la mana nici un nebun nu sar risca sa loveasca un om inarmat care poate fi si politist magistrat etc....(dar el nare de unde sa stie asta)
Stai linistit ca avem cazuri de politisti carora le-a fost smuls pistolul din mana / toc si apoi au fost impuscati cu propria arma .
Este amuzant cum dumneavoastra presupuneti ca pe un drogat/nebun/dereglat il intereseaza in cine da . Sunt tot felul de psihopati pe lumea asta , toti spunem ca suntem atenti tot timpul , adevarul este ca nu prea merge asa.

IRESPONSABIL²
Post Reply